banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 02:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 51  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Josip Broz Tito
PostPoslato: 10 Maj 2011, 23:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Josipe svaka cast! Svaka ti je na mjestu :)

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 23:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
I ja se slazem sa zadnjim Josipovim postom ali ne vidim kako je uvezan sa prethodnim sa kojima se skoro uopste ne slazem.
A ti Silvio konstantno cupas fragmente recenica i gradis retoriku iskljucivo oko njih nekoliko a zanemarujes ostatke postova.
A ovo postaje zamorno. Napisao sto sam imao, ko nije lijen a zanima ga neka provjeri, kome se ne da, nije ni bitno.

Tito je bio simbol, figura, motiv koji je drzao narode i narodnosti na okupu, a ekonomiju su formirali i usmjeravali neki drugi ljudi, poznati kao premijeri, clanovi savezne vlade i tvorci ustava(mnozina). Bilo je fino dok je sve to trajalo, imalo je neke pubertetlijske bolesti kao i svako drustvo ali nije trajalo dovoljno dugo da sazori, pusti korijene i odraste u zdravu, potpuno stabilnu i snaznu drzavu, i na kraju stvori snaznu naciju, jugoslovene. Nazalost......

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2011, 00:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
i na kraju stvori snaznu naciju, jugoslovene. Nazalost......

Хвала Богу па није.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2011, 13:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
U Švedskoj ministrica koristila službenu karticu da bebi kupi pelene. I na kraju mjeseca vraćala to. I kada je se to saznalo gotova politička karijera. E sada taj primjer usporedi sa prethodnim prijerom. I usporedi dva načina razmišljanja ljudi. Kada i mi počnemo razmišljati kao Švedi moći će mo prosperirati. A na silu se to ne može postići, ni jednostranački režim nas na silu ne bi mogao naučiti da razmišljamo kao Švedi. U tome je bit.

Nažalost mi smo na pogrešnoj strani Evrope, iliti Balkan pa to kod nas neće moći nikad a možda ni tad....
Citiraj:
Хвала Богу па није.

Bravo! Baš dubokoumno! Šta misliš kako je Bizmark napravio jaku Njemačku a Garibaldi Italiju?

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2011, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Šta misliš kako je Bizmark napravio jaku Njemačku

Takо што је у бици код Кенингсграца растурио Аустрију.

И слажем са се том тактиком. И ми да смо били паметни на време би растурили остале и направили јаку Србију.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2011, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Silvio Dante je napisao:
Citiraj:
Šta misliš kako je Bizmark napravio jaku Njemačku

Takо што је у бици код Кенингсграца растурио Аустрију.

И слажем са се том тактиком. И ми да смо били паметни на време би растурили остале и направили јаку Србију.

pobogu Urbani. prvo nema dovoljno ljudstva jedne nacije da bi mogla imati arijevsku prevlast i nadmoc nad drugom. zaboravi.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2011, 13:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ne to Silvio, UJEDINIO Bavarce, Pruse, Šlezvig i napravio NJEMAČKU NACIJU, Garibaldi ujedinio Napolitance, Mlečane, Toskance u ITALIJANSKU NACIJU. a svi oni su se međusobno mrzili i mlatili 400 godina, pa sad većinu Evrope gledaju sa visoka.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2011, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Ne to Silvio, UJEDINIO Bavarce, Pruse, Šlezvig i napravio NJEMAČKU NACIJU, Garibaldi ujedinio Napolitance, Mlečane, Toskance u ITALIJANSKU NACIJU. a svi oni su se međusobno mrzili i mlatili 400 godina, pa sad većinu Evrope gledaju sa visoka.

Италијане не бих баш коментасирао, нисам упућен али што се Бизмарка тиче он је уједнио Шлезвиг тако што је с војском умарширао у исти (као Хитлер у Аустрију) а поразио Аустрију војно и тако донео превагу Пруској. Баварци су такође били на страни Аустрије али су поклели и они под Пруском. :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 00:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Josip321 je napisao:
U Švedskoj ministrica koristila službenu karticu da bebi kupi pelene. I na kraju mjeseca vraćala to. I kada je se to saznalo gotova politička karijera. E sada taj primjer usporedi sa prethodnim prijerom. I usporedi dva načina razmišljanja ljudi. Kada i mi počnemo razmišljati kao Švedi moći će mo prosperirati. A na silu se to ne može postići, ni jednostranački režim nas na silu ne bi mogao naučiti da razmišljamo kao Švedi. U tome je bit.

