banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 16:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 821 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Partizani
PostPoslato: 18 Sep 2009, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Чичак, немој зајебават и причат да су били сви исти ..
И тада су неки носили скупље ствари, возили боља аута, јебали боље рибе..
Та прича ти не пије воде..
Елем, ево нешто офтопик, случајно налетих .. http://www.staracrkva.org/foto_galerija ... 0.str7.jpg
Па кога занима нек прочита...

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 15:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Jedan djed mi je bio partizan, drugi cetnik tako da iz postovanja ne smijem naginjati ni na jednu stranu :D

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 15:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
cicak je napisao:
urbana_extravaganca je napisao:
Али су зато они млађи од тебе морали да имају несрећно детињство.
Нема везе,битно да је теби било добро.

ne, urbani, ja, hocu da ti poredim bas to, ja sam imao sretno djetinjstvo zahvaljujuci onom sistemu.
generacije 80tih nisu imali nikakvo djetinjstvo jer se moralo boriti za ovaj sistem. bio je rat, djaca nisu smjela napolje ili su bili negdje u izbjeglistvu. a u izbjeglistvu nije bilo ni tv, ni hrane koje ti oces, ni cokolade, o igrackama da ti i ne govorim. i vijesti sa fronte, ovaj pogino, onog zaklali, onog mucili. eto, bratova kcerka je to godiste, znam da smo pazili da je sacuvamo od takvih informacija.
danas, u ovom sistemu, opet nemaju nikakvo djetinjstvo. ne smijes dijete pustiti napolje, ubise ga huligani. razdvajanje na djecu mocnika koja vozaju bmw i one sirotinje koja nema za kokica.
a mi smo nekad svi skupa igrali lopte... i niej bilo bitno ko kakve tene nosa, niti sta ko voza jer niko nije nista vozao. bar ne od maldjih.
sve ti se samo kaze. ali zato brale, ti danas ides ulicom (ako si u vecini) i mozes do mile volje da se busas u prsa da si srbin. i da pjevas pjesmice. tamo hrvat isto tako, tamo musliman isto tako. i sta vise imamo????
NISTA!!!!!!!!!!

e pa vidis ja bih najradije vratio opet onaj sistem, pa ti nemoj pjevati, u zamjenu da svi budemo sretni.

(nemoj da se ljutis uzeo sam tebe figurativno, nista licno, sorry. bitan mi je samo kontekst. ali znam da si ti raja, pa mi neces zamjeriti) :D

Ne lupaj ovde pred decom, smejaće ti se neko ko je živio u to doba :roll:

Ne može se porediti obični radnik ili seljak, koji je morao da rmbači sa npr. porodicom vojnog lica.

Koji su imali sve benificije, nepovratne kredite, letovanja za DŽ, čije su supruge primale palte, a da se nikada nisu pojavile na radnom mestu :evil3:

Moja rođaka je od tate majora dobijala da ode u Grčku kako bi kupila starke original, ili na letovanje u Tunis jer je Jadran aut :confused4:

Tako da priče o tenama ne piju vodu.....

Bilo je i onda kriminala, samo je bila cenzura pa se nije smelo prenositi.

Šta je Agrokomerc nego vrh brega koji je pokazao da su svi muvali sa bezvrednim obaveznicama.

Kao i masa mladića koja je stradala u JNA, ali niko nije smeo da diže buku.

Bolje poslušaj El.orgazam "Zlatni papagaj"

