banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jun 2025, 23:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 461 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Historija Bosne
PostPoslato: 01 Feb 2012, 15:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
има овдје довољно избјеглих из сарајева да знају стање тамо.
прихвати чињеницу да сте сунцокрети, да се окрећете како сунце грије, да мјењате стране и имена као чарапе. сваком окупатору сте гланцали чизме и везали пертле, ви сте квинслизи који су издали Босну и својим комшијама забијали нођ у леђа. то је истина, то је факт.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 15:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Dobro drzava BiH je drzava svih Bosanaca i Hercegovaca, e sad ti meni objasni ko su jedni, a ko drugi, sta si ti po svom etnickom porijeklu, Bosanac ne mozes biti jer Bosna je rijeka, Bosnjak je relativno nov naziv koji se opet izvodi od Bosne, vjerski ste muslimani, ali to vam ne moze biti identitet. Porfirogenit poznaje samo Srbe i Hrvate, sta si ti?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 16:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2012, 20:56
Pa hajde nak ti izbjegli ispricaju zasto su izbjegli i kako je to izgledalo, posebno bi volio da se javi neki s Grbavice, tu sam jako dobro upucen zasto su odlazili i kako.
Bgm ja od kad sam se rodio zovem se Semir, ime nisam mjenjao! A zasto nismo glancali cizme ovim okupatorima iz posljedenjeg rata(nebitno o kome je rijec)?

LemiGO je napisao:
Dobro drzava BiH je drzava svih Bosanaca i Hercegovaca, e sad ti meni objasni ko su jedni, a ko drugi, sta si ti po svom etnickom porijeklu, Bosanac ne mozes biti jer Bosna je rijeka, Bosnjak je relativno nov naziv koji se opet izvodi od Bosne, vjerski ste muslimani, ali to vam ne moze biti identitet. Porfirogenit poznaje samo Srbe i Hrvate, sta si ti?

Grijesis brate, ja sam Bosnjak, u Jugoslaviji bio musliman jer mi nisu dali da se izjasnjavam kao Bosnjak. A prije se spominju smao katolici i dobri Bosnjani(sljedbenici hereze), ako nisi znao Srbija nije postojala u vrijeme Konstantina, samo Raska!
A ako vec moram da biram između Hrvata i Srbina, ja bi da sam turcin, da su me donijeli iz Turske!

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 16:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

браво турчине. турци су ти убили посљедњег босанског краља. видиш сад колико си паметан?
не спомиње се србија, јер модерне националне државе добијају име по народу, само код вас је обрнуто, народ добија име по држави.
што се тиче последњег рата, ту није било никаквих окупатора. ја не могу бити окупатор на својој земљи.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
dnevna-kladionica je napisao:
I danas je u tome dobar biznis, sta mislis zasto se Turci toliko trude da budu vazan faktor na Balkanu? Nisam te bas najbolje razumio zasto je sizofrenija u zoni sumraka sto se zaklinjemo Bosnom i nazivamo Bosancima, ali nije ni bitno, opet me pogresno shvatate. Bitna je samo jedna cinjenica, Bosna je postojala kao država, i to niko ne moze osporiti ko to osporava izvinite ali za mene je budala, isto kao da neko govori da Srbija nije bila nikada samostalna i sl. Nisam cuo kada je Mile izuzeo period prije Turskih osvajanja, i zato se u meni javio revolt, mada bi se i to moglo dovesti u pitanje, jer je formalno samostalna od 92. Ne bitno kakva je bila drzava, ko je tamo zivio, ja sam samo zelio da naglasim da je postojala drzava koja se zvala Bosna.

@aleksandar jel mozes i meni reci cija je ovo zamlja? Neuk sam, ne znam?

bosna nikada nije postojala kao država. moderne države nastaju nakon versajskog mira i nemaju nikakve veze sa srednjovjekovnim državama koje se tako zovu samo zato što nemamo bolji izraz. inače redi se o dva potpuno suprotna pojma. da bi postojala država mora da postoji unutrašnja a ne spoljna motivacija. to nikada u bosni nije postojalao. niti je pređen put od elitnog ka masovnom nacionalizmu kao u drugim državama- jeste u slučaju srba, i djelimično hrvata, ali bosanski identitet kao takav nikada nije zaživio čak i kada je nametan sa strane. ona je postojala samo kao okupirana zona ili politički interes drugih ali nikada konsenzus njenih naroda. tako da priča o bosni kao državi i bosanstvu je zaista apsurdna.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 16:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ne mozes ti, moze hiljade vojnika iz Beograda, Zagreba, pa ni njima nismo glancali cizme. Ne bitno vidim da slabo kontas, zasto su ga ubili? Nije niko iz Evrope htio da mu pomogne, njegovi krscani su ga izdali, narod je bio razocaran u krscane i to je glavni razlog zasto je toliko ljudi prihvatilo Islam i to vecinom u Bosni, i u Srbiji su Turci bili, pa malo ko je prihvatio Islam. A imamo pravo da dajemo svojoj naciji ime kako hocemo, pa valjda imamo to pravo.

