banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 15:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 478 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jan 2016, 12:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 23:49
_зока je napisao:
Drvarčanin.

churki :lol: :lol: :lol:

(tako Rusi kazu glup ko drvo)

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
Srpski narod treba jebati

Послато са Redmi Note 2 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2016, 11:46 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
The_new_Statesman je napisao:
Kao da ces zivjeti jos 100 godina :D Doduse... Ako nadjes zenu poput ove gore svasta je moguce :D

To je sustina problema
Kapitalizam i potrosacko drustvo potpiruje egoizam i dovodi na kraju do samounistenja citavog drustva
Zasto bi se brinuli za djecu,buducnost kada ljudi mogu da brinu samo o sebi i svojim zadovoljstvima.

Ja razmisljam malo drugacije pravi kapital je kada imate djecu.Zato i imam mnogo djece.sto vise djece to ste bogatiji

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2016, 19:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Dec 2015, 16:21
Kupuju svi na kredit , pa ostavljaju pola jebene plate 40 godina dok ne otplate. Ja da imam kes za stan pre bih otisao u Novi Sad npr..

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2016, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
ozna je napisao:
Banjaluka je najvise rasla i razvijala se kad smo na ovim prostorima imali ogroman natalitet.Po popisu 1971 grad BL je imao 90 000 stanovnika da bi vec 1991 narastao 143,079.

ozna je napisao:
BL danas ima najmanje 20 000 stanovnika manje nego 1991
Svi znamo kakva je lakrdija bio posljednji popis ,ima tema na kojoj to raspravljamo.
Ali broj 199 991 nije konacan to je samo preliminarni rezultat,sljede brisanja jednog veceg dijela onih koji su popisani a ne zive ovde vec negde u zapadnoj evropi itd
Koliki ce broj biti obrisan ,o tome se ne mogu dogovoriti zato i ne objavljuju konacne rezultate popisa.

De odluči se.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2016, 21:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Jedini koliko toliko relevantan broj koji je izasao a vezan je za BL je 199.191 i taj broj predstavlja broj stanovnika u OPSTINI Banja Luci. Dio koji se popisao a nema veze sa BL ce svakako biti obrisan ali po meni to nije neki narocito veliki broj.
U opstinu Banja Luka spadaju i Barlovci, Bistrica, Debeljaci, Dragocaj, Jagare, Golesi, Kmecani, Kuljani i tako dalje i tako dalje... koji sa gradom nemaju apsolutno nikakve veze.
U gradu Banja Luci, pravo je pitanje koliko ljudi zivi, obrise li se dio onih koji su vani, oduzmu li se ova gore mjesta, dolazimo do brojke od nekih 140 000-150 000 ljudi u gradu Banja Luci.
Vrijedi pomenuti i beogradski mit o dvomilionskom gradu. A u stvari, u GRADU Beogradu zivi 1 233 000 ljudi.

Sto se tice cijena nekretnina: Banja Luka je dostigla svoj zenit 2006-2008. Cijene ce jos neko vrijeme biti slicne ovima i postoji tendencija da ce to sve ici na dole. Jednostavno sve nas je manje.

Vidim i neke zelje i htijenja ljudi koji bi u BL predstavljali visoku klasu. Ti ljudi su svoju djecu iskolovali po inostranstvu, a tamo su svojoj djeci kupili nekretnine. Bec naravno najcesce... Tako da imamo tendenciju da veliki broj potomaka ljudi koji u BL predstavljaju visoku klasu svoj zivot zapocinju negdje drugo.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2016, 22:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Banjaluka je centar, priliva sa strane ima pa ce to koliko toliko biti blaze.

Za sela je prica poznata, povratka tu nema, selo je izumrlo i to je zavrsena prica, ali pravi haos nas ocekuje u gradovima srednje velicine za nase uslove, tipa Doboja, Prnjavora...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2016, 22:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ja bih rekao da je zgrada i automobila mnogo vise,a djece dosta manje....

ovo prvo je vidljivo golim okom,mislim da predratni stanovnici ne bi prepoznali u kom dijelu grada se nalaze,ako nikad nisu dolazili od rata.....a sto se djece tice,kad sam ja isao u osnovnu skolu,bilo nas je po 30+ u razredu,a kad je moje dijete krenulo,njih je oko 20 u razredu..a skola je izgradjena jedna mozda,sveukupno...

to je ono sto se na prvu vidi,a sve ovo ostalo ne uzimam za ozbiljno jer se ti podaci friziraju kako kome odgovara...jednom se pribraja ovo ili ono,drugi put samo gradsko jezgro,bla,bla,bla....

