banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 14:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 478 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 24  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 20:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
preporucujem GP Vranica

ona zgrada kod parka M. Stojanovic (preko puta D marketa ) u rosuljama
stvarno dobro uradjena

mada sam cuo da su u zadnje vrijeme oslabili sa kvalitetom ali da su jos na zavidnom nivou

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 20:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
SIJUKS je napisao:
Ja i mala upavo privodimo kraju stan.Mislim da sam jeftino prosao,100 kvadrata u ulici Ive Andrica,treci sprat,visoko potkrovlje me izaslo oko 85 000,tu sam uracunao i gradjevinsku dozvolu koja nas je kostala 16 000.

ne kontam. visoko potkrovlje? Da li je to onaj fazon sa nadzidjivanjem, ili sta. I nisam skontao, jesi kupovao stan ili sta, dobro si prosao.

Sretna zenidba i useljenje!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 20:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Tommy Vercetti je napisao:
SIJUKS je napisao:
Ja i mala upavo privodimo kraju stan.Mislim da sam jeftino prosao,100 kvadrata u ulici Ive Andrica,treci sprat,visoko potkrovlje me izaslo oko 85 000,tu sam uracunao i gradjevinsku dozvolu koja nas je kostala 16 000.

ne kontam. visoko potkrovlje? Da li je to onaj fazon sa nadzidjivanjem, ili sta. I nisam skontao, jesi kupovao stan ili sta, dobro si prosao.

Sretna zenidba i useljenje!

Da taj fazon sa nadzidivanjem,morao sam i ceo grov menjati.Fakticki kao da sam digao jos jedan sprat,nema puno onih kosina.Nisam kupovao,izganjao dozvolu za gradnju i sam radio tj ne ja vec gradjevinska firma.Nemoj mi cestitati na zenidbi,ne zenim se jos,hoce li jos narod po gradu probubati da se zenim :wink:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
EiLeen je napisao:
Ne isplati se zvat Italiju, iskusih ovaj mjesec... :lol:

a skype :D

Sto se tice uredjenja interijera.... pa valjda treba da stan obojim svojom nekom pricom, licnom. A ne tamo da mi neki neznanac govori sta da radim. Moze on poznavati istoriju dizajna i sl, ali ja zelim nesto svoje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Kuca je zakon kakav stan, ako bog da do kraja jeseni u svojoj kuci sa ogromnim dvoristem :angel:

Uh slazem se. Ja citav zivot zivim u kuci, pa kad odem kod nekog u stan, ma uzas! kao kavez. Jedino ako je bas ogroman stan, ili dve etaze- ma i onda fali dvoriste, privatnost.

Kad dodjem u neku zgradu pa kad se one mirisi krenu mjesati iz svih stanova, i energije, i zvukovi, i porodicne drame.. ma fuj.
To je mozda jedino zabavno kad si mlad pa se uvijek nesto desava.

Ma ne dam svoju kucu, i svoj vrt i dvoriste i svoje kucne ljubimce ni za sta na svijetu :D

Jest da oko kuce ima jedno 1000 puta vise posla, oko odrzavanja i ciscenja, ali se isplati. :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
XIX century je napisao:
EiLeen je napisao:
Ne isplati se zvat Italiju, iskusih ovaj mjesec... :lol:

a skype :D

Isključili mu adsl prošli mjesec. Al dobro je, sad hvata wi-fi iz obližnjeg parka... :D

XIX century je napisao:
Sto se tice uredjenja interijera.... pa valjda treba da stan obojim svojom nekom pricom, licnom. A ne tamo da mi neki neznanac govori sta da radim. Moze on poznavati istoriju dizajna i sl, ali ja zelim nesto svoje.

