banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 821 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Partizani
PostPoslato: 11 Feb 2010, 16:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
kim deal je napisao:
te gluposti i laži smo slušali od 45. pa do devedesetih, u srbij do pada miloševića i babe jule , a sad ta priča ne pije vode i dobro se zna ko su bili komunistički zlikovci i koji je bio njihov konačni cilj, a taj cilj je danas kad se pogleda srbija i srbi kao narod očit i u potpunosti je uspješnos proveden.
srbe i srbiju više je unazadilo i koštalo 50. godina komunističke vlasti nego 500 godina turske okupacije, iz turske okupacije srbija je izašla kao moćna država, bitan faktor u regionu i šire, a iz komunizma je izašla jadna i ponižena i dan danas se mora borit za teritoriju čak i uže srbije, i trebaće joj još 200. godina da se iskobelja iz govana u koja su je komunjare bacile.

ubio si me argumentima :evil3:

poslije 500 godina turske vladavine izasli kao mocna drzava :lol: , iz komunizma kao porazena :lol: ...

cini mi se da je Laoce napisao u toku ove diskusije nesto interesatno sto bi tebi objasnilo neke stvari, baci se na potragu...

slabo ti te svoje sive celije koristis.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 16:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Silvio Dante je napisao:
Да није било партизана, звезда и Партизан би сада играли цвајту :lol:

Другар, не проваљуј се више, доста је и ово што си до сада написао.

Drugarcino jesi ti onaj sto je napisao da vise volis USMENU TRADICIJU i onda dosao o istoriji diskutovati :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 16:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
bila jednom je napisao:
kim deal je napisao:
te gluposti i laži smo slušali od 45. pa do devedesetih, u srbij do pada miloševića i babe jule , a sad ta priča ne pije vode i dobro se zna ko su bili komunistički zlikovci i koji je bio njihov konačni cilj, a taj cilj je danas kad se pogleda srbija i srbi kao narod očit i u potpunosti je uspješnos proveden.
srbe i srbiju više je unazadilo i koštalo 50. godina komunističke vlasti nego 500 godina turske okupacije, iz turske okupacije srbija je izašla kao moćna država, bitan faktor u regionu i šire, a iz komunizma je izašla jadna i ponižena i dan danas se mora borit za teritoriju čak i uže srbije, i trebaće joj još 200. godina da se iskobelja iz govana u koja su je komunjare bacile.

ubio si me argumentima :evil3:

poslije 500 godina turske vladavine izasli kao mocna drzava :lol: , iz komunizma kao porazena :lol: ...

cini mi se da je Laoce napisao u toku ove diskusije nesto interesatno sto bi tebi objasnilo neke stvari, baci se na potragu...

slabo ti te svoje sive celije koristis.

pa znaš li ti uopšte kad se srbija riješila turaka i kad su završeni balkanski ratovi i gdje je srpska vojska bila 6 godina nakon toga.
a pogledaj tu istu državu, koja je 1918 bila na kapij trsta i u podnožju alpa i u pola bugarske, gdje je bila 90. 91. 92. 98. pogledaj je i danas i kao što sam rekao još za 200. godina se neće izvadit iz komunističkih govana, a sve zahvaljujući tome jer su srbi sami izdali svoju državu i svoj narod, te bili iskorišteni za ostvarivanje ciljeva drugih naroda koji su iskoristili tu naivnost srpskih izdajnika koji su vjerovali u suludu ideju komunizma. samo zahvaljujući tome danas srbija nije normalna evropska zemlja poput svih ostalih već se i dalje mora jebavat sa kojekakvim secesionistima, država koja je nekad izlazila na tri mora, danas nema izlaz na more.
tih pedeset godina komunizma taj najsramotnij dio srpske istorije koju treba što prije zaboravit, a to će se i desit jer srbi su svoju istoriju čuvali i kroz narodno predanje i kroz narodne pjesme sva sreća pa toga sramotnog dijela jugoslovenske prošlosti nema u usmenoj tradicij naroda, a istoričari su dobili priliku, a to i rade, da demistifikuju šarene laži i podvale režimskih komunističkih istoričara čija je istorija bila obični scenarij za filmove o kultu ličnosti, čak su i djeca u školama morala učit pjesmice o malom joži i anegdotske priče o dosjetljivosti i superiornosti malog jože.
btw
filmovi sutjeska, neretva, i ostali nisu istorija već filmovi, a ti sinko svoje zaključke očito izvodiš iz tih filmova odnosno oni za tebe predstavljaju istoriju.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
bila jednom je napisao:
Silvio Dante je napisao:
Да није било партизана, звезда и Партизан би сада играли цвајту :lol:

