banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 15:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 413 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Okt 2010, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
blus je napisao:
Šajin je napisao:
points je napisao:

Kočićev Vijenac su valjda Hisete.
A na 14b piše autobuska stanica - Starčevica - Kočić.

A ja oduvijek mislio da je to gore Rebrovac? :)

јој да, моја грешка :) није Кочићев вијенац, него Кочићево, тј. Кочић. слично је па сам се збунио

и не, то није Ребровац. Ребровац је доле код гробља и цркве.Ипак се не зове мост безвезе Ребровачки и црква Ребровачка. :)

а кад смо већ код Ребровца, кроз маглу се сјећам једне приче коју сам чуо од мог учитеља. Наводно је неки имућни муслиман платио тројици најбољих неимара да изграде Ферхадију, и онда их на крају заточио у некој кули, а они као спретни мајстори направили себи неку справу за летење и побјегли. Један пао код данашњег Ребровца и сломио ребро, и зато се то тако зове. Један се звао Петар и слетио гдје је данашњи Петрићевац и зато се тако то зове, а трећи био црвен ко Паприка и слетио на мјесто данашњег Паприковца. не сјећам се баш тачно детаља, давно је било
На знам само одакле мом учи ова прича :D

nisi u pravu."gore",od groblja na vrhu starcevice je rebrovac,a crkvu su prozvali rebrovacka po parohiji rebrovackoj...

ааа свашта то нисам знао :-? иначе живим испод тог гробља на врху Старчевице, али никад нисам знао да се то изнад зове Ребровац.
Мада дефинитивно знам да је још више горе изнад Кочићево

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 21:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Evo šta prikazuje Wikimapia za Rebrovac:
http://wikimapia.org/#lat=44.7649571&lo ... 14&l=0&m=b

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
zLo_krme je napisao:
Ali, ja želim staru kuću, želim da bude stara s vana, a nova iznutra... Sve bih ja promijenila, al da bude taj starinski izgled...

Naletih na ovo prije par dana http://blog.reflexdeco.fr/2010/10/black ... o-rolf-fr/

Meni se sviđa par onih starih kuća gore iznad zelenog mosta na desnoj obali preko puta velikog muslimanskog groblja.
I hoću da kupim onu uništenu zgradu što stoji na litici odmah uz most u Šeheru i da je preuredim u kuću :D

Poslednji put menjao guess who dana 28 Okt 2010, 21:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

points je napisao:

е сад сам тек збуњен :-? :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Šajin je napisao:
points je napisao:

е сад сам тек збуњен :-? :lol:

Ja sam na mapi koja bude u gradskim busevima vidio da se do Rebrovca dolazi onim putem iznad starčevičkog groblja, kuda ide 14b, to mi je pouzdaniji izvor od Wikimapije.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
guess who je napisao:
zLo_krme je napisao:
Ali, ja želim staru kuću, želim da bude stara s vana, a nova iznutra... Sve bih ja promijenila, al da bude taj starinski izgled...

Naletih na ovo prije par dana http://blog.reflexdeco.fr/2010/10/black ... o-rolf-fr/

Meni se sviđa par onih starih kuća gore iznad zelenog mosta na desnoj obali preko puta velikog muslimanskog groblja.
I hoću da kupim onu uništenu zgradu što stoji na litici odmah uz most u Šeheru i da je preuredim u kuću :D

Bookmarked :D
Inače, super su mi ove crne fasade... Odlično prefarbati staru ciglu u crno mmmmm :love7:
I ja kontam te stare kuće kod groblja, al kontam da nisu ni one dekice i bakice glupi, znaju koliko to vrijedi... Kud smo mi svoju kuću zamijenili, neprežaljeno :( Al te kraj Vrbasa, one su moja ljubav....

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 22:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2009, 14:16
sajine,izvini ali ni za kocicevo nisi u pravu.iznad rebrovca je ponir,a mozda te buni sto na busu pise kočić,po vlasniku kuce gdje staje bus.kočićevo nikad nije bilo na navedenim krajevima...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Meni je jedna cura u busu rekla da je ta zadnja stanica 14b zapravo na tromeđi između Rebrovca, Debeljaka i Ade. Sad, da li je u pravu, ne znam :D

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

blus je napisao:
sajine,izvini ali ni za kocicevo nisi u pravu.iznad rebrovca je ponir,a mozda te buni sto na busu pise kočić,po vlasniku kuce gdje staje bus.kočićevo nikad nije bilo na navedenim krajevima...

а људи моји па ја живим у заблуди. мада сам то чуо од других људи па и ја тако почео :(
па јесте на бусу пише кочић, али сам доста људи слушао који кажу кочићево па и ја почео

видиш како се на форуму могу корисне ствари научити :)

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 00:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Je li pise ADA?! Pise. Ne Rebrovac, ne Veseli Brijeg, ne Vrbanja... ADA!

