banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 02:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: prednost
PostPoslato: 07 Feb 2011, 10:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
Jednostavno vase iskustvo i vidjenja,
koliko dajete prednosti trudnicama, kod doktora, u autobusu, u banci..ili uopste....starijim ljudima i majkama sa malom djecom u autobusu jel ustajete....
Vec sam pred kraj sa trudnocom i licno iskustvo me vec polako dovodi do granice sa tolerancijom. Kao da sam kriminalac osipaju paljbu po meni kod doktora, u banci sam nevidljiva a u autobusu imaju onaj pogled koji govori "jao kako ti fino balansiras dok se bus krece i uopste ti nije problem da se ukopavas dok strucnjak koci ili krece sa istim". Prije sam imala strpljenja prema starijima, trudnicama i majkama sa malencima, dakle ustupis neku prednost hoce-nece iskoristiti njihova stvar pa tako i ja sad to shvatam kao tako. 8)

Vrh

Tema posta: Re: prednost
PostPoslato: 07 Feb 2011, 10:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Hajde bolan,ti si sportski tip,ne predstavalja to tebi problem :)
Ono,trudnici ustanem u busu,propustim je preko reda,a ako skontam da čeka u redu kod mene,zovnem je da priđe preko reda....Gledam ove klince što se voze busom iz Slatine u grad.Ne bi to ustalo starijem ili trudnici...Zaljepilo se za sjedište i ne mrda... :-? Još gleda ako može da zauzme i sjedište do sebe,ruksakom ili nečim....Stoka nekulturna.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 10:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
haha bravo zoka......cak stovise meni odgovara da stojim u busu, ali nisam dozivila da mi neko ustupi mjesto pa makar ga ja odbila....trudim se da hodam sto vise pa i da nemam tih momenata...a kod doktora sam nekidan bila osudjena na paljbu svakodnevnih bolesnika, sta ja sad trudna ima da dolazim kod doktora i da mi jos daju prednost, a pritom nisam dosla jer sam bila zaludna pa da budem medj bolesnim ljudima nego prehladjena i bolesna dodjem po uputnicu i da doktorica vidi sta raditi samom

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 10:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
To odmah poslati u 3pm...Bezobrazni oni,bezobrazna ti.Šta te briga.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 10:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nisam se nešto pretjerano nalazio u takvim situacijama (ne vozim se busom, a ako vidim red samo se okrenem, pošto ne volim čekati), a da se nađem u njoj, iskreno, ne znam kako bih postupio, nisam ja toliko dobar. Vjerovatno bi to zavisilo od mog raspoloženja u tom trenutku...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 11:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
cestitam ´celice :D :D :D

a sto se prednosti tice, to je opste poznato da trudnice imaju prednost kod lekara. a takve likove koji su osuli paljbu na tebe treba samo ignorisati. ali apsolutno ne obracati paznju na njih i na primecivati ih.
u javnom prevozu uvek ustupim mesto starijim ljudima, tako su me ucili. imam stariju komsinicu koja jedva hoda. u ulazu nemamo lift, pa joj svaki put ponesem kese kada je srednem, jer zivi na cetvrtom. ono njeno iskreno hvala i osmeh mi pravo ulepsaju dan.
gledam ove danasnje klince, pa to je kao stoka. em sto nece da ustupe mesto, em sto nece da se sklone. pre neki dan u tramvaju nek abakica ustaje da izadje na sledecoj stanici, a n aputu joj stoje neka dva klinca sa sluskama u usima i ogromnim torbama na ledjima. i bakica jadna pokusava da prodje, oni je ne registruju. doslo mi da scepam onog klinca za torbu i izbacim ga napolje. :evil:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ah,nekulturne stoke je sve vise,to ignorises ili odbrusis,'ajde brojis jos sitno pa uzivaj :)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 19:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Obracam paznju kakvoj osobi dajem prednost.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Ma kad stigneš procijeniti 'kakvoj osobi' daješ prednost? :/ Pitanje je veoma jasno, odnosi se na trudnice (prvenstveno), invalide, starije, koji se jedva drže na nogama. Meni, recimo, svaki put para oči kada odem u ambulantu i na vratima vidim obavještenje o tome kako članovi porodice pogulih boraca imaju prednost pri ulasku. Jbg, ne kontam zašto? E sad, na to niko posebno i ne obraća pažnju, jer ljekari uglavnom prozivaju pacijente (al' što ima brzih baba, pa uleću brzinom svjetlosti :D ). Nema veze, neka... Ali zašto nisu navedene i trudnice? Malo sutra se podrazumijeva, iako bi trebalo, kad većina iskulira ženu sa stomakom do zuba.

