banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 20:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 478 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 22:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Kuca je zakon kakav stan, ako bog da do kraja jeseni u svojoj kuci sa ogromnim dvoristem :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Blago ti se.... Ja mrzim stan, al eto, može se za njega dobit dobra cijena, to mu je jedini plus....
Najžalosnije od svega što je to nama ovdje dobra cijena, al ko hoće da kupi stan van BL/BiH ne može ništa... Opet kredit i dug do groba...
A i smiješne su mi te cijene.... Pola parova se ne vjenčava jer neće da živi kao podstanar, a čeka da im stan padne s neba. Nema šanse da ga zarade od svoje plate...
Meni je super ona mala zgrada preko puta "Plazme", rozo-siva. Jesu tamo rasprodati stanovi već? Tako je slatka, kao neka malo veća kuća... Dvorište je fino, rasvjeta takođe i sami je centar grada...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 07:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
to je Srbijanska ambasada a ne stambena zgrada :lol: :lol:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 10:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
godfather koliko su ti cijene placeva. javi na pm ako hoces
interesuje se jedan drug

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The Godfather je napisao:
to je Srbijanska ambasada a ne stambena zgrada :lol: :lol:

Znaju znanje. Baš je fina...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Vuk_samotnjak je napisao:
Kuca je zakon kakav stan, ako bog da do kraja jeseni u svojoj kuci sa ogromnim dvoristem :angel:

ima se moze se :lol: 'btw ne zaboravi da nas na pivo po zoves kad uselis :P
e ovako,sto se tice kupovine,ako ste se vec dobro razveli,prodali zemlju u selu digli kredit... i odlucili da se skucite "na asfaltu"
prije svega puuuuno zivaca(lovu da ne racunam) i nekog ko je upucen u te pravno imovinske poslove(hvala mama :lol: )dobronamjerno preporucujem firme poput krajine,stambene zadruge i te iole sa "stazom"
onda da vam neko bar triput provjeri od gruntovnog lista posjeda,ugovora zemljoposjednika i izvodjaca radova pa do vaseg ugovora(uz malu mitologiju,svaka teta sluzbenica ce vam dati sve kopije koje navodno ne idu van kancelarije)desavalo se ,naime,da ljudi plate stan,a da gradjevinari nikad ne dobiju dozvolu za rad ili da se pojavi 101 vlasnik zemlje ili bar tri koja su platila isti stan,znaci opreza nikad dosta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ja licno planiram angazovati advokata (provjerenog) za sve to.

Sta se tebi najvise dopalo u gradu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

da,naravno,moja mam je pravnik tako da tu nisam bacala lovu
sta mi se svidjelo?hm... iskreno NISTA
zgrade su nabacanemjedna do druge ili bez ikakvog reda tako da s komsinicom 'ladno pijes kafu a svaka u svojoj dnevnoj sobi sjedi :lol: da ne pricam o "savrsenim"instalacijama nove gradnje,pa cak i ja kao zensko i laik za gradjevinu vidim da je to smece
stare gradnje u centru su preforsirane s ciframa,a treba ti bar jos toliko za renoviranje ili ta nova naselja u motikama,ili zgrada k'o cardak na vrh starcevice :lol:,isto tako nisam bas luda za onim novim naseljem pored borika,isuvise je "fake" za mene,sve nesto "fancy" ma daj..
e sad od sveg tog zla,izabrah meni nekako najmanje,neka mala zgradica na Karadjordjevoj,na Lausu,djeluje relativno pitomo,a 15ak min lagane setnje do grada,bar je na ravnom... ah,da i cijena nije bila extrem 1500 po kvadratu...(valjda niko nece na Laus :lol: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 15:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cuj, da, Laus, cijene su cak oko 1300, ali, ali nekako mi zagusen prilaz/izlaz.

I da, ni meni se ne svidja to ispijanje kafe sa komsilukom. Aleja uopste nije fesni, to mi je vise socijala, samo sto to nama poslije rata i poratnih godina izgleda kao nesto posebno.

Instalacije. Plastika? Ma nemam pojma...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma znam da je prilicna guzva na Lausu,ali ja tu necu zivjeti,bar ne za sad,tako da me to ne brine,a sto je najbitnije pored ove zgradice,nema puno prostora da dodaju jos koju,pa valjda ce tako i ostati,a i svidja mi se sto nije neka visespratnica,ovo je fazon "town house" pa su rasparcali u stanove,10ak ulaza sa 3-3 stana u svakom,bas sasvim ok

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2007, 06:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aha, pogledat cu. Da li si kupila nesto veliko pa mislis iznajmljivati? Bar neko vrijeme da povratis nesto uloga?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2007, 14:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Za 60 kvadrata 100.000 maraka

