banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Avg 2025, 01:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: 6. APRIL
PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Руjа je napisao:
Citiraj:
Ne bi.I nisam na strani Sovjeta.Ja sam na svojoj strani.

На страни Тита? Ко је дозволио 400 000 Албанцима из Албаниjе да живу на Косову, дао је аутономију Косову, Хрватскоj оно што ниjе припадало Хрватима? Добар избор.

Hajde okani me se majke ti.....Ti si toliko gluva za bilo šta osim svoje šovinističko/pravoslavno/slovensko bratstvo/ priče da nemam volje da diskutujem sa tobom.Doviđenja i prijatno.

Jebo se ja kad sam otvorio ovu temu.Otvorio sam je radi 4000 mrtvih ljudi,a vidi šta ispade.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
па то је кад посматраш само своју породицу.
ја посматрам цијели српски народ и зло које му је нанио комунизам.
убијена је цјелокупна српска елита тих година, уништавање националног бића, креирање вјештачких нација и одрођавање српскг народа, давање српских територија другим државама итд итд.. то је продукт комунизма.

цвокс, у којој мјери?
хајде нађи колико је људи у свијету страдало од фашизма а колико од комунизма?

у тој држави је било добро оном ко је био у партији.
свима другима није било добро.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
АЛЕКСАНДАР je napisao:
...ето, сви су имали таква мјеста и логоре, и фашисти, и комунисти итд..
дајте ми једно такво мјесто које су водили четници?

Jesi li čuo za Banjicu? Sada neću da generalizujem pojam četnici, ali neka vrsta srpske paravojne organizacije pod komandom Nedića/Ljotića/nekog drugog kvislinga i šupka se "brinula" za taoce, komuniste i antifašiste uopšte, dovedene tamo.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
_zoka je napisao:
Jesi li ti bio skoro u Bugarskoj.....Ja nisam od '96.-te...Moj tata je iz Pirota,čini mi se 13 km od Bugarske.....Bio sam tamo i prije ovog rata i poslije.....Za vrijeme komunizma kod njih i poslije.Znaš šta se promjenilo? Skoro ništa.Bugari i dalje žive užasno,a živjeli su još gore.Da si kao primjer naveo Mađarsku pa hajde ali Bugarsku..... :wink:

Био сам у Бугарској прије 3 године, за разлику од тебе. Прошао читаву Бугарску у смјеру запад-исток (ишао на море код Варне).
Овај западни дио Бугарске је као југ Србије, али овај приморски дио је баш напредовао и то је оком видљиво. Глупост је рећи да живе грозно, а поготово да живе горе него у комунизму. Ми смо по тој логици у средњем вијеку.
_zoka je napisao:
Koja neutralnost,bolan?Šta bi bilo kada bi Hitler završio sa Rusima.....Ne bi se okrenuo Srbima?Koliko se ja sjećam istorije,nije se baš pohvalno izražavao o Slavenima....

Неутралност, Зока.
Не курчиш се. Чуваш народ. Не гинеш за неке идеале. Поготово не гинеш за идеале типа "комунизам" или "самоуправни социјализам".
То није био наш рат, наш сукоб. То је био сукоб великих држава.
Отпор фашистима? Знаш како су Холанђани пружали отпор фашистима? Кад Нијемци уђу у кафану, они из протеста изађу из те кафане. И они се поносе тим својим отпором.
А ми смо се курчили. Па су нас прегазили Нијемци (како и не би, прегазили су Француску за 40 дана).
Па су Нијемци довели усташе. А они побили силан народ. У јамама и Јасеновцу.

Ништа није вриједно људских живота. Владару је посао да љуби гузицу јачем од себе ако ће тако сачувати народ. Јебеш приче о правој страни. Милош Обреновић је створио слободну Србију не оружјем и људским губицима већ памећу и подилажењем јачем од себе (Турцима).

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Meni nije jasno kako neko toliko moze biti obmanjen tim komunuzmom.
Prva stvar je sto komunizam kao komunizam nije ni postojao. Postojao je socijalizam. Pa Marks se sigurno okrece u grobu zbog toga koliko su njegove ideje izvrnute i pogresno protumacene. Kao sto se i Nice okrece u grobu jer ga nazivaju nacistom.
Samo zato sto se tada zivjelo dobro ne znaci da je i bilo dobro.
Najlakse je reci zivjelo se dobro. Malo treba gledati siru sliku. Komunisticke vodje nisu imale neko opste blagostanje u vidu, niti su se nesto posebno brinuli za narod. To je rezim koji se ne razlikuje mnogo od nekog drugog.
Titova Jugoslavija je prvi uzrok rata na ovim prostorima. Mi ispastamo zbog te ideje bratstva i jedinstva. Sta mene briga sto se nekada zivjelo dobro kad se sad radi u prosjeku za 500 km?

