banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 19:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Avg 2008, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Tu sam saglasan. :)

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2008, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Nisu psi problem u tom parku već oni bicikli na iznajmljivanje od kojih se ne može nikuda proći. A što se tiče ovih sa djecom, oni su sebični jer bi htjeli da se sve njima prilagodi, s druge strane ono što ne smeta njima misle da ne treba smetati nikom drugom i puno više terorišu okolinu nego vlasnici pasa.

Blind_Guardian je napisao:
I djeca isto zapisavaju po i pored drveca, jer je roditeljima tesko otici do obliznjeg WC-a!!!!!!!!!!!!!! Presvlace ih gdje god stignu, pentraju se po klupama gdje na kraju ne mozes sjesti normalno, kao "covjek"!!!! :angry3: :angry1: :angry4:

Grozno.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2008, 14:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
кад смо већ код тога шта смета у пМС....
мени та ''возила на четири точка'' не сметају ни близу колико ми сметају дјеца а богами и мало старији на скутерима.... негдје око 9 па надаље их буде пун парк па јурцају онуда само гледам кад ће неког ударити... одакле им то да се возају по парку.... то само код нас има, а нико се на то не јада, али зато кад ја пустим дресираног пса на дио парка гдје нема никог, одма се појави неки баба/деда и почне причати о комуналној.... :( :( :(

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2008, 16:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
U vecini slucajeva ti psi su cistiji od 50% ljudi u gradu. Covjek ima razum i trebao bi znati koristiti sapun i vodu, a cesto mi se vise gade ljudi nego psi, koliko smrde.
Ako ja ikad budem imala Haskija, a znajte da hocu, bolje da mi niko u parku ne pridje. Jasno? :lol: :P

Ne, naravno da ne treba pustati psa na grupu djece koja se igraju. Sa tim se JEDINO slazem. Evo recimo nase komsije imaju zenku Mazu, inace glvna "faca" u naselju. Ona je ogromna i samim tim sto hoce da se igra ona moze da povrijedi dijete, nenamjerno.
Ali da se vratim zarazama...koliko danas roditelji vode racuna o djeci, mislim da ce dijete prije dobiti neku bakteriju u svom stanu nego u parku od pasa. Pa, dobro je da ne jedu i travu. Tu su mama i tata nekad bili da kazu "Puj, kaka", a danas se okrenu i kazu "Gdje mi je dijete", a dijete baca kamenje na prolaznike ili vristi u kaficu, ganja golubove i macke, valja se po travi. E, tu su krivi "mama i tata" a ne pas. Ako idemo u detalje dijete koje nije svijesno opasnosti od psece kake ne treba ni pustati iz svog vidokruga...??? :evil3:

poz

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2008, 21:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Juče na RTS-u je bio prilog o bakterijama koje se nalaze u izmetu pasa, a koje mogu da pokupe djeca u parkovima. Elem, najgora moguća posljedica je sljepilo, što nije čest slučaj, ali su zato moguće razne upale disajnih puteva i sl.

S razlogom postoje zakoni po kojima je vlasnik dužan pokupiti izmet svog kućnog ljubimca sa svih javnih površina. To uključuje parkove.

Ostaje to da BL nema dovoljno parkova, ako neko hoće da izvede dijete, ili psa, ide u park M. S., i tako nastane otimanje po forumu za taj jedan park. :D Dodajte tome još te bicikle četverotočkaše koje i ja praktično svaki dan obilazim tamo po parku... :D

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2008, 23:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Avg 2008, 00:53
banj luka nije evropa,ko bi kod nas kupio izmet svog psa, ljudi se napiju vikendom pa sami pisaju i seru po ulici. mladen stojanovic treba ostaviti djeci, a ograditi jednu neupotrebljivu livadetinu samo za pse koja ce se redovno cistiti.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2008, 00:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
a ograditi jednu neupotrebljivu livadetinu samo za pse koja ce se redovno cistiti.

Da, nesto slicno bi trebalo smisliti....slazem se.

Ponavljam: pas je životinja, koliko god vama i meni pas bio drag i koliko god ga voljeli, to je ipak životinja i ne treba ga (njega i njegove potrebe) stavljati ispred ljudi (čovjeka...).

