guess who je napisao:
Sto se tice tog lika sto ga Flash spominje, on ima potpuno pogresan stav i na takav nacin samo odbija "musterije".
A sto se tice Flashove sobe, kao sto EiLeen rece: krevet, ormari, police

.
Ja bih krevet stavio na sredinu, ako ima dovoljno prostora, tako da bude pristupacan sa obe strane. Puno je prakticnije prilikom mijenjanja posteljine

. Ako imas neki radni sto, skolsko pravilo je da ti svjetlost na sto pada sa lijeve strane, ako si desnjak, da ti ruka ne zaklanja ono sto pises. Ako imas neki monitor ili TV pazi gdje ces ga postaviti zbog refleksije svjetla sa prozora. Ja licno volim s vremena na vrijeme da pravim razmjestaje, pa se uglavnom odlucujem na komade namjestaja (prvenstveno mislim na police) koji se ne montiraju na zid vec stoje na podu i manjih su dimenzija. Izbjegavaj tepihe od coska do coska sobe, jer samo stvaraju vise prasine a nepotrebni su na svakom dijelicu poda. Ako je drveni pod, onda je dovoljno da manji komadi tepiha budu na mjestima gdje se "noge duze zadrzavaju", znaci tamo gdje sjedis, a dobro je i staviti jedan komad pored kreveta jer nije bas ugodan osjecaj kad ujutro ustanes, da golim nogama stanes na hladan pod

.
Sto se tice bojenja zidova, s obzirom da je prostorija izduzenog oblika, pravougaonika, tamnije boje stavljaj na zidove koji se nalaze na kracim stranama, u suprotnom ces dobiti efekat jos izduzenije prostorije. Ako zelis da dobijes neke "jace" konkretne boje, odustani od dodavanja tonera u jupol, jer najjace sto mozes dobiti je neka pastelna boja. Imas recimo u BL dva zastupnika Caparol boja, i oni ti mogu smjesati nijansu kakvu zamislis, sto naravno i vise kosta, ali je idealno za one koji su oduvijek zamisljali da imaju obojene zidove kao u Benettonovim buticima

. Meni se takodje svidjaju i tapete, a u zadnje vrijeme su kao "in" u enterijerima.
@ flash soba 3X5
Jel to samo za spavanje ili i kao radna soba?? JA ovo dvoje ne bih mjesala.
Kakogod ciljaj na ekonomizaciju prostora, npr. police za knjige na zidovima, klizna vrata ( gdje god imaju vrata bilo od sobe ili ormara), krevet na rasklapanje i sl.
Tepih ja ne bih nikako.. bolje bilo kakav pod koji se moze svaki dan fino prebrisati.
Zidove ja volim nesto kao crvenu fasadnu ciglu ( iznutra), plafon obavezno bijel. Joj imala sam lude faze sa zidovima, jednom sam napravila karirani zid kad sam bila u srednjoj skoli, moje roditelje kad nije kap udarila.
Jedan zid sa slike i suvenire.
Ne znam, ovo samo na pamet bubam.
Sve zavisi kakva je soba i kakve su ti mogucnosti.
Sto se tice arhitekata enterijerista, svaka cast, naravno da su obuceni za to. Ali to mogu priustiti samo najbogatiji. Ako njegovo savjetovanje kosta 4000 KM, ja bih radije sebi kupila neku dobru umjetinicku sliku za 1000 i za ove 3 hiljade neku turbo koznu fotelju i pod od punog hrasta

( ovo za study room)