Другар, не проваљуј се више, доста је и ово што си до сада написао.

Drugarcino jesi ti onaj sto je napisao da vise volis USMENU TRADICIJU i onda dosao o istoriji diskutovati :lol:

Другар за разлику о тебе ја могу да се ослоним и на усмени и на писмену традицију и дела. Моја поткованост када је у питању историја не може да се доведе у питање.
А твоја? Мени је била довољно да прочитам 2 уводне реченице из твој уписа и да схватим да би ти пао на сваком озбиљнијем испиту.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 17:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Silvio Dante je napisao:
Другар за разлику о тебе ја могу да се ослоним и на усмени и на писмену традицију и дела. Моја поткованост када је у питању историја не може да се доведе у питање.
А твоја? Мени је била довољно да прочитам 2 уводне реченице из твој уписа и да схватим да би ти пао на сваком озбиљнијем испиту.

drugarcino, tesko da se ti mozes osloniti na usmenu tradiciju, makar ne u kontestu kako si napisao i pises.
Ispite moje ja davno zavrsio tako da se ne brines.

evo recimo ovako imaj jedan proces koji treba proci taj tvoj usmeni izvor ili tradicija da bi postala VJERODOSTOJAN IZVOR. (kritika, unutrasnja spoljasna, interpretacija, provjera...).
prelazi u diskusiju izmedju mene i tebe...
ako imas argumente da sam ja negdje nesto pogresno napisao napisi, ako nemas a mislis drugacije onda imas drugacije misljenje i to je to.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 17:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

kim deal je napisao:
pa znaš li ti uopšte kad se srbija riješila turaka i kad su završeni balkanski ratovi i gdje je srpska vojska bila 6 godina nakon toga.
a pogledaj tu istu državu, koja je 1918 bila na kapij trsta i u podnožju alpa i u pola bugarske, gdje je bila 90. 91. 92. 98. pogledaj je i danas i kao što sam rekao još za 200. godina se neće izvadit iz komunističkih govana, a sve zahvaljujući tome jer su srbi sami izdali svoju državu i svoj narod, te bili iskorišteni za ostvarivanje ciljeva drugih naroda koji su iskoristili tu naivnost srpskih izdajnika koji su vjerovali u suludu ideju komunizma. samo zahvaljujući tome danas srbija nije normalna evropska zemlja poput svih ostalih već se i dalje mora jebavat sa kojekakvim secesionistima, država koja je nekad izlazila na tri mora, danas nema izlaz na more.
tih pedeset godina komunizma taj najsramotnij dio srpske istorije koju treba što prije zaboravit, a to će se i desit jer srbi su svoju istoriju čuvali i kroz narodno predanje i kroz narodne pjesme sva sreća pa toga sramotnog dijela jugoslovenske prošlosti nema u usmenoj tradicij naroda, a istoričari su dobili priliku, a to i rade, da demistifikuju šarene laži i podvale režimskih komunističkih istoričara čija je istorija bila obični scenarij za filmove o kultu ličnosti, čak su i djeca u školama morala učit pjesmice o malom joži i anegdotske priče o dosjetljivosti i superiornosti malog jože.
btw
filmovi sutjeska, neretva, i ostali nisu istorija već filmovi, a ti sinko svoje zaključke očito izvodiš iz tih filmova odnosno oni za tebe predstavljaju istoriju.

