banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Maj 2025, 23:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 249 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Bijela tehnika
PostPoslato: 18 Dec 2024, 11:21 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Okt 2020, 16:15
Što se tiče veš mašine prije 3 god. sam uzeo LG F4J5QN4W. Zasad radi bez problema.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 11:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ja imam neku Beko isto sa toplotnom pumpom, dere evo vec petu godinu bez problema. Neka najjeftiniji model sa top. pumpom.

Za pranje, imao LG riknuo lezaj taman nakon isteka garancije, nije se isplatilo popravljati jer je morao ici cijeli bubanj kao zamjena. Uzeo Gorenje evo drlja drugu godinu, nula kvarova. Mada ova LG je bila bolja, kod Gorenja su stvarno predugi programi.

Sto se tice usteda, mislim da sam racunao kad sam uzimao ovu susilicu nakon godinu ipo se isplati razlika u cijeni, opet napominjem da sam uzeo najjeftiniji model.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 14:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2011, 07:27
Samsung i sušilica i veš mašina, sušilica gazi šestu godinu, bio jedan kvar u garantnom roku, sređeno sve, a mašina već tri i po godine gazi, udarnički, petočlana porodica (čitaj - ne gase se). Tako da moje preporuke idu za Samsung, uz to garancija je 5 godina.
Blafe, ako mu je Samsung crkla u drugoj godini, to je trebalo biti pokriveno garancijom?
Da napomenem, sušilica sa toplotnom pumpom, kapacitet 7kg, mašina 8kg. Dimenzije iste i uglavnom standardne, širina 60 cm, idu jedna na drugu, između stavio neku tanku gumenu podlogu, čisto zbog klizanja

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Bila garancija samo 2 godine kad je kupovao.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 16:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Код нас је исто самсунг веш машина, друга по реду.
На старој је био једна квар након 10 година, нисам одма могао наћи замјенску плочу па купили другу. Поправио је након пар мјесеци (50-60 марака, не сјећам се тачно износа) и сад је резерва у другој кући.
Са новом исто презадовољни, сваки дан ради бар једно прање. Програми прилично брзи и доста опција.
Керамички гријач, бубањ са неком дијамант текстуром што чува одјећу и заиста, никад се није десило да се нешто оштети или прокине.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 17:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
To za vas s kešovinom, Samsunzi, Simenzi i ostalo. Za sirotilju zna se šta ide, Vox, eventualno Beko na rate.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Kupis umjesto Vox-a polovnu Miele i miran, trojica treba da unesu.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 18:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
blaf77 je napisao:
Susilice sa toplotnom pumpom trose navodno oko 30% manje struje, ali izracunaj koliko vrijedi struja koju bi trosila i kolika je razlika u cijeni, pa vidi da li ti se isplati toliko vise dati u startu za ovu skuplju sa toplotnom pumpom. A sumnjam i da bi se uklopila u budzet.
Tesla susilica drnda kod nas vec 5 godina bez ijednog problema, a nije bila skupa. Jeftinija varijanta, ne ona sa pumpom. Kolegi crkla Samsung susilica nakon malo vise od 2 godine, skuplja, sa toplotnom pumpom, ne isplati se popravak. Doduse kod njega se ne gasi skoro. Znaci kako te potrefi.
Nisu sušilice sa toplotnom pumpom bolje samo zbog niže potrošnje, već i što suše na nižoj temperaturi, pa manje uništavaju odjeću.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 21:52 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Od proljetos imam susilicu sa toplotnom pumpom, i za razliku od prethodne, sad se moze biti u kupatilu, skoro da nikakvu toplotu ne emituje u prostoriju, ajmo reci grije koliko i ves masina ispod nje. Ljetos zamjenih i bojler, i mogu reci da u odnosu na isti period prosle godine, struje sada dolazi 20-25KM manje. Mislim da zaslugu za ovo po pola dijele bojler i susilica.

Sent from my SM-G780G using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Forty Two je napisao:
blaf77 je napisao:
Susilice sa toplotnom pumpom trose navodno oko 30% manje struje, ali izracunaj koliko vrijedi struja koju bi trosila i kolika je razlika u cijeni, pa vidi da li ti se isplati toliko vise dati u startu za ovu skuplju sa toplotnom pumpom. A sumnjam i da bi se uklopila u budzet.
Tesla susilica drnda kod nas vec 5 godina bez ijednog problema, a nije bila skupa. Jeftinija varijanta, ne ona sa pumpom. Kolegi crkla Samsung susilica nakon malo vise od 2 godine, skuplja, sa toplotnom pumpom, ne isplati se popravak. Doduse kod njega se ne gasi skoro. Znaci kako te potrefi.
Nisu sušilice sa toplotnom pumpom bolje samo zbog niže potrošnje, već i što suše na nižoj temperaturi, pa manje uništavaju odjeću.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Nisam to znao.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 22:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
goranagf je napisao:
Od proljetos imam susilicu sa toplotnom pumpom, i za razliku od prethodne, sad se moze biti u kupatilu, skoro da nikakvu toplotu ne emituje u prostoriju, ajmo reci grije koliko i ves masina ispod nje. Ljetos zamjenih i bojler, i mogu reci da u odnosu na isti period prosle godine, struje sada dolazi 20-25KM manje. Mislim da zaslugu za ovo po pola dijele bojler i susilica.

