banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 05:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 21:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Da ti kazem, ne slazem se sa tobom. Ne mogu da zamislim da neko ko ima 30tak godina sve uslove za samacki zivot i dalje dopusta da mu mama pere ves i kuha rucak. Jednostavno ne mogu. Dakle ja govorim i o zenama i muskarcima. Ne pravim razliku. Ves pere masina, treba samo da objesis...sto znaci i osoba sa IQ 25 moze to da uradi. Usisavanje, pranje sudja i ostale svakodnevne kucne radinosti isto tako moze svako da uradi...
Kakvo je mucenje biti svoj covjek ako imas uslove za to?? Ni prvi ni posljednji koji kirija. Jeste, puno je ljepse uci u svoj stan, ali od necega se mora poceti. Osoba koja samo ispod mamine suknje predje pod zeninu nije samostalna, nego parazit (izvinite, moje misljenje). Gdje tu samostalnost?? Uostalom sta je za tebe samostalnost? Budi svoj covjek. Nema to nikakve veze sa stednjom. Da napomenem i dalje govorim o osobama koje imaju dobro placen posao i mogu da si priuste stan (svoj ili pod kirijom) i normalan zivot. Da li je to u BL, BG, ZG ili u bijelom svijetu svejedno je.
Kakve veze ima ako ste u istom gradu?? Po tebi onda oni koji nemaju namjeru da se zene prije 40. (lupam) treba da zive sa svojim roditeljima...pa tako, pobogu stede.... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 02:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Mar 2006, 18:16
parazit sam i ponosim se time ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
vim je napisao:
Mislim da je doslo do nesporazuma ipak. Naravno, kad hoces da se ozenis(udas) onda se lijepo odvojis. Ovako, dok si sam, bez veze se patis sam sebi spremajuci hranu i peruci ves i jos bez veze trosis pare na stan i ostale racune. Bolje da te pare ulazete u pravljenje vlastitog doma nego da ih dajete za kiriju nekom. To kazem ako vec zivis u istom gradu gdje i roditelji. Naravno da ces se odvajati kad se ozenis, ali zasto bi se bespotrebno mucio i zivio sam i brinuo o 100 stvari ako ne moras. To hoce da se osamostale oni koji nisu to probali, tako sam i ja razmisljao ranije. Ali kasnije vidite da je bolje ne brinuti o mnogim stvarima ako ne morate.
Naravno, kad dodje vrijeme, dakle kad se zenite ili zelite da zivite s nekim, odvajate se.

Ovo razmisljanje je potpuno pogresno! Jao, zasto razmisljati o nekim stvarnima dok jos nije prigustilo? O zasto da sam perem svoj ves, bolje da neko drugi kupi za mnom. Bolje da me neko drugi budi ujutro i skuva mi kavu umjesto da navijem sat i sam sebi kuvam... Bolje da zivim besplatno nego da odvajam od svoje dragocjene plate koju mogu potrosit u bilo sta drugo umjesto za kiriju.
Bolje da se ulazu pare u vlastiti dom? Dokle ti kontas zivjeti u tom domu? Do cetrdesete? Ti ces taj isti dom naslijediti nakon svojih roditelja tako da ce to ulaganje biti staro 20 godina i vise.... Mislim stvarno.... Onaj ko ne zivi odvojeno (sto je najgore, vidim da ti zivis) nije vidio slobode i ljepote. Nemojte me pogresno shvatit, ja sam i prije zivjela slobodno ( :lol: :lol: ), al kad dodjes fino svojoj kucici, jedes kad ti se jede, sta ti se jede, pozoves drustvo kad god hoces, pravis vecere, zezas se... To je sve jer imas svoj stan u kojem se radi po tvom. U roditeljskom stanu (pogotovo ako imas bracu ili sestre) malo kad se moze zvati drustvo. Mislim, nije da ne moze, al ipak ga ne mozes pozvat u po noci. Il ugostit nekog prijatelja na par dana koji jos nije nasao stan. I sl. Znaci, to je tvoj stan i ti njime upravljas.
Poslovi po kuci? O moj boze... Pa nista lakse od tog nema za ovu cijenu. Sta treba neko da cisti i pere umjesto tebe? Jadni paraziti, cistice kad se ozene/udaju. Hoce k*rac... Ko nije navikao radit, nece radit ni kad se ozeni/uda. U kuci je dovoljna generalka jednom sedmicno - ja je radim petkom i ne ostavljati iza sebe smece. Sudje ako operes cim jedes, kuhinja je uvijek uredna. Ves masina jednom sedmicno - ako je to neki posao, onda stvarno.... Sto kaze Helena, dovoljno je samo da objesis ves na strik, je li to neki posao? Ma mislim stvarno....
Citiraj:
Osoba koja samo ispod mamine suknje predje pod zeninu nije samostalna, nego parazit (izvinite, moje misljenje). Gdje tu samostalnost?? Uostalom sta je za tebe samostalnost? Budi svoj covjek.

