banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 821 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Partizani
PostPoslato: 20 Jan 2010, 14:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Zavisi sta sve spada u podrucje Bosanske Krajine? :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 15:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
zerocool je napisao:
kim deal je napisao:

postoji izreka "smije se kao lud na brašno", ja od vas vidim samo smijeh, ali nikako da vidim neke argumente čime bi ste negirali ono o čemu ja govorim.
makedonija je bila antička država koja se pominje još u biblij, tadašnji makedonci nisu bili slaveni niti su slaveni bili još naselili ove prostore tako da ni makedonski identitet ne pripada slavenima već grcima, jedini slaveni koji su seobom slavena, naseljeni na tom području su srbi i bugari, i jedini slavenski jezici koji se tu govore su srpski i bugarski, otud je i logično grčko nepriznavanja imena države makedonija, jer to nije stvarni, već prisvojeni odnosno ukradeni identitet koji pripada grcima, kao što jezik jeste bugarski.
ako imate neke bolje informacije i činjenice drago bi mi bilo da me demantujete snagom argumenata, a ne da se keslate kao "ludi na brašno".

Anticki "Makedonci" su bili Grci. Makedonija je bila Grcka pokrajina u anticko vrijeme. Tu je rodjen Grk Aleksandar Makedonski, i zato Grci nedaju Makedoniji da se zove Makedonija kad oni jos imaju pokrajinu u sjevernoj Grckoj koja se zove tako.. Jest da je offtopic ali morao sam se ubaciti :) I spustite loptu malo, nastavite normalno diskutovati, ne mogu ni ja stalno brisati sve uvrede i ostalo..

:D to što si ti sad rekao i ja im cijelo vrijeme pokušavam objasnit, ali neznalicama to nije jasno pa se grohotom smiju. valjda će sad to shvatit kad im neko sa titulom urednika to govori :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Citiraj:
nisu u istorij ni poznati makedonci kao narod, a kamoli makedonska država (mislim na slavene i na slavensku makedoniju), taj prostor je uvjek bio srpski ili bugarski, a narod opet ili srbi ili bugari. upravo zbog te činjenice grci ne priznaju ime te države

Da se ne lazemo :evil3:

I da, :lol:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
BOSANSKI_NOVI je napisao:
ERROR je napisao:
@Kim..
Citiraj:
prostor je uvjek bio srpski ili bugarski, a narod opet ili srbi ili bugari. upravo zbog te činjenice grci ne priznaju ime te države

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Majstore, gdje ti kupis ove informacije?

Od doktora četničkih znanosti na Univerzitetu "DRAŽEVINA" kod Višegrada!

:lol: :lol: :lol:

Можда од тренутно најјаче и водеће македонске стране ВМРО - ДПНЕ која има апсолутну власт у држави? ВМРО - ДПНЕ иначе пропагира припадност македонског етноса бугарском односно уске везе Македонаца и Бугара те представљају садашње Македонце као спој Бугара и словенских племена а македонски језик представљају као посебан језик који је произашао из бугарског и у склопу свих тих теза они пропагирају јачање веза између ВФЈР Македоније и Бугарске.
Треба мало познавати материју а не само лупати да би се некоме ударала контра.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 17:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 09:34
Lokacija: BL dok me nisu izgurali kundacima, bajonetima, opancima...
Vidim neki lupaju takve gluposti da ce se stidjeti kad odrastu.

Da, Srbi su (manjom) vecinom bili u partizanskim redovima. Zato sto, ipak, srbi su vecinom razumni i prosjecne IQ pa se kao takvi nisu htjeli mjesati u isti biznis sa ZZTopovima. A pred kraj rata, kad su vidjeli kud puse vjetar, ZZT su masovno prelazili u partizane.