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 16:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
TBPTKO je napisao:
cicak je napisao:

ne, urbani, ja, hocu da ti poredim bas to, ja sam imao sretno djetinjstvo zahvaljujuci onom sistemu.
generacije 80tih nisu imali nikakvo djetinjstvo jer se moralo boriti za ovaj sistem. bio je rat, djaca nisu smjela napolje ili su bili negdje u izbjeglistvu. a u izbjeglistvu nije bilo ni tv, ni hrane koje ti oces, ni cokolade, o igrackama da ti i ne govorim. i vijesti sa fronte, ovaj pogino, onog zaklali, onog mucili. eto, bratova kcerka je to godiste, znam da smo pazili da je sacuvamo od takvih informacija.
danas, u ovom sistemu, opet nemaju nikakvo djetinjstvo. ne smijes dijete pustiti napolje, ubise ga huligani. razdvajanje na djecu mocnika koja vozaju bmw i one sirotinje koja nema za kokica.
a mi smo nekad svi skupa igrali lopte... i niej bilo bitno ko kakve tene nosa, niti sta ko voza jer niko nije nista vozao. bar ne od maldjih.
sve ti se samo kaze. ali zato brale, ti danas ides ulicom (ako si u vecini) i mozes do mile volje da se busas u prsa da si srbin. i da pjevas pjesmice. tamo hrvat isto tako, tamo musliman isto tako. i sta vise imamo????
NISTA!!!!!!!!!!

e pa vidis ja bih najradije vratio opet onaj sistem, pa ti nemoj pjevati, u zamjenu da svi budemo sretni.

(nemoj da se ljutis uzeo sam tebe figurativno, nista licno, sorry. bitan mi je samo kontekst. ali znam da si ti raja, pa mi neces zamjeriti) :D

Ne lupaj ovde pred decom, smejaće ti se neko ko je živio u to doba :roll:

Ne može se porediti obični radnik ili seljak, koji je morao da rmbači sa npr. porodicom vojnog lica.

Koji su imali sve benificije, nepovratne kredite, letovanja za DŽ, čije su supruge primale palte, a da se nikada nisu pojavile na radnom mestu :evil3:

Moja rođaka je od tate majora dobijala da ode u Grčku kako bi kupila starke original, ili na letovanje u Tunis jer je Jadran aut :confused4:

Tako da priče o tenama ne piju vodu.....

Bilo je i onda kriminala, samo je bila cenzura pa se nije smelo prenositi.

Šta je Agrokomerc nego vrh brega koji je pokazao da su svi muvali sa bezvrednim obaveznicama.

Kao i masa mladića koja je stradala u JNA, ali niko nije smeo da diže buku.

Bolje poslušaj El.orgazam "Zlatni papagaj"

neke stvari ovdje stoje, ali kako en dolazim iz oficirske porodice, ne mogu da pricam o tome. pricam i tome kako smo bili bezbrizni, nismo se sekirali jer nismo bili gladni, mogli smo ici i igrati se kao djeca bez da nas smeta ko je kakve vjere, svi smo otprilike imali isto (bar u skoli u koju sam ja isao), nije bilo nekih velikih razlika, nismo imali sve ovo sto imaju danasnja djeca, ali smo nekako bili bezbrizniji. sad me lovate na sitne fraze, da u svakom zitu ima kukolja, sad imamo problem jer je kukolj pojeo svo zito.
znam da su u ondasnjem sistemu svi politicari imali vikendice na moru, da su ljetovali kojegdje, ali bar je i narod obican mogao otici 10 dana na more, u odmaraliste, imali su i radnici zimnicu, i radnik je mogao da dobije stan i ima krov nad glavom, bez obzira sto je bio obicni radnik, ko je god bio bolestan ukljucujuci i rome mogao je da ide kod ljekara, i podigne lijek u apoteci. besplatno. sta danas imas od toga? nista. ako nemas dubok dzep crkni.
i tako x stvari.
i prije je bio ljubavnica, i prije se putovalo u inostranstvo, i sve ovo mnogo mnogo manje. i ne znam koji se ja ovdje s vama nadvikujem kad je vama sad dobro, ocito je da imam posla sa onim kojima je rat donio sve blagodeti. meni nije. i ne mozemo isto razmisljati. niti isto pisati.
kad bih mogao da biram ja bih opet odabrao onaj sistem, uvijek.
u ovom ovakvom sistemu meni nije dobro. gdje ljude raslikujemo po naciji, ako si srbin onda ne valjas. ja se ne uklapam u tu filozofiju. nadam se samo da postoji jos malo dobrih ljudi koji me nece poprijeko gledati kada kazem svoje ime, nema veze sto je srpsko, hrvatsko ilii muslimansko. mozda niste prozivjeti te frustracije?
eto vas tamo pa se velicajte do neba. i velicajte bivse dezertere, danasnje lopove i kriminalce i ubice i fasiste.
ja sam samo mali covjek. a zbilja ne mogu velicati vrijednosti koje vi volite.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
cicak je napisao:

NISTA!!!!!!!!!!