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2016, 22:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Čak je i dobro što ih ima 20 u razredu. Lakše zbog nastave. Ali to što ih ima daleko manje ukupno, je druga priča. Bejbi bum je sada ispod Starčevice :) Njima bi se isplatilo napraviti most tamo, pa da dio djece ide u Vuk Karadžić. Tamo skroz druga priča.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2016, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Vidi danijela sto prati gdje najvise mladih mama ima :D.
A da bude veca tuga, kompet naselje ispod Starcevice od zelenila ima samo dio uz Vrbas, toliko su betonskog i asfaltnog sranja dopustili da se izgradi, da za djecu sadrzaja maltene nema.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2016, 22:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
doduse,ovo sto sam napisao za djecu mozda i nije tacno....ja sam pisao na iskustvu bugarske skole iz nove varosi,al kad malo bolje razmislim,u mom razredu je bilo bar desetoro sa petricevca,a oni sad imaju svoju skolu.....tako da mozda u drugim gradskim skolama i nije tako,jer koliko znam ta skola na petricevcu je i jedina sto je izgradjena u gradu od rata....

mozda je zato nas bilo 30+ a sada u vrh glave 20

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2016, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Vec ranije sam pisao na temu cijene stanova...pa ajde da malo osvjezimo temu...

Kako aktivno pratim cijene,neko vrijeme sam se tim i bavio,zadnje 2 godine vise ne,ali i dalje ostala navika da pratim desavanja na trzistu (a mozds i zato sto planiram investicuju,ali nikako doci na zelenu granu...da sto manje boli)...trend na trzistu je poskupljenje stanova.Zasto poskupljenje?Nemam pojma,mozda igra ulogu malo inflacija,ali ekonomska situacija kod kupaca nikako.Ocepilo se i sa izgradnjom novih objekata,iducih par godina ocekivati je hiljade novoizgradjenih kvadrata...tu je trend da ljudi iz okoline Banja Luke gravitiraju ka gradu..ali opet,prosjecna plata e cc 800km,a po ovim cijenama ti trabju 2-3 procjecne plate za kvadrat,sto je po menu previse.

Ako imate informacija o kupovnim/prodajnim cijenama(ove iz oglasa nisu previse relevantne)...da ste culi da je neko kupio/prodao,ne bi bilo lose da napisete ovdje...

Ono sto ja znam jeste da je kolega uzeo stan u Boriku,zgrada Titanik(nije zadnji srpat),onako polurenoviran za 1700km/m2.

Znam da moji kumovi prodaju stan u Djure Djakovica (nerenoviran) ,88m2,nije zadnji sprat,traze 130 000,ali ne mogu prodati vec godinu+ dana...dolazilo je x ljudi,svi nude nekih 1300km/m2 (sto mozemo uzeti kao neki iznos koju je strana traznje spremna izdvojiti)

Novogradnja otisla nekih +100km/m2 ...siri centar je 2100-2300 kk/m2...Budzak(kod interexa) ,Ars Studio 1600+pdv (1870km/m2) ...sto je vec smijesno...prva zgrada (narandzasta) je isla 1350+pdv ...ove kasnije 1500+pdv (pa koliko to spuste 100-150km) ...sad ovo...no commnet

Ajde novogradnju ne treba ni spominjati,malo se to kartelisalo i sada cijena idd gore...ali bolje da pisemo o staroj gradnji...sta ocekujete..daljni rasti,ili kontra trend?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2016, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Poslije liberalizacije kredita irv....rast cijena sigurno jer ce porasti i potraznja

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2016, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa nije neka znacajna liberalizacija...kamata cc5% za samce...promjrnjiva kamatna stopa...a vec sad imas 5.5% za fiksnom kamatom (sto je puno bolja opcija)...

Po meni,puno veci efekat ima 10-20 novih zgrada koje ce se zavrsiti za godinu+ dana...al vidjecemo :)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2016, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka

A parovi preko 35 godina....a skolska sprema

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2016, 19:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Meni nije jasno zbog cega je bolji zivot u 65 kvadrata koje si ne mozes priustiti nego zivot u 100 kvadrata sa velikim dvoristem koje si mozes priustiti i to na 10-20 min voznje od ovog prvog?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2016, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa bice ta kamatna stopa i za parove preki 35 godina..to je ona prosirena kategorija

sada su kamatne stopr 3.8 - 4.3 - 4.8 ...prosirena kategorija bi mogla biti 5%

A to nije nista posebno bolje od kamatne stope 5.5 - 5.7 % npr u NLB ..istina,nekog efekta ima na kreditima preko 15 godina.

@ TNS...ne znam ...i ja se pitam..i opet glyperda gledam stan u gradu ;(((((

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2016, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka

Ja kad sam uzimao kredit hypo mi i to preko stele tresnuo 9.2 posto kamatu....to 5.5 zvuci ko beskamatno hahah

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2016, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
_Krol_ je napisao:
A parovi preko 35 godina....a skolska sprema

IRB može za parove preko 35g. ali sa dvoje djece.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2016, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka

A znas li koliko je takvih kojima je rat pojeo i mladost i skolovanje i kucenje i nisu rijesili taj prvi egzistencijalni problem.....ja ih znam dosta i drago mi je zbog njih da ce moci do tog kredita

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 478 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]