banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Jul 2025, 23:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 288 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Avg 2012, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
_зока je napisao:
Oko tvrdoće Evrokrema i Nutele...Šta to tačno znači? Da Ferero koristi više mase za zgušnjavanje na ko zna kojoj bazi?

Ne, to znači da ove naše proizvođače eurokrema boli kurac za potrošače, valjda su svjesni kakvi su im potrošači, nači nostalgičari, kojima je kupovina eurokrema bez obzira na sve i to što postoji puno boljih proizvoda istog cjenovnog ranga, svojevrsni mazohistički fetiš i navika da kupuju eurokrem. Nači proizvođač je debelo svjestan ko su kupci njihovih proizvoda i zato ih zaboli kurac i za proizvod i za njegovu koizistentnost.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
ОФМ не слажем се са тобом. можда има оних који купују еврокрем због носталгије, али ја га купујем због укуса. јесте да није као што је некад био(иначе и прије онај стари је био поприлично тврд) али и даље ми је један од најукуснијих поред линоладе и можда још неког производа

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa valjda ja znam bolje od tebe zašto ti kupuješ eurokrem :lol:
Eto sam si reko da je linolada bolja, ja ti predlažem da probaš i pranuti i on je bolji, a uvijek znaš šta si kupio, a ne ko eurokrem, jbt moraš se konsultovati sa Milanom tarotom o tome kad da ga kupiš i kakav će biti, i dok ga otvaraš neizvjesnost, oćeš li jesti euroblok ili ćeš nešto što se može mazati, jel napunjeno do vrha ili do pola.... :roll:

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Kada kupujem neke namirnice gledam da kupujem nase (secer, so, brasno, mlijecni proizvodi, tjestenina) ili bar srbijansko (skatkisi). Od mlijecnih proizvoda kupujem Lateu koja je, ako se ne varam sada pod Imlekom, a cijena joj se drasticno razlikuje od Moje kravice. Sva industrijska mlijeka podlijezu istom procesu i manje-vise meni imaju isti ukus, ako hocu bas domace odem na pijacu kupim od teta i prokuvavam.

Шајин je napisao:
ОФМ не слажем се са тобом. можда има оних који купују еврокрем због носталгије, али ја га купујем због укуса. јесте да није као што је некад био(иначе и прије онај стари је био поприлично тврд) али и даље ми је један од најукуснијих поред линоладе и можда још неког производа

Slazem se :). Jedno vrijeme su imali problem sa bijelim dijelom kojim se nekom glava mogla razbiti, ali su sada ok. Nisam gadljiva na nutelu, mada me finansije tjeraju da se drzim evrokrema :).

Generalno ne smatram da ce od mog stava nasa privreda dozivjeti preporod, ali sam jako sumnjicava prema uvoznim stvarima jer su kod nas kriteriji za uvoz nizi nego u EU.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

нисам рекао да је линолада боља, него да и она има добар укус :) ето пробаћу првом приликом и тај пранути. ал за сада мени таково еврокрем има најбољи укус.

али као што рекоше стари латини "de gustibus non est disptandum" :D јебга свако има другачији укус

A.J.V.A.R. je napisao:
Generalno ne smatram da ce od mog stava nasa privreda dozivjeti preporod, ali sam jako sumnjicava prema uvoznim stvarima jer su kod nas kriteriji za uvoz nizi nego u EU.
сигурно неће због твог и мог става да се унаприједи привреда, али када би сви почели размишљати као ми, и само обратили пажњу на један дио производа, нпр, да почну куповати 10-20% више домаћих производа умјесто увозних као што су до сад имали навику. то је мали постотак и за тај број производа сигурно могу наћи квалитетне домаће. када би сви тако урадили то би сигурно било нешто

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Kad je Takovo eurokrem u pitanju, slažem se s ofm-om. Kvalitet im stalno varira, razlika se primijeti čak kod različitih ambalaža. Zadnji put sam jela onaj u plastičnoj čaši, i skroz je drugačiji u odnosu na mini pakovanje i ono drugo u kantici.

Uglavnom je većini proizvoda iz Srbije pao kvalitet. Šteta.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 11:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ooo ma pusti OFM opet hejtuje :D
Već sam pisala o tome, pitala sam tehnologa lično zašto je Eurokrem tvrd kao kamenčuga i ne može se razmazivati a onda mi je on otkrio tajnu... :D

Postoji ljetna i zimska receptura, u jednoj je manje masnoće da ne bi došlo do topljenja u ljetnom periodu a zimi je više masnoće, tako da je uvijek ista gustina.

