banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 20:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 286 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kuća ili stan?
PostPoslato: 21 Avg 2014, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Oni su opasno pali na tim stanovima, jer su im racunali trenutnu cenu, pa su tako dobijali stan po npr 3000, a prodali ih za 2500, a robu dali u vrednosti od 2800... Neke firme su propale zbog ovakvog poslovanja :)

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Rentaju stanove i polako se isplacuju. Znam mnogo takvih investitora, uz ovo sto su stanove davali za gradjevinski materijal i ostalo, investitori kredit vracaju tako sto rentaju stanove koje nisu prodali.
E sad, dolazimo do onog sa druge teme. Novogradnju ces uvijek brzo iznajmiti za razliku od starije gradnje, i to je obrnuto proporcionalno sa prodajom, kao sto ces prije prodati stariju, sigurnu gradnju od novije. Obe situacije pricam iz iskustva.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Nabijete cijene pa očekujete nešto. Bolje da daš po 300 KM, i čitavu godinu zauzet, nego po 400 pa pola godine prazan.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 14:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne prodaje se bolje stara gradnja zato sto je kvalitetnija, nego je jeftinija. I opet sve zavisi od lokacije... Ima losih i starih zgrada

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Koliko je kvadrat u zgradi preko puta SUP i ekonomske skole? Iznad pekare marcello i onog butika.. kako vam izgleda ta zgrada?

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Doosta kvalitetnija je stara, opet kazem ima izuzetaka. Ali te zgrade pravljene poslije zemljotresa, bas zbog toga, mnogo su cvrsce nego ove danasnje. Tako bar pricaju strucni ljudi koje sam slusala sticajem okolnosti. Na zalost, ima i onih koje su oslabljene debilnim nadogradnjama a da ih nisu smjeli nadogradjivati. Kao moja zgrada npr.

Ja stan cijenim 250 km. ;)

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 14:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ima tu zanimljivih priča oko nadogradnje. Još dok je u gradu arhitekta (iz Matrix-a :)) bio zadužen za građevinske poslove.. Znam priče ljudi koji se bave tim poslovima da su morali modifikovati već urađeno da bi zadovoljili zahtjeve onih odozgo. A timu su nadgradnju učinili nestabilnijom. Kada se desi zemljotres... oni imaju sve papire ko je i zašto to tražio... Neće tada nešto značiti onima koji tu žive...

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
kao prvo, jebo vas Prnjavor :lol:

i ponavljam, cijene jesu previsoke, ali, cijene ne odredjujem ja niti noob ili neko treci niti branimo iste te cijene.
govorim kako jeste.
cijene su skocile velikim dijelim zbog dijaspore koja se opametila pa ne pravi vise kuce sa lavovima na kapiji vec kupe stan da imaju gdje prespavati kad dodju a uvijek ga mogu prodati za priblizne pare dok za one kucerine ne mogu dobiti ni deseti dio, a gdje je njihovo odrzavanje.
da ne pistoji potreba, ne bi se gradilo i cijene bi isle dole.
naravno, podatak o cijenama je baziran na osnovu par zgrada za koje sam se radpitivala. i ja se nadam da cu naci jeftiniji kvadrat pribliznog kvaliteta.
ne znam za ostale zgrade ali zgrada u kojoj ja zivim je stara zgradnja i zgrada kao zgrada je ok kao i lokacija al sve ostalo nije. jednostavno, dotrajala je.
ja ovaj stan mogu dobiti za 50000 (52 m2) ali bih trebala uloziti minimum 20000 u adaptaciju.
za te pare, dobijem nov, useljiv stan npr u zgradi o kojoj sam pricala koja je bas u fulu, na predivnoj lokaciji. zgrada koja ima sve papire, koja nije sfuserena. garaza, lift etc
dok zgrade o kojim tns prica nemaju papire a da ne govorim o lokaciji i fuserenju.
dusaniceve zgrade mahom nemajupapire...i vlasnici se ne mogu uknjiziti..mislim da bi noob o tom imao sta reci.
o kvalitetu bolje da i ne govorim jer imam poslovni prostor u jednoj od njegovih zgrada koja je jedna od rijetkih koja se mogla uknjiziti. ali je radjena da drzi vodu dok majstori ne odu.
Hertzjen, Prnjavor nije ni Moskva ni BL ali nije ni od tusa do centra. mi nemamo uopste gradskog prevoza a zamisli, iamo malu djecu koja moraju ici u skolu..i preko 3km pjesaka, bez trotoara,mahom magistralom.. tako da meni lokacija jeste bitna.
i da, stan jeste potreba a telefon od 1000km ako nemam rijeseno pitanje posla, stana, auta, jeste bijes (ne prozivam nikoga).

