banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 05:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Okt 2011, 17:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Jun 2009, 22:46
Blaffe...meni treba radije do 160 amrepa pa bih mozda radije uzeo einhellom...mada...da te pitam...kako taj tvoj vari sa 3.2 elektordama? ima li snage i sto je jos bitno takodje ima li snage topit 3.2 kad si npr podalje od izvora struje kad pruzis produzne dugacke itd ?

2013...nemoj prevse da varis bez aprata lose za pluca kad ne nosis zastitnu masku, a i znas kako su stari asteci govorili:
http://cdn.randomfunnypicture.com/wp2/w ... lander.gif

aztecani su vele varili bez aprata ko od sale s 10kom elektrodom

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Na to ti ne znam odgovoriti. Ja sam ga uzeo za neke sitnice oko kuce da ne ganjam glupog komsiju jer se nerviram kad sa njim radim koliko je covjek glup. Imam ga 2 godine a do sada sam samo zavario jedan tronozac za kotlic i desetak cepova na stubicima ograde. Slabo uopste znam raditi sa njim, ali eto tad sam imao para da si ga kupim pa cu nekad nauciti i zavarivati. Mislim-znam ja to teoretski, imam na fakultetu predmet Zavarivanje i termicka obrada (doduse nisam ga jos polozio), ali praksa je nesto sasvim drugo.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 21:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Jun 2009, 22:46
A dobro jbg nista onda izvini na smaranju. trenotno se i ja dvoumim izmedju tog koji ti imas i einhellovog...vidjecu nije ni bitno na kraju krajeva nije ni einhell toliko losa marka koliko ljudi pricaju...

a sto se tice zavarivanja flaffe...imas na internetu 2 veoma dobra manuala jedan od njih je hajnesov, ime drugog se ne sjecam fajl nosi ime guidelines_smaw pdf naci ces lako na netu

ako ne nadjes uploadovacu ja obadva pa okaciti linkove...tu je opisano varenje u najsitniju sitnicu procitas i malo se ispraksiras i naucices variti bolje neg pola ovih nasih "majstora"

P.S. Sto se tice smaranja s komsijom znam kako ti je. Meni od kada je moj stari dobri varstroj pregorio zivce popise svi redom...te moli ovog te moli onog te ovog pocasti pivom te ovom uguraj 10 maraka u dzep je jer zavario neku sitnicu...mogo sam do sad kupiti 3 komada al jbga...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Hvala ti, potrazicu kad mi bude do toga, mada cu to ionako morati dobro prouciti kad budem spremao ispit, ili cu ti se javiti da nekako prebacis.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
ja sam zaintereaovan za te manuele

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 23:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
Moj ti je savjet da uzmeš Varstroj, Fronius su generalno najbolji aparati samo su mnogo više skuplji nego što su bolji. Einhell ne, nipošto. Ne znam šta variš al mislim da bi trebao uzeti jači od 160 A, pogotovo ako ćeš razvlačiti produžne i raditi na monofaznu. Spominješ 3,2 elektrodu, ispod 200 A ne razmatraj

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2013, 17:46 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 05 Okt 2012, 16:20
apokaptus je napisao:
Pozdrav narode.
Planiram sebi uzeti neki trafo aparat za varenje do 160 ampera.
Vidjeo sam da ih u BL prodaju u Centrumu i u Interexu.

Ponuda je u oba slucaja jako uska. Jedino sto se moze kupiti su marke Einhell i Varstroj.

Da li znate gdje se jos mogu kupiti aparati za varenje u bl i da li su dostupne druge marke?

Zz

Jesi možda pogledao na ovoj stranici? Ja sam ovdje uzeo jedan i još sad radi tako kako treba.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2013, 18:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2008, 23:01
Varoprema u Rosuljama drzi Varstroj... Titovi pioniri se kunu u Varstroj :lol:
Ovi http://www.galeb.com/index.php/banja-luka/ navodno drze Esab. Nasi ljudi na privremenom radu se kunu u Esab :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2013, 02:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Jan 2011, 13:18
aparata za varenje imam ja za izvoz na gore navedenom linku www.ipo-tools.com to mi je kolega u slo peter osipovic radimo zajedno recite sta vas zanima mozemo vam ponuditi
telvin je hobi aparat i nebi ga preporucio toliko nikome vec vece verzije preko dvjesta ampera valjaju od telviina
imam aparate od 120a do 600a
elektro aparati
tig aparati
co2 ili mig mag aparati
plazme za sjecenje metala
kompletna ponuda ostale opreme za varenje

www.isoarc.ch
www.ipo-tools.com
www.professional-welding.com moj sajt

sve sto ovdje nadjete javi te se imam i polovnih aparata za razne namjene i razne cijene
+387 65 439 292 tesa
http://www.pik.ba/profil/tesa/

ako vam treba nekakav savjet oko aparata slobodno se javite tu sam uvijek spreman pomoci naravno imamo i servis tako da ni neke sitne popravke nisu problem

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]