Ah, pa ako je neko pokondirena tikva, onda se ovo zanimanje itekako isplati... :D :D :D :D
Kuća... Uh, kuća na moru.... Kuća na ostrvu... Mmmm.. :iconbiggrin: :iconbiggrin: :iconbiggrin: :iconbiggrin: :iconbiggrin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
ma stan je zakon
niko ti ne moze prigovoriti kada privodis nesto u stan

dok kod kuce komsije smorise pricom

8) :D :lol:

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 22:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Sve bi dao za kuću i dvorište!!! Privodio bi u garažu, ako treba!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 23:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
EiLeen je napisao:
Isključili mu adsl prošli mjesec. Al dobro je, sad hvata wi-fi iz obližnjeg parka... :D

cija je mreza? valja se isprobati posto zivim u blizini :D (dobro, ne zivim! starci mi tamo zive.)
sorry za OT

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
XIX century je napisao:

EiLeen je napisao:
Ah, pa ako je neko pokondirena tikva, onda se ovo zanimanje itekako isplati... :D :D :D :D

Pa i nije bas tako. Ne znam da li se ikad desilo da neki arhitekta (ili neko drugi ko se time bavi) uredi enterijer bez odobrenja klijenta. Znaci klijent daje zadnju rijec i enterijer se uvijek radi po zelji klijenta a arhitekta je tu da klijentu predlaze. Jasno je da svako zeli i zna kako hoce nesto da mu izgleda, ali stvar je u tome koliko su ljudi koji se ne bave time upuceni u te stvari i koliko "daleko" mogu da vide u tim svojim zamislima. Neko moze sad da zna sta hoce, ali arhitekta je tu da mu "otvori oci" i pokaze sta se sve moze uraditi i sta se kojim rjesenjem dobija, tako da ce taj neko onda zeljeti nesto drugo (za sta ranije nije ni znao). Ljudi koji se bave enterijerima su po meni tu vise kao savjetnici, a ne neko ko namece svoj ukus.
Druga stvar su materijali, znaci ljudi koji se bave tim poslom su definitivno vise upoznati sa raznim mogucim materijalima koji se mogu upotrebljavati u enterijerima, njihovim karakteristikama, zahtjevima odrzavanja, mogucnosti nabavke, nego ljudi koji se time ne bave. Brz napredak tehnologije doveo je do pojave velikog broja novih materijala za koje vecina ljudi nikad nije ni cula, pa je logicno da ih ne moze ni pozeljeti u svojoj zamisli. Enterijeri nisu samo obojeni zidovi i ubacen namjestaj.
Eto, valjda sam vas bar malo ubijedio da ti ljudi nisu nepotrebni u poslu kojim se bave i da ne sluze samo za pokondirene tikve :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 00:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
guess who je napisao:
Ljudi koji se bave enterijerima su po meni tu vise kao savjetnici, a ne neko ko namece svoj ukus.

Upravo to. Poznat mi je jedan lik, inace dizajner/arhitekta koji radi na principu da dodje u stan, posmatra 1h, bez ikakve price, potom ode kuci, nacrta sve to i predlozi vlasnicima. Ako se njima ne svidi to, on prekida rad, jer "nece ponovo i jer je on to tako zamislio". :-?

Usput, kako biste vi namjestili sobu 3x5, u kojoj bi spavala jedna osoba?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 01:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno da nije nepotrebno. Samo što mi nemamo obrazovanog kadra za takav posao... Kod nas nema smijer za uređenje interijera, a arhitekta je više za eksterijer....
Kad na fakultetu proučiš nove materijale, vidiš sajmove u inostranstvu i dođeš pun znanja, logično je da će te neko unajmiti...
@FLASH: Glupo je što taj lik tako lako odustaje, treba se prilagoditi željama klijenta, a i pokazati mu da je ono što mu on nudi dobro i odgovara tom prostoru. Ideje se mogu ukomponovati.
Što se tiče sobe, šta bi sve stavio u nju? Krevet, ormare, police?
mirdza je napisao:
EiLeen je napisao:

cija je mreza? valja se isprobati posto zivim u blizini :D (dobro, ne zivim! starci mi tamo zive.)
sorry za OT

Hm, koji grad? Ako pričamo o Italiji... Mreža Fastweb.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 01:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
a arhitekta je više za eksterijer....