Generalno je narod toliko nekulturan da mi je muka. Ovo je samo dio problema.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 21:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Džontra je napisao:
Nisam se nešto pretjerano nalazio u takvim situacijama (ne vozim se busom, a ako vidim red samo se okrenem, pošto ne volim čekati), a da se nađem u njoj, iskreno, ne znam kako bih postupio, nisam ja toliko dobar. Vjerovatno bi to zavisilo od mog raspoloženja u tom trenutku...

Ha! A vidis, meni em nije tesko cekati, em mi nije tesko ustati, em mi nije tesko sjesti, em to ne zavisi od raspolozenja, em sve to uz osmijeh uradim! Slika

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 21:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Bas vrtim film i pokusavam se sjetiti momenata kada sam imala prednost i sem par ustupaka drugih zena u redu. na kasi, ne mogu bas da se sjetim. Kod doktora sam cekala kao i druge trudnice, u redu sam stajala, u autobusu je uvijek bilo mjesta :D Uvijek, kada sam u prilici, pusticu stariju osobu, bolesnika, trudnicu ali generalno me nerviraju ove posljednje koje od trudnoce prave famu. ( Cast izuzecima :D )
Banja Luka i kultura zivota u njoj - bojim se da cu samo psovati i gundjati. Sta reci, kada med. sestra nece da uzme knjizicu od invalida i jos mu odbrusi? Kako onda drugi da se ponasaju? :roll:

Celice, cekaj tek kolica pa uznesi - snesi a drugi te samo gledaju ( ako te uopste pogledaju) :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Citiraj:
Meni, recimo, svaki put para oči kada odem u ambulantu i na vratima vidim obavještenje o tome kako članovi porodice pogulih boraca imaju prednost pri ulasku. Jbg, ne kontam zašto?

Kako prepoznati porodicu poginulih boraca? Moze svako doci u red i stati i reci "Ej, ja sam clan poginulog borca, ustupite mi prolaz".

Inace, ustajem starijima, trudnicama, roditeljima sa malom djecom, pomazem da se unesu kolica u tramvaj ili bus, pomazem puzu da predje ulicu... 8-[ , uglanvom volim biti od pomoci, pa kakobilo.
Kod doktora cekam na red kao i svi ostali. U prodavnici, ako je bas red i ako stojim sa jednom ili dvije stvari a ispred mene puna kolica, zamolim ljude da me puste da ne stojim zbog dvije stvari pola sata u redu.

Nekidan sam bas imala uzasnu scenu u busu. Dvojica klinaca sjede u busu, zauzeli 4!! mjesta, svak na jedno mjesto a na drugo stavili ruksake i podigli noge (jos im samo fale cigareta i piva :angry3: ). Ide neka baka, gleda gdje da sjedne , vidi kod njih ima mjesta pa rece jednom od njih "Vidim kod vas ima mjesta, mozes li skloniti tu tasnu pa da sjednem" , na sta on, sav iznerviran, morao da prekine svoje tipkanje po telefonu, prevrnu ocima, uze drsko tasnu i baci je pod noge da napravi mjesta baki. A noge i dalje podignu na drugo sjedalo. Zgrozila sam se . Ne bih voljela da imam takvo dijete. Stidjela bih se sama sebe sto nisam tom djetetu prenijela barem osnovnu kulturu.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 21:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cuj tanka, pa zar nema bezobraznog svijeta koji se lakta, a mozda nema pravo na prvenstvo? Mada mi se ne desava cesto.

