banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 22:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 413 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Jul 2010, 11:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
rujo ajmo bas usporedjivati Moskvu i BL :D iako i ja smatram da bi se trebali praviti "socijalni" stanovi za ljude sa malim primanjima ali vjerovatno bi i ti povoljniji stanovi isli onima sa stelama i vezicama..i tatinom sinu koji nema rijeseno stambeno pitanje :-?
Koliko znam postoje vec povoljni krediti sa 1% kamatom za mlade bracne parove (vjerovatno prednost sa djetetom), koji nemaju rijeseno stambeno pitanje, u iznosu do max. 100.000 maraka
Naravno isto se gleda bonitet i dal doticni mogu vracati kredit, ali sigurno je olaksanje nego klasican hipotekarni kredit

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2010, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Rujo, nemoj nista kupovati, riješi stambeno pitanje na jednostavniji način - udaj se :lol:
Tako ćeš dobiti i stan i državljanstvo, i još jedno prezime... gdje ćeš bolje. :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2010, 16:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Руjа je napisao:
У Москви (а Москва jе врлооо скупи град у свету) била jе понуда за мене (пре 10 година) за стан коJи коштао 15 000 дол. .... Зашто у БЛ нема таквих станова... или можда jефтиниjе?

Kljucna rijec je pre 10 godina...

Bilo je i u BL svasta pre 10 godina, ali to se vise ne racuna :D

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2010, 15:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Budzak definitivno,mirno naselje,nema buka,guzve.Naselje planski uradjeno,porodicne kuce,brzo upoznas komsiluk,znas pored koga zivis.Busom iz centra za 15 minuta,autom isto,biciklom 20-tak.Moram priznati da ni Rosulje nisu lose.Zivio u Boriku i rekao sebi nikad vise.Jedina pozitivna stvar Borika je sto si pjeske u centru za 15-20 minuta,nedovoljno da se neko odluci na zivot u Boriku.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2010, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Mejdan...al' ubjedljivo. 8)

Krfska ulica i komsiluk. Sve je tu. Za 20 minuta do centra laganog hoda. Brdo tu, Vrbas tu...sta ti vise treba. ;)

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2010, 16:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
borik, rosulje, centar :)

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2010, 17:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
Laus rulz 8)

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2010, 18:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Jul 2010, 23:06
Petrićevac je isto dobro mjesto,a tek će da bude sve bolje..., a prije njega su,slažem se,Nova Varoš,Rosulje.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2010, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
breskvica je napisao:
rujo ajmo bas usporedjivati Moskvu i BL

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 19:21 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2010, 19:10
Nick_85 je napisao:
Laus rulz 8)

definitivno :)

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 14:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Рикас тј. Борик
Плански грађено насеље ,стара градња квалитетна, у последњих 5 година већина зграда је доведена у ред уграђени су интерфони стављени нови лифтови, зграде се јако добро одржавају такође и простор око зграда дефинитивно је најуредније насеље у граду , централно гријање је такође најквалитетније у борику , двије основне школе , три вртића, пет игралишта за дјецу , клупице и паркићи око зграда , дворана борик , аквана , центар је јако близу такође и меркатор, инцелов базен , студентски кампус , факултети, стадион , врбас и шеталиште са предивним зеленилом , кафићи и баште поред врбаса , ноћни живот , не треба вам аутомобил нити услуге градског превоза ,такорећи град за себе и све вам је на дохват руке , смета вам бука или живјети у стану људи моји ово је град али добро разумијем и то ко је одрастао у кући и по којекаквим ливадама и брдима има право да му се не свиђа град

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 15:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Kako samo dobro koristis zapetu. Drama. :roll:

Borik je dobar zbog cinjenice da je blizu svega. Centra, stadiona, dvorane, bazena, univerziteta...
Ali onolike zgrade i beton?! Neka hvala. Za one koji nisu znali, Borik je izgradjen kao naselje za radnike koji su tada radili u gigantskom Incelu. Prije toga je bio jedna ogromna livada (od lat. livada,-e,f. sto znaci livada)... Od te livade ostao je samo mali dio, na kojoj pijem, istina vrlo rijetko, dok okolni stanari ne zovnu policiju... Smeta im sto se omladina kesla u 11 navece... Niki problem...

Elem Rosulje i Nova su jako dobra naselja... Svidja mi se "mentalitet" :) Jest da je Nova ociscena od razne gamadi u zadnjih 6-7 godina, pa je sad umiljato naselje...

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 15:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
TaškoBL je napisao:
Za one koji nisu znali, Borik je izgradjen kao naselje za radnike koji su tada radili u gigantskom Incelu. Prije toga je bio jedna ogromna livada (od lat. livada,-e,f. sto znaci livada)...

