banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 13:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Feb 2008, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
nekad sam mogla recimo krenem u 18 popodne pa do 3-4 iza ponoci.
Ili recimo u 8hujutro pa do 16h popodne. Tako na pocetku. A kad sam prisla kraju faxa, samim tim pocela da sizim od zamora, to je izgledalo tao d ase ne mzoe niti sabrati koliko ucim niti sabrati koliko nisam ucila..... ;) sve u svemu, ljudima oko mene nije bilo lako :)))
Sad ne ucim aktivno vec jedan period, osim citanja , strucnih casopisa,i sl. mogu reci da mi tako prija...ali z a kratko jer krecu druge faze.
I nikad kraja. :wink:
NO sve u svemu nedostaje mi onaj osjecaj d a ustanem i da nemam nista drugo osim napraviti nes kafu, zauzeti poziciju, kniga na koljela i opleti :)
Fin je studenttski zivot, bez daljnjeg! :)

p.s. a ovaj josh finiji :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 00:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Evo, moj radni dan je završio. Zadnja tura je bila 2 sata bez pauze, prije tog mislim 3 sata. A onda sam se zapričala s cimerkom...
Muzika me drži na životu, stvarno me boli glava i preumorna sam, da nema muzike, mislim da bih poludjela. Napokon neki glas u ovoj sobi... Užas...
Sutra opet buđenje u 10 i opleti... A tek je 8. danas... O bože...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 00:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Neki ljudi uce s muzikom. Jel mozete uciti dok vam je istovremeno upaljena muzika?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 01:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja ništa ne mogu učiti sem matematiku vježbat uz muziku. Inače mi ništa ne ulazi u glavu, samo slušam muziku. Zato mi i bude grozno cijeli dan bez muzike, kao u nekoj pećini sam... Sad sam tako sretna kad je čujem... Divota!Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 01:37 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
obavezno samo ucim pred ispit.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 09:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
obavezno uz muziku. :)
i nikada kasno nocu ... ne volim pod lampom da citam. nikada u citaoni ili na javnom mjestu, smeta mi prisustvo velikog broja ljudi.
jutro je najbolje, ... uz kafu... pa lagano ...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 09:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
vim je napisao:
Neki ljudi uce s muzikom. Jel mozete uciti dok vam je istovremeno upaljena muzika?

Uvijek sam ucio uz upaljen radio, TV, ili sta vec... I uvijek u toku dana, rijetko navece. A sto se tice crtanja - to mi je uvijek najbolje uspijevalo nocu. Znaci, probudim se 1-2 poslije ponoci i crtam do 5-6 ujutro 8) Muzika obavezno!

BTW Nikad nisam nista podvlacio, oznacavao, zapisivao - uvijek me to nerviralo. Cak i kad vidim kod nekoga :oops:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 12:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 20:06
Устајем око 06 - 07 сати ујутро и око 08 h почнем учити, јер ми је тада најбоља концентрација. Наравно, дан не могу започети без добре јутарње кафе. :D

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Haha, ja uvijek podvlačim! Pola eliminišem kad 1. put prelazim... Drugi put mi je mačja guza, sve pređem na brzinu, a treći put kad baš utvrđujem mi je sve već u glavi... :D
Idem sad da se "metnem" na posao :D
Didi je napisao:
Устајем око 06 - 07 сати ујутро и око 08 h почнем учити, јер ми је тада најбоља концентрација. Наравно, дан не могу започети без добре јутарње кафе. :D

E bogme i ja! Nes je popijem, it's time, lord :D

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Krenem popodne, pa zavrsim oko 2-3-4-5 ujutro. U sustini najbolje mi je negdje van kuce jer nema sta da mi odvuce paznju. Isla sam u park kad je bilo lijepo vrijeme :) Muzika niposto.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 14:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kako ti onda u parku nista ne odvuce paznju, pa bar tamo stalno neko prolazi, ja jedino u kuci mogu da ucim. Zatvorim se u sobu i super i. Meni sitnice odvuku paznju i onda po pola sata ne mogu da se vratim ucenju :( :( :(

