banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 00:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: holokaust 2
PostPoslato: 10 Feb 2013, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
spijo je napisao:
Šta će im resursi kad imaju Šredera :lol: :lol: .Šala naravno.
U svakom slučaju novi raspored Ruzvelt je 1944. godine lično izdiktirao ambasadoru Britanije u Americi lordu Halifaksu ( kolovođi „minhenskog sporazuma“, koji se još u novembru 1937. uspješno dogovorio sa Hitlerom): Saudijsku Arabiju – Americi, Iran – Britaniji, a Irak i Kuvajt zajedno ćemo musti.

Odakle ti ove informacije?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 19:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
http://www.diplomatija.com/sr/3503/news ... -rokfeler/

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 21:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:D
http://en.ria.ru/world/20130213/1794495 ... -Deal.html

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 10:08 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Hitlera na vlast je doveo djed George-a Busha Prescott Bush.

Jedan od ciljeva Drugog Svjetskog rata je bio stvaranje Izraela. Cionisti su znali šta se događa u konc logorima širom rajha i okupiranih teritorija ali prstom nisu mrdnuli zbog ostvarivanja višeg cilja nakon Drugog Svjetskog rata odnosno formiranja Izraela. Žrtvovali su vlastiti narod.

Kada je god SAD u krizi izaziva ratove. Godine 1929. u SAD vlada velika ekonomska kriza. Danas ima logike reći da su WW2 opet izazvali krupni kapitalisti iz SAD-a da bi obnovili svoj posrnuli biznis.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
NenadV je napisao:
Hitlera na vlast je doveo djed George-a Busha Prescott Bush.

Jedan od ciljeva Drugog Svjetskog rata je bio stvaranje Izraela. Cionisti su znali šta se događa u konc logorima širom rajha i okupiranih teritorija ali prstom nisu mrdnuli zbog ostvarivanja višeg cilja nakon Drugog Svjetskog rata odnosno formiranja Izraela. Žrtvovali su vlastiti narod.

Kada je god SAD u krizi izaziva ratove. Godine 1929. u SAD vlada velika ekonomska kriza. Danas ima logike reći da su WW2 opet izazvali krupni kapitalisti iz SAD-a da bi obnovili svoj posrnuli biznis.

Ali u Bus i cionisti su samo pijuni u rukama reptilijanske vrste kojoj je cilj porobljavanje covjecanstva.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 20:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Austrijanci žele ponovo "jakog vođu"

Austrijanci, 75 godina od "Anšlusa" (priključenja) Austrije Trećem rajhu, i dalje imaju simpatije za autoritarne rukovodeće strukture.

Prema istraživanju instituta "Market" obavljneom za bečki dnevnik "Standard", čak 61 odsto je mišljenja da bi "jak čovek" bio dobar za Austriju.

Slična istraživanja ranijih godina pokazivali su manju podršku takvoj ideji. Tako je 2008. petina ispitanika smatrala da bi mogla zamisliti da imaju jakog vodju, koji se ne bi morao osvrtati na parlament i izbore.

Istraživanje je pokazalo da 42 odsto smatra čak da "pod Adolfom Hitlerom nije sve bilo loše", a 54 procenata bi dalo šanse na uspeh na izborima jednoj nacionalsocijalističkoj partiji ideologije prošlosti.

Zanimljivo je da, pre svega, mladi i bolje obrazovani ispitanici takvoj stranci daju šansu.

Svega 15 odsto ispitanika je reklo da je Austrija trebalo da se odupre "Anšlusu".
Na drugoj strani, 42 odsto je mišljenja da bi rat pogoršao situaciju, a 43 odsto da ne bi bilo razlike.

Na pitanje da li je Austrija pre 75 godine bila prva žrtva Trećeg rajha postoje podeljeni odgovori.

Na jednoj strani 53 odsto su mišljenja da je "Anšlus" usledio dobrovoljno, a 46 odsto vide u Austriji žrtvu.

Upitani da li smatraju danas mogućim masovne napade protiv jednog naroda, kao što je to bio slučaj u prošlosti protiv Jevreja u Austriji, samo 12 odsto je odgovorilo da veruje da to više nije moguće u Austriji.

Na drugoj strani, većina, tj. 56 odsto je mišljenja da su takvi nasilni ispadi i danas mogući.