Za tebe koji ne znaš,Borik je izgrađen ne kao naselje za radnike Incela (vjerovatno bi onda pola stanovnika u Boriku radilo u istom) nego kao rješavanje problema stanovnika grada ostalih bez krova u potresu '69. godine...Zbog toga su zgrade u Boriku ispitivane koliku jačinu potresa mogu izdržati (skoro bila emisija o tome)...
Nije bio livada prije toga nego njiva.......kupusište,ring a bell..... :wink: ....
Drž' se ti Vrbanje...
Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E zbog ovog Vrbanja, sutra dolazim po knjigu! Docu u duksu da sto vise stvari iznesem, jest da je +40 :lol:
Izvinjavam se sto rekao da je Borik bio livada, a ne njiva... Razlika je ocigledna...
Ne bih da neko pomisli da je omalovazavam Borik. Dosta vremena provodim tamo: Castra, Tilt, Turtles :) Livada, Deda Luka itd... Samo ja ne bih mogao tamo zivjeti. Pogotovo ne u soliterima.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 16:04 
Administrator
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:
. Samo ja ne bih mogao tamo zivjeti. Pogotovo ne u soliterima.

To je zato što si seljak i nisi prava graCka raja.....
Sad ozbiljno,stanovao sam u Boriku,Rosuljama,Starčevici,sad stanujem na Krčmaricama.....Opet mi je Borik najdraži....Upravo zbog toga što u njemu imaš sve potrebne sadržaje.Evo,već sedam dana sam na Starčevici,silom prilika i imam osjećaj da sam odsječen od svijeta.Nema djece ispred zgrade,nema saobraćaja,mesnica udaljena pola dana jahanja..... :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 16:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
TaškoBL je napisao:
. Samo ja ne bih mogao tamo zivjeti. Pogotovo ne u soliterima.

To je zato što si seljak i nisi prava graCka raja.....

...mesnica udaljena pola dana jahanja..... :roll:

1) Zivio sam u Novoj, u zgradi preko puta GSR, na petom spratu. 10 godina. Neka hvala.

2) :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 16:11 
Administrator
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:
1) Zivio sam u Novoj, u zgradi preko puta GSR, na petom spratu. 10 godina.

Tačno ću razmisliti da li se isplati zaj3bavati sa tobom.Em sve uzimaš srcu,a ni ovo o NV ti ne ide u prilog... :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
zoka i tebe da sad malo korektujemo bile njive tamo gdje je cesta vrtic i dole do pola zgrada od pola bile livade sa trskom gdje su se hvatali cajzlici a u gornjem djelu bile baste sa kukuruzima pretezno ;)
preko puta Hard Rocka pa niz ulicu je pocinjao ciganluk i desnom stranom skroz do ispod rebrovackog mosta a kupusiste je gdje je ona nova Femshn zgrada sto izgleda ko sanatorijum iz 60ih (malbasiceva) sagrajdena preko puta gdje je pentagon su bile kuce i vile (ne ravijojle)

;)
live long and prosper

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 16:37 
Administrator
Korisnikov avatar

chils je napisao:
zoka i tebe da sad malo korektujemo bile njive tamo gdje je cesta vrtic i dole do pola zgrada od pola bile livade sa trskom gdje su se hvatali cajzlici a u gornjem djelu bile baste sa kukuruzima pretezno ;)

Pa na kukuruze sam i mislio.Stari pričao kako je kroz kukuruze išao na kupanje na Vrbanju,jel' te,jer je on prava graCka raja iz Martićeve,kod malog Zenita,a ja seljak iz Borika... :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 16:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
TaškoBL je napisao:
Kako samo dobro koristis zapetu. Drama. :roll:

Borik je dobar zbog cinjenice da je blizu svega. Centra, stadiona, dvorane, bazena, univerziteta...
Ali onolike zgrade i beton?! Neka hvala. Za one koji nisu znali, Borik je izgradjen kao naselje za radnike koji su tada radili u gigantskom Incelu. Prije toga je bio jedna ogromna livada (od lat. livada,-e,f. sto znaci livada)... Od te livade ostao je samo mali dio, na kojoj pijem, istina vrlo rijetko, dok okolni stanari ne zovnu policiju... Smeta im sto se omladina kesla u 11 navece... Niki problem...

Elem Rosulje i Nova su jako dobra naselja... Svidja mi se "mentalitet" :) Jest da je Nova ociscena od razne gamadi u zadnjih 6-7 godina, pa je sad umiljato naselje...

Добро те друже колекторе нисам те препознао.
Чињенице говоре да борик има најбоље услове за живот , а то зашто је направљен и гдје је направљен нема никакве везе са темом. Хулигане и клошаре треба тјерати с клупа само оставе смеће и разбијене флаше на игралиштима за дијецу и радни народ не може спавати од њих. :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 413 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]