banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Nov 2024, 01:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Zasto RS u BIH
PostPoslato: 19 Feb 2011, 14:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2010, 19:40
Znam da je naziv teme glup ali nista pametnije mi ne pada na pamet pa ako moderatori imaju sta pametnije neka stave...to je ne bitno....
Razlog zbog kojeg pokrecem ovu temu jeste da pokusam dati odgovor desetinama forumasa koji postavljaju to pitanje na forumu Politika....buduci da na tom forumu ne mogu da pisem, jer bi trebao promijeniti vjeru, naciju, uvjerenja....(jednostavno morao bi misliti kao i svi ostali), otvaram ovu temu ovdje...
Pitanje je bilo "Zasto muslimani u BIH toliko zele da RS bude u sastavu BIH?"...
Najkraci odgovor na ovo pitanje bi bilo novo pitanje, a to je "Zasto Srbi ne dozvoljavaju samostalnost Kosova?"

Ali tu je se javlja srpsko licemjerstvo, niko drugi nema pravo da se odcjepi samo mi...samo mi mozemo zivjeti sami, ostali moraju biti sa nama...

Međutim buduci da je ovo forum Historija, molio bih da se drzite toga i da mi date neke historijske cinjenice zasto RS treba da bude samostalna...
Da li je RS ikada postojala samostalno???(doduse nije ni Kosovo..a za Dodika ni Bosna nikada nije postojala kao drzava, ali sta ocekivati od covjeka koji je "naguzove" zavrsio politicke nauke)
Da li je iko znao sta je RS do 92.???
Bitna razlika između Kosova i RS je ta sto Kosovo ima podrsku Amerike, a RS niti ima, niti ce je kada imati...
To sto ambasador Rusije "spava" u Banja Luci, sto Tadic vise vremena provodi u Banja Luci a ne u Srbiji....ne daje za pravo da se govori da ce RS biti samostalna....

U BIH po Ustavu BIH sve vaznije odluke koje se donose, moraju biti usaglasene od sva tri "konstitutivna naroda" (iako taj izraz ne postoji u međunarodnom pravu, a jedan "konstitutivni narod" sada trazi da ga se stiti istim tim međunarodnim pravom), a bas mislim da ce i Bosnjaci i Hrvati dozvoliti odcjepljenje....

1000 godina Bosna postoji, ima teritorijalni kontinuitet....stotine pojedinaca je imalo namjeru srusiti BIH i nikada nije uspijlo a znamo kako su svi zavrsili....zasto mislite da ce Dodik uspjeti?

Jel stvarno mislite da smo 20 godina nakon rata, nesto za sto su se ljudi borili moze preci u ruke neprijateljan bez prolivene krvi??
Jel stvarno mislite da ce jedan momak od 18 godina dopustiti da kosti njegovog oca pokopanog u Srebrenici, odu u ruke "neprijatelja" (moram reci neprijatelja, ne smijem reci agresora)
Pa jel vam jasno zasto je u Federaciji pobjedio Zlatko?? Zato sto se jedini smije suprostaviti Dodiku....a to Izetbegovic nikada nece smijeti....
Jel Dodiku bolje da bude prvi u selu (RS) ili peti u gradu (Srbija)???
Kome ova situacija najbolje odgovara?? Dodiku, Tihicu, Izetbegovicu i mislite da ce oni pristati da ruse stanje od kojeg profitiraju...

Ja razumijem bosanske pravoslavce, ni ja ne bi navijao za rep BIH da ne igra niti jedan igrac iz mog naroda, mjesta....
I mi smo ogorceni, i mi zelimo promjenene, ali ako mislite da cete odcjepljenjem dobiti bolji zivot varate se....Zasto bi Dodik prestao krasti ako dobije samostalnu RS???
Međutim ne bitno, ja se previse rasprica da vidim vase historijske cinjenice zasto bi pravoslavni bosanci trebali dobiti svoju drzavu? sta ce muslimani dobiti od toga? i pri tome molim vas da ne mijesate vijeru i naciju....

Vrh

Tema posta: Re: Zasto RS u BIH
PostPoslato: 19 Feb 2011, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
samir825 je napisao:
Da li je iko znao sta je RS do 92.???

Da li je iko znao sta je BiH do 92???

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 14:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

1943. godine na Drugom zasjedanju AVNOJA, donosi se odluka da se Jugoslavija gradi na federativnom principu...a evo ti jedan dio Odluke

"2. Da bi se ostvario princip suverenosti naroda Jugoslavije, da bi Jugoslavija predstavljala istinsku domovinu svih svojih naroda i da nikad više ne bi postala domenom bilo koje hegemonističke klike, Jugoslavija se izgrađuje i izgradit će se na federativnome principu, koji će osigurati punu ravnopravnost Srba, Hrvata, Slovenaca, Makedonaca i Crnogoraca, odnosno naroda Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine."