Е баш зато што сте ви тада имали "све" ови данас немају "ништа".
То имање "свега" је било изграђено на нездравим како националним тако и економским основама(поготово економским) и због тога је морало да пропадне.
Криминала је било и тада и проблема је било и тада (Хрватска, КиМ) али су добро држани под цензуром па се о томе није знало.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 21:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Jul 2009, 20:41
[/quote] Е баш зато што сте ви тада имали "све" ови данас немају "ништа".
То имање "свега" је било изграђено на нездравим како националним тако и економским основама(поготово економским) и због тога је морало да пропадне.
Криминала је било и тада и проблема је било и тада (Хрватска, КиМ) али су добро држани под цензуром па се о томе није знало. [/quote]

Živa istina!

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 21:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
[/quote]

Криминала је било и тада и проблема је било и тада (Хрватска, КиМ) али су добро држани под цензуром па се о томе није знало.[/quote]
Cuj to kao vama je bilo dobro ali sad nama nije! Pa ko je rekao ljudi sada treba malo da ratujemo jer mi nismo braca nego smo srbi,hrvati,muslimani,siptari, i hocemo nase mini drzave!?Pa urbani u ono vreme su sve fabrike radile punom parom, radnik je bio vise zasticen nego ikada, i crni cigan je imao sva prava, radnici su dobijali stanove, bila je jedna klasa ljudi i svi smo bili isti (normalno da je direktor firme imao vikendicu na selu ili da je doktor vozio najbolja auta), djeca su se igrala na ulicama do ponoc bez ikakvih problema! Mislim nema se tu sta porediti ono sa ovim, to su 2 svjeta koja nemaju nista za podjeliti...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Možete pričati kako hoćete kad ništa od toga niste vidjeli.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2009, 10:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
TBPTKO je napisao:

E,ovo je čista laž.Ja sam iz oficirske porodice,moj deda je bio vojno lice.Moja baba nije dobijala nikakvu platu jer nije bila zaposlena.Kredit koji smo digli za vikendicu smo uredno vratili(druga stvar je što je inflacije obezvriijedila njegovu vrijednost),a krediti su bili dostupni svima i milion puta povoljniji nego ovo lihvarenje sada.Moji nisu išli u inostranstvo po original garderobu ali je masa ljudi išla u Trst,bez obzira da li su iz "oficirske porodice"(sada "original" možeš kupiti i ovde ali qrcu ne valja),ni na ljetovanje u Tunis,jer Jadran nije bio aut.Seljak koji rmbači je svoje proizvode ima gdje da plasira i proda po koliko toliko poštenoj cijeni.Agrokmerc......pa Babo je i onda zaglavio nekog zatvora.......ko je sada zatvoren zbog takvih stvari?

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2009, 10:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kao sto zoka kaze...cista laz! To je samo propaganda ovog sistema koji mora da pljuje onaj sistem i ta vrsta propagande je prisutna na sve strane...kao mi smo prije bili u katastrofalnom stanju a sav svijet nam je zavidio na nacin zivota sto smo imali...prije ko je krao isao je u zatvor pa makar to bio i Titina desna ruka a danas ko krade je faca,primjer za sve,uspjesan covjek...e moja demokratijo...u svakom slucaju ko nije zivio u onom sistemu po meni nema pravo uopste da pise o njemu, upravi zato sto su mu drugi stavili u glavu pogresne informacije. Seljak je mogao da fino zivi na selu i sve svoje proizvode da proda i zivi od njih, mogao je i da ima solidnu mehanizaciju za obradu zemlje (putem kredita) i znao je da ce uvjek taj kredit vratiti jer je imao trziste na koje fino plasirati svoje domace proizvode...a danas radi dzabe na njivi!