Lokalna istorija: Na Poniru, iznad Starcevice, ima jedna livada zvana, cini mi se "medjugorje"; na sred livade ima jama u koju su, 1941ve, bacena 4 banjalucana romske nacionalnosti. Dva su bila "nedoklana". Jedan je uspio uspuzati do pola puta prema izlazu i tu je preminuo. (Kosti sve govore. Tko voli istrazivati, bujrum. Samo za prvih 5 m. jame treba uze.) Drugi je uspio ispuzati, prezivio je i zivio na V brjegu do 1993ce ked su ga kao starca prognali. Klali su ga, i u jamu bacili, CETNICI. Ali i PARTIZANI. Zagonetka? Jednostavna: Te prelivode su kraj rata docekale kao partizani.
Interesantna napomena: 1990te, u vrijeme kad su se "prodavale krave i kupovale puske" cuo sam pricu da su u tu jamu ustase bacile srpsku nejac. Ústase na Poniru!!! ha ha... to je isto ko' Pavelic na Ravnij Gori.

Lokalna istorija br2: 1983ce mi prica jedan vojvoda iz Imljana (poslije malo meze i sljive) kako je odrapio 7 godina, a svi njegovi borci dobili partizanske penzije. Proslo nekoliko sedmica i izadje u "Glasu" (tad je bio smo GLAS, bez onog srpski) clanak o 11 cetnika koji primaju partizanske boracke penzije. Za mene je masovni prelazak "srba" iz cetnika u partizane fakat bez pitanja. I sam Tito je jednom prilikom, u jednom govoru, rekao: "Da sam imao ovoliko boraca, rat ne bi trajao 4 godine." Cast izuzetcima, ali te bradade jajare stvarno nemaju ni morala ni integriteta.

A sada o partizanima. Nisu ni oni bas samo brali ljubicice po planinama... A Bleiburg?? Pecine i jame u Sloveniji su pune kostiju a zemlja dobro zadzubrena masovnim grobnicama.
Kao sto netko vec napisa: patrizani su samo bili najmanje zlo. A ruku na srce, u poredjenju sa danasnjim ludjacima, stvarno su bili samo "obdaniste",

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 17:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Citiraj:
nisu u istorij ni poznati makedonci kao narod, a kamoli makedonska država (mislim na slavene i na slavensku makedoniju), taj prostor je uvjek bio srpski ili bugarski, a narod opet ili srbi ili bugari. upravo zbog te činjenice grci ne priznaju ime te države

Da se ne lazemo :evil3:

I da, :lol:

pa da upravo zbog te činjenice, da ni srbi ni bugari nisu makedonci i da nijedan slavenski narod nema pravo da svojata to ime, ni zemlje ni naroda. šta ti nije jasno :roll:

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 17:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BrozTvrtko je napisao:
ima jama u koju su, 1941ve, bacena 4 banjalucana romske nacionalnosti. Dva su bila "nedoklana". Jedan je uspio uspuzati do pola puta prema izlazu i tu je preminuo. (Kosti sve govore. Tko voli istrazivati, bujrum. Samo za prvih 5 m. jame treba uze.) Drugi je uspio ispuzati, prezivio je i zivio na V brjegu do 1993ce ked su ga kao starca prognali. Klali su ga, i u jamu bacili, CETNICI.

ala si ga zasro, pa odakle četnici 41' u banja luci, i zna se ko je istrebljivao rome, tvoja ustaška bratija koju nisi pomenuo. :lol: čuj41' četnici u BL.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 20:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 09:34
Lokacija: BL dok me nisu izgurali kundacima, bajonetima, opancima...
kim deal je napisao:
ala si ga zasro, pa odakle četnici 41' u banja luci, i zna se ko je istrebljivao rome, tvoja ustaška bratija koju nisi pomenuo. :lol: čuj41' četnici u BL.

Neopozivo si dokazao da ni ti ni tvoji roditelji niste Blucani. U protivnom bi znao gdje je Ponir i da je, dobar dio onog rata, kod Rebrovca na ljevoj obali bila domobranska straza a na desnoj cetnicka. "nedoklani" R.M. je primao titinu boracku penziju; isto kao i njegov koljac.
A za ono da je ustaska bratija "moja", bio bi red da molis za oprostaj(na zalost to ne ocekujem jer za priznati gresku treba imati m..da)
Ma sta ja ovdje dangubim sa ovakvim zvekanima...
odoh na pecanje
Zalupio sam vratima!

