banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 07:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 250 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Vikendice
PostPoslato: 20 Avg 2010, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
jellyfish je napisao:
osamstotinazena je napisao:
Šta mislite vrijedi li investirati u vikendicu?
Koje destinacije su popularne za izgradnju/kupovinu vikendice?

Da li bi uzeli vikendicu blizu rijeke, potoka, jezera ili u nekoj šumi, recimo borovini?

Zavisi od lokacije vrijedi li investirati. Vrijedi investirati na moru recimo. Po ovim nasim sumetinama investirati u vikendicu je cisto gubljenje novca i vremena. To je sad moje misljenje. Mozda neko voli odmor u sumi, za njega je ocigledno drugaciji pristup.

Kao i...često, varaš se.
O "isplativosti" kao mjesta za odmor nema potrebe trošiti riječi.
Finansijski, ako je objekat dobar, plac na interesantnom mjestu i infrastruktura zadovoljavajuća, može biti itekako finansijski isplativo. Pazi šta ti kažem. ;)

800, ako ne misliš živjeti stalno tu, onda i mala kućica neka 2 sata dobrog puta od mjesta na kom "inače" stanuješ dolazi u obzir. I dalje sam više za varijantu izgradnje nego gotovog, jer je ipak "tvoje tvoje", na "tuđem" će ti uvijek biti nešto što bi mijenjala, prepravljala...kako narod kaže: "skuplja pita nego tepsija".
Rekoh, bez para je besmisleno uopšte ulaziti u tu priču, ali ako ti već ne odgovara lokacija toga što imaš i/ili nemaš para za renovirati, logično je :D da prodaš i za te pare napraviš (pa i kupiš gotovo...:D) finu vikendicu.
Imaj na umu da nema nekretnine "bez ulaganja" a i da ćeš plaćati i struju i vodu i...
Što se montažnih kuća tiče, "kad vide keš" za 2, maksimalno tri (varijanta "Röh-bau + finaliziranje) mjeseca od gole livade imaš gotovu kuću.
Već rekoh, montažne - zidane, nema tu bolje/gore, oba sistema imaju prednosti i mane.

U slučaju da sam djelovao malo obeshrabrujuće...nije mi namjera, ideja ti je odlična, samo želim da imaš sve na umu i zaobiđeš "grlom u jagode".

Još pitanja...ovdje a eto ti i razloga da mi pošalješ PP... :lol: :P

P. S.
Kako _zoka reče....od te kuće u Šipragama nema ništa, pitanje kakav je i temelj....ali ako si se baš "zagrijala", imam kolegu koji je svako malo tamo, mogle bi se zbaviti neke slike tog placa...vjerovatno. )

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2010, 22:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
мој сан је да кад завршим факс и кренем радити направим неку брвнару негдје далеко од града, слично као Шуле...
Јбте, одоше мисли у п.м. :(

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2010, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Vjevoricinus je napisao:
. Al' stvarno, gdje locirati vikendicu a da plac nije preskup?

cokorska polja, imam ja tamo vikendicu, zapoceta prije rata, skoro dovrsena, 20 minuta od grada lagane voznje ili u kilometrima oko 10. stvarno je blizu grada, a opet veoma izolovano, za odmor savrseno, bar meni.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2010, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma joj _zoka, treba krov da se mijenja komplet, znaš kad su neke ptičice probušile i gnijezde se gore. Ima dosta radova na samoj vikendici. Treba i nabaciti, okolo je cigla.

A voćke treba iz korijena izvaditi, preorati dvorište, i izravnati i posijati travicu.. Ima jako puno posla. Nije sve za seljake, nego i za profesionalne radnike. Za sve to nemam love da bih odradila. Zato sam kontala prodati (jer je baš u elitom dijelu gdje su samo vikendaši doktori i ministri) i uzeti nešto finito.

pa meni se cini da tu i nemas nesto puno posla, samo treba malo dobre volje i sve se to da rijesiti. jedini problem ti moze biti fasada i krov, a dvoriste mozes sama srediti. prije nego sto prodas pokusaj nesto sama da uradis, ne znam u kakvom stanju ti je dvoriste, ali kakvo oranje ti spominjes? sta imas od voca, mozda se nesto moze i spasiti, ne mora se bas sve sasjeci u korijenu.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2010, 00:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Postaviću slike, pa ćemo diskutovati :D

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2010, 08:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Za sada imam samo ovu jednu na kojoj se baš ne vidi dio gdje su propale voćke. Kada budem išla, slikaću detaljnije.