Što se tiče savladavanja prošlosti, čak 61 odsto Austrijanaca je mišljenja da je nacističko vreme dovoljno obradjeno.

Kada je reč o stavu prema odšteti žrtava nacizma, 57 odsto je mišljenja da su žrtve i njihovi potomci dovoljno obeštećeni, dok 42 zastupa suprotno mišljenje.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 20:14 
Citiraj:
Kada je reč o stavu prema odšteti žrtava nacizma, 57 odsto je mišljenja da su žrtve i njihovi potomci dovoljno obeštećeni, dok 42 zastupa suprotno mišljenje.

Da im ja zapalim familiju i onda dam odstetu pitao bih ih onda za misljenje...

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2013, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

MLAĐI brat nacističkog zločinca Hermanna Goeringa, Albert Goering, napokon bi mogao dobiti zasluženo priznanje zbog riskiranja vlastitog života kako bi spasio Židove tijekom holokausta.
Slika
O njemačkom biznismenu Albertu Goeringu, koji je umro još 1966., malo se toga zna, a njegova je uloga marginalizirana prvenstveno zahvaljujući zločinima njegova brata. Međutim, vjeruje se kako je "dobri Goering" tijekom Drugog svjetskog rata spasio mnoge Židove i političke disidente tako što im je osiguravao otpusnice iz koncentracionih logora.

U Yad Vashemu, memorijalnom centru za žrtve holokausta, trenutno se pripremaju papiri potrebni da bi se Alberta Goeringa proglasilo "pravednikom među narodima" kao što je to bio slučaj s njegovim sunarodnjakom Oskarom Schindlerom, ali brojnim drugima među kojima se nalaze i mnogi Hrvati koji su tijekom rata pomagali Židovima.

U knjizi "Thirty Four" Williama Hastingsa Burkea, koji se njegovim slučajem bavio, stoji kako je mlađi Goering bio zagriženi protivnik ideologije njegova brata te je činio sve kako bi potkopao nacistički režim.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2013, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Hertzog je napisao:
Austrijanci žele ponovo "jakog vođu"

Austrijanci, 75 godina od "Anšlusa" (priključenja) Austrije Trećem rajhu, i dalje imaju simpatije za autoritarne rukovodeće strukture.

Prema istraživanju instituta "Market" obavljneom za bečki dnevnik "Standard", čak 61 odsto je mišljenja da bi "jak čovek" bio dobar za Austriju..

Hertzog

Na ovo kratko samo prislonit gospodju E.Baker: “My theory is, strong people don't need strong leaders”.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2013, 23:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Problem je sto Austrija i Nemacka vise nisu toliko jake, doselilo se puno imigranata i jos malo pa ce nemci postati manjina u svojoj zemlji... Istina je da jaki ljudi ne trebaju jakog vodju, ali ni Nemacka pocetkom tridesetih nije bila jaka, zato je i dosao Hitler na vlast... Tako je uvek bilo i bice: kada oslabi nacionalni identitet, tada jacaju desnicarske stranke

BTW: Umor poslednji atentator na Hitlera

http://www.mondo.rs/s281990/Info/Svet/U ... tlera.html

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2013, 06:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dobro vece, vrsimo anketiranje gradjana i imamo par pitanja u vezi politicke situacije:

1. Da li je Austriji potreban jak lider?

Da. Ne. Ne znam.

2. Red pitanja o nacizmu...

Zanima me kakvi bi rezultati bili da je prvo isao red pitanja o nacizmu i na kraju pitanje o vodji?

Ili da su umjesto rijeci vodja upotijebili rijec koju inace daleko cesce upotrebljavaju - diktator?

Da li je Austriji potreban diktator?

:D

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2013, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Problem je sto Austrija i Nemacka vise nisu toliko jake, doselilo se puno imigranata i jos malo pa ce nemci postati manjina u svojoj zemlji... Istina je da jaki ljudi ne trebaju jakog vodju, ali ni Nemacka pocetkom tridesetih nije bila jaka, zato je i dosao Hitler na vlast... Tako je uvek bilo i bice: kada oslabi nacionalni identitet, tada jacaju desnicarske stranke

BTW: Umor poslednji atentator na Hitlera

http://www.mondo.rs/s281990/Info/Svet/U ... tlera.html

Hertzog, brale moj, nema to veze sa nacionalnim identitetom.

