banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 16 Jun 2026, 15:31 Danas je 16 Jun 2026, 15:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 128 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Da li ste legalno nošenje oružja radi lične zaštite?
1. da 39%  39%  [ 20 ]
2. ne 41%  41%  [ 21 ]
3. ne znam šta da bih rekao... 20%  20%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 51
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Okt 2011, 19:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Dobro rečeno Džontra :D Šta dođe momčina sa utokom na 5 metara tebe a ti ćeš stati u gard i pokazati zube? I sutra ćeš se smiješiti sa kestena....
Citiraj:
A zašto vatreno oružje,

To je gasno a ne vatreno oružje, i u većini zemalja ne treba ti dozvola za isto.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ti se nepokoreni izgleda nisi pricestio danas (uso djavo u tebe)
gumeni metci ubijaju i te kako 13 ljudi u sjev. irskoj preko 20 u izrelu a o teskim povredama poput izbijanja oka sterilnosti da i ne govorimo
kod nas treba ponovo zetvu sprovesti ovaj put sa nasom policijom pa pooduzimati sve sto je ostalo a kazne za drzanje poostriti (naravis generalnu amnestiju mjesec dana dovezi tenk ako hoces ne pitamo te ni za ime a poslije toga kod koga se nadje na robiju i to na prinudni rad)
a sto se tice bezbjednosti dok god pravosudje bude vrdalo (jer drzava nema para za zatvore) nema nista od bezbjednosti prije rata kad ide milicioner prema tebi ako te pogleda ukipis se a kad te nesto upita odgovaras ko pred uciteljicom ali ono su druga vremena bila pri tome ne mislim na to da je milicija vise tukla (jeste to smo apsolvirali ) vec i da je tada ljude bilo sramota da ih hapse ili pozivaju na razgovor a danas ovi novi lakse na tunjice odu nego kod zubara
pao je sistem vrijednosti sta je ocekivati od danasnje djece kad im ocevi sjede kod kuce nemaju posla i sa jaranima pricaju ima li gdje kakav trafo da ukradu ulje ili gdje ce utopiti kotur bakarne zice i grijace sa golfa sto su skinuli na zadnjem radnom mjestu

sve u svemu poslije posla sjedi sa drugarima u bastu ili na balkon i zaboravi na capo krunu kristal i ostale cirkuse

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka

kalahane dozvola za nosenje se izdaje samo ako podnosilac zahtjeva ima razlog kao sto je nepokoreni naveo neke poslovodje koje predaju pazar taksisti portiri i drugo obezbjedjenje otprilike mozda ima jos zanimanja moze se to provjeriti u supu

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 19:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Citiraj:
sve u svemu poslije posla sjedi sa drugarima u bastu ili na balkon i zaboravi na capo krunu kristal i ostale cirkuse

Mislim da gledamo sire od pukih izlazaka vikendom.Sranja se desavaju usrijed bijela dana.

Citiraj:
kalahane dozvola za nosenje se izdaje samo ako podnosilac zahtjeva ima razlog kao sto je nepokoreni naveo neke poslovodje koje predaju pazar taksisti portiri i drugo obezbjedjenje otprilike mozda ima jos zanimanja moze se to provjeriti u supu

Mjenjaju se vremena ,mjenjaju se i ljudi,mislim da bi to zakonski trebalo prepraviti i spisak prosiriti.
Neka ostane kontorola o izdavanju,samo neka ne bude tako rigorozna.

Poslednji put menjao insp_CaLLahan dana 02 Okt 2011, 19:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 19:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

E je8i ga sad....prije rata si pištolj mogao vidjeti u kaubojskom filmu a danas za lovu možeš pazariti top na lafet bez problema. Drot je nekad bio strah i trepet i imao ovlaštenja, danas nit rade svoj posao nit smiju da ga rade kao treba. A što se tiče balkona živim u centru grada, pa budale gledam ko na filmu. A svako malo nako napadnut, nisam ni ja za nasilje i kauboje al takva su vremena ovdje je bio rat i ima toliko oružja da ga ne mogu požnjeti za narednih 100 godina. Naprotiv, ako je pooštreno nabavljanje legalno crna berza cvjeta pa sad vidi šta je bolje...

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 19:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Trebalo bi nabaviti ovaj gumeni izuvač cipela. To je sasvim dovoljno. :)

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 19:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

chils je napisao:
ti se nepokoreni izgleda nisi pricestio danas (uso djavo u tebe)
gumeni metci ubijaju i te kako 13 ljudi u sjev. irskoj preko 20 u izrelu a o teskim povredama poput izbijanja oka sterilnosti da i ne govorimo

Ponavljam opet: gasno oružje, nije napunjen barutom kao vojno-policijsko! Nije niko lud da to prodaje okolo na lijepe oči bez dozvole!!!

