Какво је то добро друг кито донио?
Период од 1946 - 1966 означен као диктатура пролетеријата, стварање новог човјека упамћен је по:
- произвољном формирању територијалних граница бивших република гдје су Срби највише оштећени формирањем некаквих Аутономних покрајина,
- Хрватској се поклања читав Јадран и гле чуда Хрватска нема Аутономну покрајину,
- забрани повратка Срба на Косово и Метохију,
- усељавањем Шиптара на Косово и Метохију,
- измишљањем нових нација, македонаца, ценогораца, муслимана само да би се смањио број Срба,
- ИБ.у и Голом отоку, гдје су углавном завршавали Срби,
- Аграрној реформи која је отимачином стварала од сиромашних још сиромашније,
- Гладним годинама педесетих,
- забрани срБским генералима да се баве политиком,
- обрачуном са такозваном "Великосрпском буржоазијом"
- паролом "СЛАБА СРБИЈА ЈАКА ЈУГОСЛАВИЈА!
- смјеном срБских кадрова
Половином шездесетих отварају се границе и велики број људи ослази у иностранство као јефтина радна снага. Ефекти отварања границе осјећају се тек половином седамдесетих када људи у Југославији почињу боље живјети не заслугом ките и партије већ невјероватном количином новца која је почела да пристиже од бауштелаца из иностранства.
Практично само период осамдесетих обиљежен је неком врстом просперитета да би се све завршило онако како се завршило деведесетих.
Или што ми СРБИ волимо да кажемо "Како посијеш тако и пожањеш"
Тако да сам сагласан са Рокеровом изјавом:
Citiraj:
Svakako to nije toliko ni vazno - on je bio diktator na celu jednog ljudozderskog sistema koji je na ovim prostorima ostavio potpuno isti haos kakvog je i zatekao, a Srbima napravio vise stete nego i pavelic i hitler zajedno.
Ja nikako ne mogu shvatiti da to djubre jos uziva zastitu u beogradskoj kuci cvijeca. To smece treba izvaditi i baciti na smetljiste gdje mu i jeste mjesto.
Твртко I Котроманић