To sto se doselio veliki broj, Turaka i Balkanaca nema nikakve veze. Oni nece nikad biti Austrijanci tj Njemci , ma ni 26 koljeno, drzavljanstvo i papir nema sa tim veze.

To je radna snaga koja je dosla da radi,sto bi rekli pripustena, nemoj se zavaravat sa primjerima tipa : znas ovaj Turcinu ili Albancu ili Srbin su clanovi njihovog parlamenta , vec peto koljeno su ovde eto vlastnici su farbrika i slicno,eto ugradjeni u sve sfere njihovog drustva,doktori,naucnici.

Sve to nema veze, oni su dosljaci i nece nikad biti prihvaceni kao Njemci i tacka.
Multikulturalizmu Markelova je rekla, Ne. Njemacka- Njemcima. To isto vazi i za Austriju.

Drugo situacija nije ni blizu kao sto je bila dvadesetih i tridesetih godina proslog vijeka: prije je bila velika nezaposlenost, poraz u prvom svjetskom ratu , ponizenost i lako zapaljiva masa koju moras kanalisat ili ce se sama organizovat(nedaj boze).

Znaci bilo je ili ce prevagnut lijeva opcija (Roza i njeni sledbenici) ili desna a u desnu spada i fasizam naravno da je prevladala desna.

Ta atmosfera da se pojavi novi lider, diktator, novi Hica, ta varijanta je moguca prije u Grckoj, Spaniji ili u drugim slicnim rovitim regionima i “sumnjivim previranjima” zbog kojih bi se mogle pojavit one neke ideje o socijalnoj pravdi, organizaciji drustva na drugacijim osnovama i slicno.
Tu treba ocekiva da se” instalira” (naravno voljom naroda) i pojavi novi lider ne u Austriji.

A to kako ces sastavit anketu i koje odgovore ces dobit i njima vjerovat,,,prica za sebe.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2013, 14:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Poenta je ista... Stavovi su razliciti, nemci su osetljiviji na neke stvari od Grka, tako da je Grcima bankrot doveo do stvari, a u Nemackoj je dovoljno dosta manji problem da se promeni politicka volja gradjana...
Ne mislim ja da ce doci neki tako lidak kao Hitler, nego da ce jacati desnicarske stranke, kao sto se i desava svugde u evropi, jer su levicari bili na vlasti kada je nastupila recesija, tako da su odgovorni za isti

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2013, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Poenta je ista... Stavovi su razliciti, nemci su osetljiviji na neke stvari od Grka, tako da je Grcima bankrot doveo do stvari, a u Nemackoj je dovoljno dosta manji problem da se promeni politicka volja gradjana...
Ne mislim ja da ce doci neki tako lidak kao Hitler, nego da ce jacati desnicarske stranke, kao sto se i desava svugde u evropi, jer su levicari bili na vlasti kada je nastupila recesija, tako da su odgovorni za isti

Eh Hertzog brale moj, nije poenta ista, nije ni blizo, ni nanjet al nema veze,ma kad spomentu lijeve i desne vlade, nije tema ali ti tvoji lijevicari i desnicari tj vlade i velike razlike u njima, to me podsjeti na ona dva camca koje plove niz Vrbas, u jednom veslas ti veslom sa desne strane a u drugom veslam ja veslom sa lijeve strane …pa se malo preticemo….. :D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2013, 14:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nijemci su pod Hitlerom bili naivni i moralno besprijekorni?!

Serijski film “Naše majke, naši očevi” na Javnoj televiziji Njemačke izazvao je pravi verbalni rat Nijemaca i Poljaka i otvorio rasprave o antisemitizmu i prirodi nacizma, javile su agencije.

Radnja serije odvija u vrijeme Drugog svjetskog rata.

Njemčki mediji su seriju nazvali – kulturnim događajem godine, ali su, istovremeno, poljska uruženja zatražila da se zaustavi dalja distribucija i preduzmu odlučne mjere zbog, kako navode, klevetničke serije.

Serijal govori o tragičnoj sudbini pet mladih Berlinaca koji su dospjeli u klanicu rata.

Oni se odlikuju svojoj ljudskošću i razlikuju od nacista koji su u seriji predstavljeni kao surove zvijeri.

