banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 18:16 Danas je 15 Jun 2026, 18:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 288 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Avg 2012, 08:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
јан_де je napisao:
По мени је апсурд, нпр. куповати флаширану воду, јер воде бар имамо у изобиљу.

Али ако се већ купује, зашто не узети Вивиу(Витинка Козлук), која је домаћа? А притом је и најјефтинија.

Да не говорим о Нектар пиву, које је најјефтиније, а у овом триу најчешћих пива код нас (Нектар, Јелен, Лав) по мени најбоље ...

За неке домаће производе се слажем да су крш, па их и ја избјегавам...

imamo ali kakve,ja sam bila jedna od rijetkih ukucana koja je pila uglavnom cesmovacu dok svi ostali piju flasiranu (uglavnom prolom i kruna) dok mi prije cca 15 dana nije poceo ispadati pijesak iz cesme,voda cudno izgleda,a kako cijelo ljeto pricaju kako voda nije ni za kupanje u Vrbasu,uglavnom pokusavam piti cesce flasiranu i pijem krunu iz razloga sto mi je najukusnija,tj nema nikakav okus :D

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 08:06 
Ja trenutno drinkam neku sa izvora blizu Teslica, kolega ide svake subote sebi po vodu pa se i ja opskrbim. :D

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 11:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
azdajica-ny je napisao:
јан_де je napisao:
По мени је апсурд, нпр. куповати флаширану воду, јер воде бар имамо у изобиљу.

Али ако се већ купује, зашто не узети Вивиу(Витинка Козлук), која је домаћа? А притом је и најјефтинија.

Да не говорим о Нектар пиву, које је најјефтиније, а у овом триу најчешћих пива код нас (Нектар, Јелен, Лав) по мени најбоље ...

За неке домаће производе се слажем да су крш, па их и ја избјегавам...

imamo ali kakve,ja sam bila jedna od rijetkih ukucana koja je pila uglavnom cesmovacu dok svi ostali piju flasiranu (uglavnom prolom i kruna) dok mi prije cca 15 dana nije poceo ispadati pijesak iz cesme,voda cudno izgleda,a kako cijelo ljeto pricaju kako voda nije ni za kupanje u Vrbasu,uglavnom pokusavam piti cesce flasiranu i pijem krunu iz razloga sto mi je najukusnija,tj nema nikakav okus :D

Ако си негдје на Мејдану Хисети и сл., и мени је почео испадати пијесак из чесме, јер су радили водоводне цијеви, али то је трајало неких 15 мин, и послије све ок поново...

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 12:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Stisneš zube i kroz zube piješ vodu, problem je jedino ko ima veliki razmak između zuba, taj jedino može da separiše šljunak.

Od hemikalija kupujem domaće, ili bar iz zemalja koje su iz bivše Juge, jer ipak sve to prolazi nekakve testove, a mala vjerovatnoća je da su lažnjaci kao što je običaj sa poznatim svjetskim brendovima.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Sreo sam prekjuce druga iz osnovne koji je sad u Svedskoj, i dodjosmo nekako pricom do Ginko tableta. Kaze "jebo to, sranje, to ja pravio u fabrici. Nestane mi neke bijele tvari za njih a ja zgrabim prvu sljedecu bijelu i krknem unutra samo da namirim kolicinu."

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 12:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: :lol: Ginko biloba protiv zaboravljanja?
Metnuo sam vreću skroba, vreću... čega ono bi??? Ma turi šta bilo. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Istina.

Зло и наопако: Свету битнији изглед амбалаже српског производа од његовог квалитета!
Spoiler:
Директор данске фирме Баланцед фоод Ким Бретинг, јуче је изјавио да су српски производи одлични али да због лоше амбалаже тешко пролазе у иностранству.

Међутим, са друге стране, наши дизајнери кажу да се лоше упакована храна код нас боље продаје јер делује јефтиније, а осиромашени грађани оклевају и да приђу производу чија амбалажа изгледа скупо.

“У Србији једва пет одсто производа има пристојну амбалажу”, тврди Славимир Стојановић, директор фирме “Десигнис” која се бави дизајном паковања.

Разлог за то је, како каже, што дизајн амбалаже код многих наших прозвода раде “стрине, тетке и други рођаци произвођача”.

