Znači, Flogger limuzina, brutalna mašina, pravio ga Pera iz bivšeg SSSR-a, vozio ga Pera iz bivšeg DDR-a

Maketu ne bih preporučio nikome

, budući da se jako loše uklapa, netačna je, s jako malo detalja koji su uglavnom promašeni... ali eto, budući da volim VGW avione, morao sam da imam Floggera u kolekciji, posebno mi se sviđaju ove rane "dugorepe" verzije. Radio sam nešto samogradnje (unutrašnjost kokpita, unutrašnjost mlaznika, antene, retrovizor, cijevi topa i još neke sitnurije...). Dekali i stensili su iz viškova (nedostaje mi amblem jedinice JG9 Heinrich Rau, pa ako neko ima može da mi donira

). Naoružanje pokradeno iz drugih kutija. Kamuflaža rađena na osnovu nekoliko raspoloživih šema i profila, boje su Revell, farbano četkom. Wash i prljanje uglavnom grafit, finiš je semi-gloss.
Na kraju sam prilično zadovoljan rezultatom, a vi udrite s komentarima...

A usput je završen i Mirage 2000-5, restauracija makete koju sam davno radio:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=12789Farbanje je bilo jako loše, pa sam je bućnuo u Muscolo i ovaj put odabrao prave nijanse boja: siva je MM Light Ghost Grey a plava je mješavina Humbrol 144 i Revell 56 (ispala je odlično, ali fotoaparat nije uspio da uhvati boju kako treba). Ovaj put sam izostavio podtrupni rezervoar. Wash je grafit a finiš je semi-gloss. Maketa kao maketa je prilično detaljna, ali nekako mi ne ostavlja utisak pravog aviona... ali na polici će sasvim lijepo da izgleda