Druze tesko je sa tobom, buduci da se gadjas argumentima kao maksim po diviziji.
Jos jednom ti ponavljam, jedini izdajnici koji se mogu kao izdajnici okarkterisati su Cetnici krajem rata, ako cemo tvojom logikom...
ostalo ti savjetujem da se manis seoskih prica, usmenih predavanja ...

i Hitler je drzao pola Evrope, a danas mu narod podijeljen u najmanje tri drzave, a sve tri medju jacim drzavama Evrope ...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 18:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
bila jednom je napisao:
.
Jos jednom ti ponavljam, jedini izdajnici koji se mogu kao izdajnici okarkterisati su Cetnici

koga su to srbi koji su se borili za otadžbinu izdali? hrvata jožu iz kumrovca, koga?
svaki srbin koji se borio u redovima titove vojske bio je izdajnik svog naroda i države i to je jasno ko dan, takav se borio za ove države koje danas imamo uključujući kosovo i možda već sutra vojvodinu, nikako se nije borio za srpstvo i srpske interese jer da je tome tako potvrđuje današnje jadno stanje srbije koja nema ni izlaz na more, a srpski je vojnik uz ogromne žrtve na kraju 1918 i oslobodio najveći dio primorja.
ti o istorij znaš iz partizanskih filmova i to ti je krajnji domet. ti kojima se ti klanjaš su največi dušmani srpskog naroda, a vjerovatno i ti nisi srbin već neki jugosloven ili tako nešto nedefinisano, nit vino nit voda.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ajd kimi, polako... smanji dozivljaj... nemoj vrijedjati covjeka. nije ti bila jednom (ja mu nicka) kriv ni za onaj ni za ovaj rat... cekaj... ako su se cetnici borili za bivsu jugu a na stetu srbije i srpskog naroda, za koga su se onda borili hrvati, muslimani, makedonci, romi i na stetu koga? svi su bili skupa za istu stvar. onda nemoj da smatras da je srpski narod nesto aman posebno ostecen u onom ratu. a bome ni u ovom.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 19:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2009, 23:57
crni_bl je napisao:
STRATOKASTEL je napisao:
Antifašizam i mora da bude zajednička stvar, inače nema ništa od toga.

Da, slazem se! Antifasizam je jedan pokret koji ne gleda ko je sta...

U današnje vrijeme u BiH se u svačemu gleda ko je šta, pa tako je i zajednički antifašizam jedna velika iluzija. Tužno ali istinito.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 21:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Mišo je napisao:
crni_bl je napisao:
STRATOKASTEL je napisao:
Antifašizam i mora da bude zajednička stvar, inače nema ništa od toga.

Da, slazem se! Antifasizam je jedan pokret koji ne gleda ko je sta...

U današnje vrijeme u BiH se u svačemu gleda ko je šta, pa tako je i zajednički antifašizam jedna velika iluzija. Tužno ali istinito.

Miso, danas u BiH se izbjegava uopste pricati ili ispostovati nesto antifasisticko! Da je tako nebi ogroman broj spomenika (da ne kazem svi ili 90% njih) palim borcima "onog tamo" rata bilo zapusteno, sruseno, zaboravljeno a ovi novi se svi slave i obiljezavaju sa kompletnom cerimoniom, u kojoj su tu i Crvka, i vlast...znas...gledajuci na to ispade da je se sve stvorilo 1992. godine ili 1995....kako hoces!
E ja o tome pricam! Istorija se pise od zadnjeg rata a ono sto je bilo prije to je katastrofa, nikada vise to ludo vrijeme, pa gdje to ima?!?? Ko se u EU stidi i srami antifasisticke borbe??Niko!!! I isti njemci i italijani slave antifasisticki pokret vise od nas! Znam da zvuci glupo ali tako je! Oni se srame svoje fasisticke istorije i na obilezavanju dana oslobodjenja od fasizma tu su cerimonije i rijeci koje se uopste ne cuju kod nas!!! Zasto???
Pricam o tome kako su sada svi ti ljudi (Srbi, Muslimani, Hrvati, Romi, Jevreji, Slovenci, Makedonci, itd...jednom rijecju Jugosloveni) popljuvani kao da su se borili sa svabama a ne protiv njih,...obicni ljudi sa odlicnim idealima, sa puno ljubavi prema slobodi, prema narodu, prema svojoj zemlji...koji su ginuli za nasu slobodu! Od mene dosta!