A da zavrsimo sa ovom temom, stvarno nemam vise vremena, pogledaj samo u svoj pasos, licnu kartu, registarsku tablicu i vidjet ces da Bosna itekako postoji.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iL4HUvGUqKs[/youtube]

Odoh ja sad da igram kladionicu, a vi se nastavite svadjati!

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

играј кладионицу, то је твој највећи интелектуални домет. :)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 16:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
dnevna-kladionica je napisao:

LemiGO je napisao:

Grijesis brate, ja sam Bosnjak, u Jugoslaviji bio musliman jer mi nisu dali da se izjasnjavam kao Bosnjak. A prije se spominju smao katolici i dobri Bosnjani(sljedbenici hereze), ako nisi znao Srbija nije postojala u vrijeme Konstantina, samo Raska!
A ako vec moram da biram između Hrvata i Srbina, ja bi da sam turcin, da su me donijeli iz Turske!

Pazi Srbi nisu dobili ime po Srbiji, vec su Srbi dosli na balkan, razumijes pleme Srbi su takvim nazivom dosli na Balkan. Kao sto vec rekoh naziv Bosnjak je izveden od Bosne, ja sam te pitao za plemenski identitet etnos, a ne regionalno nominovanje, ako me razumijes, Heregovac je regionalni naziv koji potice od titule Herceg, a Bosna od rijeke Bosne. Vrlo tesko cete se vi izboriti sa identitetom jer se borite protiv vjetrenjaca, i zivite pored dva kulturoloska etnosa koji su dosta stariji cak i od vase vjere. To da se odlucis da budes Turcin jasno definise ono sto sam nazvao sizofrenija u zoni sumraka, to moze biti tvoj izbor ali ne i istina.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Slika je napisao:
The retarded is strong in this one.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 16:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Izvinjavam se sto opet pisem na ovoj temi, ali moram sa vama da podijelim ovaj link, da vidite koliko ima istine u Dodikovoj prici

http://www.muskiportal.com/srbin-kupio- ... udiovideo/

U zdravlje!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 16:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 16:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
dnevna-kladionica što se bolan ne držiš pdf Sport?

Al' znači svi su takvi, u početku sve ok, prvih nekoliko postova, poslije toga udaraju i šire ovo svoje. Sve i jedan isti
Kao i onaj rapsodija i Ahmed1991 ili kako već

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 16:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Evo jedan komentar ispod videa. :lol:
Citiraj:
joj koja je ovo patka aj se ubite pa da sretno zivimo.sto bi neko reko boze baci ciglu al budi precizan molim te:)

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
zipo je napisao:
Slika

:lol: :lol: :lol:
jos samo da je gif napraviti :)

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Srednjovjekovna Bosna je postojala sa vojskom zastavom kraljem pecatom svim potrebnim tadasnjoj drzavi cak i pismenu potvrdu iz Vatikana problem pocinje dolaskom Turaka.....od tad u Bosni pocinje Zikino kolo :D

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Igor Vujcic je napisao:
zastavom

Pa ima li igdje zabilježeno kako je izgledala ta zastava?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 22:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Nije Bosna imala zastavu vec dinastija Kotromanica, stit sa krunom iscrtan ljiljanima.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Pusti mi štit sa krunom, sve zemlje su imale stilizovane ljiljane na kruni, grbu i svemu ostalom, tako da to nije ništa što je specifično za državu Bosnu, ako je bila država mora postojati neki trag specifičan za tu državu, zastava, grb, bilo što?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 00:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Pa navedi mi srednjovjekovnu drzavu u Evropi koja je imala svoju zastavu i grb ? Kako su se dinastije na vlasti smjenjivale tako su i obiljezja sve do formiranja nacionalnih drzava al to je vec druga prica...

Bosna je bila drzava prije dolaska Osmanlija, Kotromanici od Stjepana drugog sa majcine strane poticu od Nemanjica i stvarno je apsurdno da se bosnjaci sad kite i dice te uzimaju za primjer tu Bosnu da potkrijepe svoje teorije o drzavi staroj hiljadu godina, kad s njom imaju veze kao i Srbi sa Zanzibarom...To mu dodje isto sranje kao ovo sto makedonci sad rade...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 00:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
ovaj Dodikov FACEPALM neprocjenjiv :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 461 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]