banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 22:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kako se uklopiti?
PostPoslato: 06 Mar 2012, 18:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
У принциоу, нећеш се уклопити у разред, бар ја тако мислим, али то није крај свијета. :) Средња је гадна, или се уклопиш или не уклопиш и чекаш да прође. А кад прође то је већ нешто сасвим друго. Уосталом, рекоше ти, нађи некога преко форума, преко ФБ-а ш'ајазнам... И не, немој да слушаш оно што не волиш или да будеш тамо гдје ти не одговара само да би се "уклопио". Није битно имати гомилу "пријатеља", битно је имати пар ПРАВИХ пријатеља, а то ћеш да нађеш, само полако, имаш времена...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
кад смо већ код тог уклапања знам ја неколико људи који у средњој и нису имали баш пуно пријатеља, али онда оду на факс па тамо нађу неко друштво :)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ne treba se ni u silu Boga pokušavati uklopiti ako ne ide. Možda dečko jeste sam sebi prepreka, a možda je samo na drugim talasnim dužinama od svih ostalih. Prijatelji (pravi) će doći sami...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 21:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Baš tako. Kad se najmanje nadaš upoznaš prave ljude i to je to. :)
Ali za početak nebi bilo loše izbaciti iz glave ta poklapanja po muzičkim pravcima i serijama, ako samo to predstavlja prijatelja ja bi radije bio forever alone.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Prilično te razumijem. I ja sam bio takav kad sam bio tvojih godina (doduše, drugačija muzika, filmovi, interesi... - al i dalje teška alternativa). Najveća greška koji sam tad radio je to što sam svim silama upirao da se promijenim. Samo sam želio da budem "normalan", da imam društvo, djevojku, ljude koji će me razumjeti, sredinu u koju ću se uklopiti. Tek kad sam imao oko 20 godina shvatio sam da griješim jer želim da promijenim sve to na silu. U jednom trenutku sam prihvatio sebe tačno takvog kakav jesam, shvatio da nisam ni po čemu nenormalan iako sam drugačiji od mase... od tad sam mnogo srećniji.

Sumnjam da ćeš pronaći ljude koji te kontaju 100%, ali ćeš sigurno naći neko društvo. Ja sam tokom godina stekao nekoliko bliskih prijatelja, neki od njih se još drže, drugi su već "ostarili", stigle ih godine i sistem... Ljudi dolaze i odlaze, neki te oduševe, neki te razočaraju, neki te kontaju 80% a neki 5%, ali i tih 5% je vrijedno. Znači, kont je prihvatiti sebe tačno takvog kakav jesi, prihvatiti druge ljude onakve kakvi jesu, ne osuđivati ih što te ne razumiju jer, u krajnjoj liniji, ni ti njih ne razumiješ... Jbg. ovo je mala sredina, zatvorena, sistem je prilično ugušio ljude, mladi su konzumenti masovne i šund kulture, a stariji su zauzeti preživljavanjem, tako da ljudi koji ne dijele interesovanja s masom generalno uvijek ostaju manje više usamljeni i bez istomišljenika. To je jednostavno tako, možda zvuči strašno, ali i nije toliko, naučiš da živiš s tim, prihvatiš sebe i prihvatiš druge takvi kakvi su i sve nekako dođe na svoje.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
bravo.
Znam da nije tema, ali ovo sto je Warrior napisao je sustina svakog odnosa. Da bi bio srecan trebas prihvatiti sebe, ne mijenjati se samo da bi se drugom svidjeo, jer to onda nisi ti i opet neces biti srecan. Takodje, prihvatiti druge takve kakvi jesu sa svim njihovim manama i vrlinama. Ne mozemo svi biti isti ali mozemo skupa funkcionisati ako postoji dobra volja.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 21:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ne znam zasto sam sebi stvara problem kad problema nema
ne pokusavaj sebe prilagoditi njima, vec gledaj da se oni prilagodjavaju tebi
uostalom sta te briga za razred, neces sa njima biti dozivotno, poslije skole ionako svako na svoju stranu
furaj svoj fazon, naci ces svoje istomisljenike

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 00:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2011, 23:57
Voli sebe i drugi ce te voljeti ;)

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 00:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
moonchild je napisao:
Voli sebe i drugi ce te voljeti ;)

to je otprilike citava mudrost :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 14:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2011, 11:28
nea coeka :D neg et da mu odg ako bude citao ovo
NE MJENJAJ SE NIKAKO!!! ima dosta takvih ljudi u bl samo neznas gdje da trazis...ja znam dosta ljudi koji slusaju panki i vole onu straiju muziku za koju ni njihovi starci neznaju (luis prima,frenk sinatra,bili holidej,lusi armstrong...itd) :D filmova sto se tice svako ima svoj ukus....npr mi se iz razreda dogovorimo da odemo gledati film a zavrsimo nacugani na kastelu u po bjela dana x"D
koja si skola? gdje zivis? i godiste?
ja volim rastafarianizam i trudim se zivjeti tako...neki ga ne razumiju i vole zajebavati oko toga ma da veze nemaju o tom...al kazem im da je to moja stvar ne njihova ,sam biram kako zivim,nece mi niko nametati svoje i govoriti kako cu sta :D

