kao prvo, jebo vas Prnjavor

i ponavljam, cijene jesu previsoke, ali, cijene ne odredjujem ja niti noob ili neko treci niti branimo iste te cijene.
govorim kako jeste.
cijene su skocile velikim dijelim zbog dijaspore koja se opametila pa ne pravi vise kuce sa lavovima na kapiji vec kupe stan da imaju gdje prespavati kad dodju a uvijek ga mogu prodati za priblizne pare dok za one kucerine ne mogu dobiti ni deseti dio, a gdje je njihovo odrzavanje.
da ne pistoji potreba, ne bi se gradilo i cijene bi isle dole.
naravno, podatak o cijenama je baziran na osnovu par zgrada za koje sam se radpitivala. i ja se nadam da cu naci jeftiniji kvadrat pribliznog kvaliteta.
ne znam za ostale zgrade ali zgrada u kojoj ja zivim je stara zgradnja i zgrada kao zgrada je ok kao i lokacija al sve ostalo nije. jednostavno, dotrajala je.
ja ovaj stan mogu dobiti za 50000 (52 m2) ali bih trebala uloziti minimum 20000 u adaptaciju.
za te pare, dobijem nov, useljiv stan npr u zgradi o kojoj sam pricala koja je bas u fulu, na predivnoj lokaciji. zgrada koja ima sve papire, koja nije sfuserena. garaza, lift etc
dok zgrade o kojim tns prica nemaju papire a da ne govorim o lokaciji i fuserenju.
dusaniceve zgrade mahom nemajupapire...i vlasnici se ne mogu uknjiziti..mislim da bi noob o tom imao sta reci.
o kvalitetu bolje da i ne govorim jer imam poslovni prostor u jednoj od njegovih zgrada koja je jedna od rijetkih koja se mogla uknjiziti. ali je radjena da drzi vodu dok majstori ne odu.
Hertzjen, Prnjavor nije ni Moskva ni BL ali nije ni od tusa do centra. mi nemamo uopste gradskog prevoza a zamisli, iamo malu djecu koja moraju ici u skolu..i preko 3km pjesaka, bez trotoara,mahom magistralom.. tako da meni lokacija jeste bitna.
i da, stan jeste potreba a telefon od 1000km ako nemam rijeseno pitanje posla, stana, auta, jeste bijes (ne prozivam nikoga).