stonyx je napisao:
ok...i poslije nekoliko dana traganja nisam načisto...išao bih na novu gradnju bez obzira na loše završne radove, ali šta ako nevalja statika , betoni ...a opet stara gradnja je stara gradnja...relativno visoka cijena za stan star 50 godina ( koji može biti samo još stariji

) i niko ne garantuje kvalitet, (+ renoviranje, naravno).
dobra opcija bi bila da je stan novogradnja a da ti sam radiš završne radove...jer znam nekolicinu koja lijepi tu keramiku i podove - mislim - majstori ispod svakog nivoa u kombinaciji sa brzinom i najjeftinijim materijalima - jbga. No, u narednih 20-ak dana planiram "riješiti" pitanje stana, pa ako ko ima kakav savjet - dobro bi došao. Danke
Моја препорука-нова градња, јер разлика у цијени између старог и новог и није толико велика, с обзиром на оно што добијеш...
Али пази, код нас се под новом градњом подразумјева све што је изграђено послије рата...
Тек зграде које су се почеле правити од 2005 па на овамо можеш сматрати правом новоградњом.. Имам друга који живи у згради која је направљена 2000-те, чини ми се, ма то је хаварија жива...
Него, живио сам читав живот у Борику у старој згради и прије 2 године се преселио у нови стан.
Разлика-неупоредива!
Тамо смо улагали хиљаде и хиљаде у реновирање, али увијек је то био стари стан, ма колико се ми трудили да га средимо... Једноставно, не можеш од бабе направити дјевојку
А сад, овај нови, ма милина, да куцнем у дрво

, за 2 године ни најмањи проблем.
Чујем да и сад понекад има проблема у новоградњи, али то је нормално, ко ради тај и гријеши...
Исто тако има и квалитетних старих станова, али то је лутрија за пронаћи...