Citiraj:
то само код нас има, а нико се на то не јада, али зато кад ја пустим дресираног пса на дио парка гдје нема никог, одма се појави неки баба/деда и почне причати о комуналној..

Ma dobro ti stariji ljudi vazda nesto zanovjetaju....ali treba razumjeti da postoje ljudi (a stvarno ih je mnogo) koji ne vole pse, koji ih se boje....pa ni meni nije svejedno kad covjek pusti "dresiranu" dogu da skače oko mene...
Meni lično psi ne smetaju (opet ponavljam) ali tu ljubav i privrzenost prema psu ne treba pretvarati u neki bauk...Danas su ljudi utuvili sebi u glavu da moraju imati psa, za psa moraju postojati odredjeni uslovi....a ne da cetveroclana porodica koja zivi u dvosobnom stanu kupi psa i jos mi kasnije prica o higijeni,cistoci,zdravom zivotu....ma daj...pricam ti pricu...

Psi idu u drugi plan u poredjenju sa ljudima, ma o kakvim god ljudima se radilo.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2008, 00:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Avg 2008, 00:53
nemoguce je imati cist stan ako psa drzis u stanu. pas je za dvoriste. pogotovo malo djete,pseca dlaka, bla,bla. Pas je clan porodice, u psa se sad ulazu milijoni,psu se ostavljaju nasljedstva... Malo apsurdno, zar ne ?! :o :oops: :oops:

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2008, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
juce sam bio u parku i vidio sam njemackog ovcara kako trci i to bez brnjice. zaledio sam se. meni to nije nikako normalno, pustiti toliko pasce bez brnjice da slobodno trckara.
koliko samo ljudi kupi psa i ne razmisljajuci kolika je to obaveza. kolega radi u pet shopu, kaze da je bilo dosta slucajeva da neko kupi psa pa nakon nekog vremena kad dosadi i postane teret vlasnik hoce da ga pokloni.
Citiraj:
Ponavljam: pas je životinja, koliko god vama i meni pas bio drag i koliko god ga voljeli, to je ipak životinja i ne treba ga (njega i njegove potrebe) stavljati ispred ljudi (čovjeka...).

apsolutno tacno.

ovi sto 'brane' pse, pretpostavljam da nemaju klinaca, da li bi isto razmisljali da im se dijete igra pored nekog malo veceg dzukca?

Citiraj:
Ako ja ikad budem imala Haskija, a znajte da hocu, bolje da mi niko u parku ne pridje

a braca komunalci?

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 11:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

е па ја имам ЊО... и не знам у чему је проблем да мој пас трчи по ливади на којој никог нема без брњице?
већа је шанса да ће твог клинца киднаповати ванземаљци у розим одијелима, него да ће га напасти пас....

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
већа је шанса да ће твог клинца киднаповати ванземаљци у розим одијелима, него да ће га напасти пас....

Ako ti kazes :-?

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Duffman je napisao:
е па ја имам ЊО... и не знам у чему је проблем да мој пас трчи по ливади на којој никог нема без брњице?

na livadi kad nema nikog u redu, ali tema je u parku MS. gdje uvijek ima ljudi. pas moze biti dresiran od strane najvecih strucnjaka, ali je to ipak zivotinja i nikad se sa sigurnoscu ne zna da li ce pobudaliti ili ne. zato je propisana kazna ako pas nema brnjicu.

sta ti je NJO? :oops:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 05:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
NJO = njemacki ovcar

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 10:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ви идете у крајности...... нисам ни ја зато да се пас пушта на дјечије игралиште, или у близину дјеце.... али послије пола 9 већина дјеце оде из парка, а ови што остану њима не сметају пси :D :D
тако да не видим што би то био проблем.....

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Duffman je napisao:
ви идете у крајности...... нисам ни ја зато да се пас пушта на дјечије игралиште, или у близину дјеце.... али послије пола 9 већина дјеце оде из парка, а ови што остану њима не сметају пси :D :D
тако да не видим што би то био проблем.....