Prema zamisli autora serije, to su patriote koje ratuju za domovinu, ali vremenom gube sve životne ciljeve i orijentire.

Na kraju serije jedan od junaka ubija svog komandira nacistu.

Paralelno su prikazani poljski partizani.

Pri tome, u njihovim postupcima antisemitizam i surovost su zastupljeni koliko i kod nacista.

Upravo to je izazvalo buru protesta u poljskom društvu.

Kada film koji se prikazuje na njemačkoj televiziji predstavlja Poljake kao antisemite i govori o odgovornosti Poljaka za genocid Jevreja u vrijeme Drugog svjetskog rata – to djeluje u najmanju ruku čudno.

Njemački mediji treba da predstavljaju tačnu sliku događaja, tačno da znaju ko je inicirao holokaust, a ne da traže saučesnike u tom poslu - kažu kritičari ove serije.

Poljaci smatraju da su u seriji akcenti i proporcije očigledno pomjereni i da je riječ o pokušaju iskjorenjivanja iz javne svijesti jednostavne istine da za Drugi svjetski rat odgovornost snose – Nijemci.

Film je očigledan pokušaj Nijemaca da podijele sa drugima krivicu za učinjeno. To nije uopšte korektno – najčešće su optužbe na račun serije.

“Ulje na vatru” dodao je producent serije Niko Hofman, koji je izjavio da su junaci serijskog filma, kao i većina Nijemaca iz doba Trećeg rajha, “naivni i moralno besprijekorni”, i da su “bili primorani da pod pritiskom vlasti učestvuju u zlodjelima nacističkog režima”.

To je izazavalo dodatnu lavinu kritika.

Kritičari upozoravaju da nije umjesno ozbiljno govoriti o tome da je služba u Vermahtu bila “ispoljavanje naivnosti”.

Zna se da je Hitler zadobio divljenje većine Nijemaca.

Upravo u tome se sastoji žalosna i gorka lekcija nacizma, koji je bio u stanju da opčini narod u pokušaju da postigne svjetsku vladavinu.

U tom smislu, težnja da se nekim umjetničkim sredstvima kaže da oni nisu bili baš tako krivi – nosi u sebi političku komponentu – smatraju u Poljskoj, ali i u Rusiji.

U jednoj od scena serije predstavljeni su surovi postupci vojnika Crvene armije.

Oni upadaju u njemačku bolnicu i ubijaju ranjenike.

Štaviše, crvenoarmijac pokušava da siluje bolničarku, ali njegov pokušaj prekida neočekivano žena potporučnik sa ordenom “Crvene zastave” na grudima.

Zamjena realne istorije nacizma istorijom običnih ljudskih stradanja i pozivanjem na surovosti rata kao takvog, prema mišljenju eksperta, odražava opšti trend savremene njemačke masovne kulture.

Prema podacima nedjeljnika “Špigl”, zahvaljujući intenzivnoj reklami, seriju je već vidjelo više od 20 miliona gledalaca.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2013, 14:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Šokantne fotografije iz nacističkih logora

Jezive fotografije u boji, objavljene na internet stranici Vintage Everyday, a prikazuju neke od prvih žrtava nacističkih logora.

Te fotografije od trenutka objavljivanja izazivaju šok u javnosti i još jednom podsjećaju na užase koje su počinili nacisti.

Britanski Daily Mail uz vijest o fotografijama prenosi i stravičan video snimak iz logora Dahau 1933. godine.

http://wap.mtel.ba/preview_story/213070

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2013, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam gledao seriju ali mogu razumjeti reakciju Poljaka i njihovo kritiku.
Istoriske dogadjaje a pogotovo ratne je uvijek tesko tumacit.Jos ako neko drugi objasnjava tebi kako je tebi kod tvoje kuce bilo, to je onaj stari sablon, ti ne znas e sad cu ti ja reci kako se to tebi desilo.
Pogotovo je opasno uzimati pojedine dijelove,epizode i generalizovati.

Kako gledaju Vijetnamci na ratne filmove o Vjetnamu sto su pravljeni na zapadu, kako gledaju Kinezi na Japanske ratne filmove, da ne idem u nase krajeve.
Da li bi reakcija Poljaka bila ista da su seriju pravili recimo Englezi ili Francuzi?