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 19:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Nek svako od nas unajmi po jednog gorilu, pa se nadajmo da ćemo preživjeti tokom šetnje i noćnog opijanja u parkiću :lol:

Idu teška vremena bojim se, neće se imati ni posla ni para a u takvom ozračju kriminal može samo da procvjeta kao nikad ranije, ovo je South Park u kojem crnohronične vijesti od prije par dana odzvanjaju danima, za razliku od Beograda gdje se mediji dosađuju sa konstantnim updateovima.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Shvataš li nepokoreni da je u Americi promjenjeno ime iz non lethal u less then lethal...Poenta je da sve, od suztavca i tejzera pa do pištolja na gumene metke može da ubije...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka

ova tema opano prijeti da se razvije u zesci kolorado pa posto je postavljac upitao za nase misljenje (koje je kao .....) evo reko da se izjasnim
apsolutno sam protiv cak bi i policiju van duznosti koja nosi oruzje automatski suspendovao

da ne bude zabuna imam par pistolja sa dozvolom kod kuce nikad mi nije palo na pamet da ih iznesem vani (sem kad idem na put onda ih deponujem u sef)

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 19:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Chils, jes i ti ko i OFM neki gengsta?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 20:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Avg 2011, 21:26
Posjedovanje i nošenje oružja nose i odgovornost. Mislim da nikako ne trebamo dozvoliti "slobodnu" kupovinu, nabavljanje i nošenje oružja, čak i onog "nesmrtonosnog" pošto i nesmrtonosno u određenim siutacijama može da nanese ozbiljne povrede ili ubije. Suština svega je da se na napad odgovara jednakom, a ne većom, silom kao i da smo svi ponekad spremni da prenaglimo sa reakcijom (pa da se poslije kajemo). Rješavanje problema nasilničkog ponašanja (i drugih vidova napada) treba biti u reorganizaciji i povećanom prisustvu policije (te vezi sa sudstvom) koji bi "očistili" grad.

"Igranja" sa imitacijama samo povećavaju rizike. Oružje se NIKAD ne povlači ako se nije spremno i u potrijebiti.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka

ma jok ostalo u amanet

gade to je to
zamisli da se ti gumeni mogu nabaviti legalno pa da ih se docepaju oni sto stroje cakijama ispred dragstora svako vece pucali bi te gumene na penzionere cisto iz jebe da vide koliko mogu trcati babe i dede

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 20:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
zipo je napisao:
Gamer je napisao:
Pa kad bi svi nosili oruzije zbog "licne zastite" bilo bi kao u westernu ... Ubijalo bi se na svakom cosku ...

Nevjerujem, jer tad bi napadač razmislio dvaput hoće li krenuti na nekoga ko ga u svakom trenutku može rastaviti sa životom.
Ovim bi pružili šansu normalnim građanima, a kriminalci ionako nose šta hoće i pucaju gdje hoće.

Pa dzabe njemu i da ima kalas kad napadac kao sto i sam naziv kaze prvi napada. 1-2 metka i gradjanin je prso :S dodje slucajni prolaznik upuca napadaca kao dobar grdjanin. i eto ti westerna ...

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 20:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Shvataš li nepokoreni da je u Americi promjenjeno ime iz non lethal u less then lethal...Poenta je da sve, od suztavca i tejzera pa do pištolja na gumene metke može da ubije...

Može i flaša, šarafciger, čekić, kamen, bejzbolka, nož, konopac ako ćemo po toj logici.
chils je napisao:
zamisli da se ti gumeni mogu nabaviti legalno pa da ih se docepaju oni sto stroje cakijama ispred dragstora svako vece pucali bi te gumene na penzionere cisto iz jebe da vide koliko mogu trcati babe i dede

Paaa nećeš ga prodavati klincima i budalama išlo bi na dozvolu ne bi ni ja na lijepe oči davao. U Švici ne treba uopšte dozvola za gasno, vazdušno, trofejno i tetivno oružje, vatreno vojno drže po kućama kao dio ONO sa municijom, pa se pobiše djeca okolo i krvi do koljena.... BTW imam i ja regularno na dozvolu oružje i nikad mi nije palo na pamet da ga nosim sa sobom okolo, ili taman posla da ga upotrijebim ne znam koliko da me neko ispizdi, a ne bi ni imao dozvolu da nisam takav. Ali kad bi mi neko upao u stan ugrozio porodicu ne bi se dvoumio da ga izbušim ko vilerov goblen!

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 20:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Može i flaša, šarafciger, čekić, kamen, bejzbolka, nož, konopac ako ćemo po toj logici.

Al se flaša, šarafciger, čekić, kamen, bejzbolka, nož i konopac ne prodaju kao oružje (osim nožda) već kao flaša, šarafciger, čekić, kamen, bejzbolka, nož i konopac.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka

ja za jedan pistolj imam 1 metak a za drugi 7 a ni jedan nije napunjen vec dugo godina
za napadace ne daj boze imam kukri iz nepala ima kilu i po u sjecivu ako ne odsjece ruku bar ce je polomiti

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 20:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
nepokoreni je napisao:

Al se flaša, šarafciger, čekić, kamen, bejzbolka, nož i konopac ne prodaju kao oružje (osim nožda) već kao flaša, šarafciger, čekić, kamen, bejzbolka, nož i konopac.

Tačno, al najveći broj ubistava i napada izvrši istim. Znači trebala bi biti u kafani papirna ambalaža, zašarafljene stolice i pepeljare i dozvola za sjekiru i štrik za veš? Jbg po forumu jauk kako je sranje i nasilje u porastu a kad daš konstruktivan prijedlog odmah si psihopata....bezze :-?

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 20:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Chils, kako si to preko granice prošvercovao? Tjelesne šupljine? :lol:

Nepokoreni odavno si forumski psihopata :D . Poenta je da bi nošenje oružja (vatrenog) samo još veće sranje napravilo...A ono preventivno nije takođe bezazleno...Da se ja pitam, djelo bi svima po jedan suzavac, a sebi suzavac i tejzer...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 21:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Nepokoreni odavno si forumski psihopata :D

Pa bolje nekakva nego nikakva popularnost :D
A ti bi ovako nešto a?
Slika