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ni ja se ne bih mijenjala da sam ti. Ja i nakon 10 dana u Bl počnem da se nerviram, a kamoli da se vratim ovdje. Razumijem kako ti je, ovdje ljudi kao ti slabo imaju s kim pričati, mogu misliti kakvim si budalama okružen, niko ni ne zna ko je Kubrick..

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 07:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2011, 11:28
jbg tako ti je to ovdje :D
wellcome to balkan :D
a i lik nije odavno bio na forumu cini mi se :S

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 09:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
zLo_krme je napisao:
Ni ja se ne bih mijenjala da sam ti. Ja i nakon 10 dana u Bl počnem da se nerviram, a kamoli da se vratim ovdje. Razumijem kako ti je, ovdje ljudi kao ti slabo imaju s kim pričati, mogu misliti kakvim si budalama okružen, niko ni ne zna ko je Kubrick..

Kakve su ovo bedastoce, sunce ti poljubim? Sta, Banjaluka je dom glupih, zatucanih i neobrazovanih ljudi, intelektualci i umjetnici su osjecaju kao prase u Teheranu jer nemaju dijaloga? Oni koji zive u Bl, i pritom se ne nerviraju, oni su samo mentalno i intelektualno ograniceni, i samim tim sretni, tako da im ne smeta takva sredina? A ovo sa Kubrickom, ovo stvarno MORA da konkurise za najbesmisleniji post svih foruma ovog Suncevog sistema.
Meni ostaje da se potajno nadam kako si ovo pisala pod uticajem nekih supstanci, punog Mjeseca, cijev prislonjena na sljepoocnicu, i sl.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 09:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ruffo je napisao:
tu sam ja, bio sam zauzet ovih dana. procitao sam sve vase odgovore i siguran sam da cu vec sutra pokusati uraditi nesto od toga. mislio sam da ce se svi sa mnom sprdati kao sto je bilo na drugom forumu. Dobri ste vi ljudi :D Ja sam cesto na forumu ali mi se nije dalo pisati, vecinom citam odgovore.

U svakom slučaju možeš da pišeš i na forumu, jer i to je vid konverzacije. Forum - svijet u malom.

Prilagođavamo se čitav život, nekome uspjeva lakše a nekome teže, ali to ne treba da predstavlja problem, da umisliš da je do tebe ili do okoline.
Na primjer ja volim da komuniciram sa osobama koje ne razmišljaju kao ja ili koje su iz druge sredine, jer mi je daleko zanimljivije slušati nešto novo, neke nove poglede na iste stvari, neka druga dešavanja, jer priča nije standardna i izlizana, nego pravo osvježenje.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 09:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
zLo_krme je napisao:

ovde je MB objasnio...S tim što me čudi njegov komentar, vidio je on tih Jevropa, pa se opet ovde vratio...Kako njega nije okupao taj talas moderne i napredne Zapadne misli...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
zLo_krme je napisao:

Kakve su ovo bedastoce, sunce ti poljubim? Sta, Banjaluka je dom glupih, zatucanih i neobrazovanih ljudi, intelektualci i umjetnici su osjecaju kao prase u Teheranu jer nemaju dijaloga? Oni koji zive u Bl, i pritom se ne nerviraju, oni su samo mentalno i intelektualno ograniceni, i samim tim sretni, tako da im ne smeta takva sredina? A ovo sa Kubrickom, ovo stvarno MORA da konkurise za najbesmisleniji post svih foruma ovog Suncevog sistema.
Meni ostaje da se potajno nadam kako si ovo pisala pod uticajem nekih supstanci, punog Mjeseca, cijev prislonjena na sljepoocnicu, i sl.

Ajde izađi iz svog kruga ljudi, otiđi do supa mijenjati pasoš, pa se vrati i pročitaj ponovo moj post. Lako ti je pričati ako si okružen svojim prijateljima. Najviše me nervira kad ljudi kažu da je u Banjaluci super. Šta vam je super? NAbrojte mi, ajde nabrojte. JA sam se rodila u ovom gradu i ne mogu da dokučim. Nervira me čova-buraz raja. Nervira me nekultura i bezobrazluk. Nervira me što nema knjiga koje tražim u knjižari, jedva da dvije knjižare imamo. Nervira me što je spor internet. NErvira me što je sve SKUPLJE nego na zapadu, a plate malene. Počevši od hrane, pa do tehnike. Sve što mi treba bih trebala s ebaya naručivati. A kako i da naručujem kad nema posla?! Od kojih para.
Mrzim ljude koji sami sebe nazivaju umjetnicima i intelektualcima. Oni većinom spadaju u onu gore pomenutu čova-buraz raju. Pametan čovjek pusti da ga drugi okarakterišu kao pametnog (ili kao umjetnika), a ne sami sebe da procjenjuju i reklamiraju.
Gospodine MuškoBre, ako tebi ovdje odgovara i ako imaš sve što bi poželio, good for you. Isto važi i za Džontru.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 11:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
zLo_krme je napisao:
MuskoBre je napisao:
zLo_krme je napisao:

Ajde izađi iz svog kruga ljudi, otiđi do supa mijenjati pasoš, pa se vrati i pročitaj ponovo moj post. Lako ti je pričati ako si okružen svojim prijateljima. Najviše me nervira kad ljudi kažu da je u Banjaluci super. Šta vam je super? NAbrojte mi, ajde nabrojte. JA sam se rodila u ovom gradu i ne mogu da dokučim. Nervira me čova-buraz raja. Nervira me nekultura i bezobrazluk. Nervira me što nema knjiga koje tražim u knjižari, jedva da dvije knjižare imamo. Nervira me što je spor internet. NErvira me što je sve SKUPLJE nego na zapadu, a plate malene. Počevši od hrane, pa do tehnike. Sve što mi treba bih trebala s ebaya naručivati. A kako i da naručujem kad nema posla?! Od kojih para.
Mrzim ljude koji sami sebe nazivaju umjetnicima i intelektualcima. Oni većinom spadaju u onu gore pomenutu čova-buraz raju. Pametan čovjek pusti da ga drugi okarakterišu kao pametnog (ili kao umjetnika), a ne sami sebe da procjenjuju i reklamiraju.
Gospodine MuškoBre, ako tebi ovdje odgovara i ako imaš sve što bi poželio, good for you. Isto važi i za Džontru.

Pitaj npr. svoje roditelje, da li ih je nerviralo sto su mogli samo da sanjaju da odu u prodavnicu-butik-nazovi to kako god hoces, i da kupe farmerke? Na zapadu je to bilo kao dobar dan,na 400 kilometara od nas? Jesu zbog toga smatrali da zive u zaostaloj, idiotskoj sredini? Jesu bili nesretni sto je jedan televizor dolazio na svakih 40 kuca, dok je to na zapadu bilo jedan televizor na recimo 5 kuca? Dakle, pricam o paralelama sa ovim tvojim knjigama i sporim internetovima. Zapadne komsije su prije 30 godina imali satelitske antene, a ja sam odrastao uz 3 kanala. I, sta sa tim?

Amerika ima vjerovatno najbrzi prosjecan internet danas. Jesu zbog toga sjajno drustvo? Austrija ima najmanju nezaposlenost u EU, ali zato imaju nevjerovatno visok broj suicida, i nevjerovatan nizak natalitet? Jel ih to cini sjajnim drustvom?

Sta mislis, onako u globalu, ko ima normalniji odnos, mi prema npr. ovim "nasim" Kinezima, ili Njemci prema crncima? Bezobrazluk i nekultura sami od sebe nestaju cim prodjes tablu EU? Aha, kako da ne.
Koji procenat mladih Francuza za sebe moze reci da pristojno prica engleski jezik? Ok, oni imaju to suludo nafuravanje na svoj jezik, kulturu, drz ne daj..Nikakvu ja specijalnu razliku nisam uocio u poznavanju stranih jezika izmedju nase omladine i omladine EU, ili barem ako pricamo o osnovama, npr. engleskom jeziku.

Moras naruciti sa ebay-a? Hoces da kazes da Ebay postoji samo zbog zaostale Bosne i slicnih zaostalih zemalja? U EU niko nije ni cuo za Ebay, jer im ne treba, sve imaju u vidokrugu? Aha.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 11:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Uf, sto volem dobar fajt medju dijasporom ;)

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Stoji sve što si napisao, ali i dalje: ako neko nema u svojoj blizini stvari koje ga čine sretnim (i ljude), a ovaj momak očito nema, šta mu vrijedi što su Bosanci uljudni prema Kinezima?
Ako je neko navikao na jedan stil života i padne s konja na magarca, normalno je da se žali. Stvarno mi se ne da objašnjavati, znaš ti dobro o čemu ja ovdje pišem, možemo do sutra ovako...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
живимо у сјебаној држави, али опет мени је овдје баш лијепо, а мало ми недостаје да ми буде савршено... али ваљда то је од особе до особе и какав има поглед на свијет. мени је овдје лијепо, а и по природи сам особа коју срећним чине ситнице које имам у свом окружењу, тако да мени је овдје супер 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]