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2009, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

crni_bl je napisao:

Криминала је било и тада и проблема је било и тада (Хрватска, КиМ) али су добро држани под цензуром па се о томе није знало.[/quote]
Cuj to kao vama je bilo dobro ali sad nama nije! Pa ko je rekao ljudi sada treba malo da ratujemo jer mi nismo braca nego smo srbi,hrvati,muslimani,siptari, i hocemo nase mini drzave!?Pa urbani u ono vreme su sve fabrike radile punom parom, radnik je bio vise zasticen nego ikada, i crni cigan je imao sva prava, radnici su dobijali stanove, bila je jedna klasa ljudi i svi smo bili isti (normalno da je direktor firme imao vikendicu na selu ili da je doktor vozio najbolja auta), djeca su se igrala na ulicama do ponoc bez ikakvih problema! Mislim nema se tu sta porediti ono sa ovim, to su 2 svjeta koja nemaju nista za podjeliti...[/quote]

Радник је имао веће права него што је требао да има (добре плате за мало рада, мало мало на боловање, летовања...) а притом фабрике су радиле пуном паром али само поједине и то велика већина за домаће тржиште.
У ФНРЈ (СФРЈ) је упумпано од стране ММФ-а и Светске банке стотине милиона долара (што кроз кредите што кроз позајмице, што као вид помоћи) а да је од тога сао један део отишао на економску обнову државе и за фабрике а један део за ове што су били мало "једнакији" у свом том братству, јединству и једнакости.
Погледајмо само како је живео "највећи син наших народа". Па швајцарска државна банка тај стил живота не би могла испратити. Па онда мало мањи синови наших народа.
Такође кредите је добијао скоро свако независно од тога да ли има основе за то или не.
Чињеница је да је СФРЈ била дужна до гуше а кад су ММФ и Светска банка затражили паре назад дошла је криза а из кризе се родио рат.
Ја не знам како бви можете нпр. 20 година доброг живота да узмета као супер када ће сви народи ових крајева због тих 20 добрих година да испаштају следећих 200 година.
То само економски гледано. О националним питањима и да се не говори.
Јутрос рано на РТС сат документарац "Југославија у рату 1941-1945.". Радио га је ТВБ 1992. године а прилали су преживели логораши Јасеновца, партизани, историчари из Србије, Хрватске и Италије па чак и један пуковник домобранске војске.
Штета што неки нису то гледали само да виде колико сам ја био управу за неке моје тезе који су неки овде тотално оспоравали.
Иначе на јутубу постоји и документарац о НДХ "Бог и Хрвати". Погледајте и то.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2009, 15:42 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
У ФНРЈ (СФРЈ) је упумпано од стране ММФ-а и Светске банке стотине милиона долара (што кроз кредите што кроз позајмице, што као вид помоћи) а да је од тога сао један део отишао на економску обнову државе и за фабрике а један део за ове што су били мало "једнакији" у свом том братству, јединству и једнакости.
Погледајмо само како је живео "највећи син наших народа". Па швајцарска државна банка тај стил живота не би могла испратити. Па онда мало мањи синови наших народа.
Такође кредите је добијао скоро свако независно од тога да ли има основе за то или не.
Чињеница је да је СФРЈ била дужна до гуше а кад су ММФ и Светска банка затражили паре назад дошла је криза а из кризе се родио рат.
Ја не знам како бви можете нпр. 20 година доброг живота да узмета као супер када ће сви народи ових крајева због тих 20 добрих година да испаштају следећих 200 година.
То само економски гледано.

Tito je uzimao pozajmicu od MMF al je takodje prodavao ostalim clanicama nesvrstanog pokreta, naravno po malo vecoj tarifi..cisto da znas..