Upravo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Pa dobro, vjerovatno ste u pravu, mozda ovaj osjecaj kod mene dolazi od sjecanja na bezbrizne dane kad se nije brinulo o svakodnevnim problemima. Mozda je to i dobro za mene da nisam blizu pa sam prisiljen zivjeti odvojeno, drukcije se ne bih nakanio zivjeti odvojeno. U sustini ja nisam nista lose rekao, samo to da kad si u istom gradu da imas i druge opcije, ali odmah sam shvacen pogresno da kazem da covjek treba biti parazit kod roditelja. Da sam tako mislio vjerovatno ne bi otisao hiljade km daleko. Naravno, uvijek se sjecam topline roditeljskog doma pa mi to nedostaje trenutno jer sam ovdje bez ikog svoga pa je to mozda razlog ovom razmisljanju koje bi bilo i koje ce biti mozda drugacije kad budem u BL.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
vim je napisao:
. Naravno, uvijek se sjecam topline roditeljskog doma pa mi to nedostaje trenutno jer sam ovdje bez ikog svoga pa je to mozda razlog ovom razmisljanju koje bi bilo i koje ce biti mozda drugacije kad budem u BL.

hehe.. nekako ta toplina uvijek se povećava sa povećanjem udaljenosti od kuće, i smanjuje s približavanjem i ostajanjem u kući kod roditelja. :lol: 8)

aj sretno i pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 20:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
XIX je napisao:
porediti pomoć od par stotina hiljada koliko se naakumulira za školovanje jednog buržujskog djeteta, njegov stan, auto i sve troškove i pomoć u vidu da ti neko kaže gdje je sledeća ulica, je sasvim neadekvatno.

Ovo si strasno grubo rekla. Na ovom forumu je ljudima uvijek neohodno ponavljati kako je generalizovanje losa stvar.

Moja licna situacija: roditelji mi placaju skolarinu, jer ne studiram u BiH i ne postiji faktor biti na "budzetu" drzave, placaju mi i smjestaj, jer je pozeljno da ne spavam u parku, i hranu, jer svi moramo jesti. Uz to ponekad kupim nesto od odjece, da ne hodam gola i izadjem sa drusto par puta sedmicno, cisto zbog odrzavanja socijalnog ponasanja. Nemam jedino auto od tvojih gore navedenih burzujskih odlika. Sve ostalo je tu.

Elem, druga strana medalje je ova: nisam burzuj, majka mi trenutno ne radi, a ocu je dnevno radno vrijeme ca. 17 h. Ja na fakultetu imam da prezivim, a i oni kod kuce isto tako. Rado bih radila i SVE sebi financirala sama, ali studiram medicinu, pa kad pridje ispit i literatura od vise hiljada stranica, nemam vremena ni da spavam, a kamoli da radim.
Mi smo se u porodici dogovorili da je bolje da se ovih 6 godina malo svi patimo, ali da ja zavrsim u nekom normalnom roku, pa da poslije svom zivotu diktiram lagodniji tempo. Inace, kad bih i radila i studirala, zavrsila bih mozda za 12 godina, sa 40 bih se jos uvijek po malo patila i pokusavala da stanem na svoje noge. Ovako, zavrsicu mnogo prije tridesete, u inostranstvu kao ljekar imam daleko vece sanse za zaposlenje i vecu platu. Ako Bog da, do cetrdesete se necu nikako patiti, a imacu i neku sansu da pomazem roditelje do kraja njihovog zivota, kad i koliko im bude trebalo. Vraticu im za sve godine sto sam bila "burzuj". Stvar je samo u postavljanju pririteta i raspodjeli vremena i snage.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

moon je napisao:
XIX je napisao:
porediti pomoć od par stotina hiljada koliko se naakumulira za školovanje jednog buržujskog djeteta, njegov stan, auto i sve troškove i pomoć u vidu da ti neko kaže gdje je sledeća ulica, je sasvim neadekvatno.

