banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Mar 2015, 22:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Oni to ovako rješavaju kod sebe.

Ne može ni ovako ni onako.
Spoiler:
Slika

Nego samo ovako.
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2015, 14:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2011, 21:09
Čiča iz Rogače je napisao:
Što se toliko upinjete u jebenu Srbiju.Nije u Jasenovcu stradao narod Srbije već Srbi iz Hrvatske i BIH.Ta učmala beogradska inteligencija tzv Srba(većinom vlaha,cincara i cigana)nikad nije naročito držala do Srba preko Drine,uvjek su im više služili za trgovinu njihovih interesa nego za iskrenu zaštitu i poštovanje.I sad smo moneta za potkusurivanje......u sudskom procesu između Srbije i Hrvatske,naše žrtve su tas na vagi i ako bude potrebe ići će se u dodatni zaborav,u šta ne sumnjam :angry4:

Ko vama Srbima zapadno od Drine brani da podignete u staroj gradisci jedan monumentalni spomenik od 300 metara, da se vidi iz pola Hrvatske? Znas zasto?I vi ste bangavi i nikakvi :evil3:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2015, 14:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QuT-VsAl2w8[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2015, 15:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Stara Gradiška je u HR i ne boli nas toliko naša vjekovna žrtva koliko bahatost ciganije s one strane Drine

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2015, 15:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2011, 21:09
Stara Gradiška je u HR i ne boli nas toliko naša vjekovna žrtva koliko bahatost ciganije s one strane Drine

Pa posto si neki Srbin,valjda bi trebao da znas da se jedan deo kompleksa Jasenovackih stratista nalazio preko Save.Znaci od 1992 ste mogli da napravite ne jedan nego 50 monumentalnih memorijalnih kompleksa.Preživeli su Srbi svašta, valjda smo određene pouke izvukli, na vama je da se uzmete u pamet, jer ćete ostati bez Republike, a što je još gore i bez naroda.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2015, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne shvataš.....ne trebaju nama zakašnjeli memorijalni kompleksi....kad nisu napravljeni kad im je vrijeme bilo,ne trebaju ni sad.Dovoljno je (i više nego dovoljno) naša stradanja unijeti u školske knjige da djeca znaju sve naše zablude i stradanja proistekla iz njih.Valja nam i dalje živjeti pored naših dželata.Ne mogu na takve stvari isto gledati Srbi lijevo i desno od Drine.I Dodik je jednom davno rekao,još iz vremena kad je govorio ono što je i mislio,da je bolje biti entitet u BIH nego srbijanska gubernija .
Ovo što si rekao da sam neki Srbin,nadam se da se šališ.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2015, 18:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kako u Jasenovcu nije urađen memorijalni kompleks na vrijeme?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2015, 18:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sa ove strane Save,mislio sam.....ipak je to HR, bila i ostala

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2015, 21:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.jadovno.com/bijeli-potok-ban ... SBFCxo4f2N

05. април 1942. Годишњица страдања Срба код Бања Луке

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2015, 17:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2012, 09:20
_зока je napisao:

Vidiš, i aušvicu ti je očivan komplet kompleks logora, pa tako prilikom obilaska zalaziš u prostorije i razgledaš sve. Ovdje nemaš ništa, samo onaj cvijet koji je podignut al' sve je to na-vrat-na-nos, ne bi ni to bilo da židovi nisu urgirali s strane. Sve je to uništavano zarad nekog pišljivog bratstva i jedinstva...

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2015, 17:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije bio kompleks ali je postojao muzej sa mnoštvom ekponata koji je devastiran početkom devedesetih....

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2015, 17:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Zašto ljudi vole da pišu o stvarima o kojima pojma nemaju?

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2015, 19:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
NemoN je napisao:
_зока je napisao:

Vidiš, i aušvicu ti je očivan komplet kompleks logora, pa tako prilikom obilaska zalaziš u prostorije i razgledaš sve. Ovdje nemaš ništa, samo onaj cvijet koji je podignut al' sve je to na-vrat-na-nos, ne bi ni to bilo da židovi nisu urgirali s strane. Sve je to uništavano zarad nekog pišljivog bratstva i jedinstva...

Logor su ustaše uglavnom digli u vazduh kad im je zagustilo, sačuvana je samo jedna zgrada tzv. Lančara. Dok Aušvic nisu stigli da unište, ali su zato veliku većinu logoraša pobili i pokušali da transportuju u druga gubilišta. I za Aušvic Jasenovac je veličinom i organizacijom obična ledina.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2015, 01:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.jadovno.com/kordun/articles/ ... ScVlaY4f2N

Календар геноцида: 10. април 1941. Годишњица страдања Срба на Кордуну

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 18:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika
Citiraj:
Grad Banjaluka obezbijediće besplatan prevoz autobusima u Donju Gradinu, gdje će u nedjelju, 19. aprila, biti služen parastos i pomen žrtvama ustaškog genocida.

Obezbijeđeno je pet autobusa, koji će u Donju Gradinu krenuti sa stare autobuske stanice u nedjelju u 8.00 časova, saopšteno je iz Gradske uprave.

Autobusi će po završetku parastosa, u popodnevnim časovima, vratiti putnike na polaznu stanicu.

Besplatan prevoz organizovan je po pozivu Organizacionog odbora za obilježavanje stradanja žrtava ustaškog genocida u jasenovačkom logoru Donja Gradina i u saradnji sa Gradskim odborom SUBNOR-a.