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 21:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BrozTvrtko je napisao:
kim deal je napisao:

Neopozivo si dokazao da ni ti ni tvoji roditelji niste Blucani. U protivnom bi znao gdje je Ponir i da je, dobar dio onog rata, kod Rebrovca na ljevoj obali bila domobranska straza a na desnoj cetnicka. "nedoklani" R.M. je primao titinu boracku penziju; isto kao i njegov koljac.
A za ono da je ustaska bratija "moja", bio bi red da molis za oprostaj(na zalost to ne ocekujem jer za priznati gresku treba imati m..da)
Ma sta ja ovdje dangubim sa ovakvim zvekanima...
odoh na pecanje
Zalupio sam vratima!

kao slučajno si izostavio da spomeneš ustaše, koji su tad bili jedina vlast u BL :roll:
četnici u BL 41' grohotom se smijem :lol:
zalupio si ti vrata činjenicama i istini, a što se foruma tiče i argumenata i svrsishodnosti svojih postova možeš vrata zalupit zauvjek ionako lupaš gluposti bez ikakve osnove, logike i smisla.
da nije možda četnika bilo u zagrebu i sarajevu, da nisu možda i tamo četnici ubijali jevreje i rome :roll: četnici u BL 41' ubijaju rome :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 22:00 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Joshavka nije tako daleko od Banja Luke a tako puna cetnika. Ne ubise li tamo Dr. Mladena Stojanovica?

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 22:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
Joshavka nije tako daleko od Banja Luke a tako puna cetnika. Ne ubise li tamo Dr. Mladena Stojanovica?

nije ni romanija tako daleko od sarajeva :roll:

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 09:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Bilo je cetnika u blizini Banjaluke, ... Josavka, Celinac, Manjaca, ...

Ali, meni su super ovi BrozTvrtkovi istorijski argumenti i dokazi.
Pricao mi jedan djed uz malo rakije i meze, ... hehehehh :lol:
Sjajno, sjajno, ... :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 14:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ovde se stvarno pocelo lupati i pisati gluposti.
Mene licno vrijeda kad neko pise nesto ruzno o Cetnicim jer su moju familiju sa oceve strane upravo Cetnisi spasili od pokolja kakv je uraden u Drakulicu. Te price kao sto Acrobatico napisa meni pricao dedo partizan mozete okaciti macku o rep i danas se prica da je u Srebrenici poklano xxxxx muslimana da je silovano xxxxx zena da je ovo da je ono pa jel to sve tacno(nije mi cilj omalovaziti ili umanjiti nicije ztve) ali brate nemoze se ni pretjerivati laze se i preuvelicava sad a mozete misliti koliko se lagalo i preuvelicavalo 45-kraj 80ih.
Ove slike sto se pojavljuju mogu biti slike sa nekih pregovora a uzete su kao da su se slikala rodena braca i u ovom ratu mozemo naci kako zajedno sjede mnogi "drzavnici"(Slobo, Tudman, Alija) zajedno dok pregovaraju ili mnogi generali(Dudakovic-Talic) pa jel sad trebamo to uzeti kao da su se slikali saveznici. Komunisti su pisali istoriju 46-kraj80ih pa se sad sve vidi zamislite da sad istoriju pisu muslimani a vi svi slijepo vjerujete u to blago vama