Republika Bosna i Hercegovina se spominje a ja ne vidim ovdje Republika Srpska ili me oci varaju :D

A samo da znas da je BIH dobila svoju federativnu republiku u Jugoslaviji kao zahvalu za gubitke, jer su se najvece bitke odigrale na prostoru BIH....i kao zahvala narodu BIH jer je bio u Partizanima, sto se ne bi moglo reci za Cetnike koji izdase Partizane, Jugoslaviju, otadzbinu.... :)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 14:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
samir825 je napisao:
1943. godine na Drugom zasjedanju AVNOJA, donosi se odluka da se Jugoslavija gradi na federativnom principu...a evo ti jedan dio Odluke

Ko je tim likovima dao legitimitet da donose bilo kakve odluke, ko ih je ovlastio, na kakvim su izborima dobili legitimitet, ko su oni, na kojim su to izborima dobili vlast?
Sastala se grupa naouružanih bandita, komunista i nikogovića i dali sebi za pravo da bez ikakvog uporišta i legitimiteta donosi nekakve odluke :roll:
Prestankom Jugoslavije prestale su važiti i te odluke, uostalom vi muslimani i Hrvati ste te odluke ukinuli, jer po odlukama iz Mrkonjića 43' BiH je bila država I, I, I dakle I Srba, I muslimana I Hrvata, a dalje je stajalo da se ništa u toj državi ne može raditi i mjenjati bez saglasnosti I Srba I muslimana I Hrvata, dakle, kad ste odjebali Srbe, svezali zastave i izveli referendum, pljunuli ste na odluke zavnobiha i srušili i ustav i BiH tako da na Srbima nije nikakva odgovornost za rušenje BiH i za posljedice koje su uslijedile zbog tog čina, sve da su one odluke i bile legitimne, a nisu

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 14:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Tvoj prvi post teme pokazuje zadrtost tvoju i tebi sličnih...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 15:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ahaaa znaci tako...tim naouružanim banditima, komunistima su ovlast dali Partizani(hiljade i hiljade ljudi koji su podrzavali Titu) koji su osmislili nevjerovatnu ideju, fenomenalnu, da svi Slaveni treba da zive u istoj drzavi, ali naravno ko je sve usro????
Srbi, koji uvjek moraju biti glavni, ako se njih ne pita to ne moze biti tako...Ko je kriv za raspad Jugoslavije?

Moju zadrtost??? Zasto ???? Zato sto pitam kakve su historijske cinjenice za samostalnost RS???

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 15:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
samir825 je napisao:
U BIH po Ustavu BIH sve vaznije odluke koje se donose, moraju biti usaglasene od sva tri "konstitutivna naroda" (iako taj izraz ne postoji u međunarodnom pravu, a jedan "konstitutivni narod" sada trazi da ga se stiti istim tim međunarodnim pravom), a bas mislim da ce i Bosnjaci i Hrvati dozvoliti odcjepljenje....

Mi smo ti sui generis.

Baš će vam Hrvati pomoći, ako naiđe i njihovih 5 minuta da vam kažu adio. :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 15:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
samir825 je napisao:
Ahaaa znaci tako...tim naouružanim banditima, komunistima su ovlast dali Partizani(hiljade i hiljade ljudi koji su podrzavali Titu) koji su osmislili nevjerovatnu ideju, fenomenalnu, da svi Slaveni treba da zive u istoj drzavi, ali naravno ko je sve usro????
Srbi, koji uvjek moraju biti glavni, ako se njih ne pita to ne moze biti tako...Ko je kriv za raspad Jugoslavije?

Moju zadrtost??? Zasto ???? Zato sto pitam kakve su historijske cinjenice za samostalnost RS???

Ako gledaš istorijski Srbi su na svojim plećima iznjeli dva balkanska rata i WWI i dobrim djelom WWII.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 15:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

samir825 je napisao:

Zato što iz svakog slova tvog posta izvire mržnja prema Srbima i srpskom.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 15:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Mrzim srbe, hrvate i bošnjake!
A ni oni "ostali" mi neće umaći!!!

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 15:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Unbeliever je napisao:

Mrziš ili prezireš? :)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 15:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Unbeliever je napisao:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RnRkCemeV7k[/youtube]

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 15:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zašto Hercegovina u BiH?

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Unbeliever je napisao:

A pogotovo one među njima što se prave pametni.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 15:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Unbeliever je napisao:
danijell je napisao:
Unbeliever je napisao:

A pogotovo one među njima što se prave pametni.

S kim si, takav si!
Promjeniš okolinu, pa ćeš početi i da voliš. I da se praviš pametan. Dobro je za srce i dušu. Ako imaš.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
samir825 je napisao:

Prosto, zato sto je Republika Srpska starija od Bosne i Hercegovine. (ne mnogo, neka 3 mjeseca, ali ipak starija)

Srbi su, do popisa 61. bili vecinsko stanovnistvo na teritoriji BiH.

Imaju ogroman simbolicki kapital jer su jedini narod koji se u 20. vjeku borio protiv okupatora na ovom prostoru.

I Srbi su uz ogromne gubitke stvorili jednu visenacionalnu zajednicu koja je propala, ponavljati greske iz proslosti je glupo.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
S kim si, takav si!
Promjeniš okolinu, pa ćeš početi i da voliš. I da se praviš pametan. Dobro je za srce i dušu. Ako imaš.

Mrzim svoju Mesnu zajednicu.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 16:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Što?Jesi ti vegan?

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 16:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Та Босна , пре 1000 година била је Краљевство Срна које се још зове и Босна. Владари су се сматрали Србима, писали ћирилицом на српском језику...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 16:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Što?Jesi ti vegan?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_cddrTWjEPo[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]