banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 20:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Molotov je napisao:
Prva greska... poredis BG sa BL ... jest da pocinje sa B, ali ne budi smijesan.
Prvo, skontaj da zivis u Bih (RS).... onda skontaj npr. da se niko ne uvrijedi da npr. zivis u Derventi ili Sanskom Mostu? Sta bi onda pisao o mentalitetu?
Banjaluka ima status velikog grada samo zato sto je u Bosni (wiki .... >100.000 stanovnika. Ali poredjenje sa BG je smijesno.

Da, isto tako je beograd seljacka sredina ako se poredi sa svjetskim metropolama. Naravno pod metropolama ne podrazumijevam samo fizicki velike gradove, nego i kulturno razvijene. Ne moze se porediti recimo teheran i pariz i sl. mentalitet zavisi vise od kulture nacije nego od velicine grada, iako kod iste nacije velicina grada igra znatnu ulogu, jer u vecem gradu uglavnom je vece prosjecno obrazovanje i vece su razlicitosti u pogledima na svijet. Recimo, u Beogradu ili Zagrebu kad su imali gej paradu pederi su bili pretuceni, dok je u Londonu recimo to sasvim normalna stvar. Ili imati odredjeni imidz u bl i u han kolima nije isto jer je prihvatanje sredine drugacije iako globalno gledajuci razlika je sve manje u svijetu, ako izuzmemo ekstremne islamske zemlje koje zbog religije silom namecu neki nasilni imidz i ukidaju slobodu.
Uglavnom sloboda izbora i razlicitost je odraz kulture nacije. Koliko smo spremni prihvatiti ono sto je drugacije sve dok to ne ugrozava prava drugih. Na zalost, mi smo jos dosta nisko na toj ljestvici zbog nacionalnih prepirki koje je civilizovan svijet davno prevazisao iako je stanje znatno bolje nego poslije rata ili u ratu. Ali bl je negdje u sredini izmedju istoka i zapada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 05:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
_Smokvica_ je napisao:
Pa koliko ti ljudi poznajes iz BL da su rodjeni u tu i da su im roditelji rodjeni u BL?

Kada sam vadila licnu kartu covjek na salteru nije mogao doci sebi kaze wow rodjena Banjalucanka, kaze ne pamtim kada sam zadnji put vidio to u necijim papirima 8)

Medalja ti je u sanducetu,kobilo.

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 11:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2007, 18:14
mala je nevidjeno glupa, ali nevidjeno :splat:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
_Smokvica_ je napisao:
Pa koliko ti ljudi poznajes iz BL da su rodjeni u tu i da su im roditelji rodjeni u BL?

Kada sam vadila licnu kartu covjek na salteru nije mogao doci sebi kaze wow rodjena Banjalucanka, kaze ne pamtim kada sam zadnji put vidio to u necijim papirima 8)

Pa ne moras biti rodjen u BL da bi bio Banjalucanin..neciji roditelji su se doselili prije 30-40 godina, ili su se doselili sa djecom..i sta su oni...ako nisu Banjalucani...mozda Norvezani

A samim tim ove tvoje inteligentne izjave pokazuju da definitivno nije bitno gdje je covjek rodjen...Banjalucanko

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 12:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
zar je to neka velika privilegija biti rodjen u Banjaluci? :-?
Banjalucani ... jaka stvar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 12:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Feb 2006, 10:39
Ne mozes pricati o Banjaluckom mentalitetu ako ljudi zive u Banjaluci svega par godina. To je isto kao kada familija arapa se doseli u Svedsku i zive svojim arapskim nacinom zivota i da neko za njih kaze da su oni svedskog mentaliteta... apsurd!!!!

I ne ocekujem da ce se neko slagati sa ovim sto sam navela. I mene bi bilo sramota da sam kao pojedini od WC skoljke mislila da je kaca za kiseljenje kupusa :lol: i da sam drva za lozenje slagala u liftu :lol: a o kravama koje su do neki dan pasle po Hisetima da ne govorim... zaista sramota za jedan grad!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 14:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Ovdje uvijek ista priča, neko spomene seljake i pola foruma se nađe uvrijeđenim. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 14:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Slažem se s tobom u dosta elemenata, ali mislim da je dovoljno da si rođen ovde da bi se mogao smatrati "domaćim". Ne mogu ja preseliti u BG i nakon 5 godina pričati da sam Beograđanin, bez obzira što se nikad neću vratiti nazad. Neko ko je doselio, prije 15 godina ovde, za mene nikad neće biti Banjalučanin, a ne bi ni sam sebe trebao smatrati niti tako nešto govoriti. Na faksu sam sretao dosta ljudi koje je bilo sramota reći da su npr. iz Dubice, Gradiške, Dervente,... debilno i jadno!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
E jeste to stvarno debilno...kako nekog uopšte može biti sramota da kaže odakle je.
Ja sam 10000 puta bio u situaciji kad se upoznajem s nekom djevojkom, i sve 5..priča piči...i kao odakle si ti:
-Iz Čelinca, kažem..