Pretpostavljam da bi, ali ne sa takvom zestinom i takvim emocijama.
Dodatnu tezinu cini to sto je Njemacka napadac i agresor na Poljsku(ne treba zaboravit zajedno sa Rusima). Ti isti Njemci su organizatori holokausta u drugom svjetskom ratu a pricaju o anitsemitizmu kod drugih!

Da li je bilo antisemitizma kod Poljaka sigurno da ga je bilo kao i kod Fracuza, Srba, Engleza,Kanadjana i drugih naroda. Ali pojedinacni slucajevi i radnje se ne mogu izjednacavat sa stanjem u Njemackoj pred i u vrijeme drugog svjetskog rata, niti generalizovat.To ne stoji i u najmanju ruku je glupost.
Medjutim , Njemacka je danas naj mocnija sila u Evropi, ova ista Njemacka je u drugacijem polozaju nego Njemacka 1945.
Da li je doslo vrijeme da se istorija obradi ili recimo ono sto moze da se obradi?
Da li je doslo vrijeme da se sada mogu davat lekcije jednoj slaboj i potonuloj Poljskoj?
Mozda je doslo vriijeme da se moze.
Stvarno, mozda je i doslo vrijeme za ovakve serije.

Bilo bi interesantno pitat producenta Hofmana da li ce napravio seriju o Engleskom Antisemitizmu i ratnim zlociniima Engleza, malo prikazat njih u tom svijetlu na primjer : Drezden i slicno. Pokazat sto su cinili Engleski ( a ne samo Ruski vojici koji su upadali u bolnice i ubijali ranjenike) i pustili to u opticaj u Velikoj Britaniji.

Ili da li producent Hofman planira nesto slicno sa Amerikancima, tu ima mnogo vise materijala, nekoliko serijala, hrpa.

Moram biti sarkastican. Ne bi me iznenadilo da se ubrzo pojavi i slicana serija O Balkanu u drugom svijetskom ratu i stradanjju Nijemackih vojnika od "krvolocnih","primitivnih" Balkanaca.
Od tih “ primitivaca” koji su eto bili puni antisemitizma da su se i okorjeli nacisti zgrazavali nad tom “bagrom” , koja ih je tako zvijerskih napadala i ubijala od 1941 do 1945.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Na danasnji dan 1889. Je rodjen AH, pa da ubacimo jos malo traceva o njemu :)

Citiraj:
NA DANAŠNJI dan 1889. godine, rođen je Adolf Hitler, čovjek zbog kojeg je čitav svijet ušao u rat i koji je naredio smrt više od šest milijuna ljudi.

O njegovom privatnom životu postoje mnoge teorije: Tako se preispituje njegovo zdravstveno stanje, eventualna dijagnoza psihičke bolesti, ali i upitna seksualna orijentacija, prenosi Washington Examiner.

No, bilješke iz intervjua Američke vojske s diktatorom tvrde da je imao homoseksualne sklonosti, te da nije spavao s Evom Braun u sobi i da je čak uzimao više vrste lijekova, a među njima i ženske hormone.

Herman Merl, bečki liječnik i vojni istražitelj, napisao je (očito u žurbi) nakon intervjua s Hitlerovim osobnim liječnicima "homoseksualac", u polje gdje se upisuje seksualna orijentacija.

Uz to dodaje "Eva Braun - posebna spavaća soba", prije nego što je napisao "ženski hormoni, više od 50,000 injekcija". U dokumentu između ostalog piše: "Ispričan mi je njegov seksualni život i snošaj s Evom Braun".

Bilješke će ići na aukciju u vodeću aukcijsku kuću koja se bavi povijesnim predmetima, Alexander Historical Auctions iz Marylanda. Na aukciji će također biti ponuđeni predmeti iz Trećeg Reicha, uključujući i set za čaj iz Hitlerovog planinskog doma i dnevnici Josefa Mengelea. Obično takvi predmeti završe kod Židova ili u muzejima.

Merl također tvrdi kako je Hitler bio "histeričan megaloman", i bolovao je od neobičnih bolesti. Tako je morao uzimati lijekove da smiri konstantno ispuštanje vjetrova, a nagađa se da je bolovao i od Parkinsonove bolesti.

