points je napisao:
breskvica je napisao:
jan_de ja mislim da se u nasem kraju jos prodaje jedan ili dva placa..od groblja na starcevici prema gore jos malo , uz glavni put
za cijenu ne znam niti znam koja je sada realna cijena za gore po qm?
mi smo tada prosli jos i ok sa cijenom, a kupili smo 2007, blizu 500 qm..pogled je aj zdrao , boljeg nema

Pogled je super, ali ako se preseliš gore, odmah si u selu. Ja ne bih tamo živio. Kako se zovu ona naselja gore? Jednom sam se provozao 14b do gore i nazad, jako je gusto naseljeno, a pohvalno je što je sve fino asfaltirano s trotoarima.
cuj selo.. uostalom nema veze ja volim selo, nista ljepse od prirode i cistog vazduha..pogotovo ako je pola sata pjeske o centra grada
Mi ovdje pricamo o lokacijama za kuce a ne o stanovima, ne moze se sve vrtiti do 1 km oko Boske.
Za mene recimo Nova Varos itd ne bi dolazilo u obzir, nista gdje je skuceno,guzva + gdje je ravnica i gdje nemam pogled nikakav + cijene bezobrazne
sta znam meni je gore puno ljepse nego paprikovac, petricevac, o lausu da ne pricam..I gdje to onda jos mozes napraviti kucu a da imas pogled, siroku glavnu cestu, trotoar + autob. stanicu odmah ispred kuce?Autobus 14ka vozi non stop tako reci, i to mi je super.
Ali ni tamo vise nema nesto placeva, tj mozda ima skroz gore, gdje nema vise ni extra pogleda na grad
Mi smo nekih 200 m iznad groblja, i kod nas u dokumentima pise da je "Starcevica II " ili tako nesto..a samo malo vise iznad pocinje Rebrovac, mi smo na samoj "granici" ( i to naselje gore mi je ok, ima super sredjenih kuca, sve novo uredno i asfaltirano)
Ponir je skroz gore i to je zabaceno tj nema naselja ..
Inace sto se tice placeva tj nekretnina generalno ..sreca je uopste naci da je sve uredno i 1/1..ljudi odvoje pare i onda imaju problema oko prepisa..i tu se mora voditi racuna. mi smo sve detaljno provjerili unaprijed i bilo je sve ok.
Mi smo placali 1qm zemljista 60 KM i to smatram da je povoljno za BL...sada je 1 qm ja mislim 100 KM
Aktuelne cijene u BL su stvarno katastrofa, ali opet treba imati i malo srece.. zato stvarno svakome ko planira graditi kucu preporucujem uzeti plac sto prije ako je moguce.
Za par godina nema sanse da ce biti nesto do 3 km od centra grada, tj bice pristupacno samo onima koji imaju puno novaca