Teren na kome su dvorište i vikendica, on je neravan, džombast ispod trave. Zbog toga sam mislila poravnati.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2010, 09:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jbg,osim ako ne misliš praviti teniski teren ili si manijak kao moj tata ne vidim zašto bi ti smetala po koja džomba....Naravno ako to džombast ne znači teren kao poslije dvodnevnog granatiranja.....Teško da ćeš negdje naći savršeno ravan teren.A ako je i do oranja,i ono se da uraditi za ne preveliku lovu.Ne mora komplet mehanizacija da izađe,dovoljan je jedan čovjek sa frezom,a takvih imaš u svakom selu....

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2010, 09:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jako je neravno, a kada se izvade te podivljale voćke, biće još gore.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2010, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
WinstonWolfe je napisao:
Vjevoricinus je napisao:

cokorska polja, imam ja tamo vikendicu, zapoceta prije rata, skoro dovrsena, 20 minuta od grada lagane voznje ili u kilometrima oko 10. stvarno je blizu grada, a opet veoma izolovano, za odmor savrseno, bar meni.

tu je vec prometno osim ako ti vikendica nije zavucena malo,moji su koji km dalje i predivno je,jedino sto mi fali neki potocic u blizini..

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2010, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
Vjevoricinus je napisao:

tu je vec prometno osim ako ti vikendica nije zavucena malo,moji su koji km dalje i predivno je,jedino sto mi fali neki potocic u blizini..

zavucena je i nije bas na poljima, vec koji kilometar prije polja. potok mi ne treba, mada i to imam u blizini, a suturlija je jako blizu, samo se treba spustiti niz brdo.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2010, 15:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
Za sada imam samo ovu jednu na kojoj se baš ne vidi dio gdje su propale voćke. Kada budem išla, slikaću detaljnije.

Teren na kome su dvorište i vikendica, on je neravan, džombast ispod trave. Zbog toga sam mislila poravnati.

dileme ne smije biti...ovoj kucici da se posveti jednu sezonu bila bi prava bonbona.
na drugom mjestu docekace te isti ovakav plac,ali bez ikakve ili jos nesredjenije kuce.
cupanje drveca sa korijenjem se jako jeftino uradi i oranje tog dijela je 30ak maraka po dunumu tako da sva ta prica izadje zanemarivo novaca.
krov oko 2000 milje za fasadu po zeljama i ambicijama finansiskoj situaciji.
tih 4500e placu za ovako necim.

ovo na slici je 3/4 posla, tvoje je samo da sminkas.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 01:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nekako se ljudima ne radi, pravo da ti kažem. Pitala sam već jednog čiku koji tamo živi u blizini, jedini ima traktor, i sve nešto zakera.. U fazonu.. "Nije lako vaditi voćke iz zemlje..." "Ma teško će se to preorati".. i tako...
Puno znači da čujem ovako neke još informacije prije konačne odluke... Pojma nemam još šta ću.. Tako sam konfuzna....

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Jao, majko mila....ti mora da si doktor nečega. :lol:
Čiko hoće da ga dovoljno moliš da bude siguran da ti je jedina opcija, pa onda da lupi neku previsoku cijenu a ti sva sretna pristaneš. 8)

Ako je to problem, poslaću ti ja par brojeva par čika koji bi to uradili.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 11:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Nekako se ljudima ne radi, pravo da ti kažem. Pitala sam već jednog čiku koji tamo živi u blizini, jedini ima traktor, i sve nešto zakera.. U fazonu.. "Nije lako vaditi voćke iz zemlje..." "Ma teško će se to preorati".. i tako...
Puno znači da čujem ovako neke još informacije prije konačne odluke... Pojma nemam još šta ću.. Tako sam konfuzna....

Mora da si vaga. :P
Nego, napravićemo akciju - forumaši u borbi protiv korova! :D

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 11:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:
mora da si doktor nečega. :lol:

Vjevoricinus je napisao:
Mora da si vaga. :P

Mora da sam doktor za vage 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kada budem išla, slikaću i te voćke i taj neravni teren i vikendicu i još neke detalje, pa sudite :D

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 12:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
"Nije lako vaditi voćke iz zemlje..." "Ma teško će se to preorati".. i tako..

:lol: ne kaze se dzaba seljacka posla...dize cijenu.
moj brat je kupio plac prosle godine na krcmaricama i bio je sav zarastao u siblje i neko divlje drvece, ma uzas.to se popalilo i kaskrcilo za dva dana.
izmedju ostalog je imao i mnogo breza, tako da ih je cak 10ak trebalo pocupati.
dosao je frajko sa traktorom, isto nakon 15 dana moljenja kao da ti radi za dzaba, i poradio to za jedno popodne.poslije je morao preorati dva puta i malo poravnati, ali sav taj bal ga nije izasao vise od 200km.

u poredjenju s njegovim placem tada, ovo tvoje izgleda kao beverli hils.
nemoj ovo prodavati ima potencijal.jos ako imas neku ozbiljniju cifru spremnu odvojiti,ima da bude bonbona.
samo ne znas pregovarati,brate :) moras biti veci ruljak od ruljka ako ista hoces uraditi.najbolje da neko kaze da je to kupio od tebe i da se pogodi s ljudima.
neko velik i celav :D