Sta podrazumijevas pod eksterijerom? Meni kad kazes eksterijer to se samo odnosi na fasade.
Mislim da mi na nasem faksu arhitekture radimo podjednako i "enterijer" i "eksterijer". Ljude navodi na pogresnu stranu to sto mi imamo samo jedan predmet koji se konkretno zove "Enterijeri", ali prilikom projektovanja svake zgrade, razrada osnove, prostorija i dispozicija namjestaja je upravo razrada enterijera nekog prostora. Na samom predmetu "Enterijeri" se sve to radi na mnogo detaljnijem nivou, dok sa druge strane nemamo predmet na kojem bi se eksterijeri radili na toliko detaljnom nivou.
Tako da mislim da ipak imamo obrazovanog kadra za takav posao, pogotovo oni koji odrade enterijere za diplomski.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 02:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sto se tice tog lika sto ga Flash spominje, on ima potpuno pogresan stav i na takav nacin samo odbija "musterije".
A sto se tice Flashove sobe, kao sto EiLeen rece: krevet, ormari, police :).
Ja bih krevet stavio na sredinu, ako ima dovoljno prostora, tako da bude pristupacan sa obe strane. Puno je prakticnije prilikom mijenjanja posteljine :D. Ako imas neki radni sto, skolsko pravilo je da ti svjetlost na sto pada sa lijeve strane, ako si desnjak, da ti ruka ne zaklanja ono sto pises. Ako imas neki monitor ili TV pazi gdje ces ga postaviti zbog refleksije svjetla sa prozora. Ja licno volim s vremena na vrijeme da pravim razmjestaje, pa se uglavnom odlucujem na komade namjestaja (prvenstveno mislim na police) koji se ne montiraju na zid vec stoje na podu i manjih su dimenzija. Izbjegavaj tepihe od coska do coska sobe, jer samo stvaraju vise prasine a nepotrebni su na svakom dijelicu poda. Ako je drveni pod, onda je dovoljno da manji komadi tepiha budu na mjestima gdje se "noge duze zadrzavaju", znaci tamo gdje sjedis, a dobro je i staviti jedan komad pored kreveta jer nije bas ugodan osjecaj kad ujutro ustanes, da golim nogama stanes na hladan pod :).
Sto se tice bojenja zidova, s obzirom da je prostorija izduzenog oblika, pravougaonika, tamnije boje stavljaj na zidove koji se nalaze na kracim stranama, u suprotnom ces dobiti efekat jos izduzenije prostorije. Ako zelis da dobijes neke "jace" konkretne boje, odustani od dodavanja tonera u jupol, jer najjace sto mozes dobiti je neka pastelna boja. Imas recimo u BL dva zastupnika Caparol boja, i oni ti mogu smjesati nijansu kakvu zamislis, sto naravno i vise kosta, ali je idealno za one koji su oduvijek zamisljali da imaju obojene zidove kao u Benettonovim buticima :). Meni se takodje svidjaju i tapete, a u zadnje vrijeme su kao "in" u enterijerima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Enterijeri for Dummies... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Imaju sad te boje za manje pare u Zalužanima, onaj Centrum trade, ili kako već... Ja sam mislila krečit, al sam odustala...
Nikako jupol... :evil: Jupol sucks.... :iconbiggrin:
Uslikaću ja svoju sobu, sličnih je dimenzija, možda malo veća. Možda ti pomogne prilikom pravljenja rasporeda... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
Sto se tice tog lika sto ga Flash spominje, on ima potpuno pogresan stav i na takav nacin samo odbija "musterije".
A sto se tice Flashove sobe, kao sto EiLeen rece: krevet, ormari, police :).
Ja bih krevet stavio na sredinu, ako ima dovoljno prostora, tako da bude pristupacan sa obe strane. Puno je prakticnije prilikom mijenjanja posteljine :D. Ako imas neki radni sto, skolsko pravilo je da ti svjetlost na sto pada sa lijeve strane, ako si desnjak, da ti ruka ne zaklanja ono sto pises. Ako imas neki monitor ili TV pazi gdje ces ga postaviti zbog refleksije svjetla sa prozora. Ja licno volim s vremena na vrijeme da pravim razmjestaje, pa se uglavnom odlucujem na komade namjestaja (prvenstveno mislim na police) koji se ne montiraju na zid vec stoje na podu i manjih su dimenzija. Izbjegavaj tepihe od coska do coska sobe, jer samo stvaraju vise prasine a nepotrebni su na svakom dijelicu poda. Ako je drveni pod, onda je dovoljno da manji komadi tepiha budu na mjestima gdje se "noge duze zadrzavaju", znaci tamo gdje sjedis, a dobro je i staviti jedan komad pored kreveta jer nije bas ugodan osjecaj kad ujutro ustanes, da golim nogama stanes na hladan pod :).
Sto se tice bojenja zidova, s obzirom da je prostorija izduzenog oblika, pravougaonika, tamnije boje stavljaj na zidove koji se nalaze na kracim stranama, u suprotnom ces dobiti efekat jos izduzenije prostorije. Ako zelis da dobijes neke "jace" konkretne boje, odustani od dodavanja tonera u jupol, jer najjace sto mozes dobiti je neka pastelna boja. Imas recimo u BL dva zastupnika Caparol boja, i oni ti mogu smjesati nijansu kakvu zamislis, sto naravno i vise kosta, ali je idealno za one koji su oduvijek zamisljali da imaju obojene zidove kao u Benettonovim buticima :). Meni se takodje svidjaju i tapete, a u zadnje vrijeme su kao "in" u enterijerima.