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 06:44 
guess who je napisao:

bojim se da je ona vec kupljena, samo se sad nesto spore oko toga...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 07:08 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
to nije kuca to je bivsi motel nekad imo i super restoran sa bastom koja je gledala direkt u vrbas. naravno da je kupljeno, mislim da je bilo od kontinentala i da je to Kobilj uzeo zajedno sa bazenom (mozda grijesim ali cini mi se da je takva prica kruzila) one dvije tri stare kuce odmah ispod su pod zastitom drzave jedna je renovirana i stvarno sjajno izgleda a u drugu treba jedno 80000 km uloziti da se renovira.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 09:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
points je napisao:
breskvica je napisao:
jan_de ja mislim da se u nasem kraju jos prodaje jedan ili dva placa..od groblja na starcevici prema gore jos malo , uz glavni put
za cijenu ne znam niti znam koja je sada realna cijena za gore po qm?
mi smo tada prosli jos i ok sa cijenom, a kupili smo 2007, blizu 500 qm..pogled je aj zdrao , boljeg nema :D

Pogled je super, ali ako se preseliš gore, odmah si u selu. Ja ne bih tamo živio. Kako se zovu ona naselja gore? Jednom sam se provozao 14b do gore i nazad, jako je gusto naseljeno, a pohvalno je što je sve fino asfaltirano s trotoarima.

cuj selo.. uostalom nema veze ja volim selo, nista ljepse od prirode i cistog vazduha..pogotovo ako je pola sata pjeske o centra grada :D
Mi ovdje pricamo o lokacijama za kuce a ne o stanovima, ne moze se sve vrtiti do 1 km oko Boske.
Za mene recimo Nova Varos itd ne bi dolazilo u obzir, nista gdje je skuceno,guzva + gdje je ravnica i gdje nemam pogled nikakav + cijene bezobrazne
sta znam meni je gore puno ljepse nego paprikovac, petricevac, o lausu da ne pricam..I gdje to onda jos mozes napraviti kucu a da imas pogled, siroku glavnu cestu, trotoar + autob. stanicu odmah ispred kuce?Autobus 14ka vozi non stop tako reci, i to mi je super.
Ali ni tamo vise nema nesto placeva, tj mozda ima skroz gore, gdje nema vise ni extra pogleda na grad
Mi smo nekih 200 m iznad groblja, i kod nas u dokumentima pise da je "Starcevica II " ili tako nesto..a samo malo vise iznad pocinje Rebrovac, mi smo na samoj "granici" ( i to naselje gore mi je ok, ima super sredjenih kuca, sve novo uredno i asfaltirano)
Ponir je skroz gore i to je zabaceno tj nema naselja ..

Inace sto se tice placeva tj nekretnina generalno ..sreca je uopste naci da je sve uredno i 1/1..ljudi odvoje pare i onda imaju problema oko prepisa..i tu se mora voditi racuna. mi smo sve detaljno provjerili unaprijed i bilo je sve ok.
Mi smo placali 1qm zemljista 60 KM i to smatram da je povoljno za BL...sada je 1 qm ja mislim 100 KM

Aktuelne cijene u BL su stvarno katastrofa, ali opet treba imati i malo srece.. zato stvarno svakome ko planira graditi kucu preporucujem uzeti plac sto prije ako je moguce.
Za par godina nema sanse da ce biti nesto do 3 km od centra grada, tj bice pristupacno samo onima koji imaju puno novaca

Majka je naš početak i kraj

Poslednji put menjao breskvica dana 29 Okt 2010, 09:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 09:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
guess who je napisao:
.

Wtf,ko želi da živi u Šeheru?Pa tamo sunca ima samo u tragovima....

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 10:11 
_zoka je napisao:
guess who je napisao:
.

i ja se to pitam... u seher ne bih ni pod razno..

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 10:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
lollipop je napisao:
_zoka je napisao:
guess who je napisao:
.

i ja se to pitam... u seher ne bih ni pod razno..

+1

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
chils je napisao:
to nije kuca to je bivsi motel nekad imo i super restoran sa bastom koja je gledala direkt u vrbas. naravno da je kupljeno, mislim da je bilo od kontinentala i da je to Kobilj uzeo zajedno sa bazenom (mozda grijesim ali cini mi se da je takva prica kruzila) one dvije tri stare kuce odmah ispod su pod zastitom drzave jedna je renovirana i stvarno sjajno izgleda a u drugu treba jedno 80000 km uloziti da se renovira.

Nisam ni mislio stvarno da je kupim, već sam više sanjario :D
Znam da nije kuća, ali kažem da bih joj promijenio namjenu.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 11:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nešto gledam, uskoro bi moj penthouse br.2 mogao biti super lokacija. Tačnije, komplet onaj dio Ade u neposrednoj blizini renoviranog mosta, doduše kad se počne sa izgradnjom tamo. Osim ukoliko od "Novi Borika" ne naprave "Novi Mali Drvar"
Doduše ima i minus, blizu je Vrbanja, pa je i Taško blizu :D

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 11:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Džontra je napisao:
"

Zbog ovoga će grad stimulisati kupovinu zemlje na tom dijelu...Dobiješ besplatno priključak za struju,vodu i kanalizaciju i doživotnu kartu za parking u prvoj,drugoj i svim budućim zonama....Razmišlja se čak i o dvadesetogodišnjem poklon mandatu u skupštini grada sa punom platom i svim benificinama....
On topci....Taj dio prema Adi(Vrbanji) mi se uopšte ne sviđa...Džaba,Incel mi je odbojan uvijek bio....

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 11:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jul 2010, 18:22
Džontra je napisao:
Nešto gledam, uskoro bi moj penthouse br.2 mogao biti super lokacija. Tačnije, komplet onaj dio Ade u neposrednoj blizini renoviranog mosta, doduše kad se počne sa izgradnjom tamo. Osim ukoliko od "Novi Borika" ne naprave "Novi Mali Drvar"

Vec se opasno pocelo sa izgradnjom :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 413 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]