banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 68, 69, 70, 71, 72
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Jul 2025, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Fina kuca, ali autoput. Mada ne mora znaciti da carlija i baulja.

https://www.remax-bh.ba/bs-ba/listings/kuca/za-prodaju/laktasi/820031059-201

Selo, mozda 30-40 min od grada, skola 100m dalje.

https://www.remax-bh.ba/bs-ba/listings/kuca/za-prodaju/laktasi/820031059-251

E ovo je uljudna vikendica u necemu sto se moze nazvati vikend naselje:

https://www.remax-bh.ba/bs-ba/listings/kuca/za-prodaju/laktasi/drugovici/820031051-461

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2025, 14:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2013, 02:05
The_new_Statesman je napisao:
Krajisnik je napisao:
mirdza je napisao:
Krajisnik je napisao:
Јесте, 10км даље се продају викендице за 200-300 000КМ

Prodajem ja zidanu kuću sa dva duluma placa za 200.000KM pa niko ni ne pita.
IRIS - Slatina vile sa bazenima

https://share.google/FoMSPk3LXwcMtcNQE

Ево, ни близу није завршено, никакве приватности неће бити, набијено све

Ma Slatina je kao Budzak, govorim to odavno. Nema nikakve poente. Pogotovo ne za A frame kolibe koje se podrazumijevaju u sumi ili nekoj pustahiji, a na da ti komsije prde za vratom.
То је још 10 километара напријед од Слатине

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2025, 14:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znam gdje je Malo Blasko pobogu. I tu tek vazi da nije za vikendica toga tipa i da je MB vec sada prakticno urbanizovano selo. Preporuka za mladozenju ako zeli tu zivjeti.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2025, 15:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Meni ovde kod nas nešto debelo ne štima. Evo "prošetajte" gugl mapama kroz sve veće gradove regiona pa pogledajte svojim očima. Jedino mi i Beograd imamo toliko novih zgrada i naselja. Sav region se iseljava masovno, samo eto Banjaluka ide naprijed i u nju se doseljavaju. Da ne pričamo da uporedimo slične gradove tipa Tuzla (u koju bi nekom logikom trebao gravitirati makar njihov dio kantona), Niš (u koji bi trebala gravitirati Južna Srbija) pa čak i Sarajevo itd itd.

Znači ti gradovi ne da nemaju 6 novih naselja (kao npr. Banjaluka - Tropik, Stepa Stepanović, Krajina, Filipovića polje, Novi Borik, "Nova" Nova Varoš), nego pitanje imaju li i jedno potpuno novo naselje. To meni nešto ne štima. Pa nije Banjaluka meka i medina Balkana, baš suprotno.. A nije da nema gastarbajtera po Srbiji, Hrvatskoj itd. koji bi onda tamo trebali još više stanova uzimati.
Jedino u čemu prednjačimo je privatizovana država i lopovluk. To mi onda miriše na pranje para.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2025, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Procenat te zeza ...ono sto se iselilo odavde, Srbije, Hrvatske i "oplodilo" vani sad poslije 10-15 godina ima nesto novca sa kojim moze kupit!
Koliko tih novih stanova po novim naseljima kupuje radnik koji ovde radi recimo kod privatnika?
Pa ako radi i u drzavnim firmama moraju biti jake dvije plate da izdrze neki kredit za stan ili pravljenje kuce.

Srbija ima daleko vise vecih gradova nego ovdje takodje i Hrvatska pa se razblazi ....a ovde jedino BL je nesto kao veliki grad (bolnice,aerodrom,skolstvo,autoput,nesto industrije) i koji grad jos imas...?
Ljudima je jos interesantno Trebinje kao ulaganje u stan ili kucu zbog licnih planova(ili sto kazes zbog pranja novca to je sigurno sada u prvom planu)zbog mora i blizine medjunarodnog aerodroma Dubrovnik i to je to!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2025, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Mene zanima gdje je "Nova" Nova Varos? :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2025, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Misliš Rosulje,Petricevac :)

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2025, 15:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Čuj Filipovića polje... džungla bolan.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2025, 15:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Sve je to Ada (nekad bilo)

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2025, 18:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
“Filipovica polje” :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2025, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
ElPadrino je napisao:
Sav region se iseljava masovno, samo eto Banjaluka ide naprijed i u nju se doseljavaju. Da ne pričamo da uporedimo slične gradove tipa Tuzla (u koju bi nekom logikom trebao gravitirati makar njihov dio kantona), Niš (u koji bi trebala gravitirati Južna Srbija) pa čak i Sarajevo itd itd.

Znači ti gradovi ne da nemaju 6 novih naselja (kao npr. Banjaluka - Tropik, Stepa Stepanović, Krajina, Filipovića polje, Novi Borik, "Nova" Nova Varoš), nego pitanje imaju li i jedno potpuno novo naselje.

Pa nisi baš u pravu.
Igrom slučajeva prolazio nedavno par puta kroz Tuzlu, čak i noćio.

I te kako imaju novih zgrada i Tehnograd će graditi jedno novo naselje.

Osim toga, kreću u visinu, neko planira kod Bingo city centra 3 nebodera iznad 15 spratova.
To iz razgovora sa lokalcima.