Ta prica kako je Juga bila napumpana od strane zapada i MMF pa kad nisu imali da vrate nastao rat je glupa propaganda Zapada kako bi opravdali svoje postupke, a kako vidim danasnji klinci lako nasjedaju..prijatelju TEK DANAS svako dobija kredite po BL ipa cu te pitati za 10 godina koliko ce biti siromasnih..jer DANAS je Bosna napumpana, a narod ce ispastati vise od 200 godina... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2009, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

Tito je uzimao pozajmicu od MMF al je takodje prodavao ostalim clanicama nesvrstanog pokreta, naravno po malo vecoj tarifi..cisto da znas..

Ta prica kako je Juga bila napumpana od strane zapada i MMF pa kad nisu imali da vrate nastao rat je glupa propaganda Zapada kako bi opravdali svoje postupke, a kako vidim danasnji klinci lako nasjedaju..prijatelju TEK DANAS svako dobija kredite po BL ipa cu te pitati za 10 godina koliko ce biti siromasnih..jer DANAS je Bosna napumpana, a narod ce ispastati vise od 200 godina... :evil3:

А колико је од тих позајмице враћено? Мислим чисто ме интересује јер је СФРЈ оставила државама наследницима дугове до гуше.
Што се БиХ тиче наравно да ће у дуговима да грца, грцају и Хрватска и Србија.
ММФ и Светска банка намерно то раде да би се државе задужиле јер онда искључиво зависе од њих а ако зависиш од неког онда играш како он свира.
Скоро су Немци радили документарац на тему ММФ и Светска банка односно о томе како ММФ осирумашује земље тзв. "трећег света". Занимљиво јако.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2009, 17:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Hrvatska grca od dugova zbog rata naoruzanja i ostale logistike,zatim od novih infrastrukturi:ceste i ostalih gluposti i naravno lopovluka ljudi koji su iznijeli milione novaca iz zemje,slusao sam na vjestima prije nekog vremena da hdz ima svoj racun u swis banci na kojem je oko 800mil eur,to sigurno nije novac koji je doso izvana (ako je istina)
Tako isto vjerujem da je slucaj i sa ostale dvije republike BiH i Srbijom moguce u nekoj manjoj mjeri al sve je to isto,tako da dug bivse Yugoslavije ispada smjesan prema ovome!
Mislim na novi dug sve tri republike prema dugu bivse Yu.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2009, 19:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
То само економски гледано. О националним питањима и да се не говори.
.

Da ali 20 godina dobrog života.Zato se sada svaka država nastala od bivše SFRJ sada zadužila pojedinačno mnogo više nego Jugoslavija.Za šta?Za dvavdeset godina lošeg života?

Poslednji put menjao _зока dana 19 Sep 2009, 19:33, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2009, 19:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
spavac je napisao:

А колико је од тих позајмице враћено? Мислим чисто ме интересује јер је СФРЈ оставила државама наследницима дугове до гуше.
Што се БиХ тиче наравно да ће у дуговима да грца, грцају и Хрватска и Србија.
ММФ и Светска банка намерно то раде да би се државе задужиле јер онда искључиво зависе од њих а ако зависиш од неког онда играш како он свира.
Скоро су Немци радили документарац на тему ММФ и Светска банка односно о томе како ММФ осирумашује земље тзв. "трећег света". Занимљиво јако.

Jeste, MMF i Svjetska banka namjerno daju zemljama pare da ih kontrolisali, a ovi jadni ne znaju kako da se brane pa eto prihvataju.... Eh, da oce mene tako neko da nasamari da mi da neke pare.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2009, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
kazu da je u BiH ulozeno poslije rata isto para koliko i za obnovu Njemacke i Japan aposlije 2. svjetskog rata.
dje su pare?
kazu da je za proslu godinu bilo oko 20 milijardi km od PDV.
dje su pare?
kazu da je dug zza vrijeme tite 25x manji u odnosu na onaj koji se zaduzila BiH posliej rata.
dje su pare?