Ovo si strasno grubo rekla. Na ovom forumu je ljudima uvijek neohodno ponavljati kako je generalizovanje losa stvar.

Moja licna situacija: roditelji mi placaju skolarinu, jer ne studiram u BiH i ne postiji faktor biti na "budzetu" drzave, placaju mi i smjestaj, jer je pozeljno da ne spavam u parku, i hranu, jer svi moramo jesti. Uz to ponekad kupim nesto od odjece, da ne hodam gola i izadjem sa drusto par puta sedmicno, cisto zbog odrzavanja socijalnog ponasanja. Nemam jedino auto od tvojih gore navedenih burzujskih odlika. Sve ostalo je tu.

Elem, druga strana medalje je ova: nisam burzuj, majka mi trenutno ne radi, a ocu je dnevno radno vrijeme ca. 17 h. Ja na fakultetu imam da prezivim, a i oni kod kuce isto tako. Rado bih radila i SVE sebi financirala sama, ali studiram medicinu, pa kad pridje ispit i literatura od vise hiljada stranica, nemam vremena ni da spavam, a kamoli da radim.
Mi smo se u porodici dogovorili da je bolje da se ovih 6 godina malo svi patimo, ali da ja zavrsim u nekom normalnom roku, pa da poslije svom zivotu diktiram lagodniji tempo. Inace, kad bih i radila i studirala, zavrsila bih mozda za 12 godina, sa 40 bih se jos uvijek po malo patila i pokusavala da stanem na svoje noge. Ovako, zavrsicu mnogo prije tridesete, u inostranstvu kao ljekar imam daleko vece sanse za zaposlenje i vecu platu. Ako Bog da, do cetrdesete se necu nikako patiti, a imacu i neku sansu da pomazem roditelje do kraja njihovog zivota, kad i koliko im bude trebalo. Vraticu im za sve godine sto sam bila "burzuj". Stvar je samo u postavljanju pririteta i raspodjeli vremena i snage.

ne gruba, samo realna.

pa moji kako god da su bili raspoređivali prioritete nisu mi mogli plaćati što tebi tvoji plaćaju, prema tome ne lupetaj da je sve u raspodjeli prioriteta... vidim da mnogo ovih koji sve dobiju na gotovs i ne zna baš da sjasni šta je šta i kako ovaj svijet i društvo funkcionira. Ali shvatićeš valjda jednog dana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ajoj tebe ajoj burzujske price...Ajde molim te ne ...ma da ne lajem...Znas li ti koliko je roditelja uzelo kredite da bi odskolovali djecu? Neki su uzeli kredit za novi stan, namjestaj od par hiljada maraka, neki su uzeli kredit za odmor, a drugi su uzimali da bi odskolovali djecu...Mani molim te generalizaciju "burzujska djeca". Ili su tebi "oci sirom zatvorene" ili imas totalno pogresnu sliku ljudi oko sebe.

Moon ti je dobro rekla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
Ajoj tebe ajoj burzujske price...Ajde molim te ne ...ma da ne lajem...Znas li ti koliko je roditelja uzelo kredite da bi odskolovali djecu? Neki su uzeli kredit za novi stan, namjestaj od par hiljada maraka, neki su uzeli kredit za odmor, a drugi su uzimali da bi odskolovali djecu...Mani molim te generalizaciju "burzujska djeca". Ili su tebi "oci sirom zatvorene" ili imas totalno pogresnu sliku ljudi oko sebe.

Moon ti je dobro rekla.

pa ti krediti se valjda nekako moraju otplatiti? :lol: :lol: aj glupog argumenta to je strašno... moji ga ne bi imali čime otplaćivati, vjeruj mi .. a i ja sam po prirodi takva osoba da im to ne bi dozvolila, u smislu da kičmaju prekovremeno za mene i slično, jednostavno ne mogu niti sam mogla tad kad sam bila student, pa sam radije sama sebi nalazila načine da zaradim.. al svako ima svoje, nemojte se kačit za ono "buržujski" izbrišite tu riječ iz mog posta slobodno, stavite 'dobrostojeći' il neku koja vam neće parati uvo, pošto vam ova očigledno nešto smeta.. vezze :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 22:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dobro, sumirali smo da ti volis da sve radis sama za sebe, a tvoji roditelji za sebe. To ne znaci da drugi lupetaju, vec imaju drugacije uredjene porodicne odnose. Za mene ne kicmaju samo roditelji dok ja ladujem, vec kicmamo svi zajedno i podjednako tesko i ne radimo to samo za moju buducnost, vec za nasu zajednicku.
Sve u svemu, ne zivim ja sa svojima vec nekoliko godina, ali oni su moja porodica za koju bih ja dala sve na svijetu sto imam, kao i oni za mene. To nema veze sa mjestom mog trenutnog stanovanja, vezom, seksuanom aktivnoscu, buducim brakom, djecom i samostalnoscu. Ja trenutno NE MOGU da se potpuno sama financiram, ali uskoro cu moci. Sa druge strane, postoji velika mogucnost da oni nekada u zivotu, u ovoj drzavi, nece moci da zive od penzije, ali cu tu uvijek biti ja, bez obzira na to sto zivim u svom stanu, sama kuham, perem ves, ujutro setam u gacama i sexsam u svakoj rapolozivoj prostoriji. I ja licno uzivam u takvom stanju stvari.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