U Donjoj Gradini u nedjelju, 19. aprila, biće obilježen Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina.

Ove godine obilježava se 70 godina od proboja logoraša iz kompleksa ustaških koncentracionih logora u Jasenovcu.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2015, 01:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Druže Tito svi su te optuživali da si lagao o Jasenovcu, ali su se isto tako svi složili da se u tvoje vrijeme više dolazilo.
Spoiler:
Slika

Spoiler:
Slika

Spoiler:
Slika

Jesen, jasen, Jasenovac...
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Ivan Goran Kovačić
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Prva posjeta stratištu, jedna je stvar čitati, a druga sve ovo vidjeti. Žao mi je što nisam stigao pročitati sve stihove Kulenovića i Kovačića. Ostao sam takođe impresioniran izložbom likovnih radova učenika od prvog osnovne do četvrtog srednje, na temu Jasenovac, mogu reći samo blago nam se što imamo takvu djecu koja tako uzvišeno doživljavaju Jasenovac. Priroda je isto očaravajuća, da nije to što jeste, bio bi neki rezervat za ptice.

Ljudi su očekivali zbog godišnjice bar 100 000, ali i ovo je dovoljno. Ono što mi se nije svidilo je ručavanje na tom mjestu, ponjeli ljudi svega i svačega pa prostrli i zasjeli. Rastužio me onaj predsjednik Roma, kako kaže od toliko stratišta samo ga u Donju Gradinu zovu da održi molitvu. Izraelci opet vrlo vatreni, barem onaj što je držao govor. Dragi vođa obećao dugo očekivani film.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2015, 08:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Apr 2015, 21:40
RainMan je napisao:
Što se toliko upinjete u jebenu Srbiju.Nije u Jasenovcu stradao narod Srbije već Srbi iz Hrvatske i BIH.Ta učmala beogradska inteligencija tzv Srba(većinom vlaha,cincara i cigana)nikad nije naročito držala do Srba preko Drine,uvjek su im više služili za trgovinu njihovih interesa nego za iskrenu zaštitu i poštovanje.I sad smo moneta za potkusurivanje......u sudskom procesu između Srbije i Hrvatske,naše žrtve su tas na vagi i ako bude potrebe ići će se u dodatni zaborav,u šta ne sumnjam :angry4:

Ko vama Srbima zapadno od Drine brani da podignete u staroj gradisci jedan monumentalni spomenik od 300 metara, da se vidi iz pola Hrvatske? Znas zasto?I vi ste bangavi i nikakvi :evil3:

ovo je tako tačno. opšta karkateristika srba je lokal-veličanje i pljuvanje ostalih srba. po tome smo poznati. zato ćemo se i rascopati na parčiće. opšte je poznato da su srbi istočno od drine nezainteresovani za išta mimo svog bližeg okruženja. sa druge strane srbi zapadno od drine su složni jedino u ratovanju, dok u miru sve unište tvrdoglavošću i tupljenjem, jer se u njih (nas) srpstvo izmješalo sa komunističkom ideologijom koja se baš "zapatila" i od koje nikad neće(mo) moći pobjeći. dakle ni jedno ni drugo srpstvo nije na zdravim nogama. a moji banjalučani - pravo su oličenje komunizma, nego se vrijeđaju uvijek kad im to kažem, iako svojim postupcima i razmišljanjem upravo potvrđuju to što kažem ;). džabe to oni kamufliraju nekim mutiranim oblikom srpstva kad je to ipak bio i ostao komunizam.... :angry4:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2015, 08:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Apr 2015, 21:40
Ne shvataš.....ne trebaju nama zakašnjeli memorijalni kompleksi....kad nisu napravljeni kad im je vrijeme bilo,ne trebaju ni sad.Dovoljno je (i više nego dovoljno) naša stradanja unijeti u školske knjige da djeca znaju sve naše zablude i stradanja proistekla iz njih.Valja nam i dalje živjeti pored naših dželata.Ne mogu na takve stvari isto gledati Srbi lijevo i desno od Drine.I Dodik je jednom davno rekao,još iz vremena kad je govorio ono što je i mislio,da je bolje biti entitet u BIH nego srbijanska gubernija .
Ovo što si rekao da sam neki Srbin,nadam se da se šališ.

komunizam!
nikad nije kasno. nisu vase generacije jedine generacije, treba malde da podsjećamo nonstop, da ne zastrane jer već vidim kako se mladi površni srpski svijet lijepi za zagreb jer im je blizu...a hrvati znaju kako, nedaj boze da budem u pravu....ali nasa pasivnost, površnost, nedostatak koncepta i lično sitnointeresje vodi nas u propasti dokusuriće nas. srbi su sami sebi najveći neprijatelji.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2015, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
U pravu si što se tiče toga da ćemo sami sebe dokusuriti, ali hrvati s tim neće imati ništa, znači džaba ih prozivaš.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2015, 17:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
uros_bl je napisao:
nikad nije kasno. nisu vase generacije jedine generacije, treba malde da podsjećamo nonstop, da ne zastrane jer već vidim kako se mladi površni srpski svijet lijepi za zagreb jer im je blizu

Za šta bi trebalo da se lijepe mladi Srbi? Za Guču? Za Ravnu Goru? To što je Zagreb metropola kulture za većinu ovoga regiona treba Hrvatima skinuti kapu. Možemo samo da im zavidimo na tome, varalice i podlaci jesu ali kulturni podlaci....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]