E sad, potrošač (marketi, prodavnice) uzmu npr. više Eurokrema napravljenog po ljetnoj recepturi, proizvodu ne ističe rok i on ga naravno prodaje iako su nastupili zimski dani i dešava se to što se dešava - on bude tvrd i nerazmaziv.

Tanka niti, razlika postoji što se tiče ambalaže, jer jedan se pravi u Srbiji (G. Milanovac) a drugi u BH (Trebinje).

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 11:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012, 12:52
Vidim da je prica pocela od mlijeka...zasto vise nema Dukat tetrapak od 0,9% mm nego samo 0,5, 2,8 i 3,8%?
Meni je, iskreno, Dukat najukusnije iako uopste nisam ljubitelj mlijeka, ali su mi sada ove varijante neodgovarajuce, ili skroz vodenasto ili premasno :cry:

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 11:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ко има истанчан укус и слично, нормално да ће куповати оно што му највише одговара. али ево нпр. ја не волим млијеко и свеједн ога само користим да направим себи краш експрес или нес кафу, так ода ми је свеједно које ћу купити. и из тога разлога купујем домаће. а има још доста људи попут мене који несвјесно купују неке стране производе, а комотно би могли и домаће

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 11:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Maj 2012, 11:24
Za neupucene - Latea i Moja kravica za BiH trziste se proizvode i pakuju u Mlijekoproduktu Koz. Dubica.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 12:56 
Siur "moja kravica" se zvao nekada "latea"...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 14:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
old fashion men je napisao:
_зока je napisao:
Oko tvrdoće Evrokrema i Nutele...Šta to tačno znači? Da Ferero koristi više mase za zgušnjavanje na ko zna kojoj bazi?

Ne, to znači da ove naše proizvođače eurokrema boli kurac za potrošače, valjda su svjesni kakvi su im potrošači, nači nostalgičari, kojima je kupovina eurokrema bez obzira na sve i to što postoji puno boljih proizvoda istog cjenovnog ranga, svojevrsni mazohistički fetiš i navika da kupuju eurokrem. Nači proizvođač je debelo svjestan ko su kupci njihovih proizvoda i zato ih zaboli kurac i za proizvod i za njegovu koizistentnost.

Što li ga onda drugu u HR tj njegovoj ćerkici nosim na kilu kad idem tamo ako je to što veliš istina? A imaju i Linoladu i Nutelu i još sijaset sličnih proizvoda? Brate lupaš ko Maksim po diviziji!

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako ti je drug, onda pretpostavljam da je jebeni jugonostalgičar ko i ti, eto zašto mu ga nosiš.
Uostalom ima ga kupiti i u HR na svakom ćošku, nzm zašto mu ga ti nosiš, vjerovatno čovjek nema srca da ti kae ne donosi mi to smeće više :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 14:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nema ga kupiti u Rovinju pod jedan, i ćerkica kojoj ga kupujem ima četiri godine teško da je jugonostalgičar.....

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne kupuješ ga ti ćerkici, već tom jaranu, ćerkici bi bilo svejedno da si joj donio i ovaj vispak iz Visokog, a to da ga nema u Rovinju neveruvam, kada ga ima svugdje po HR i deželi, ne vidim razlog da ga nema u Rovinju, pa makar orginalni italijanski, jer Zoka reče da se radi po italijanskoj licenci.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 15:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Evrokrem u Hr radi Franck, od skoro, po istoj recepturi, tj licenci od Gondole.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 16:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Ne kupuješ ga ti ćerkici, već tom jaranu, ćerkici bi bilo svejedno da si joj donio i ovaj vispak iz Visokog

Pa ja vjeruj tebi a ne svojim očima... :roll: E to za Franck nisam znao to je nešto odnedavno?

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Opet o Eurocremu... Upravo ispipala ona mala pakovanja (od 50 gr)-sve tvrdo, uzas!
A od 100 gr mekano, skoro tecno, bas kako treba. Kupila naravno ovo pakovanje od 100 gr, nije da necu moci pojesti... :D Uvijek prvo pojedem crno zato sto vise volim bijelo. Mmmm, odlicno je.

Treba napomenuti i one papirne ubruse i toalet papir, vlazne maramice i tome slicno - Violeta. Ne znam da li Violeta-pogoni postoje samo u FBiH?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 16:18 
Citiraj:
Uvijek prvo pojedem crno zato sto vise volim bijelo.

:lol: :lol: :lol:

To isto kao za ruckom, prvo pojedes najgore pa za kraj najsladje... :D

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 16:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
skitnica je napisao:
Treba napomenuti i one papirne ubruse i toalet papir, vlazne maramice i tome slicno - Violeta. Ne znam da li Violeta-pogoni postoje samo u FBiH?

Da, Violeta je iz Gruda.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 288 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]