moon je napisao:
Dobro, sumirali smo da ti volis da sve radis sama za sebe, a tvoji roditelji za sebe. To ne znaci da drugi lupetaju, vec imaju drugacije uredjene porodicne odnose. Za mene ne kicmaju samo roditelji dok ja ladujem, vec kicmamo svi zajedno i podjednako tesko i ne radimo to samo za moju buducnost, vec za nasu zajednicku.
Sve u svemu, ne zivim ja sa svojima vec nekoliko godina, ali oni su moja porodica za koju bih ja dala sve na svijetu sto imam, kao i oni za mene. To nema veze sa mjestom mog trenutnog stanovanja, vezom, seksuanom aktivnoscu, buducim brakom, djecom i samostalnoscu. Ja trenutno NE MOGU da se potpuno sama financiram, ali uskoro cu moci. Sa druge strane, postoji velika mogucnost da oni nekada u zivotu, u ovoj drzavi, nece moci da zive od penzije, ali cu tu uvijek biti ja, bez obzira na to sto zivim u svom stanu, sama kuham, perem ves, ujutro setam u gacama i sexsam u svakoj rapolozivoj prostoriji. I ja licno uzivam u takvom stanju stvari.

:roll: vidi se i osjeti sve po stavu, šta ko radi i koliko se namučio u životu.. nemoj samo taj nabusiti stav prenijeti i u ordinaciju jednog dana, molim te, jer sam se u životu previše nagledala takvih doktora, čast izuzecima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 00:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Ma koji crni kredit, sta vam je? Kako da ga podignu 2 penzionera i cim da ga otplacuju? Ja sam sva sretna jer sam na budzetu, a studiram u B.Luci. inace da sam na samofinansiranju, trebala bih godisnje izdvojiti 900 km za placanje fakulteta. Normalno, da ne bih tad studirala, jer to ne bi mogli moji roditelji placati. I ovako sa 80km godisnje budzeta plus knjige, plus prevoz na 10 000 lokacija i placanje busa, jer nemam auto, a ni vozacki. I naravno da radim, koliko mogu, honorarno tu i tamo, al je posao stalan, zarada je velicine malo boljeg dzeparca, al imam za kozmetiku, izlaske i knjige. Kod roditelja samo spavam, jer i hranu kupujem ponekad od svoje zarade. I osjecam se jako samostalno. Sama perem ves, peglam, spremam. Nisam parazit, iako se ponekad osjecam nesretno jer nemam svog licnog prostora. Al bice ga jednog dana, nadam se ubrzo. A za moon: i ja studiram medicinu i polazem ispite, sa svim navedenim. I zavrsna sam godina. Prema tome, ko ima ima, brate. A sitna boranija je uvijek sitna i sitne su joj rijeci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 09:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
pa ti krediti se valjda nekako moraju otplatiti?

XIX ti ili neces da citas sta drugi pisu...ili zaista mislis da si otrkila toplu vodu?? Ja rekoh, neko dize na novo auto, stan, odmor, a neko za skolovanje...I da, kao i svaki kredit se otplacuje (mozes misliti).