Ali eto, ponekad neka gospoja (jedva 10 godina starija od mene) ulece klizni bocni u red u npr. banci... E pa nece moci da moze bez pitanja :)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Ma to je drugo nešto... kad vidiš da je neko bezobrazan, pa nećeš ni ti biti budala. Mada ja i prećutim, ko bi se svađao s idiotima. A i ne volim scene. Opsujem u sebi.

Radi se o upravo o ovome što je Leona navela. Ja nisam ni pertle znala svezati sama, ali sam i tako mala imala osjećaj za ljude oko sebe, što mogu zahvaliti roditeljima. Danas su klinci grozni, a o roditeljima ne bih... sve je to tako nadobudno i nosom para oblake, a nema tri čiste u glavi. Bljaks.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 21:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cuj, ne svadjam se, a sto bih :) Jer, cim sam u redu, zlo mi je... A kad mi je zlo, nisam neka ljepota :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 22:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Hristov je napisao:
Džontra je napisao:

Ha! A vidis, meni em nije tesko cekati, em mi nije tesko ustati, em mi nije tesko sjesti, em to ne zavisi od raspolozenja, em sve to uz osmijeh uradim! Slika

Kažem nisam bio u situaciji. Ali viđao sam svašta...Tipa lik stoji u red u i neka nadrndana baba se počne dernjati kako bi ona trebnala imati prednost...U tom slučaju na mjestu tog lika ja bih istu poslao na mjesto...odnosno na tri mjesta... :D
Al kad bi neko ljepo pitao ne vidim razlog zašto ne bih rekao "nije problem, može".
A kao što sam već rekao ja nemam svijest o okruženju, pogotovo kad sam sam, tako da ne bih ni primjetio nekog i da stoji pored mene...Tako da je bolje da me neko pita nego da čeka mene da se ponudim

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ne nisam ja tebe kritikovao, samo ti stavljam do znanja da sam bolji od tebe.... Pa barem jedno des' puta

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
_zoka je napisao:
Hajde bolan,ti si sportski tip,ne predstavalja to tebi problem :)
Ono,trudnici ustanem u busu,propustim je preko reda,a ako skontam da čeka u redu kod mene,zovnem je da priđe preko reda....Gledam ove klince što se voze busom iz Slatine u grad.Ne bi to ustalo starijem ili trudnici...Zaljepilo se za sjedište i ne mrda... :-? Još gleda ako može da zauzme i sjedište do sebe,ruksakom ili nečim....Stoka nekulturna.

слажем се са тобом Зока у потпуности.
Ја увијек уступим мјесто у бусу, банци и слично. чак штавише ако је гужва у бусу и има мало мјеста нећу н ида сједам јер знам да има људи који су старији болеснији и слично...

то је ствар кућног одгоја, а код нас то недостаје већини омладине

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 09:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
pcelice, cestitam.
u banci nikada, ali bas nikada nisam cekala jer u hipo ima ciko koji me po ulasku odvede do saltera, inace me ne bi pustili.
u domu zdravlja u platonovoj su iznenadjujuce ljubazni bili.
busom sam se samo jednom vozila jel mi je dosadilo hodati i niko mi nije ustao bila sam u 9mjesecu, kao brod, vrucina, ma ne mozes me promasiti...
onda sam po izlasku teatralno stala na vrata i rekla "gospodo-jebem vam mater!"

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
boa je napisao:
busom sam se samo jednom vozila jel mi je dosadilo hodati i niko mi nije ustao bila sam u 9mjesecu, kao brod, vrucina, ma ne mozes me promasiti...

Zasto nisi zamolila nekoga da ustane? Ja, ako vidim da niko ne ustaje, onda "probudim" njihovu saosjecajnost tako sto pitam moze li ustati da ja sjednem jer mi je potrebnije. I obicno ljudi ustanu. Bolje i tako nego da se srusim na po busa.
Zalosno je sto ima ljudi koji nemaju saosjecajnosti za druge.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]