U jednog od proteklih aukcija kuće Alexander nalazili su se i spisi u kojima stoji da je Hitler konzumirao spermu bika, da podigne razinu testosterona. No, dokaz tvrdnji da su liječnici na Hitleru isprobavali razne eksperimentalne metode je i spomenuta bilješka o ženskim hormonima, koji se mogu koristiti za razne bolesti, ali isto tako mogu biti opasni po život i utječu na seksualnu sposobnost.

Predsjednik Alexandera, Bill Panagopulous izjavio je da će na prodaju biti pet bilježnica, a cijena koju očekuju varira između 5000 i 7000 dolara.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2013, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Na danasnji dan 1889. Je rodjen AH, pa da ubacimo jos malo traceva o njemu :)

Citiraj:
NA DANAŠNJI dan 1889. godine, rođen je Adolf Hitler, čovjek zbog kojeg je čitav svijet ušao u rat i koji je naredio smrt više od šest milijuna ljudi.

O njegovom privatnom životu postoje mnoge teorije: Tako se preispituje njegovo zdravstveno stanje, eventualna dijagnoza psihičke bolesti, ali i upitna seksualna orijentacija, prenosi Washington Examiner.

No, bilješke iz intervjua Američke vojske s diktatorom tvrde da je imao homoseksualne sklonosti, te da nije spavao s Evom Braun u sobi i da je čak uzimao više vrste lijekova, a među njima i ženske hormone.

Herman Merl, bečki liječnik i vojni istražitelj, napisao je (očito u žurbi) nakon intervjua s Hitlerovim osobnim liječnicima "homoseksualac", u polje gdje se upisuje seksualna orijentacija.

Uz to dodaje "Eva Braun - posebna spavaća soba", prije nego što je napisao "ženski hormoni, više od 50,000 injekcija". U dokumentu između ostalog piše: "Ispričan mi je njegov seksualni život i snošaj s Evom Braun".

Bilješke će ići na aukciju u vodeću aukcijsku kuću koja se bavi povijesnim predmetima, Alexander Historical Auctions iz Marylanda. Na aukciji će također biti ponuđeni predmeti iz Trećeg Reicha, uključujući i set za čaj iz Hitlerovog planinskog doma i dnevnici Josefa Mengelea. Obično takvi predmeti završe kod Židova ili u muzejima.

Merl također tvrdi kako je Hitler bio "histeričan megaloman", i bolovao je od neobičnih bolesti. Tako je morao uzimati lijekove da smiri konstantno ispuštanje vjetrova, a nagađa se da je bolovao i od Parkinsonove bolesti.

U jednog od proteklih aukcija kuće Alexander nalazili su se i spisi u kojima stoji da je Hitler konzumirao spermu bika, da podigne razinu testosterona. No, dokaz tvrdnji da su liječnici na Hitleru isprobavali razne eksperimentalne metode je i spomenuta bilješka o ženskim hormonima, koji se mogu koristiti za razne bolesti, ali isto tako mogu biti opasni po život i utječu na seksualnu sposobnost.

Predsjednik Alexandera, Bill Panagopulous izjavio je da će na prodaju biti pet bilježnica, a cijena koju očekuju varira između 5000 i 7000 dolara.

Nadje koga ces se sjetit.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2013, 20:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne znam da li je bilo: "Na aukciji u Beču ponuđena je za 40.000 funti prodaju slika koja, navodno, prikazuje budućeg vođu Rajha Adolfa Hitlera (20) i budućeg prvog čoveka Oktobarske revolucije Vladimira Iljiča Lenjina (40) kako igraju šah 1909. godine.
Sliku je navodno naslikala Jevrejka Ema Lovenstram, Hitlerov učitelj slikanja. Trgovac slikama Ričard Vestvud Brouks, rekao je:
— Ovo zvuči suviše dobro da bi bilo istinito, ali otac ovog prodavca je proveo čitav život da bi ovo dokazao. Popunio je oko 300 strana dokumenata, i potrošio dosta novca dok je našao eksperte koji bi ispitali delo. Potpisi govore da postoji 80 odsto šanse da su autentični i postoje dokazi da je Ema Lovenstram postojala, da ju je Hitler zaštitio i da je umrla prirodnom smrću."

Slika

http://www.telegraph.co.uk/culture/cult ... Lenin.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]