banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 23:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 221 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: komsije
PostPoslato: 10 Dec 2010, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
I moj komsija (nit je musliman niti vojno lice) je jedno vrijeme vrijedno nedeljom cijepao potpalu za cijelu sedmicu (u podrumu ispod mog kreveta - dok mu nije moj brat jedne nedelje sisao u pidzami dole.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 21:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
blaf77 je napisao:
I moj komsija (nit je musliman niti vojno lice) je jedno vrijeme vrijedno nedeljom cijepao potpalu za cijelu sedmicu (u podrumu ispod mog kreveta - dok mu nije moj brat jedne nedelje sisao u pidzami dole.

Слично су и мени трчала комшијина дјеца у стану изнад, бар 20 пута сми их молили да престану, да се смире,звали комуналце, ма све живо и неживо радили, а одговор је задњи пут био :"Забиј се у п.м., купи кућу ако ти је овдје бучно"..

Онда смо бураз и ја отишли горе...
Само ћу рећи :" Добра плеска је из раја изашла" !

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Јооој комшије :lol: имам доста искустава са њима, али нажалост најчешће лоша искуства :-?

у стану гдје сам прије живио комшија је за вријеме рата цијепао дрва у стану изнад мене :roll: а дјецу су му сваки дан узимала некакве металне предмете и лупала по радијатору, то је читава зграда одјекивала. лежим на кревету гледам ТВ, а поред мене цијев од радијатора и кад ти клинци крену ударати нема шансе да се не трзнеш :lol: и још су нам направили поплаву 2 или 3 пута. забораве заврнути воду кад је нестане и онда кад дође они не буду ту и нама нормално читав плафон мокар и опада, али без обзира на све са њима смо били у солидним односима :)

али зато овај стан у којем сада живим, јаооо са којим сељачинама живим то је за невјеровати :angry4: мој отац је из свог џепа 2 пута плаћао кречење улаза и чим се лијепо окречи стока намјерно узме и прља и струже по зиду. направимо врата са закључавањем у улазу у зграду а неко намјерно поквари и аутомат и врата :roll:
комшије изнад у купатилу им нека цијев пукла у поду и нама буквално читав плафон био мокар, и почели да отпадају комади малтера, сваки дан усисавали купатило, стари се нудио да им он плати реконструкцију купатила ако немају пара, али они нису хтјели да поправљају и на крају смо морали звати комуналну. и сад те комшије причају како смо никакви људи и да нисмо требали звати комуналце :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 21:45 
Veteran
Veteran

Бураз, требали сте их изнабијат`, онда би сами све платили, још би вам дошли са бомбоњером и флашом пића да се захвале... :D
Не можеш са сељцима него сељачки,са госопдом господски....

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јан_де je napisao:
Бураз, требали сте их изнабијат`, онда би сами све платили, још би вам дошли са бомбоњером и флашом пића да се захвале... :D
Не можеш са сељцима него сељачки,са госопдом господски....

па у праву си :D мада било ми жао, муж је веома фин човјек професор, али му жена оштроконџа тешка :roll:
једном ме је чак стари слао да им разбијем врата и "да им заврнем шију" :lol: међутим није ми падало на памет да то радим, кад је неки белај мене шаље а кад се свађа са мном онда говори док сам у његовом стану радићу шта он каже :lol:
е па кад је његов стан нек он рјешава проблеме :D

а што се тиче музике, моја зграда као да је сва од ригипса :roll: кад је вече и тишина буквално чујем комшије како нормално причају у стану поред. али зато нема ништа од гласног пуштања музике :( мени не смета кад други пуштају, али чим ја пустим одмах ми комшија звони на телефон или лупа од радијатор

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 22:02 
ja sam prije rata imala extra komsije, zgrada ima 3 sprata po 3 stana i 2 ulaza..bukvalno su se svi slagali.. moguce da je pozadina tako dobrih odnosa sezala jos davno, jer je moja zgrada namjenski sagradjena za sve ljude koji su imali kuce u istoj ulici, i kada se tamo pocela graditi boska, napravili su moju zgradu i sve te komsije smjestili u stanove..nikog nije bilo sa strane... svakih malo su bile akcije ciscenja, komsijske kafe iza zgrade, stvarno divno..
mi smo kao djeca postovali kucni red, jer su nam prije svega roditelji na to ukazivali, mnogi od nas od 2 do 5 nisu ni izlazili iz kuce...

a onda su bukvalno svi osim nas i jos jednih ljudi otisli u ratu iz zgrade, i dosli su novi ljudi, pored njih, bespravno su nadogradili potkrovlje, trosili strauju i vodu u nadogradnji, koju nikad nisu platili pa nam sad prijete iskljucenjima, ponasaju se kao divljaci, ljudima ispod pucaju zidovi od nadogradnje, oni se ponasaju kao da su zaposjeli zgradu i sa svima sam samo dobar dan za dobar dan,.. malo je onih sa kojima mogu stati koju rijec razmijeniti... nedostaju mi moje stare komsije!!! :(