Slika

posto sam ja ljubitelj alternativne istorije,a ovo je pak forum,pa da postavim pitanje:
1.sta bi se desilo sa jugom da je tito bio ziv kad se raspadom istocni blok,tj kakvi bi odnosi bili sa evropskom zajednicom?
2.sta bi bilo sa jugom da tito nije bio ziv,a da se nesretni rat nije desio?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 00:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
1. Tesko je i nagadjati
2. Verovatno na fazon Cehislovacke i SSSR

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 01:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ако ћемо ићи тим путем шта би било... онда мислим да би за СФРЈ најбоље било да 1948 није рекла НЕ Стаљину. Да је рекла ДА, распали би се исто, али мислим да би се разишли у миру и као људи.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 02:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
nije meni poenta silvio da druge ubjedujem u jednu politiku ili ideologiju(cak sta vise ubijedio si me da je sfrj ekonomska politika neodrziva,ali sad citam druge argumente,koje imaju smisla,isto kao i tvoji,zbunjen sam ne znam kome da vjerujem :P )....
pitanjje je bilo sta bi bilo sa sfrj poslije 1989 da je tito bio ziv?il da nije bio ziv al da nije bilo rata.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 08:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Josip321 je napisao:
Zar na silu ima smisla nekome nametati ono što mislimo da je dobro. Evo, većina nas je na ovome forumu kršćana (vjerojatno). Zar Bog ne bi mogao svakoga čovjeka učiniti po svojoj volji i da taj čovjek bude odan Bogu i da voli Boga? Moga bi. Ali to onda nije volja čovjeka nego Boga. Bog nam ostavlja slobodu, govori nam što je najbolje ali nas ne sili na to. Moramo sami to prihvatiti.
Tako je i sa narodom.
Ja osobno mislim, u biti i znam na osnovu činjenica, da nas Hrvate HDZ vodi u propast kako gospodarsku tako i etničku. Mislim da je njegov izbor na izborima loša stvar za Hrvate u BH. Ali narod je tako odlučio, neka mu bude. Je ne može se ništa na silu, treba se narod mjenjati i da mu iz guzice dođe u glavu. Ne može narodu biti bolje dok se ne promjeni, dok se ne promjeni način razmišljanja gdje političar javno može reći, odnosno odgovoriti na pitanje, kako daje proračunski novac sinu samo zato da ne bi bio drogeraš, jer bolje da ima nego da bude klošar. I narod tome daje kasnije najveću podršku.

Josipe, slazem se s tobom da nema smisla nametati nekome ono sto mi mislimo da je dobro, covjek treba biti slobodan! Ali vidis, Tito je stvorio 2° Jugoslaviju, sto znaci da je prva postojala kao ujedinjenje Srba, Hrvata i Slovenaca (posle WWI), tako da on nije izmislio toplu vodu on je samo nastavio istu politiku koja je izrasla posle WWI i ujedinio ljude koji pricaju istim jezikom, imaju isti mentalitet, istoriju ali eto jedni klanjaju a drugi se krste, sto ovako sto onako, i na to dodao jos teritorije toj drugoj Jugoslaviji (Istra, Dalmacija i jedno vrijeme Trst)! E sada mora se uzeti u obzir i vrijeme u kojem je stvorena ta Jugoslavija! Partizani protiv nacista i fasista, Komunizam u svijetu protiv kapitalizma, 2 svijetska bloka. i normalno je da je on mogao da ujedini ovaj napaceni narod samo pod zastavom socijalizma, petokrake! Ali sloboda je postojala u toj YU, nisi mogao ici po ulici i govoriti hail Hitler ali brate to je normalno, kako ces to govoriti kad se onoliko krvi prolilo za vrijeme WWII??Kako? Sta ja imam od toga sto danas mogu velicati Drazu ili nekog drugog, a ovamo nemam ni za bureka?!?! Imamo dzep republiku koja je postala jedna obicna kolonija zapada koju svako izbjegava, evo jos malo pa i "braca" preko Drine. Uopste me nebi cudilo da jedno jutro ustanem a oni napravili kineski zid duzinom Drine!!!
Nepokoreni je spomenuo Italiju i njeno ujedinjene od strane Garibaldija, eto on je sa 1000 vojnika 1861. godine krenuo sa Sicilije i osvojio citavu Italiju sa svojom idejom ujedinjena iste! Narod koji se toliko razlikuje izmedju sjevera, centra i juga da je to cudo, vise nego Slovenac i Makedonac! Ali zajedno smo jaci! To je glavna sifra! Znas sta je problem ovog zadnjeg rata? Problem je sto je svako htjeo biti Tito!!!! Eeeee al ne ide to tako jedan je Tito!!!!

