Polako ljudi... @Ziggy, ovaj forum ne ide nikuda, već ta kopija
a ovo je sasvim sigurno jedna od najaktivnijih tema, bez obzira što je sad aktivno 10-ak ljudi na njoj. Neki ljudi su bili i otišli, neki tek treba da dođu...
Pazite, za manje od 3 mjeseca navršava se PET GODINA otkad sam pokrenuo ovu temu... vratite se sad na prvu stranicu da vidite zašto je topik pokrenut i od čega se razvio na ovoliko stranica i ostao aktivan ovako dugo. Prije 5 godina nisam ni sanjao da ću uspjeti nabaviti neku maketu, a u međuvremenu se toliko toga izdešavalo... čak smo imali i period kad su se makete mogle nabaviti u BL... heh, pa može se slobodno reći da je ovaj topik doprinio tome da imamo (kakvu-takvu) maketarsku scenu u BL (kažem 'kakvu-takvu', ali sjetite se da ranije nismo imali baš ništa, a sad imamo puno kvalitetnih radova i bar nekoliko posvećenih ljudi)
Priznajem, ja sam prvi pomenuo pokretanje posebnog foruma za maketarstvo, i to iz jednostavnog razloga što se "scena" razvila do te mjere da bi nam takav forum mogao biti potreban i koristan:
Citiraj:
gasenje ovog foruma naterati nas maketare na pravljenje Maketarskog foruma, jer drugacije ga necemo nikada napraviti
Vjeruj mi, kad bih znao kako da podignem dobar i kvalitetan forum, uradio bih to. Nije tako lako registrovati i održavati free forum s mojim laičkim znanjem - imam već iskustva s tim stvarima (kad počnu napadi botova, iznenadna gašenja servera itd.). Znači, ako bi se našao neko ko je posvećen maketar, a da je uz to dobro informatički potkovan, to bi se moglo izvesti... a čini mi se da za sad nemamo takvog čovjeka, tako da će ovaj topik i dalje služiti svrsi koju je dobio tokom ovih 5 godina