zLo_krme je napisao:
MuskoBre je napisao:
zLo_krme je napisao:
Ni ja se ne bih mijenjala da sam ti. Ja i nakon 10 dana u Bl počnem da se nerviram, a kamoli da se vratim ovdje. Razumijem kako ti je, ovdje ljudi kao ti slabo imaju s kim pričati, mogu misliti kakvim si budalama okružen, niko ni ne zna ko je Kubrick..
Kakve su ovo bedastoce, sunce ti poljubim? Sta, Banjaluka je dom glupih, zatucanih i neobrazovanih ljudi, intelektualci i umjetnici su osjecaju kao prase u Teheranu jer nemaju dijaloga? Oni koji zive u Bl, i pritom se ne nerviraju, oni su samo mentalno i intelektualno ograniceni, i samim tim sretni, tako da im ne smeta takva sredina? A ovo sa Kubrickom, ovo stvarno MORA da konkurise za najbesmisleniji post svih foruma ovog Suncevog sistema.
Meni ostaje da se potajno nadam kako si ovo pisala pod uticajem nekih supstanci, punog Mjeseca, cijev prislonjena na sljepoocnicu, i sl.
Ajde izađi iz svog kruga ljudi, otiđi do supa mijenjati pasoš, pa se vrati i pročitaj ponovo moj post. Lako ti je pričati ako si okružen svojim prijateljima. Najviše me nervira kad ljudi kažu da je u Banjaluci super. Šta vam je super? NAbrojte mi, ajde nabrojte. JA sam se rodila u ovom gradu i ne mogu da dokučim. Nervira me čova-buraz raja. Nervira me nekultura i bezobrazluk. Nervira me što nema knjiga koje tražim u knjižari, jedva da dvije knjižare imamo. Nervira me što je spor internet. NErvira me što je sve SKUPLJE nego na zapadu, a plate malene. Počevši od hrane, pa do tehnike. Sve što mi treba bih trebala s ebaya naručivati. A kako i da naručujem kad nema posla?! Od kojih para.
Mrzim ljude koji sami sebe nazivaju umjetnicima i intelektualcima. Oni većinom spadaju u onu gore pomenutu čova-buraz raju. Pametan čovjek pusti da ga drugi okarakterišu kao pametnog (ili kao umjetnika), a ne sami sebe da procjenjuju i reklamiraju.
Gospodine MuškoBre, ako tebi ovdje odgovara i ako imaš sve što bi poželio, good for you. Isto važi i za Džontru.
Pitaj npr. svoje roditelje, da li ih je nerviralo sto su mogli samo da sanjaju da odu u prodavnicu-butik-nazovi to kako god hoces, i da kupe farmerke? Na zapadu je to bilo kao dobar dan,na 400 kilometara od nas? Jesu zbog toga smatrali da zive u zaostaloj, idiotskoj sredini? Jesu bili nesretni sto je jedan televizor dolazio na svakih 40 kuca, dok je to na zapadu bilo jedan televizor na recimo 5 kuca? Dakle, pricam o paralelama sa ovim tvojim knjigama i sporim internetovima. Zapadne komsije su prije 30 godina imali satelitske antene, a ja sam odrastao uz 3 kanala. I, sta sa tim?
Amerika ima vjerovatno najbrzi prosjecan internet danas. Jesu zbog toga sjajno drustvo? Austrija ima najmanju nezaposlenost u EU, ali zato imaju nevjerovatno visok broj suicida, i nevjerovatan nizak natalitet? Jel ih to cini sjajnim drustvom?
Sta mislis, onako u globalu, ko ima normalniji odnos, mi prema npr. ovim "nasim" Kinezima, ili Njemci prema crncima? Bezobrazluk i nekultura sami od sebe nestaju cim prodjes tablu EU? Aha, kako da ne.
Koji procenat mladih Francuza za sebe moze reci da pristojno prica engleski jezik? Ok, oni imaju to suludo nafuravanje na svoj jezik, kulturu, drz ne daj..Nikakvu ja specijalnu razliku nisam uocio u poznavanju stranih jezika izmedju nase omladine i omladine EU, ili barem ako pricamo o osnovama, npr. engleskom jeziku.
Moras naruciti sa ebay-a? Hoces da kazes da Ebay postoji samo zbog zaostale Bosne i slicnih zaostalih zemalja? U EU niko nije ni cuo za Ebay, jer im ne treba, sve imaju u vidokrugu? Aha.