_zoka je napisao:
Sve sam tolerantan ali samo ako ćeš prihvatiti moje običaje i ako ćeš igrati kako ja sviram.
Naravno da treba prihvatiti obicaje u skladu sa sredinom u kojoj se zivi. Ne ocekujes valjda da u BL budu cesme na wc-u. Istom logikom ne trebaju biti ni cucavci.
Ovaj si zakljucak izvukao mozda zbog toga sto sam pisao da se slazem da u Evropi treba zabraniti nosenje pokrivala preko glave.
Pa normalno da treba. Manjina neka se prilagodjava vecini, a ne obrnuto. U Arapa zapadna zena ne smije bez marame izaci na ulicu, a oni ocekuju da zapad tolerise njihove burke. Ako trazis od nekog neka prava onda trebas prvo njemu dati u svojoj zemlji pa onda traziti u njegovoj. Arapi ne daju Evropljanima prava u svojim zemljama a ocekuju da imaju prava u njihovim zemljama. Stavise, Arapi ne daju prava ni svojim ljudima muslimanima, a sta onda ocekivati za druge. A od Evropljana traze da im se popnu i seru na glavu i da ovi sute.
Dakle, moje misljenje nije pristrasno. Ja bih isto rekao i za ove da rade te stvari sto se rade u muslimanskim zemljama. Znaci bitno je ko sta radi, a ne porijeklo. A ne mozemo bjezati od cinjenica da se Arapii, Indijci itd mnoze geometrijskom progresijom.
Evo sta su uradili Albanci na Kosovu, uzeli Kosovo razmnozavanjem. Isto ce se desiti i sa Evropom ako se tome ne stane na put. Dakle, nije u pitanju nacionalizam ni rasizam vec odbrana opstanka od najezde islamske kulture. Niko njima ne brani da se mnoze i nose burke u svojim zemljama, a kad neko kaze da se to ne smije u hriscanskoj zemlji onda je on rasista. A kad oni uhapse zapadnu zenu u Iranu na ulici sto ne nosi maramu onda to kao nije rasizam. Isto tako i sa wc-ima. Logicno je ocekivati da u Federaciji budu cesme i cucavci, a u RS solje i toaletni papir. Sad ako je ova rasprava rasizam i nacionalizam onda neka je.