banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Jul 2025, 07:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 395 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Zlocini komunizma
PostPoslato: 17 Dec 2012, 22:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Brat bratu, nije ih lako razlikovati, oba imaju bradu...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 07:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Timotic je napisao:
nepokoreni je napisao:
Demokratske slobodne države svijeta to nemaju ni u pomenu....CIA, BND, Mosad, MI6 ma gdje bio oni to.... :confused2:

Tvoj problem je sto ne vidis razliku izmedju vodje Hamasa i vodje SPO-a.

Nije govno pas se posr'o... :roll:

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
nepokoreni je napisao:
Timotic je napisao:
nepokoreni je napisao:
Demokratske slobodne države svijeta to nemaju ni u pomenu....CIA, BND, Mosad, MI6 ma gdje bio oni to.... :confused2:

Tvoj problem je sto ne vidis razliku izmedju vodje Hamasa i vodje SPO-a.

Nije govno pas se posr'o... :roll:

Naravno, sve je to isto. Samo sto ne mogu da se sjetim kad je SPO ispaljivao rakete na Beograd...?

Jedina razlika sto prvi roknu neprijatelja u stranoj drzavi bez greske, a ovi vasi ne mogu iz vise pokusaja ni Vuka Draskovica u svojoj.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 15:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Jbg, da je Mossad imao takav medijski aparat iza sebe, kao što ga je imao Milošević, Hamas ne bi znao ni da postoji, pa ne bi bilo potrebe za međunarodnim terorizmom, koji, opet, ne smije tako da se nazove, jer je to antisemizam.

On topic: da se nakon posljednjih ratova obračunalo sa ratnim profiterima na način kako je to uradila "komunistička vlast" danas ne bi bilo stanje u društvu i državi/državama onako kakvo je. Znači, jasno pravilo je da niko ne može izvući ličnu korist iz tuđe nesreće (a rat je ultimativna nesreća). Bez te gamadi bi se sirotinja lako dogovorila.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 00:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Kontam da se previše mediskog prostora posvećuje ovom starkelji izlapilom...ali kad vidim odakle dobija podršku i ko ga je intervijuisao..jasnije mi je malo.

Bivši šef Udbe Jovo Kapičić: Goli otok je bio uspešan!
http://www.vestinet.rs/drustvo/bivsi-se ... io-uspesan

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 00:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
E moj Jovo puno je krvi na tvojim rukama, tišina zlotvore jedan!!!

Koliko je ljudi unesrećio (između ostalog i moju porodicu) a sad se još hvali.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 00:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Danny brate ti si bas kompletna licnost.

A ne znam zasto se Jovine izjave uopste pojavljuju u javnosti i koji je cilj?

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 00:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:

A ne znam zasto se Jovine izjave uopste pojavljuju u javnosti i koji je cilj?

Citiraj:
nate, nema niko ko je javno izrazio žaljenje u Srbiji povodom napada na mene. Hiljade pojedinaca su mi uputili riječi podrške, čak i iz Bosne, ali u Srbiji niko nije javno rekao da mu je žao što se to desilo generalu Kapičiću. I to nešto govori.

Citiraj:
Posebno ga brine sudbina Bosne i Hercegovine, jer, kako veli, Bosna je žrtva.

"Za mene je Bosna sada veća otadžbina nego bilo koja druga država na ovim prostorima. U Bosni sam ratovao tokom Drugog svjetskog rata. Prije bih sada živio u Bosni nego u Crnoj Gori ili Srbiji. Bosna je za mene žrtva i heroj! To sam kazao i jednom prilikom kad su me zvali na svečanost u Tuzli gdje su me kao kralja dočekali. Bosna je bila ratničko mjesto. Svi smo tokom Drugog svjetskog rata dolazili da ratujemo u Bosni. Bosna je ratovala, a i plaćala taj rat mrtvima, ranjenima i ruševinama kojih nije bilo na drugim mjestima. A tu, u Bosni ih je bilo od vrha do dna", sjeća se Kapičić.

Posebno osuđuje sve pokušaje da se Bosna podijeli i nestane kao država. I ranije je više puta isticao da će Srbija uvijek imati apetite prema Bosni.

