banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 18:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Nov 2015, 20:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
<Enter_name> je napisao:
Naletiće valjda mirdza na ovu temu, pa reći koju pametnu :)

Pisao sam negdje u nekoj temu. Uglavnom, sve je rečeno - toplotna izolacija se ne stavlja unutar prostorije. Ako nemaš izbora, moraš da obezbijediš odgovarajuću ventilaciju. Norma kaže da bi protok vazduha u prostorijama za boravak ljudi morao da iznosi zapreminu jednaku kubaturi na svaki sat.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2015, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Ja se kladim na pod. Morate u nekom cosku malo raskopati pod i vidjeti sta se desava....u stvati ne kladim se nego sam arhitekta pa valjda nesto znam :)

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2015, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
ne mora biti pod, ja sam na trećem spratu i imam isti problem. Stara zgrada, nema fasade, stavio novu stolariju i eto ti vlage. Pogotovo kad se ode na posao a ne ostavi bar prozor na kipu otvoren.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2015, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Da ali kod tebe je do prozora i to si primijetio.
Kod nje ne znamo da li su mijenjani prozori i da li se javljalo i prije.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2015, 21:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
Моја је препорука да заобиђеш разне исушиваче и сл, јер нису претјерано здрави уређаји да се користе на дуже вријеме у просторијама гдје се живи.

Претпостављам да је лоша хидроизолација у подлози и то се тешко рјешава без мало "јачег" реновирања. Оно што би предложио је да пробате да уградите вентилацију у просторију гдје се јавља влага, па да видите хоће ли дати резултате. Обично би требало бити значајно боље. Термоизолација на унутрашњим зидовима није најсјанија ствар, али је опет боља него никаква, но зна правити и проблеме.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2015, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Vlaga se kondenzuje tamo gdje je zid najhladniji.
A hladan je jer je tanka izolacija, jako cesto su zidovi i stubovi neravni, i majstori jednostavno stanje izolaciju da bi imali ravne povrsine.
Sledeca stvar - vlagu proizvode ljudi, kuvanje, peglanje, pranje, susenje . . . A ta voda mora negdje da izadje. Ako imate plasticnu ili alu stolariju, kondenz je neminovan, cak i ako je izolacija perfektna.
Ja takodje imam takav problem, zbog lose izolacije na stubovima, rijesicu ga nekad . . . :)
Za sada smo zidove poprskali nekim otrovom koji ima da se kupi u Centrumu, taj otrov ubije plijesni i gljivice i traje oko godinu dana.
Naravno, masovno provjetravanje tipa par dana posle apliciranja.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2015, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Potraži na www.conrad.ba. Nalaze se u Sarajevu na Pofalićima (bivši Intershop a sada su u sklopu Binga). Ja ću ovih dana otići takođe do njih ali meni treba pročišćivač vazduha. Neke proizvode imaju na stanju a ostale naručuju iz Njemačke i čekaš do 14 dana na isporuku. Roba je inače njemačka.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2015, 23:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2008, 23:01
Razlog je 100% demit sa unutrasnje strane, a posto se vlaga izgleda javlja u bas ozbiljnim kolicinama, mogu se kladiti da je stolarija PVC a demit je uradjen i na plafonu... e sad, i do grijanja moze biti npr ako je u nekoj prostoriji kvarcna pec... uglavnom jedino rjesenje je provjetravanje, pogotovo gdje se kuva, susi ves, kupatilo da ne spominjem. Premazivanjem raznoraznim bojama ovim onim izolacijama i slicnim, obicno skupim sranjima, mozda je moguce samo sprijeciti mrlje, plijesan i sl ali ni to nisam siguran. Vlagu nece rijesiti sigurno, a samim tim i sva zla koja visak vlage donosi...

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2015, 23:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2008, 23:01
Razlog je 100% demit sa unutrasnje strane, a posto se vlaga izgleda javlja u bas ozbiljnim kolicinama, mogu se kladiti da je stolarija PVC a demit je uradjen i na plafonu... e sad, i do grijanja moze biti npr ako je u nekoj prostoriji kvarcna pec... uglavnom jedino rjesenje je provjetravanje, pogotovo gdje se kuva, susi ves, kupatilo da ne spominjem. Premazivanjem raznoraznim bojama ovim onim izolacijama i slicnim, obicno skupim sranjima, mozda je moguce samo sprijeciti mrlje, plijesan i sl ali ni to nisam siguran. Vlagu nece rijesiti sigurno, a samim tim i sva zla koja visak vlage donosi...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2015, 09:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
obavezno probati obezbjediti protok zraka. treba vlaga iz prostorije da izadje van. gledao sam u Sloveniji dosta kuca ima ventilacione otvore na vrhu zida, kod plafona, od 30-40mm. i to po dva tri na svakom zidu. ja sam kod sebe rijesio sa nekoristenim dimnjakom, stavio rozetnu koja se otvara.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]