dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Polaris zaista lupeta. Vec smo vise puta pisali na ovom forumu u vezi kolonista. npr. moj djed iz Dalmacije je dobio ponudu 1945 da ide u Vojvodinu. Nije htio.Od onih porodica koje su otisli ( i to iz teske bijede u razvijenu i plodnu Vojvodinu mogao se vratiti svako ko je htio) , neko je i ostao u Dalmaciji na zemlji, dakle nikakva se zemlja nije dijelila Hrvatima , to je notorna idiotarija. Isto je i za Kordun i Baniju.Inace hrvatski nacionalisti ovo tumace drugacije, kao , lijepo ste vi Srbi to smislili, dio vas ostane u Hrvatskoj , dakle i pored kolonizacije u Vojvodinu ste i dalje vecina u krajevima gdje zivite , a zatim napunite Vojvodinu koliko treba sa kolonistima i pojacate srpski element do toga da Srbi u doba komunizma prebace 50 posto, a prije ih je bilo jedva oko 37 posto.
Лупеташ ти и твој ђед!
Твој ђед добио "ПОНУДУ" да иде у Војводину! Посло кито депешу Јовином ђеду: "Јовин ђеде да ли би сте били љубазни да одете у Војводину!" Ма дај!
Невјероватно!
Видиш и ја сам поријеклом из Лике, тачније из Врховина и мој прађед је завршио у затвору зато што није хтио да иде, брката старина од 80 година! А моја фамилија је дала 2 народна хероја. Комшијска земља је отета од стране тадашње Хрватске и дата на кориштење неким хрватским фамилијама, које су је након дугог низа година кориштења присвојиле.
Тако мани ме твојих лупетања, понуда, ђедова и осталих срања!
Твртко I Котроманић