Македонија ти је нешто као БиХ ..
све се живо измјешало.
баш како су рекли, то име је грчко, и Грци имају свако право да им бране да га користе.
по том дијелу МК и данас имаш античке споменике који су на грчком језику а македонци себи умишљајају да је Aлександар Mакедонски био њихов? мислим смијешно..
Срби и Бугари су у принципу и ратовали због Македоније/Маћедоније или ти Вардарске долинe како смо ми звали дио на који смо полагали право.
У атентату на краља Александра у Марсеју је била умјешана македонска ВМРО (зову је македонска али су је чинили већином Бугари) која се борила за припајање Македоније Бугарској.
И дан данас постоји проблем са Македонском православном црквом која је канонски непризната и оспоравање рада Српске православне цркве на том подручју. Било је ријечи и на овом форуму о архиепископу Јовану који је затваран пар пута, пуштан итд..
Једина црква која има право да дјелује на том подручју је СПЦ а македонци имају своју Охридску архиепископију унутар ње.
Друга ствар, тј. један велики проблем који је задесио српски живаљ у МК је период послије другог свјетског рата када су Срби били приморавани да мјењају презимена тако да завршавају на ски.
Такође да напоменем да није постојао македонски језик до тог периода као ни македонска азбука.
http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%88%D0%BE ... 0%BA%D0%B8О Јовану Бабунском је испевана песма, која је касније препевана у познату четничку песму, Спремте се спремте, четници .
Има ли ко да не зна ту пјесму?

Кладим се да нико није знао да је пјесма за једног "македонца".
Било је ту још познатих српских војвода из Маћедоније, кога занима може се лако пронаћи.
Углавном, сложићу се са Зоком, Македонија не може данас опстати оваква каква јесте.
Постоји велики шиптарски проблем, цигански проблем, грчки проблем, бугарски проблем, и на самом крају српски проблем иако су Срби у принципу најсмиренији са својим захтјевима (зашто ме то не чуди од ове власти).