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
E, kakve sam ja komsije imao.....
Od ludaka koji se nadrogiraju, pa ganjaju i udraju strucom kruha oko zgrade, pa do onih koji su u ratu od usta odvajali , davali nama i cuvali nas od olosa. Ovi sad ovdje, nit su vino, nit su voda, zdravo za zdravo, osim jednog hercegovca u blizini, s kojim se ide na stari nacin...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Jedan moj drugar je imao originalne komsije, zbog njih je morao staviti bravu koju se ne moze otvoriti izvana. Ali uprkos tome komsija stalno dolazio provjeravati ko mu je dosao u goste, doduse nije vise mogao bez kucanja uci. Kad dodje vise ljudi obavezno dodje i zena sa njime, kao navratili da vise sta radi komso, i tako udju i sjednu, ali nijedne ne govore, samo odmjeravaju dosljake. Mislim da nije bilo slucaja da sam dosao a da taj covjek nije pozvonio. Covjek pozvoni, drug otvori, i komsija kao prica sa njime a glavu proturio kroz okno vrata da vidi ko je to dosao u goste. Sjecam se kad je jednom tako pozvonio, drug otvorio, a on ce: "Dje si komsija, rekoh samo da vidim ko ti je to dosao, vidim nepoznate mi cipele" :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Hristov je napisao:
Jedan moj drugar je imao originalne komsije, zbog njih je morao staviti bravu koju se ne moze otvoriti izvana. Ali uprkos tome komsija stalno dolazio provjeravati ko mu je dosao u goste, doduse nije vise mogao bez kucanja uci. Kad dodje vise ljudi obavezno dodje i zena sa njime, kao navratili da vise sta radi komso, i tako udju i sjednu, ali nijedne ne govore, samo odmjeravaju dosljake. Mislim da nije bilo slucaja da sam dosao a da taj covjek nije pozvonio. Covjek pozvoni, drug otvori, i komsija kao prica sa njime a glavu proturio izmedju kroz vrata da vidi ko je to dosao u goste. Sjecam se kad je jednom tako pozvonio, drug otvorio, a on ce: "Dje si komsija, rekoh samo da vidim ko ti je to dosao, vidim nepoznate mi cipele" :D

Ovakve ljude nikad neću razumijeti. Evo čitam ovaj tvoj post i ove iznad sa ovakvim seljačinama i ne mogu da vjerujem kako se ljudi ponašaju. Ja bih to istrpio jednom, poslije toga svaki put je šansa da nekog pošaljem u pi*ku materinu astronomski velika! Ja na svu sreću nemam loših iskustava sa komšijama. Jest neka "gospođa" pravila sranje jedno vrijeme, digla se opasno pa počela da komanduje svima u zgradi međutim i to je prošlo. Inače me ne interesuje šta rade moje komšije i čime se bave i ko su uopšte. Ja ne diram njih, oni mene isto tako i svima dobro. Doduše jesmo brat i ja prije jedno 5-6 godina pravili haos po kući. Igrali kreteni fudbala u sobi. Ja tada imao jedno 100kg pa da vidiš kako sve ječi kad krenem da skačem po sobi. Komšija do nas pizdio stalno al' je bio seronja ovako pa mi nije žao. Mislim da je Laoce spomenuo kafić pod prozorom. E to je robija užasna. Meni su bukvalno ispod prozora dve užasne kafančuge bile jedno 15 godina. Naravno bašte uzurpirane, zvučnici izbačeni napolje ili otvorena vrata ako ne radi bašta pa iz kafane dere muzika i to najgore moguće krajiške pjesme. Poslednje što sam slušao bile su Preldžije...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

и мене нервирају те комшије које стално долазе у кућу. нема шансе да бих то трпио. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 23:04 
Veteran
Veteran

Ја кад провирим кроз шпијунку и видим неку од ових напорних баба, не отварам....

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ja sam zbog jedne zene koja je poludila nakon nekoliko porodicnih tragedija i pocela mi dolaziti na vrata i smarati nenormalnim pricama kupio kamericu, pa sad vidim na TV-u ko zvoni.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јан_де je napisao:
Ја кад провирим кроз шпијунку и видим неку од ових напорних баба, не отварам....