@ flash soba 3X5

Jel to samo za spavanje ili i kao radna soba?? JA ovo dvoje ne bih mjesala.

Kakogod ciljaj na ekonomizaciju prostora, npr. police za knjige na zidovima, klizna vrata ( gdje god imaju vrata bilo od sobe ili ormara), krevet na rasklapanje i sl.

Tepih ja ne bih nikako.. bolje bilo kakav pod koji se moze svaki dan fino prebrisati.

Zidove ja volim nesto kao crvenu fasadnu ciglu ( iznutra), plafon obavezno bijel. Joj imala sam lude faze sa zidovima, jednom sam napravila karirani zid kad sam bila u srednjoj skoli, moje roditelje kad nije kap udarila.

Jedan zid sa slike i suvenire.

Ne znam, ovo samo na pamet bubam.

Sve zavisi kakva je soba i kakve su ti mogucnosti.

Sto se tice arhitekata enterijerista, svaka cast, naravno da su obuceni za to. Ali to mogu priustiti samo najbogatiji. Ako njegovo savjetovanje kosta 4000 KM, ja bih radije sebi kupila neku dobru umjetinicku sliku za 1000 i za ove 3 hiljade neku turbo koznu fotelju i pod od punog hrasta :D ( ovo za study room)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa stanite ljudi pobogu, jos nisam nasao ni s od stana a vi vec okrenuli na uredjivanje.

Inace, kuca sa stvarno, ali stvarno ogromnim dvoristem u kojem bi se, potencijalno, vukle zmije (salim se :D ) je neki moj san. Ali surova brzina danasnjeg zivota kaze da je stan optimalno rijesenje.

Inace, kucica i laganica 8)

----------------

mišur je napisao:
Znam da je cijana stanova koje pravi Tehnosint od 1.700 do 1.800 KM, u Bulevaru Desanke Maksimović,i to mi je super lokacija, blizu je grada, a opet je izvojeno i mirno

Ta zgrada se nalazi uz sam Istocni tranzit koji ce navodno vrlo brzo biti zavrsen. Mirno nije ni sada, a kamoli kad krene saobracaj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ko uzima 4k maraka za 1 uređivanje? Imena, Pantiću..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2007, 00:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
Citiraj:
Usput, kako biste vi namjestili sobu 3x5, u kojoj bi spavala jedna osoba?

a sta je sa trecom dimenzijom..

pitam te zato sto ja spavam na visini od 1,80, a ispod toga koristim prostor..

jebes krevet ,uvijek zauzme po kuce...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 478 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 24  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]