Za kupovinu stan od 60 kvadrata u Banjaluci u proseku je potrebno izdvojiti nešto više od 100.000 maraka. Uprkos tome što za kupovinu stana građanima treba prilično novca, činjenica je da građevinci rasprodaju sve stanove koje izgrade, a potražnja konstantno raste. Trgovci nekretninama kažu da su, upravo zbog velike potražnje, cene stanova nerealne.
Kvadrat novog stana u Banjaluci košta od 1.700 do 2.000, a za kvadrat stare gradnje potrebno je izdvojiti od 1.200 do 1.700 maraka. U poslednjih godinu dana cene stanova su značajno porasle i to upravo zbog nedostatka stambenih prostora za prodaju. U agencijama za prodaju nekretnina kažu da potražnja uveliko prevazilazi ponudu, što je i dovelo do porasta cena.
„Cene stanova nisu realne. Ako čovek sa prosečnom platom treba da radi tri ili četiri meseca da bi kupio jedan kvadrat stana, onda se vidi da to nije realno i da su cene previsoke“, kažu u „Sezam nekretninama“.
Dodaju da kod nas cenu diktira samo tržište i potražnja. Zbog toga se većina ljudi odlučuje za kupovinu manjih stanova jer to jedino mogu da priušte, ali istovremeno u gradu trenutno skoro da i nema malih stanova na prodaju.
Vlasnica agencije za promet nekretninama u BiH „Euro agent“ Senka Gatarić-Vasilić takođe kaže da su cene previsoke i nerealne, ali zbog smanjene ponude „to se moglo i očekivati“. „Sadašnje cene nisu odraz stvarne vrednosti. Zbog toga su i najtraženiji jednosobni stanovi i garsonjere“, objašnjava ona.
U agencijama ističu da većini kupaca nije bitna lokacija, već samo cena stanova, kako bi se uklopili u budžet kojim raspolažu. Ipak, najatraktivniji stanovi su u centru, Boriku i Novoj Varoši. Mnogi kupuju stanove u centru grada kako bi ih pretvorili u poslovne prostore. Inače, na cene utiču i spratnost, a kod starijih stanova bitno je i u kakvom su stanju.
U Građevinskom preduzeću „Krajina“ kažu da cena stanova, osim potražnje, zavisi i od troškova izgradnje, odnosno utrošenog materijala. „Kada bi cene isključivo zavisile od troškova, onda bi manji stanovi bili skuplji jer njihova izgradnja nije jeftina. Osim toga, stanovi na višim spratovima prodavali bi se po istim cenama kao oni na nižim“, objašnjava direktorka finansijsko-komercijalne službe GP „Krajina“ Ana Cvetković.
Ona dodaje da je neizvesno da li će građevinske firme uspeti da zadrže sadašnju cenu stanova jer je poslednjih meseci građevinski materijal poskupeo. „Cene cementa su porasle za oko 30 odsto. Samim tim poskupeli su svi betonski proizvodi, a i cena železa je, takođe, za godinu dana porasla za više od 30 odsto. Rastu cene građe, nafte, ali i rada i koeficijenata u građevinarstvu“, naglašava Cvetkovićeva.

Rupa bez dna
Da je kupovina i sređivanje stana rupa bez dna dokazuju brojni primeri. Mnogo je onih koji su i nove građevine u koje su useljavali morali da prepravljaju i popravljaju. Najčešće loše budu urađene vodovodne instalacije i parketi. Dešava se da zidovi pucaju, vlaga podigne parkete, a često napuknu i pločice u kupatilu i kuhinji. Stručnajci kažu da je to, osim za građevinske firme, sramota i nadzornika kojima takvi propusti ne bi smeli da se dešavaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2007, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Aha, pogledat cu. Da li si kupila nesto veliko pa mislis iznajmljivati? Bar neko vrijeme da povratis nesto uloga?

ma ne pada mi na pamet da sredim stan pa da mi neko demolira

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 08:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
The_new_Statesman je napisao:

ma ne pada mi na pamet da sredim stan pa da mi neko demolira

:D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 15:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2006, 14:49
Znam da je cijana stanova koje pravi Tehnosint od 1.700 do 1.800 KM, u Bulevaru Desanke Maksimović,i to mi je super lokacija, blizu je grada, a opet je izvojeno i mirno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 15:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Moja zgrada je najbolja 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moja bogme nije... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Ja i mala upavo privodimo kraju stan.Mislim da sam jeftino prosao,100 kvadrata u ulici Ive Andrica,treci sprat,visoko potkrovlje me izaslo oko 85 000,tu sam uracunao i gradjevinsku dozvolu koja nas je kostala 16 000.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jesi, brate. Mora se priznat. To bi te izašlo oko 120 000 minimum da si kupovao...
Sretno useljenje!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
EiLeen je napisao:
Sretno useljenje!

Hvala,ali necu jos useljavati.Ako bog da iduce godine svadba i useljenje :wink:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 478 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]