nemamo fabrike, nemamo industriju, radi 40% populacije, nemamo puteve, srusili smo sve sto je tito 40 godina radio. svaki negov govor bio je Cuvajte bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga. sad smo pod protektoratom. tudja cizma nas gazi, tudjin nam odlucuje o svemu, zabili su nas u ovu pustaju i ne mozes nigdje van granice, ne daju nam. trpaju nam radioaktivnii otpad, rade na nama svakakve pokuse. jadni ne bili, dje su vam oci? dok progledate nece nas vise biti.
i nekome je to dobro? jebi ga.
i tome ti ne mozes dokazati da ja poticem iz radnicke obitelji gdje su bile dvije radnicke plate, da nismo isli u inostranstvo, da je tata imaoo fiata 1300, da je visio po terenu, da smo imali stan od 54 kvadrata, i BILO mi je dobro. bio sam sretan. mama je radila u fabrici, tata gradjevinac po terenu.
i sve mi je bilo slatko. volio bih da to mogu svom djetetu ostvariti. ovako, ne smijem ga pustiti na ulici, ubit ce ga huligani. nece mu u skoli dati nikakvo obrazovanje niti ikakvo znanje (ukoliko se ja ne potrudim oko toga). kako mu obasniti da ne treba da psuje balijsku, cetnicku ni ustasku majku zato sto to ne valja, sto ej ruzno, kad na ulici nece moci cuti nista drugo? nisam siguran hocu li mu imati sutra moci omoguciti toliko da ga prehranim. hoce li mene uopce zapasti da posteno zaradim svoj hljeb? kako da mu utuvim u glavu vrijednosti koje treba gledati kod covjeka kad ga okolina uci drugacije?

jadno. jadan i glup, zaostao i corav narod!

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2009, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Ne, BiH je po glavi stanovnika dobila više nego i Njemačka i Japan po glavi stanovnika, poslije WW2. To kažu i istina je, statistika ne laže.

Samo, fora je što su tamo to stanovnici stvaro dobili... Ovdje što je i stiglo do države, do stanovnika sigurno nije.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 08:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Chinjenica je da je Njemacka bila daleko vise razrusena i u goroj situaciji nakon rata. Ali oni su se za 15 godina nakon rata toliko oporavili da su morali uvoziti radnu snagu, a kod nas 15 godina nakon rata je jos nezaposlenost 30 posto. To sve govori o nama i o nasoj razlici od Nijemaca.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 14:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kao prvo, potpisujem svako rjec napisanu od stane cicka!!Bravo
Kao drugo, istina je da je 3 puta vise para "proslo" kroz BiH posle rata nego kroz D i mi nemamo nista ali nista od toga! Znaci problem je u nama! Mi smo narod koji samo suti i radi i tjesi se sa time, ma moglo bi biti i gore!!E ba braco i bice! Jel vi ne vidite da se samo truje narod od 92 sa politckim glupostima. Mi smo toliko jadni sto nasjedamo na sve to da ne znam vise sta bi se moglo uraditi osim to da se ugrade nekakvi cipovi ljudima u glave pa da onda putem tih cipova pocnu da razmisljaju sa "svojom glavom"! Sto se tice dugova HR ima veci dug nego SFRJ u najgorem periodu, i to sve govori! Ali vratimo se na BiH, ljudi kod nas radna klasa ne postoji vise, svi samo kupuju i prodaju, postali smo svi trgovci...e to nema ni u jednoj drzavi na svetu jer nesto se ovdje mora i proizvoditi da bi se unjelo nekih para a ne kupiti i preprodati. Fabrika nema vise ni 2% onoga sto je bilo! Ovaj rat je toliko dobro dosao nekim ljudima a svima unjeo strah od komsije da nama nema napretka nego cemo samo stajati u mjestu! Sve to zahvaljujuci ljudima koji su bili, koji jesu i nazalost i onima koji ce biti na vlasti!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 821 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]