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 14:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Vuk_samotnjak je napisao:
Ovde se stvarno pocelo lupati i pisati gluposti.
Mene licno vrijeda kad neko pise nesto ruzno o Cetnicim jer su moju familiju sa oceve strane upravo Cetnisi spasili od pokolja kakv je uraden u Drakulicu. Te price kao sto Acrobatico napisa meni pricao dedo partizan mozete okaciti macku o rep i danas se prica da je u Srebrenici poklano xxxxx muslimana da je silovano xxxxx zena da je ovo da je ono pa jel to sve tacno(nije mi cilj omalovaziti ili umanjiti nicije ztve) ali brate nemoze se ni pretjerivati laze se i preuvelicava sad a mozete misliti koliko se lagalo i preuvelicavalo 45-kraj 80ih.
Ove slike sto se pojavljuju mogu biti slike sa nekih pregovora a uzete su kao da su se slikala rodena braca i u ovom ratu mozemo naci kako zajedno sjede mnogi "drzavnici"(Slobo, Tudman, Alija) zajedno dok pregovaraju ili mnogi generali(Dudakovic-Talic) pa jel sad trebamo to uzeti kao da su se slikali saveznici. Komunisti su pisali istoriju 46-kraj80ih pa se sad sve vidi zamislite da sad istoriju pisu muslimani a vi svi slijepo vjerujete u to blago vama

pa dobro jel nisu bili saveznici u ovom ratu? ja mislim da jesu...dok su oni jeli i pili zajedno, j......i najbolje ribe i dogovarali se ko ce sta uzet od bivse nase republike, narod je ginuo na sve strane! samo da se razumjemo ja smatram to vecim zlocinom nego nekakav pokolj...izdaja je gora...
rat je rat i gine se ali zato su oni dirigovali taj rat a pucao im je k...c (izvinite na rijecnik) za narod!!
ahh...da, slobo se najgore pokazao od ove trojke!!!

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 14:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Na svaki argument postoji kontra argument.
Mislis da nema slika partizana i Cetnika, ustasa, svaba... mislis da ta dokumentacija nije unistena. Mislis da partizani nisu surovali sa drugom stranom Partizani su na robiju slali po pola svoje familije napravili su veca ubijanja 46-47te nego sto je napravljeno 41-45 al opet ponavljam oni su pisali istoriju "zato im treba i vjerovati".

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 15:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dust je napisao:

Убише. А знаш ли зашто?

Citiraj:
Ali, meni su super ovi BrozTvrtkovi istorijski argumenti i dokazi.
Pricao mi jedan djed uz malo rakije i meze,

Ја такве доказе уопште не бих занемаривао. Доста тога се сазна из приче кроз сведоке времена јер много тога се у званичним уџбеницима цензурисало и цензурише.
Лично јако волим усмену народну историју јер има заиста података до којих је тешко доћи званичним путем.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 17:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2008, 23:01
urbana_extravaganca je napisao:

Можда од тренутно најјаче и водеће македонске стране ВМРО - ДПНЕ која има апсолутну власт у држави? ВМРО - ДПНЕ иначе пропагира припадност македонског етноса бугарском односно уске везе Македонаца и Бугара те представљају садашње Македонце као спој Бугара и словенских племена а македонски језик представљају као посебан језик који је произашао из бугарског и у склопу свих тих теза они пропагирају јачање веза између ВФЈР Македоније и Бугарске.

8) 8) 8)

cekaj, ti nekome govoris o poznavanju materije, a u istom pasusu si napisao bugar i slovenskih plemena...ccccc, a cije su pleme bugari, boga ti?

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kidem je napisao:
urbana_extravaganca je napisao:

8) 8) 8)

cekaj, ti nekome govoris o poznavanju materije, a u istom pasusu si napisao bugar i slovenskih plemena...ccccc, a cije su pleme bugari, boga ti?

Турско-татарско.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 17:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2008, 23:01
hahahaaa 8) 8) 8) 8) vazi

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 17:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Краљу...

Бугари су примили само писмо и православље од Јужниј Словена.

Бугари потичу од племена тзв. Прабугара (или Протобугари)који су били племе турко-татарског порекла.
Наравно, кроз историју су се мешали са Словенима али њихово етничко порекло је турско-татарско.

Citiraj:
Трећи део Бугара, предвођен каном Аспарухом, преселио се на Балкан, где се помешао са Словенима и створио државу која постоји и данас.

Ја мислим да се код нас у школама већ у другом / трећем разреду учи о Јужним Словенима и да у исте спадају: Срби, Хрвати, Македонци, Словенци.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 821 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]