тако је најпаметније :D

а ја недјељом чак не гледам на шпијунку ко звони,јер знам да нису никакви гости пошто се нама госсти увијек најаве јер знају да доста пута стараца нема код куће, а и гости звоне на интерфон. чим недјељом неко звони или је нека комшиница или ми нуде бесплатно чишћење тепиха са неким турбо мега гига преспремним усусивачем :D

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 23:35 
Veteran
Veteran

Код мене је у Борику, док сам тамо живио, била једна стара жена која се вратила из Америке након рата, и одлијепила начисто...
Па је стално замрачивала прозоре, јела бијели лук у неограниченим количинама и ставала га свуда око врата и прозора да се заштити од демона, вриштала у пола ноћи како је бомбардују, :o а зидови танки као папир, па је то била хаварија...

Јадна жена, пукла, па јој не можеш ни замјерити...

Знала је доћи и на врата да нам је*е све по списку што смо рекли Американцима гдје је, па је сад стално бомбардују :o
Од тада, кад видим бабе кроз шпијунку , не отварам...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 00:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
e sada sam se sjetila jednog starijeg bracnog para u Novoj varosi, stan iznad naseg, sjedimo mi tako fino ujutro i kafenisemo na balkonu, kad odjednom odozgo pocne da pada jedno 5 kg starog hljeba sve fino u mrvama, sto na nas balkon sto na ulicu ..kad eto i golubova, istresli matorci onako fino iz kese da ih nahrane
ja odem gore pokucam i pitam zasto to rade, jer ne moze sici dole na ulicu ako zeli nahraniti golubove? A ona meni nismo to mi bili , pogrijesili ste ... jaooooo jos ti gore cupa zivce
Ali dobro starija zena i nisam se htjela raspravljati dalje

a komsinica pored nas je imala ludog psa (neki mali crni, laje non-stop) sav divlji,,sjecam se jedno jutro lezim ja u krevetu, posto je bilo ljeto ostavila vrata od balkona otvorena malo..i onako otvaram oci i vidim psa na sred sobe, cim sam otvorila oci poceo da rezi i laje ko nenormalan, prvo sam se prepala a onda sam ga pogodila papucom u glavu , pa je pobjegao preko ograde gazdarici cvileci..onda me ona napala :lol: , i tako je dzukela jedno 2-3x prolazio izmedju resetaka na nas balkon..sve dok nisam zagradila taj dio

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 09:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
Hristov je napisao:
Ali uprkos tome komsija stalno dolazio provjeravati ko mu je dosao u goste, doduse nije vise mogao bez kucanja uci. Kad dodje vise ljudi obavezno dodje i zena sa njime, kao navratili da vise sta radi komso, i tako udju i sjednu, ali nijedne ne govore, samo odmjeravaju dosljake. Mislim da nije bilo slucaja da sam dosao a da taj covjek nije pozvonio.

meni u ovoj prici jedino ponasanje tvog druga nije najcistije. ja sam mislila da su takvi drugarski odnosi otisli zajedno sa najvecim drugom.

a sta radite ako nemate brata i ne palite se na batine?

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
U BL mi je fin svijet komsiluk. Doduse, zidovi su tako tanki da bukvalno cujem sta komsinice pricaju ili kada suse kosu u ponoc, radio ne moram ni da palim jer cujem njihovu muziku :D Ono, na sta sam alergicna je bahatost i prljavstina. Primjer, samo sto sam okacila ves kad krenu kapati odozgo, prljava voda :roll: Samo sto ja nemam pardona, dreknem joj odozdo i sve se sredi. Inace, u ulazu vazim za azdaju :D

Ovdje, svako svoj posao gleda. Pocisti snijeg ispred svoje kuce, da ti se niko ne polomi pa da mu placas odstetu i to je to.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

уф јест да имам већ 9 647 постова на овој теми, али морам још нешто написати :) шта ћу кад са комшијама имам милијарду анегдота :D
ово што је бресквица написала да јој је комшиница изнад просипала хљеб, то се мени стално дешава :angry4:
моја комшиница нон стоп након ручка отреса столњак послије ручка па ту буде и хљеба и салате и свега, и онда то падне на мој балкон и на климу, и наравно онда долазе птице ко луде...
прво смо молили да то не раде, али џаба. онда је стара све што се отресе купила и носила им пред врата.

јооој пун сам фрустрација од комшија. куд ме неће срећа да имам неке младе комшинице па да идем позајмљивати шећера за кафу :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 11:47 
Veteran
Veteran

boa je napisao:
a sta radite ako nemate brata i ne palite se na batine?

Онда зовни неке клошаре из улице да га ишамарају и готива :D

Шалим се, па ништа зовни комуналце, зовни полицију, а ако ништа не пали, онда не знам шта бих ти рекао...
Зезнута ситуација...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Jedna moja komsinica je pored mrva od kruha bacala i kosti od supe kroz prozor od kuhinje, a posto nam se kuhinje gledaju , to je svako mogao vijeti, a bogami i cuti kad koscura bacena sa 5. sprata odvali o beton.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 221 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]