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mogu i ja u park. OVdje svi uče po parkovima... Ima jedan divan veliki park, al danas mi je opet ledeno da idem, samo je 10 stepeni.. Čekam da bude 15, pa da se zaletim na sunčanje i učenje :D

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 14:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
EiLeen je napisao:
Mogu i ja u park. OVdje svi uče po parkovima... Ima jedan divan veliki park, al danas mi je opet ledeno da idem, samo je 10 stepeni.. Čekam da bude 15, pa da se zaletim na sunčanje i učenje :D

Idi uci ne svrljaj po forumu :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pauza, dragi... Sat i po sam učila o Zenu... Sad meditiram po forumu :D

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Muzika je obavezna, tišinu ne podnosim. Nemam neko određeno doba dana za učenje, ali nikako ne bih mogla učiti noću. Noć nije vrijeme za učenje! :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 15:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Hertzog je napisao:
Kako ti onda u parku nista ne odvuce paznju, pa bar tamo stalno neko prolazi, ja jedino u kuci mogu da ucim. Zatvorim se u sobu i super i. Meni sitnice odvuku paznju i onda po pola sata ne mogu da se vratim ucenju :( :( :(

TV, kompjuter, ukucani, hrana..tralala.. na to sam mislila :)

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 15:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
eee znaci dbgDA mi wirless riknuo..bar ovih par dana...Nikako da se izakcijam da produktivno nastrebam...

on topic..Zavisi sta ucim i koju metodu koristim..ugl rano ujutru ili od 20h..pa nadalje....
A ofkors navise volim audio-vizuelno ponavljanje...snimci i diktafon rulz...Mada se nekad uspavam preslisavajuci dikt...mah..uspavam se i ovako i onako..sad kad ucim... :homework: :sad3: :sad6: :read2:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 16:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
prije sam uvijek i jedino nocu ucila i uvijek kod kuce. to mi je dosadilo i totalno sam se odvikla - skontala sam da je puno bolje po danu.al nikakvi ti striktni rokovi mi ne odgovaraju tipa - idem sad sjesti i uciti tri sata- to ne dolazi u obzir!

cesto pravim pauze (hrana, voda, cigareta) i vremenski ne moram dugo blenuti u knjigu da bi mi "uslo u glavu". (fazon dobrih 15 min je bolje efektivnije i manje zamorno od blejanja 1 sat :wink: )

uvijek pravim koncept - to je praava pomoc - na kraju imam samo 50-100 strana male sveske da ponovim sto je super i moze se pred ispit ponoviti nekoliko puta i u jednom danu.

otkad ucim po danu i otkad stalno pisem koncepte - ucim u citaonici na faksu i to mi bas odgovara! nekako dodjem da ucim i onda bas to i radim! :D a i uvijek bude neka drugarica pa su i pauze ispunjene i kukamo jedna drugoj - to uvijek pomaze haha... :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 17:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2007, 12:13
Ja uz muziku ucim ali ne uvijek zavisi od raspoloznja...Kad mislim na muziku onda se odnosi na instrumentalnu klasicnu - Mocart,Bectoven Bach,Peer Gynt...ili Bossa novu... 8)

znaj, tek tad je pocelo...

Milan Mladenovic-EKV

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ja sam ucila dosta u citaonici u pauzama predavanja ili na poslu :D tako da sam navikla na ljude oko sebe,iskljucim se,a u kuci bas i nemam koncentraciju,uvijek nesto neodlozno trebam odraditi :lol: ali nekako se organizujem i dan danas,mada imam i prioriteta u zivotu,a ova strucna usavrsavanja mi dodju nekako usput,ma za ucenje samo treba dobra volja,a nije bitan ambijent

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]