zerocool je napisao:
bigman je napisao:
tensSa je napisao:
Toljaga = piva od 2 litre u plastici...
Буца, Крмача...
Dvoguza

Bombara
Skontati: 1) shvatiti, razumjeti; 2) stupiti u romanticnu vezu sa nekim
Kont: 1) odredjeni nacin, plan, rezon ("imao sam otprilike takav kont") 2) stil, fazon ("njegov kont je bas urban") 3) ljubavni sastanak ("imam neki kont sa 'vakom trebom")
Spika/zvaka: 1) neciji nastup, prikazivanje pred drugima 2) utvrdjeni metod kontanja riba
Riba/treba/komad (uobicajenije u hrv. varijanti): 1) svaki primjerak zenskoga roda; u uzem znacenju: primjerak zenskog roda koji ispunjava odredjene fizicke standarde propisane Frajerskim ustavom
Frajer/smeker/faca: 1) izraziti alfa muzjak 2) osoba koja se uspjesno bavi nekim kul zanimanjem (obicno muskog roda) 3) primjerak muskog roda koji ima uspjeha kod zena iz ovih ili onih razloga
Kul: 1) smirenost, opustenost ("biti kul") 2) uzivanje odredjenog divljenja u drustvu ("ona je tako kul")
Kulirati: 1) biti opusten 2) ignorisati (nekoga) 3) bezbrizno zgubidaniti po vascijeli dan
Ej ja kuliram: srednjoskolska sala, gdje se igrom rijeci aludira na fizioloski cin ejakulacije
Kuler: 1) kul, opustena osoba 2) komponenta u kucistu racunara zaduzena za hladjenje procesora; ventilator
Furati: 1) ici 2) brzo ici 3) bjezati 4) obnasati odredjeni stil ili pogled na svijet
Ufurati (se): 1) uobraziti se 2) uci negdje 3) integrisati se u odredjeni sklop
Furka: 1) bjezanje, tutanj 2) stil zivota, svjetonazor ("uzas je moja furka")
Balet: mlaka fudbalska utakmica sa velikim brojem dosudjenih prekrsaja ("nije vam ovo balet, ovo je Engleska!")
Baletan: 1) fudbaler koji se cesto valja po travi, te zali kod sudije insistirajuci da je na njemu napravljen prekrsaj 2) Kristijano Ronaldo
Cak Noris: omnipotentna i omniprezentna sila koja vlada poznatim Univerzumom