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bila jednom je napisao:
Silvio Dante je napisao:

drugarcino, tesko da se ti mozes osloniti na usmenu tradiciju, makar ne u kontestu kako si napisao i pises.
Ispite moje ja davno zavrsio tako da se ne brines.

evo recimo ovako imaj jedan proces koji treba proci taj tvoj usmeni izvor ili tradicija da bi postala VJERODOSTOJAN IZVOR. (kritika, unutrasnja spoljasna, interpretacija, provjera...).
prelazi u diskusiju izmedju mene i tebe...
ako imas argumente da sam ja negdje nesto pogresno napisao napisi, ako nemas a mislis drugacije onda imas drugacije misljenje i to je to.

Мрзи ме сада да дискутујем али ево један пример само:

Citiraj:
Da nije bilo partizana, danas bi maternji bio njemacki (uopsteno, ali razumijete sta se zeli reci).

Небулоза али тешка. Мислим да је и најобичнијим лаицима јасно да је ово тешка глупост.

Citiraj:
Partizani su bila jedina vojska koja nije saradjovala sa neprijateljem.

Небулоза бр. 2. Па чад и тадашњи партизански борци (нпр. Ђилас) пишу у својим мемоарима о сарадњи са непријатељем.

Ево ти примери твојих неистина и то без да сам се нешто трудио да ти котрирам.
Не давај себи и својој писанији на тежини јер реално никакву тежину нема.

Ким, шта се примаш?

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 22:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

kim deal je napisao:
ti o istorij znaš iz partizanskih filmova i to ti je krajnji domet. ti kojima se ti klanjaš su največi dušmani srpskog naroda, a vjerovatno i ti nisi srbin već neki jugosloven ili tako nešto nedefinisano, nit vino nit voda.

bravo majstore, pogodio si ga i sridu niti sam vino niti sam voda :roll: , samo si pogresio film, Mirko i Slavko mi ipak ono...
napisao sam ti da si neozbiljan i lupas al bas bezveze, ubacujes apsolutno teme koje treba posebno posmatrati
iz toga razloga izlazim i iz diskusije sa tobom, a za izdajnike sam ti napisao da si se razmahao tim pojmom kojega zapravo uopste ne razumijes, jedan covjek veoma lako moze biti za jedne izdajnik a za druge heroj...
a ocigledno ti je i tesko razumijeti da imate drugacije misljenje i zeljeti drugu stvar ne znaci biti izdajnik...
haj cao

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 22:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Silvio Dante je napisao:
bila jednom je napisao:

Citiraj:
Da nije bilo partizana, danas bi maternji bio njemacki (uopsteno, ali razumijete sta se zeli reci).

Небулоза али тешка. Мислим да је и најобичнијим лаицима јасно да је ово тешка глупост.

Citiraj:

Небулоза бр. 2. Па чад и тадашњи партизански борци (нпр. Ђилас) пишу у својим мемоарима о сарадњи са непријатељем.

Ким, шта се примаш?