a iz Čelinca...aha..e idem da potražim drugaricu :lol: :lol:

prva misao me tjera da joj pljusnem šljagu, pa se onda smirim i skontam kakva je krava :D

sve je to malograđanština

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 14:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Ajoj, ne bih ja bila iz Čelincaaaa!! :) :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 14:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
superhik je napisao:
E jeste to stvarno debilno...kako nekog uopšte može biti sramota da kaže odakle je.
Ja sam 10000 puta bio u situaciji kad se upoznajem s nekom djevojkom, i sve 5..priča piči...i kao odakle si ti:
-Iz Čelinca, kažem..

a iz Čelinca...aha..e idem da potražim drugaricu :lol: :lol:

prva misao me tjera da joj pljusnem šljagu, pa se onda smirim i skontam kakva je krava :D

sve je to malograđanština

on iz Graza ona iz Linca a u stvari oboje iz Celinca :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 14:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Frieda je napisao:

Pa nisam ja iz Čelinca, ali stanujem tu. I radim na tome da se to promijeni :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
superhik je napisao:
Frieda je napisao:

Pa nisam ja iz Čelinca, ali stanujem tu. I radim na tome da se to promijeni :D :D

Ma džabe ti sve, sad si obilježen.. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 14:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma obilježen sam ja otkad me put nanio ovdje...u mjesto gdje šejtan spava. :wink:

Ali sam ga zavolio nekako... :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 15:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2007, 18:14
Acrobatico je napisao:
zar je to neka velika privilegija biti rodjen u Banjaluci? :-?
Banjalucani ... jaka stvar.

:occasion5:

smokvice i dalje si glupa, ali nevidjeno si glupa :splat: :splat: :splat:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 16:10 
Početnik
Početnik

I to mi kaze neko ko se predstavlja kao Kelly Bundy :lol:

Kako je fino vidjeti sta sebi pojedinci uzimaju za pravo da nazivaju ljude koje uopste ne poznaju. Ja takve rijeci ni ne uzimam u usta. Ne lezi mi u mentalitetu :angel13: :angel4:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 16:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
_Smokvica_ je napisao:

Tipican primjer nekog ko nije iz BL :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
_Smokvica_ je napisao:
:D Nasmija me ova tema... Pa 80% BL stanovnistva je pocetkom 1990 sislo s brda. Ne razumijem kakav mentalitet covjek da ocekuje od takvih ljudi? :lol: Funny ste mi skroz :lol: :lol: :lol:

Koja brda su u pitanju 8) 80% ko bi rekao da je toliko stanovnistva po brdima :wink: Ako je nama razlika u mentalitetu neko ko je par kilometara od nas i govori isti jezik, sta bi onda rekli stranci za nas :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 17:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
_Smokvica_ je napisao:
:D Nasmija me ova tema... Pa 80% BL stanovnistva je pocetkom 1990 sislo s brda. Ne razumijem kakav mentalitet covjek da ocekuje od takvih ljudi? :lol: Funny ste mi skroz :lol: :lol: :lol:

E da mi je znati kako na tebe gledaju Svedani, dali za tobom tracaju i pricaju kao i ti za pola BL stanovnistva pa ti vicu da si seljanka sa brdovitog Balkana ili ih uopste ne zanimas. I kako se ti ponasas u toj kulturnoj zemlji dali si i ti imla nekih pehova kao i ovi "seljaci" koji su kiselili kupus u WC solji, slagali drva u liftu... posto si iz jedne male Banjaluke otisla u veliki grad i modernu drzavu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 17:12 
Početnik
Početnik

Svedani su odusevljani Bosancima... pogotovo vole nasu hranu burek i cevape a tek nase festice. Nisam imala nekih ispada... nazalost :lol: Al imali su oni koji su dosli s brda :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]