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:

Jesi li čuo za Banjicu? Sada neću da generalizujem pojam četnici, ali neka vrsta srpske paravojne organizacije pod komandom Nedića/Ljotića/nekog drugog kvislinga i šupka se "brinula" za taoce, komuniste i antifašiste uopšte, dovedene tamo.

тај логор су основали Њемци а не четници.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
E _zoka otovrio si temu radi 4000 ljudi, ali ih je nepotrebno izgunulo mnogo, mnogo, vise. A i tih 4000 zrtava se mozda moglo izbjeci. To je poenta.
Samo, nekom je zinula bulja na vlast u medjuvremenu. Jbg, ukazala se prilika koja se ne ponavlja.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Činjenica je da je Yuga bila na kraju na pobjedničkoj strani i da je stekla veliki ugled u svijetu svojom borbom protiv fašizma i samo manji dio populacije označen je za sva vremena kao izdajnici i sluge fašistima.
Da nije bilo tako i da KP nije uradio ono što je uradio puno veći broj ljudi i raznoraznih pokreta bi se stavio u službu Hitleru (ili bio na silu mobilisan) i ginuo po ostalim ratištima i porazom fašizma svi bi kolektivno bili označeni kao fašisti.
Porediti Yugu i zemlje koje su ostale pod čizmom Rusije je glupo, jer smo npr. za Čehoslovačku bili Amerika.
Smrt fašizmu

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Jebo se ja kad sam otvorio ovu temu.Otvorio sam je radi 4000 mrtvih ljudi,a vidi šta ispade.

4000 људи мртво тог дана. На Васкрс.

А зашто?

И сва прича која је произашла је прича да ли је могло другачије.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:24 
Administrator
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
Ништа није вриједно људских живота. Владару је посао да љуби гузицу јачем од себе ако ће тако сачувати народ. Јебеш приче о правој страни. Милош Обреновић је створио слободну Србију не оружјем и људским губицима већ памећу и подилажењем јачем од себе (Турцима).

Sa ovim se slažem u potpunosti.Ali mi se i sada kurčimo.Kad Tadić progura rezoluciju onda je izdajnik.Nema veze što će se sa tim dobiti makar jedan poen za Srbiju na međunarodnoj sceni.
Samo ne ljubi se guzica onome ko u svojoj ideologiji ima uništenje tvoje "rase".....
Nisam rekao da se u Bugarskoj živi gore nego prije pada komunizna nego jednako loše.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
shoole je napisao:
Милош Обреновић је створио слободну Србију не оружјем и људским губицима већ памећу и подилажењем јачем од себе (Турцима).

Ovo nisam znao!

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Imate temu na kojoj se mozete prepucavati sto se tice komunizma i cetnika.

Beograd je bombardovan u ranu zoru 6. aprila 1941. Hitler je bacio na Beograd razarajuće bombe od 1.000 kg, a sama operacija bombardovanja Beograda imala je simboličan nazov Kaznena odmazda. Već u prvom naletu pogođen je prvi civilni objekat u gradu - hotel Avala gde je poginuo i ministar jugoslovenske vlade Franjo Kulovec. U toku bombardovanja 6. i 7. aprila poginulo je 10.000 Beograđana. Bačene su velike količine bombi na stambene četvrti, a porušena je i Narodna biblioteka Srbije u kojoj je izgoreo najveći deo materijala od neprocenljive vrednosti (kulturni genocid). Napadom na Beograd lično je zapovedao nemački general-lajtnant Aleksandar fon Ler čija je 3. vazduhoplovna flota izvršila bombardovanje grada.

Vrh

Administrator
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
_zoka je napisao:

А зашто?

Možda je i moglo....ali me jedno čudi.Ovi "četnici"...kad se pokrene priča o podršci KPJ u Srbiji prije rata,kažu da je nije bilo i da su martovske demonstracije organizovali Englezi....Sad odjednom komunisti krivi...

Vrh

Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
cvox je napisao:
nije se islo na otok sto si ukrao cokoladu ili izbunarao novcanik nekom :wink:

A nego zbog cega se islo??
Hajde ti nama reci.
Ja tebi kazem na primjeru mog dede, a on nije bio jedini.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
shoole je napisao:
_zoka je napisao:

А зашто?

