_zoka je napisao:
Jesi li ti bio skoro u Bugarskoj.....Ja nisam od '96.-te...Moj tata je iz Pirota,čini mi se 13 km od Bugarske.....Bio sam tamo i prije ovog rata i poslije.....Za vrijeme komunizma kod njih i poslije.Znaš šta se promjenilo? Skoro ništa.Bugari i dalje žive užasno,a živjeli su još gore.Da si kao primjer naveo Mađarsku pa hajde ali Bugarsku.....
Био сам у Бугарској прије 3 године, за разлику од тебе. Прошао читаву Бугарску у смјеру запад-исток (ишао на море код Варне).
Овај западни дио Бугарске је као југ Србије, али овај приморски дио је баш напредовао и то је оком видљиво. Глупост је рећи да живе грозно, а поготово да живе горе него у комунизму. Ми смо по тој логици у средњем вијеку.
_zoka je napisao:
Koja neutralnost,bolan?Šta bi bilo kada bi Hitler završio sa Rusima.....Ne bi se okrenuo Srbima?Koliko se ja sjećam istorije,nije se baš pohvalno izražavao o Slavenima....
Неутралност, Зока.
Не курчиш се. Чуваш народ. Не гинеш за неке идеале. Поготово не гинеш за идеале типа "комунизам" или "самоуправни социјализам".
То није био наш рат, наш сукоб. То је био сукоб великих држава.
Отпор фашистима? Знаш како су Холанђани пружали отпор фашистима? Кад Нијемци уђу у кафану, они из протеста изађу из те кафане. И они се поносе тим својим отпором.
А ми смо се курчили. Па су нас прегазили Нијемци (како и не би, прегазили су Француску за 40 дана).
Па су Нијемци довели усташе. А они побили силан народ. У јамама и Јасеновцу.
Ништа није вриједно људских живота. Владару је посао да љуби гузицу јачем од себе ако ће тако сачувати народ. Јебеш приче о правој страни. Милош Обреновић је створио слободну Србију не оружјем и људским губицима већ памећу и подилажењем јачем од себе (Турцима).