Ljudi, hvala vam puno, ali, to što neko od vas ima veš mašinu, lupam, Beko, staru 12 godina i savršeno funkcioniše, meni ne pomaže previše osim ako ne napišete model, pa da vidim ima li je još, jer je pitanje ovi novi modeli kakvi su. Moja svekrva je imala Gorenje staru 20 godina do prije par mjeseci pa ja ne bih Gorenje jer to više nije to.
Sad ono što mene zanima ili neka moja opažanja jesu
da gledam A klasu, za uštedu struje.
Ovi novi modeli koliko sam primjetila imaju do max 1000 obrtaja..sad ne znam da li je to zbog kao očuvanja veša, ali ja mrzim kad mi je veš slabo ocijeđen pa ga duplo duže sušim, po toj logici onda više struje potrošim dok ga osušim. Ispravite me ako griješim. Ne mora biti 1400 obrtaja, al bar 1200.
Dalje, vrijeme pranja, zašto ovi novi modeli imaju dosta duže vrijeme pranja? Šta se time štedi? Imaju naravno i te neke kratke programe, ali većina je preko 3h. Nekidan kod svekrve uključila mašinu, nisam obratila pažnju na to, kad ono, skoro 4h je prala veš.
Zaključila sam da ne valja kad je ..zaliven bubanj? Ali da li ovih novih modela ima da bubanj nije zaliven i kako da znam da li je ili nije zaliven
Dalje, kod nekih mašina ističu kao...jao čini mi se inverter motor. Šta to znači za mene?
E onda nekakav talasasti

bubanj, to sam skontala, štedi odjeću
Kakva su iskustva sa Candy? Našla sam nekakvu u Elektronu, povoljna a odgovara možda tim nekim mojim zahtjevima.
i kakve su ovo neke Hisense i nekakva Midea za koju nikad čula nisam. Svekrva sad ima nekakvu Elektrolux al nešto ju ne šmekam.