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja se odmah iznerviram kad krene prica o tome.. nama su krivotvorili papire da imamo ravan krov na zgradi a ono nidje veze. Isli smo u opstinu, apsurd ali sa prozora tog sefa se vidi krov nase zgrafe, i mi kazemo pa pogledajte kroz prozor covjece, vidite li da nije krov ravan.. ali nista. Bili smo na tv, policija privodila ove starosjedioce, ljudima poceli pucati zidovi, tuzili se godinama, dobili pravosnazno izvrsno rjesenje da se vrati sve u predjasnje stanje..
I sta sad?? Tako stoji godinama. Nista se ne desava. A zidovi puckaju po malo svake godine.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 14:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@Bleki

Bila je ona na forumu sa nickom udacu se u banjaluku :lol:

Mozda je to resenje :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Blackrose je napisao:
cijene su skocile velikim dijelim zbog dijaspore koja se opametila pa ne pravi vise kuce sa lavovima na kapiji vec kupe stan da imaju gdje prespavati kad dodju a uvijek ga mogu prodati za priblizne pare dok za one kucerine ne mogu dobiti ni deseti dio, a gdje je njihovo odrzavanje.

Eh da su bar samo cijene stanova skocile zbog nas (dijasporaca) bilo bi to uredu ali eto kazu i cijene u restoranima regulise dijaspora,cijene cigareta u kioscima regulise dijaspora,ma ajte molim vas.Zasto tolika odbojnost prema dijaspori,zasto bi neko dizao cijene zbog nas.Nevjerujem u to da bi se investitoru isplatilo drzati prazan stan ako dobije neku ponudu gdje ce biti u plusu par desetaka hiljada km.Eto pitacu vas? Dali bi vi odbili neku ponudu ako si sa njom dobar 10-20000 km ili bi cekao nekoga dijasporca da zaradis 30-40000km,a pitanje hocel se pojaviti.Ja prvi nebi sigurno pa makar taj stan prodao i po 1000 km kvadrat ali mislim da to neide jer sve kosta pa tako i materijal i ostalo da sad nenabrajam,onaj ko je pravio kucu zna kako to ide.Moje misljenje je da cijena kvadrata u Banaj Luci nebi trebali biti ispod 2000 km.Uvijek je bilo onaj ko prodaje,njemu je jeftino,a onaj ko kupuje uvijek mu je skupo.Takvima da ponudis i po 500 km kvadrat u centru Banja Luke,rekao bi mozel za 350 km.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 14:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Fora je sto investitor proda stan po ceni koju zeli, ali cesto bogatiji dijasporci kupe vise stanova pa ih prodaju po vecim cenama...

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Fora je sto investitor proda stan po ceni koju zeli

Pa to sam i ja rekao,proda ako mu se isplati,a onda ako odbije neku ponudu koja mu se nesplati taj kupac odmah pocne s.rati kako su cijene napuhane itd.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Boss, ne se srdiš
nemam odbojnost prema dijasporcima
činjenica jeste da Prnjavor drži njegova dijaspora.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Blackrose je napisao:
Boss, ne se srdiš
nemam odbojnost prema dijasporcima
činjenica jeste da Prnjavor drži njegova dijaspora.

Ma ne nesrdim se,nema razloga,a evo bas gledam ovdje i viidm da za stan od 60 kvadrata trazi 26000 eura,pa izracunaj cijenu kvadrata,centar,jeste daje starija gradnja
http://www.realitica.com/hr/listing/535099
pa uporedi sa Banja Lukom
http://www.realitica.com/index.php?for=Prodaja&opa[]=banja+luka&pZpa=Banja+Luka&pState=Bosna+i+Hercegovina&type[]=Apartment&price-max=none&qry=&lng=hr

a daj nam pokazi te od 17000 km i napisi koje investitor

Poslednji put menjao BOSS66 dana 21 Avg 2014, 15:25, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 15:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Lolly mangup je napisao:
Doosta kvalitetnija je stara, opet kazem ima izuzetaka. Ali te zgrade pravljene poslije zemljotresa, bas zbog toga, mnogo su cvrsce nego ove danasnje. Tako bar pricaju strucni ljudi koje sam slusala sticajem okolnosti. Na zalost, ima i onih koje su oslabljene debilnim nadogradnjama a da ih nisu smjeli nadogradjivati. Kao moja zgrada npr.

Ja stan cijenim 250 km. ;)

Nedo Bog nekog jačeg zemljotresa, mislim da bi na pola zgrada bila značajna oštećenja. Eno na onim zgradama iza tempa prije par godina otpadanje maltera sa plafona došlo ko normalno. A nije bilo nikakvih značajnih potresa tih mjeseci.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Boss, ovo je moja ulica
Sve je stara gradnja

ono što sam ja govorila je vezano za novu gradnju

a za staru, vjeruj mi, ako je po ovoj cijeni, treba minimalno 20.000 uložiti (KM)

Mogu ti samo slikati zgradu od 1500KM i reći ko je investitor i izvođač i vjeruj mi da je najbolja zgrada u Prnjavoru.
ova od 175 po kvadratu se tek počinje graditi. Izvođač je Malinović (Komerc Mali)

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To za ulaganje sve zavisi sta i koliko znas sam uraditi tako da je i ti 20 000 km upitna cijena,a isto znas da svako selo ima jednu Karingtonku i da tu mogu stanovati gospoda.Treba da znas takodje da je to i dobro za Prnjavor jer znaci da urbano napreduje i da ubrzo moze prerasti u grad gdje mogu postojati fakulteti itd.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vjeruj mi da ja znam samo usisati i obrisati prašinu
konkretno, u ovom stanu gdje živim treba mijenjati sve. Stolariju, parkete (uraditi estrih), strujne i vodene instalacije, malko ispregrađivati ( :lol: )...ma svašta

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 286 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]