Ako te mrzilo da diskutujes onda se nisi trebao javljati.
O ovome sto si naveo, znao sam tacno da ce se profili poput tvoga javiti na to, al zato sam ekstra napisao nesto u zagradi a za drugu tvrdnju rekao da su to cinjenice, a da je uvijek odstupanja bilo, jer u ratu u pravilu nema pravila. Niko nije rekao i ne moze se tvrditi da nije bilo saradjivanja, ali mi pricamo o cinjenicama tj. malo sire gledamo, jer da bi se uslo u dublju analizu vjeruj mi da niti a ni ja nismo odgovarajacu ljudi za to...
do tada hvataj se za slamke i pobijaj cinjenice...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 23:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2009, 23:57
crni_bl je napisao:
Mišo je napisao:
[quote="crni_bl"
Miso, danas u BiH se izbjegava uopste pricati ili ispostovati nesto antifasisticko! Da je tako nebi ogroman broj spomenika (da ne kazem svi ili 90% njih) palim borcima "onog tamo" rata bilo zapusteno, sruseno, zaboravljeno a ovi novi se svi slave i obiljezavaju sa kompletnom cerimoniom, u kojoj su tu i Crvka, i vlast...znas...gledajuci na to ispade da je se sve stvorilo 1992. godine ili 1995....kako hoces!
E ja o tome pricam! Istorija se pise od zadnjeg rata a ono sto je bilo prije to je katastrofa, nikada vise to ludo vrijeme, pa gdje to ima?!?? Ko se u EU stidi i srami antifasisticke borbe??Niko!!! I isti njemci i italijani slave antifasisticki pokret vise od nas! Znam da zvuci glupo ali tako je! Oni se srame svoje fasisticke istorije i na obilezavanju dana oslobodjenja od fasizma tu su cerimonije i rijeci koje se uopste ne cuju kod nas!!! Zasto???
Pricam o tome kako su sada svi ti ljudi (Srbi, Muslimani, Hrvati, Romi, Jevreji, Slovenci, Makedonci, itd...jednom rijecju Jugosloveni) popljuvani kao da su se borili sa svabama a ne protiv njih,...obicni ljudi sa odlicnim idealima, sa puno ljubavi prema slobodi, prema narodu, prema svojoj zemlji...koji su ginuli za nasu slobodu! Od mene dosta!

Crni ne moraš ti to meni objašnjavati, sve je to meni jasno i u potpunosti se slažem s tobom.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 14:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bila jednom je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Citiraj:

Citiraj:

Ким, шта се примаш?

Ako te mrzilo da diskutujes onda se nisi trebao javljati.
O ovome sto si naveo, znao sam tacno da ce se profili poput tvoga javiti na to, al zato sam ekstra napisao nesto u zagradi a za drugu tvrdnju rekao da su to cinjenice, a da je uvijek odstupanja bilo, jer u ratu u pravilu nema pravila. Niko nije rekao i ne moze se tvrditi da nije bilo saradjivanja, ali mi pricamo o cinjenicama tj. malo sire gledamo, jer da bi se uslo u dublju analizu vjeruj mi da niti a ni ja nismo odgovarajacu ljudi za to...
do tada hvataj se za slamke i pobijaj cinjenice...[/quote]

Јесте чика Куре, ви сте цар...

Твоје чињенице изгледају мање-више као кад би ја написао овако:
"Иначе усташе нису били крволоци (али било је одступања)"

:roll:

Ова тема је већ максимално излизана, нема шта више да се дода и није ми јасно зашто ти опет покушаваш да је реанимираш?

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
urbani, zasto se onda ti onda fatas izlizanih tema?
prvo tema nije izlizana, uvijek ce biti dogadjaja vezanih i za partizane i za WWII. a oni su bili nosioci rata.
drugo, svaki rat nosi svoje zrtve, znas, u njemu isto ucestvuju ljudi kojima se daju svakakve ovlasti i rade i sto je protiv bozijih i protiv ljudskih nacela. u ratu su svi isti, smijesan si kad peres jednu stranu, a blatis drugu... ljudi su i s jedne i s druge strane... braca po krvi, cinu i pameti... imaju samo drugacije motive: ili napadaju ili se brane... nema trece.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 17:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Silvio Dante je napisao:
Твоје чињенице изгледају мање-више као кад би ја написао овако:
"Иначе усташе нису били крволоци (али било је одступања)"

:roll:

obrnuto :wink:

novi sam,izvinjavam se sto se prije nisam javio, zanima me ova tema, nije mi bilo tesko procitati preko 20 stranica da bih vidio sta ljudi pisu, i ne znam zasto tebi smeta...
citao sam i druge teme i normalan si sagovornik,samo na neke teme si izgleda osjetljiviji...