“Промашена је тема ако се ради на своју руку. То је као да сами себи вадите зуб. Код нас је проблем и што се изгубило поверење да боље упакован производ доноси већи профит и да се аутоматски боље продаје. Такав је тренд свуда у свету. Мада, има ситуација када се у Србији и намерно ради лошији дизајн јер тако производ делује јефтиније, док би добар дизајн уплашио потрошаче који би одмах претпоставили да је тај производ много скуп” , каже Стојановић.

У свету је логика другачија. Тамо квалитетно упакован производ нуди обећање доброг, док све што је ружно дизајнирано не обећава и не привлачи купце.

Он додаје да домаћи произвођачи треба да буду свесни да ако наши производи нису добро упаковани “не могу уопште да заиграју на том тржишту”.

(24 сата)

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nije to stvar samo sa srpskim proizvodima. Zakon trzista, ambalazom privlacis kupca.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 21:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Onaj ko se bavi marketingom zna dobro koliko je bitna ambalaža i reklama.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Meni prvo ruke lete na sarenu hi-fi ambalazu, a onda se natjeram da se smirim i procitam sta sam uopste uzela :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
To je logična stvar, ne znam šta je čudno ovdje? Da je baš normalno i nije, ali mislim da većina naroda koje ja znam tako radi.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 22:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A i ja sam vizuelan tip, pamtim vizuelno prije nego po nazivima. Kad promijene ambalazu taj proizvod za mene postaje nevidljiv.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 22:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
Talija je napisao:
Onaj ko se bavi marketingom zna dobro koliko je bitna ambalaža i reklama.

cuj bitno , merilo prestiza i osecaj pripadnosti dve stvari neizbrisive iz covekovog uma i uopste drusvenog funkcionisanja...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

no_pasaran je napisao:
cuj bitno , merilo prestiza i osecaj pripadnosti dve stvari neizbrisive iz covekovog uma i uopste drusvenog funkcionisanja...

Mozda ja tebe nisam najbolje shvatila, ali mi nije pretjerano toplo oko srca kada kupujem Violeta tolet papir, iako ga ne biram samo zbog drzave u kojoj je proizveden vec zato sto je po kvalitetu u rangu sa Zewom :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 23:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Dajte ljudi, kakav kvalitet toalet papira? Pa neces davati duplo vise para za jebeni toalet papir samo zato sto ti se svidja ambalaza?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Skeva duže traje onaj papir sa više slojeva ja mislim. Mada meni je iskreno svejedno..

Hoću reći ako imaš proizvod koji košta 2 marke i drugi proizvod (čiji je kvalitet upitan) koji košta 2.1 KM ali ima lijepo pakovanje.. na tom zapadu gdje izvozite proizvode zna se šta će narod uzeti. To je normalna i ustaljena pojava.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Skeva sa troslojnim ti je dovoljno sa dva lista da se obrises, a sa ovim sirotinjskim ti i sa pet opet ostane braon pod noktima :lol:. A ono Perfex pace je bas fino prodavalo toalet papir, nije amabalaza al jeste marketing :D. Konkretno kod toalet papira i nemas nekakvu ambalazu, ali ima itekako marketinga.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Toalet papir?! jbg, kako god okreneš ja isto listova trošim i ovoga i onoga. :lol:
Dakle, biram jeftinije.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 23:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
A.J.V.A.R. je napisao:
Mozda ja tebe nisam najbolje shvatila, ali mi nije pretjerano toplo oko srca kada kupujem Violeta tolet papir, iako ga ne biram samo zbog drzave u kojoj je proizveden vec zato sto je po kvalitetu u rangu sa Zewom :D.

Nije baš tako. Ipak Zewa kvalitetom nemam konkurenciju kod nas.
skeva je napisao:
Dajte ljudi, kakav kvalitet toalet papira? Pa neces davati duplo vise para za jebeni toalet papir samo zato sto ti se svidja ambalaza?
U ovom slučaju skuplje je jeftinije. Zewa papir od šesnaest komada košta cca 10KM, a traje duže nego Celeksov ili Perfeksov papir za istu svotu novaca.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 23:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ne traje. Bar ne toliko dugo da bi ispalo da je jeftiniji.

Vrh

[ 288 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]