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

za pocetak nemoj da zuris sa prodajam. pogledaj malo po oglasima sta ljudi prodaju, kako se krecu cijene... ovo tvoje uopste ne izgleda lose. mozda je za pocetak najbolje da prvo pokosis travu pa da vidis da li teren grbav toliko da se mora orati i ravnati. a sto se krova tice, vjerovatno je crijep negdje pukao ili ga je vjetar odnio, pa zato prokisnjava, mislim da tu nije velika steta. vocke sigurno nisu sve propale, neke je dovoljno samo osisati i bice sve u redu, ja volim u dvoristu kad ima neko drvce i da pravi malo hlada.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Vikendice su u ono vrijeme bile obavezna imovina svakog radnog čovjeka, ali danas to je ipak poprilično zamrlo i današnji mladi ljudi na kraju krajeva nisu ni svjesni koliko zadovoljstvo predstavljaju priroda i mir daleko od grada. Nažalost oni koji se odluče na kupnju vikendice morali bi dugo razmišljati o investiciji i proći sva mjesta koja se nude, jer u svakom slučaju radi se o velikoj količini potrošenog novca i zahtjevnim zadaćama što se tiče održavanja.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 15:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
obozavam vikendice , shoole svaka cast za lokaciju! koliko je velika kucica? mala soba tri sa tri a u sobi ja i ti :lol:

i ja hocu obavezno vikendicu mozda negdje kraj une, znaci rijeka pod obavezno, naravno pored puno sume/zelenila
imamo kucu na manjaci na selu, i obozavam ici gore ali nije mi to to, gore se osjecam kao kod kuce a ne kao na vikend izletu :)

800 meni ta tvoja kucica ne izgleda tako lose..mozda i ne bi bilo tako skupo da se sredi? trebas povesti nekog od nasih momaka ovdje da opipaju teren i vide sto se uciniti moze :D

ma ima puno lijepih lokacija ali brate pretezno skupo, trebalo prije kupiti ili naslijediti..mi pitali za neku zemlju na manjaci 10 km od nule, lijepo jako..ali kad je baba lupila cijenu nisam mogla vjerovati, ista ko sto smo platili na starcevici :lol:

sta kazete za lokacij tamo kad se krene od josavke prema snjegotini, manastiru liplje? ja u prolazu iz auta vidjela neko lijepo sredjeno setaliste, klupice drvene, bas sredjeno i fino?
Ili mozda pravac Balkana, Mrkonjic grad?? iako vjerujem i da je tamo skupo?

Negooo ako neko slucajno poznaje nekog sa Banije npr. da prodaje povoljno plac/kucu/vikendicu kraj UNE, molim za PP..HVALA!!!!

Majka je naš početak i kraj

Poslednji put menjao breskvica dana 22 Avg 2010, 19:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2010, 19:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
breskvica je napisao:
obozavam vikendice , shoole svaka cast za lokaciju! koliko je velika kucica? mala soba tri sa tri a u sobi ja i ti :lol:

ima puno meni lijepih lokacija, ali sve je malo poskupo sada. trebalo je prije kupovati..mi nedavno pitali za neki veci plac na manjaci, od nule jedno 10 km prema gore,, kad je baba rekla cijenu, duplo skuplje nego nas plac na starcevici sto je bio :lol:
i ja hocu obavezno vikendicu ali negdje kraj une, znaci rijeka pod obavezno, naravno pored puno sume/zelenila
imamo kucu na manjaci na selu, i obozavam ici gore ali nije mi to to, gore se osjecam kao kod kuce a ne kao na vikend izletu :)

800 meni ta tvoja kucica ne izgleda tako lose..mozda i ne bi bilo tako skupo da se sredi? trebas povesti nekog od nasih momaka ovdje da opipaju teren i vide sto se uciniti moze :D

ma ima puno lijepih lokacija ali brate pretezno skupo, trebalo prije kupiti ili naslijediti..mi pitali za neku zemlju na manjaci 10 km od nule, lijepo jako..ali kad je baba lupila cijenu nisam mogla vjerovati, ista ko sto smo platili na starcevici :lol:

sta kazete za lokacij tamo kad se krene od josavke prema snjegotini, manastiru liplje? ja u prolazu iz auta vidjela neko lijepo sredjeno setaliste, klupice drvene, bas sredjeno i fino?
Ili mozda pravac Balkana, Mrkonjic grad?? iako vjerujem i da je tamo skupo?

Negooo ako neko slucajno poznaje nekog sa Banije npr. da prodaje povoljno plac/kucu/vikendicu kraj UNE, molim za PP..HVALA!!!!

:D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 250 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]