Jadan tvoj pas ako ga samo jednom izvedes i to u pola 9 navecer.... :) :P

Ja samo kazem da ljubav prema psu ne treba prerasti u nesto toliko da se jedna zivotinja pocinje stavljati ispred ljudi u bilo kom pogledu....i to je to.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 12:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
"Ne treba mi pseci izmet u kuci ali je sasvim u redu da ga ostavi na travi ispred zagrade gdje se djeca igraju."
Sta ih briga nisu to njihova djeca. Njima nije problem pokupiti izmet iza psa, ali ga ne kupi niko. :evil: Dosta vremena provodim sa djetetom vani i u parkovima, jos ni jednog vlasnika psa nisam vidjela da je pokupio za svojim cuckom izmet.
Da,nas narod samo po dzepu treba udariti.
kad vec nemaju osjecaja...fuj.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Sta ih briga nisu to njihova djeca

zivio govornik. zanima me samo da li bi tako razmisljali da je u pitanju njihovo dijete?

Citiraj:
а ови што остану њима не сметају пси

to ti mislis. moja ljepsa polovina se ukenja kad vidi nekog kera, pa onda moram vlasnika ubjedjivati da to nije u redu. :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 14:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da, izmet treba pokupiti iza psa. Ja sam vidjela ljude koji to postuju i to CAK u Banjoj Luci.
Naravno, nije lijepo ugaziti u izmet ali ja stojim pri tome da roditelji malo paze na djecu. Ako odete u park P. Kocic mozete vidjeti da su sve klupe prljave zbog djece (ima i odraslih ali niko se ne klize po klupama). Roditelji sjede a oni kao divljaci valjaju se po travi i klupama, a onda se rukama diraju po licu. Poslije toga direknto u kafic. Mislim da ce se prije zaraziti tako nego diranjem psecijeg izmeta.
Sad ce neko reci "djeca se moraju igrati". I ja bih htjela sjesti kao covjek a da poslije tog ne moram trljati hlace deset minuta da bi ih ocistila. Znaci: pseci izmet je poslednja bitna stvar.

Citiraj:
to ti mislis. moja ljepsa polovina se ukenja kad vidi nekog kera, pa onda moram vlasnika ubjedjivati da to nije u redu.

Sta nije uredu? Izvesti psa u setnju. Pa, mozda se i pas prepadne.
Po vasem bi najbolje bilo da samo ljudi zive na ovoj zemlji, a zivotinjama onesposobiti sve moguce funkcije.
I ja se bojim skakavaca i bogomoljki. :roll:

Citiraj:
ali je to ipak zivotinja i nikad se sa sigurnoscu ne zna da li ce pobudaliti ili ne

Ali vi ste ipak ljudi i nikad se sa sigurnoscu ne zna kad cete prestati "budaliti". Imate vise blentavih ljudi u tom parku, pa vodite racuna gdje su vam djeca i sve ce biti super.

Ako sam nesto uvrijedljivo napisala, izvinjavam se, danas mi je dan D. :roll: :confused4:
Eto, da zakljucimo: Ruzno je ne ocistiti kaku ali sva bica zasluzuju slobodu. Djecu pazite prvo od ljudi, samih sebe, pa onda od zivotinja.

poz

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Sta nije uredu? Izvesti psa u setnju.

izvedi ali sa brnjicom. s tim nemam problema. ali kad dzukela okolo leta bez....

Citiraj:
Ali vi ste ipak ljudi i nikad se sa sigurnoscu ne zna kad cete prestati "budaliti". Imate vise blentavih ljudi u tom parku, pa vodite racuna gdje su vam djeca i sve ce biti super.

nemam djece, vec govorim realno, bar ja tako mislim. i tema nisu blentavi ljudi u parku, ustvari jesu ali oni sa psima. :D

Citiraj:
I ja se bojim skakavaca i bogomoljki.

kao i svako razmazeno deriste.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 14:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
. i tema nisu blentavi ljudi u parku, ustvari jesu ali oni sa psima.

Kako zrelo razmisljanje.

Citiraj:
kao i svako razmazeno deriste.

Koliko vidim razmazena derista se boje pasa...bez brnjica. Bice prije da se psi prepadnu tebe. Nosi papir kad ti se ljepsa polovica pardon, deriste ukenja.

poz

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]