11 minuta - ja ne govorim o svakom pojedincu u BL, RS, Balkanu i sire...Ja govorim generalno. Te, kako ih ti nazivas, "crne kredite" u tu svrhu dizu ljudi, vjerovala ili ne. Svako se snalazi kako zna i umije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 09:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@11 minuta: Znas kako, mozda si ti inteligentnija, pa uspijes sa poslom nauciti ono sto ja mogu samo dok ne radim. :)
Bez sale, glupo je porediti individualne stvari. Ja mogu i raditi i uciti, ali bih u medjuvremenu zagubila neku godinu ili imala nizi prosjek. Ovako mi sve ide u roku sa jako visokim ocjenama. Uostalom, jos otprilike godina dana, pa cu i ja moci da priustim sebi da radim nesto tipa njegovateljica, polu- medicinska sestra, jer fakultet tad postaje definisaniji i ima se nesto vise vremena. I zavrsna godina, bar kod mene, nije spremanje ispita, nego 30 nadelja rada na klinici, tad itekako mozes da nedjes neki poslic i da zaradjujes honorarno. Iz godine u godinu se za sve stvaraju neki novi uslovi, ne mozes globalno posmatrati. Ja trenutno jos uvijek paralelno spremam anatomiju, fiziologiju, histologiju i uvod u patologiju i nemam vremena da radim. Kad budem mogla, radi cu rado. Sta vise, jedva cekam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 11:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
moon je napisao:
@11 minuta: Znas kako, mozda si ti inteligentnija, pa uspijes sa poslom nauciti ono sto ja mogu samo dok ne radim. :)
Bez sale, glupo je porediti individualne stvari. Ja mogu i raditi i uciti, ali bih u medjuvremenu zagubila neku godinu ili imala nizi prosjek. Ovako mi sve ide u roku sa jako visokim ocjenama. Uostalom, jos otprilike godina dana, pa cu i ja moci da priustim sebi da radim nesto tipa njegovateljica, polu- medicinska sestra, jer fakultet tad postaje definisaniji i ima se nesto vise vremena. I zavrsna godina, bar kod mene, nije spremanje ispita, nego 30 nadelja rada na klinici, tad itekako mozes da nedjes neki poslic i da zaradjujes honorarno. Iz godine u godinu se za sve stvaraju neki novi uslovi, ne mozes globalno posmatrati. Ja trenutno jos uvijek paralelno spremam anatomiju, fiziologiju, histologiju i uvod u patologiju i nemam vremena da radim. Kad budem mogla, radi cu rado. Sta vise, jedva cekam.

A vidis ne znam nikoga u Bl ko studira medicinu da uporedno sprema 4 teska ispita. Na nasem fakultetu je to nemoguce. Sama anatomija se sprema iz 7 udzbenika cca.1000 strana, fiziologija po Gaytonu 1070 str. Histologija sa embriologijom sva literatura cca. 1000-1500 str., Patologija po novoj knjizi oko 1000 strana( ja sam polagala po staroj, tako me kacilo pa je bilo 500 strana). Svaka tebi cast. Za ucenje i polaganje tih ispita meni je trebalo oko 3 godine, a nisam lijencina.

I zavrsna godina kod nas je staziranje, sto znaci da si preko dana u bolnici po cijeli dan, a ja radim navece.
Pozdrav i uzivaj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 11:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja ne znam za druge, al na osnovu ovog što sam pročitala, nekad u budućnosti, radije ću svoje dijete dati na pregled Dr 11 minuta, nego Dr moon. Definitivno i neopozivo.

Pozdrav svima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 11:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Ne znam zašto sad poredite moon i 11 minuta. Ljudi su različiti, uslovi su različiti, shvatanja su različita, situacije su različite, izabrale su one i njihove porodice neke drugačije načine rješavanja nekih stvari i šta sad, nekome je lakše ovako, nekome onako... Ne znači da je neko od njih više vrijedan čovjek, neko manje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 11:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Ja ne znam šta vi imate protiv nas parazita.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
nista efikasno :D :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 11:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@11 minuta: Znas kako, ne znam zasto pises velikim fontom. Besmisleno je govoriti da se ne poznajemo dovoljno i da nas ne mozes porediti. NE studiram u BL, NE studiram po vasem sistemu, NE polazem ispit za ispitom, kad polazem, polazem sve odjednom na kraju godine, tako da i sve odjednom spremam. Nije to tema razgovora. Isto tako, svako ima pravo da izabere ljekara kojem ce dati povjerenje, tako da XIX moze da bira koga hoce, mene to ne tangira, ne sumnjam da cu imati svoje pacijente.
Sve u svemu, poenta ove glupe rasprave je u ovome: svi imamo razlicite zivote i razlicite uslove, ali to sto neko sa 21- 22 godine jos uvijek zivi od roditeljskog financiranja, NE znaci da je lijen, parazit, burzuj, nesposoban i manje samostalan.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]