Možda je i moglo....ali me jedno čudi.Ovi "četnici"...kad se pokrene priča o podršci KPJ u Srbiji prije rata,kažu da je nije bilo i da su martovske demonstracije organizovali Englezi....Sad odjednom komunisti krivi...

колико је бројала чланова КПЈ прије рата?

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
shoole je napisao:
Био сам у Бугарској прије 3 године, за разлику од тебе. Прошао читаву Бугарску у смјеру запад-исток (ишао на море код Варне).
Овај западни дио Бугарске је као југ Србије, али овај приморски дио је баш напредовао и то је оком видљиво. Глупост је рећи да живе грозно, а поготово да живе горе него у комунизму. Ми смо по тој логици у средњем вијеку.

i ja sam u Sofiji 15 dana, i to jedino mjesto gdje su me dosad noge nosile a da me ne potegne zelja da odem opet. hvala.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
АЛЕКСАНДАР je napisao:
STRATOKASTEL je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:

тај логор су основали Њемци а не четници.

Evo koji su:

Citiraj:
Командант логора на Бањици био је немачки поручник Фридрих Вили, док је дужност управника логора вршио Светозар Вујковић. Логор је званично био у надлежност Управе града Београда, па су тако у логорској управи били заступљени већином српски цивилни органи који су вршили разне административне послове. Заменик управника логора је био Радован Чарапић. Стражу и обезбеђење логора давали су војници српске жандармерије, а касније Српске државне страже и Српског добровољачког корпуса..

Poslednji put menjao STRATOKASTEL dana 06 Apr 2010, 12:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:32 
Administrator
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:

Kakve to sad veze ima osim da pokaže da su Englezi stvarno organizovali demonstracije i pokaže da je sva ova priča o komunistima bila bez povoda?

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:

Kakve to sad veze ima osim da pokaže da su Englezi stvarno organizovali demonstracije i pokaže da je sva ova priča o komunistima bila bez povoda?

па то и хоћу.
значи око тога се слажемо?
да КПЈ прије рата није имала никакав утицај и присталице и да је искористила рат како би дошла на власт?

STRATOKASTEL, ако су њоме управљали четници како то да су онда поред одјељења за јевреје постојала и одјељења за присталице равногорског покрета?

Citiraj:
* Соба бр.3 - соба где су били затварани партизани и присталице НОП-а

* Соба бр.4 - соба смрти за све политичке осуђенике.

* Соба бр.6 - соба где су били затварани Јевреји.

* Соба бр.7 - соба где су били затварани четници и присталице Равногорског покрета.

* Соба бр.8 - соба где су били затварани политички кривци по линији НОП-а.

* Соба бр.9 - женска соба талаца које су биле затваране као присталице Драже Михаиловића (супруге четничких команданата и истакнутих политичких или војних личности у Равногорском покрету).

* Соба бр.10 - соба где су затваране присталице Равногорског покрета.

* Соба бр.11 - соба за смештај логорских стражара.

* Соба бр.12 - заједничка соба где су затваране присталице НОП-а и Равногорског покрета. Од септембра 1943. искључиво соба присталица Равногорског покрета.

* Соба бр.13- женска соба . Од марта 1943. соба у којој су били затварани кривци Специјалне полиције.

* Соба бр.14 - канцеларија управника логора.

* Соба бр.16 - соба где су затваране Јеврејке.

* Соба бр.17 - соба где су затварани кривци Гестапоа. Од априла 1944. соба присталица Равногорског покрета.

* Соба бр.24 - соба за пролазне затворенике који су чекали транспорт у интернацију или неки други логор.

* Соба бр.25 - соба у којој су затварани криминалци и преступници.

* Соба бр.35 - соба у којој су затварани интелектуалци (доктори наука, магистри и научници)

* Соба бр.36 - соба у којој су затварани интелектуалци (доктори наука, магистри и научници)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Sa ovim se slažem u potpunosti.Ali mi se i sada kurčimo.Kad Tadić progura rezoluciju onda je izdajnik.Nema veze što će se sa tim dobiti makar jedan poen za Srbiju na međunarodnoj sceni.

Пусти Тадића, отићи ћемо далеко од основне теме. Не, Тадић за мене није издајник већ тренутно најбољи политичар кога има Србија. Али то је већ друга прича.
_zoka je napisao:
Samo ne ljubi se guzica onome ko u svojoj ideologiji ima uništenje tvoje "rase".....

Љубиш, Зока, ако је јачи. Нисмо љубили априла 1941. године, па су ти Нијемци довели оне који су још гори - усташе.
Бугари су Словени. Је ли их Хитлер уништио? Пољаци су Славени. Је ли тај народ уништен?

Али да не идемо више у ШББКББ причу...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]