cicak je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Дефинитивно би било боље да смо остали неутрални као што је и било прописано у пакту.
А овај чичак и његове изјаве како су четници покушали бит на њиховој страни су смијешне.
СА ЊЕМЦИМА СУ САРАЂИВАЛИ СВИ, КАКО ЈЕ И КАДА КОМЕ ОДГОВАРАЛО!
tebi ni slike ne pomazu, izgleda. ni da ti coek nacrta?
vidi, da je sklopljen pakt a hitlerom, sta ti mislis bi li hitler unovacio srpsku omladinu da krene na Kinu? i onda bi tvoj dedo isap da ratuje za tudju cizmu u Kinu, ni za kakvo dobro, a najmanje za svoje, da se bori za tudju drzavu u kojoj bi on i njegova djeca bili rob i sluga.
haj malo realno razmisli...
Kakva crna Kina?? Sta pricate vi??
Ulazak Srbije u rat protiv Hitlera je jedna od najvecih gluposti u srpskoj istoriji. Jos dodati popove i vjerske starjesine koji nosaju parole "bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob" i dobija se slika koje smo mi budale. I promijenili se od tada nismo.
Hitler gazi Francusku za 40 dana i jednoj bijednoj Srbiji obecava da ako ostane neutralna, nece je napadati. Mozemo mi sad ovdje razglabati sta je on planirao, da li bi kasnije srusio Srbiju, pobio Slovene itd. ali cinjenica je da tada nije planirao jos jedan front odnosno da je bio fokusiran na Rusiju. Svako iole pametan i normalan bi ostao neutralan. A onda kasnije ako vec dodje do toga da Hitler napadne Srbiju, fino narod neka ustane i neka se bori. Ali tada u tom trenutku to je bila ludost.
A to na cijoj smo mi strani nakon rata...
Pa ja ne znam o cemu vi pricate, uporedite Njemacku i nas. Koga briga za Bugarsku.