dodacu ti da iz tvog pisanja ipak se cini da razlikujes cinjenice od stvari ko je su moglo biti, da je nesto drugo bilo, ili eventualno koje su se trebale desiti ali iz nekoga razloga nisu...
konkretno za dvije moje recenice koje si se uhvatio...
da nije bilo Partizana tesko da bi ova teritorija bila takva kakva je danas...to je cinjenica...e sada sta bi bilo da su Cetnici pobjedili, da li bi bilo bolje gore, uspjesnija borba, manje zrtava to su sve stvari kako ko zeli intrepretirati...
za drugu recenicu, cinjenica je da su Partizani bili svima zulj, Njemcima, Ustasama a na poslije medjusobnog sukoba i Cetnicima...otvorena saradnja sa protivnikom na nivou vojske nije postojala ni sa jednom od tri ostale navedene vojske, kao npr. kod Cetnika koji su poslije poraza otvoreno saradjivali sa okupatorom...

pozdrav

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 17:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
urbani, zasto se onda ti onda fatas izlizanih tema?
prvo tema nije izlizana, uvijek ce biti dogadjaja vezanih i za partizane i za WWII. a oni su bili nosioci rata.
drugo, svaki rat nosi svoje zrtve, znas, u njemu isto ucestvuju ljudi kojima se daju svakakve ovlasti i rade i sto je protiv bozijih i protiv ljudskih nacela. u ratu su svi isti, smijesan si kad peres jednu stranu, a blatis drugu... ljudi su i s jedne i s druge strane... braca po krvi, cinu i pameti... imaju samo drugacije motive: ili napadaju ili se brane... nema trece.

Не перем ја никога, нити блатим. Мене није блам да имам два антифашистичка покрета за разлику од неких.
Само нећу да ми неко сервира небулозе: као што то неки овде покушавају причом о четницима кољачима и партизанима свецима или о партизанима југословенском антифашистичком покрету а врло је јасно да је тај покрет све док краја 1943. у апсолутној већини био попуњен Србима. А онда су стигли прелетачи...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 18:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Silvio Dante je napisao:
Не перем ја никога, нити блатим. Мене није блам да имам два антифашистичка покрета за разлику од неких.
Само нећу да ми неко сервира небулозе: као што то неки овде покушавају причом о четницима кољачима и партизанима свецима или о партизанима југословенском антифашистичком покрету а врло је јасно да је тај покрет све док краја 1943. у апсолутној већини био попуњен Србима. А онда су стигли прелетачи...

nisi uopste citao sta sam pisao...
stvari kako si ih to dozivio ili shvatio nisam ja napisao...borba izmedju partizana i cetnika je na obadvije strane bila nemilosrdna...
cetnici tebi se svidjalo ili ne su imali svoje akcije protiv nesrpskog stanovnistva...
a partizani nisu bili sveci, zar je to moguce u jednom ratu...partizani su recimo do 1947 ganjali i nastavili ratovati sa ustasama...
ali rekao sam ti...mozemo nabrajati danima primjere gdje su jedni ili druge pravili gluposti, ali to nije poenta price...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 20:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
bila jednom je napisao:
cetnici tebi se svidjalo ili ne su imali svoje akcije protiv nesrpskog stanovnistva...

A kako ne bi imali ? Naravno da su imali, jer su se borili za slobodu srpskog naroda i da ih komunizam ne uvede u iskušenje koje se zove - Zavadi pa vladaj. Šta, Ustaše će da kolju i da strijeljaju, a Četnici će da "sjede na brdima" ? Nemoj se zavaravati.. svako želi da odbrani svoje nacionalne interese, a Četnici su imali interes da odbrane ono što je srpsko i ono što je trebalo da pripada tada "velikoj Srbiji" koju je danas nemoguće ostvariti. Kraljevska vojska je znala svoje obaveze, nju niko na to nije trebao da potsjeća.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 821 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]