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 08:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
alkibijad je napisao:
..
pitanjje je bilo sta bi bilo sa sfrj poslije 1989 da je tito bio ziv?il da nije bio ziv al da nije bilo rata.

1989. je Tito već bio prevaziđen tip političara,plus imao bi već sto godina i vjerovatno bi drugi upravljali u njegovo ime.
Šta bi bilo da SFRJ nije završila onako kako jeste?Bili bi u EU,imali bi već transformisanu privredu,Marković je već bio krenuo u tom smijeru,privatizacija ne bi bila ovako lopovska kako jeste,srednja klasa bi "ofalila" ali ne u ovom obimu u kojem jeste,do sada bi već bili prvaci svijeta u svim mogućim sportovima uključujući i fudbal,većina bi razmišljala o tome gdje će na more ove godine,a ne kako da preživi i ovo ljeto....Bilo bi bolje,definitivno.Jedino što ne bi bilo ovoliko crkava i džamija ali one i ovako zvrlje prazne pa i ne bi bila neka štetaa.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 09:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
_zoka je napisao:
alkibijad je napisao:
..

1989. je Tito već bio prevaziđen tip političara,plus imao bi već sto godina i vjerovatno bi drugi upravljali u njegovo ime.
Šta bi bilo da SFRJ nije završila onako kako jeste?Bili bi u EU,imali bi već transformisanu privredu,Marković je već bio krenuo u tom smijeru,privatizacija ne bi bila ovako lopovska kako jeste,srednja klasa bi "ofalila" ali ne u ovom obimu u kojem jeste,do sada bi već bili prvaci svijeta u svim mogućim sportovima uključujući i fudbal,većina bi razmišljala o tome gdje će na more ove godine,a ne kako da preživi i ovo ljeto....Bilo bi bolje,definitivno.Jedino što ne bi bilo ovoliko crkava i džamija ali one i ovako zvrlje prazne pa i ne bi bila neka štetaa.

potpis

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 09:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bili bi u EU ali kao pojedinacne zemlje, sumnjam da bi to bilo u komadu, jer su 90-e bile godine promena i ko god se zelio resiti komunizma i unutrasnjih problema, to je i u radio (Nemacka, Cehoslovacka, SSSR, SFRJ)

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 09:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Rješavanje komunizma ne bi značilo i raspad države.Moglo bi značiti ali nije obavezno.Raspad države svejedno ne bi dozvolio ono šta sam ja napisao.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 09:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
_zoka je napisao:
alkibijad je napisao:
..

Slazem se! Jos bi pokazali svijetu da smo civilizovan narod!!!

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 09:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Rješavanje komunizma ne bi značilo i raspad države.Moglo bi značiti ali nije obavezno.Raspad države svejedno ne bi dozvolio ono šta sam ja napisao.

Resavanje komunizma JESTE dovelo do raspada i rata, ja sam prethodni post napisao kao odgovor alkibijadov i tvoj post, sta bi bilo da nije bilo rata

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 09:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Govori se o situaciji ŠBBKBB,šta bi bilo da nije bilo rata.Da smo imali pametnije političare

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 51  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]