Koliko si platio sve to? Godišnje štediš 200-250KM. Treba ti barem 2-3 godine vjerovatnod a sve to otplatiš, pod pretpostavkom da se neće pokvariti nakon 2 godine. Rizično

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 22:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Preporuke za Beko, sirotinjska klasa (čitaj najjeftinije) - veš mašina i danas živa poslije dva remonta po 60 ak KM svaki. A 12 godina joj. Sušilica prva radila 7 godina pa je nešto crkla, sad sa toplotnom pumpom drlja već 4 godine. Samo je dobrano i redovno čistiti!

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 22:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
goranagf je napisao:

На бојлеру ниси уштедио ни марке, сваки исто троши. Разлика може бити само да неки има бољу изолацију и спорије губи акумулирану топлотну енергију, а што се тиче самог загријавања воде сваки је исти.
Казан, гријач, радни и сигурносни термостат. И тињалица која сигнализира рад гријача, њу сам заборавио. :D

Што се тиче беко машина (бар кад су старије у питању) велики проблем је био трајање програма прања (некад и преко три сата што је по мени неприхватљиво.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A jeste ga zakomplikovali. Šta god da uzmete, u suštini je ok.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2024, 23:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Što se tiče veš mašine, imao sam Gorenje, sada imam LG.
Nikad se ne bih vratio na Gorenje... LG radi već 8 godina, jedino sam mijenjao ručku od vrata.
Nema tu puno komplikovanja, koliko para - toliko muzike.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2024, 07:17 
Majstor
Majstor

Aikus je napisao:
goranagf je napisao:

Koliko si platio sve to? Godišnje štediš 200-250KM. Treba ti barem 2-3 godine vjerovatnod a sve to otplatiš, pod pretpostavkom da se neće pokvariti nakon 2 godine. Rizično
Susilica 300KM, polovna, boljer nisam platio jer sam u tudjem stanu :D
Iskreno, polovnu susilicu do 300KM da biras, ko nema problem sa takvim stvarima.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2024, 09:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Polovno već ima logike. Samo je uvijek zajeb koliko će raditi. Ko riskira profitira :)

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2024, 10:44 
Majstor
Majstor

Bas sa susilicama ja imam dobro iskustvo, bar 5-6 njih oko mene su kupili na istu pricu i najstarija za koju znam radi evo vec blizu 10 godina...

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2024, 11:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
:lol:
Ljudi, hvala vam puno, ali, to što neko od vas ima veš mašinu, lupam, Beko, staru 12 godina i savršeno funkcioniše, meni ne pomaže previše osim ako ne napišete model, pa da vidim ima li je još, jer je pitanje ovi novi modeli kakvi su. Moja svekrva je imala Gorenje staru 20 godina do prije par mjeseci pa ja ne bih Gorenje jer to više nije to.

Sad ono što mene zanima ili neka moja opažanja jesu
da gledam A klasu, za uštedu struje.

Ovi novi modeli koliko sam primjetila imaju do max 1000 obrtaja..sad ne znam da li je to zbog kao očuvanja veša, ali ja mrzim kad mi je veš slabo ocijeđen pa ga duplo duže sušim, po toj logici onda više struje potrošim dok ga osušim. Ispravite me ako griješim. Ne mora biti 1400 obrtaja, al bar 1200.

Dalje, vrijeme pranja, zašto ovi novi modeli imaju dosta duže vrijeme pranja? Šta se time štedi? Imaju naravno i te neke kratke programe, ali većina je preko 3h. Nekidan kod svekrve uključila mašinu, nisam obratila pažnju na to, kad ono, skoro 4h je prala veš.

Zaključila sam da ne valja kad je ..zaliven bubanj? Ali da li ovih novih modela ima da bubanj nije zaliven i kako da znam da li je ili nije zaliven :lol:

Dalje, kod nekih mašina ističu kao...jao čini mi se inverter motor. Šta to znači za mene?

E onda nekakav talasasti :lol: bubanj, to sam skontala, štedi odjeću

Kakva su iskustva sa Candy? Našla sam nekakvu u Elektronu, povoljna a odgovara možda tim nekim mojim zahtjevima.
i kakve su ovo neke Hisense i nekakva Midea za koju nikad čula nisam. Svekrva sad ima nekakvu Elektrolux al nešto ju ne šmekam.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2024, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

LG Ves masina FH2J3TDN0 8kg nema zaliven bubanj, 1200 obrtaja. Pošto planiraš da sušiš veš u sušilici, 1200 je taman.
Inverter direct dirive motor: ne čuje komšija u kući pored da ti pereš veš :)

Gledaj ti obrtaje, da je taj inverter motor, garanciju i cijenu. Da li je gorenje, lg, kurac palac: sve je to isto, sve je napravljeno u Kini

Vjerujem da su male šanse da nađeš modele starije od 3-4 godine u prodaji

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 249 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]