A i ne znam je l' im useljen onaj neboder od 20+ spratova.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2025, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da ne pominjem Bijeljinu, razlika u posljednjih 15 godina ogromna. Nema gdje nisu nikle zgrade.
Čak se tamo prodaje najviše stanova nakon BL.

Tako da, možda nisi uočio, ali promjena ima, ne samo u BL.

S tim da banjalučki neimari imaju "sreće" pa neki prave naselja na mjestu propalih fabrika ili bivših kasarni ili dijelova gdje prije zgrade nisu bile ni uplanirane niti ima logike da budu na takvim lokacijama.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2025, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ElPadrino zakovao

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2025, 22:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2015, 22:20
Apropo kupovine stanova i "praznih stanova".

U ovoj Aragostinoj zgradi novoj gdje je Shelby otvoren je uselilo oko 15% stanova. Sve ostalo prodano, ali niko u njima ne zivi. Poznanik jedan je uzeo stan...

Te stvari se u praksi lako mogu regulisati. Udari jak porez na drugu i trecu nekretninu i onemoguci ovo sto se trenutno radi. I onda ni cijene ne bi bile ovakve kakve jesu.

Danas mlad bracni par od 30 godina mora dici kredit na cijeli zivot da bi otplatio stan od 50-60 kvadrata ako nema nikakvu ustedjevinu.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2025, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

LDA212 je napisao:
Te stvari se u praksi lako mogu regulisati. Udari jak porez na drugu i trecu nekretninu i onemoguci ovo sto se trenutno radi. I onda ni cijene ne bi bile ovakve kakve jesu.

Jes, pa onda neki odma' prebace višak nekretnina na đecu, babe...

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2025, 01:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2015, 22:20
Da je iole pravna drzava, u praksi to ne bi bilo izvodljivo.

Prvo, da bi prebacio visak nekretnine i prepisao na nekog drugog, prvo moras da posjedujes nekretninu. A istog momenta kad je posjedujes, ti podlijezes tom istom porezu koji pominjem.

A drugo, ti ne mozes danas doci u banku i prebaciti 100 hiljada evra nekome kao poklon, sve da ti je rodjeni brat. A kupoprodaja nekretnina na cisti kes bez banke ne znam da li moze uopste vise igdje u BL.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2025, 03:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Choban je napisao:
LDA212 je napisao:

Jes, pa onda neki odma' prebace višak nekretnina na đecu, babe...

Pa moze to tako ako nema drzave ili je javasluk!!
A to sto bi neki odmah prebacili visak lako se to rijesi bez puno problema samo ako vlast i drzava oce!

Ako prepises stan, kucu (ziv si i nije nasledstvo) i poklonis sta sinu, cerci, nezbrinutom ocu ili bratu prvo plati porez kao da su kupili sa nesto vrlo, vrlo manjom stopom.
Drugo taj neko kome si prepiso mora da zivi tu i da ima stalni boravak inace mu se to zavodi odmah kao njemu druga nekretnina i placa dodatni daleko veci porez na nju kao drugu ili trecu nekretninu.
Kao sto sada uvode Hrvati Slovencima porez na vikendice u Hrvatskoj, nisu stalno prijavljeni da tu zive i to im se smatra kao druga nekretnina i na nju brale plati porez daleko veci i zesci pa ti rentaj jedan dva ili tri stana nema problema!!

A isto ako ju prodajes plati zestok porez na kapital dobit(razlika od kupljene i prodajne cijene, umanjene za odrazavanje i troskove) Sve se to moze uredit da se napuni malo i drzavna kasa i smanji pritisak na cijene i ucjenjivanje rentanja i naravno cijena stanova na trzistu!!

Tu neme nevidljive ruke koja regulise ponudu i potraznju na trzistu tu je samo gola ruka kriminala koja radi zajedno sa vlasti i pod okriljem iste!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2025, 06:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
zerocool je napisao:
Mene zanima gdje je "Nova" Nova Varos? :D
Možda onaj dio oko Medicinske elektronike?

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2025, 07:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

LDA212 je napisao:
Apropo kupovine stanova i "praznih stanova".

U ovoj Aragostinoj zgradi novoj gdje je Shelby otvoren je uselilo oko 15% stanova. Sve ostalo prodano, ali niko u njima ne zivi. Poznanik jedan je uzeo stan...

Danas mlad bracni par od 30 godina mora dici kredit na cijeli zivot da bi otplatio stan od 50-60 kvadrata ako nema nikakvu ustedjevinu.

A jel bas mora da se zivi u gradu? Ako tebi drzava tjera pravdu da imas povoljan m2 u gradu, kako ce drzava tjerati pravdu onima koji zele ostati na selu da imaju njivu, pomocni objekat, masinu dvije, tri vise?

I zasto moras da budes vlasnik neceg da bi zivio?
Kalkukises kao pravi kapitalista? Jer ako placas kredit ostace ti (tvojoj djeci) mozda na kraju, ako placas zakupninu, nece... A onda da se uvede mastan porez na nasljedstvo? Onda racun postaje drugaciji, jel da? Najs i sexy :lol:

Toliko o zamisljenoj pravicnosti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 68, 69, 70, 71, 72

Sva vremena su u UTC [ DST ]