"Ko želi da rastaka Bosnu, dabogada se on rastakao od glađi, žeđi, od bolesti, zime i svake druge rabote. Jer, to raditi je zločin kakav se samo može zamisliti, zločin prema jednom narodu koji je zajednički ginuo, zajednički se žrtvovao. Nije to razdvajanje u Bosni, već određivanje da se mrzi. Da se ljudi međusobno mrze. Lako se rastavljati i sastavljati, ali da se ne mrzimo. A oni se mrze na takav način jer se pravi takva propaganda. Razumijete, ne žele da se država pravi na realnim osnovama već na mržnji. Šta fali Bosni da zajedno živi? Bila je od Kralja Tvrtka naovamo, pa može i sada da živi", ocijenio je Kapičić.

a agencija iz tvog kraja :P
Citiraj:
u ekskluzivnom intervjuu za agenciju Anadolija

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 01:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ta mante se price, malo ko je nanio zla Srbiji kad ta starkelja.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 01:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ne možeš ga pretući na ulici kao što su već neki jadnici uradili,star je čovjek....a nemaš osnova u zatvor da ga strpaš..."samo je radio ono što mu je naređeno".

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 13:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Okt 2012, 13:12
NAŠA POSLA: Slavimo one koje su pre 50 godina šutirali do smrti srpske heroje! Ili si Srbin ili si komunista, jedno i drugo ne možeš da budeš!

http://www.media1.rs/zivot/istorija/1057478/1682011/NASA_POSLA_Slavimo_one_koje_su_pre_50_godina_sutirali_do_smrti_srpske_heroje

Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 16:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ova priča o Gavriloviću je laž, potvrdio jedan od njegovih potomaka skoro. Ali hej, ne očekujem ja od internet novinara da provjeravaju činjenice.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 16:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa Zoka to pise i ovde ono sto je potvrdio. Da ga nisu prebili nego da je umro sa porodicom nedugo nakon povratka iz logora. Al' to i dalje ne mjenja znacajno sliku o odnosu komunistickih vlasti.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 17:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Malo sam se zaletio...Čitam na poslu pa mi se pomiješalo...Kontao sam da je ona priča kako su ga istukli,a od crvene trake na uniformi napravili petokrake....
Elem, odnos Srba,bez obzira na političku opredjeljenost, je katastrofalan prema ratnim herojima. U kakvim uslovima je umro Vojvoda Putnik? Kako žive borci sada? Nije džaba Lazarević napisao "Sve će to narod pozlatiti".

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Da. Titovi borci su imali bar debele penzije i socijalne nadoknade. Sjecam se da je prosjecna nadoknada u bivsoj Jugoslaviji za borce bila kao prosjecna penzija, a to je u to vrijeme bilo dovoljno da covjek ima za osnovne potrebe, sto danas cak i sa prosjecnom platom nije moguce, a o prosjecnim penzijama, ili nadoknadama od 150KM godisnje, sto je oko 12KM mjesecno da i ne govorimo. I onda kazu nije valjala ona vlast, a ove nove vlasti kao valjaju.
Tacno je da nisi smio svasta reci, ali sta imas laprdati ako ti je dobro. Ne kazem da na Golom Otoku nije bilo nevinih, ali vecina tih sto su poslati tamo je htjela da uvede staljinisticki rezim, a znamo sta su staljinisti radili, 100 puta gore od Tita, koji je bar narodu dao dostojan zivot, za razliku od ovih danas sto ga kritikuju.

@Danny
Zlocini na Golom otoku jesu bili veliki, ali zlocin koje su uradile postkomunisticke (ove sad) vlasti je unesrecio daleko vise ljudi. U komunizmu je bilo nekoliko hiljada ubijenih za 50 godina, a uporedi to samo sa ratom u BiH gdje je za 4 godine ubijeno 100000 ljudi, desetine hiljada bilo po logorima, stotine hiljada ranjenih i milioni prognanih. I ti to poredis s Titovim komunizmom gdje je vecina ljudi bolje zivjela, a ovaj broj gore bio znatno manji za 50 godina, nego sad za 5 godina. Po meni su ovi "vjernici" daleko veci zlocinci od "nevjernika" komunista, to pokazuje statistika.
O zlocinima "vjernika" u Jasenovcu da i ne govorimo, i to se ne moze porediti sa Blajburgom, kao sto to neki pokusavaju.
Naravno, ni jedan zlocin nije opravdan, ali cinjenica je da je Jugoslovenski komunizam bio bolji nego sadasnji kapitalizam, i tim se slaze vecina naroda kao i statistike sto dokazuju, od koji sam par naveo gore.

Dalje, kad sam pokrenuo ovu temu "Zlocini komunizma" prvenstveno sam mislio na ostale tipove komunizma u svijetu, Staljinov, Maov, Kimov, Potov, Kastrov... , koji su se pokazali gori cak i od fasizma.
Medjutim, vidim da se ovdje vecina osvrce na Titov komunizam koji je bio za vecinu ljudi bolji od sadasnjeg kapitalizma. Pa ljudi, Tito je izgradio sve iz nicega, a ovi kapitalisti sve pretvorili u nista. Zrtve rata da i ne pominjemo, kao i raseljena lica. Pa sta je veci zlocin?

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 24 Jan 2013, 19:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 19:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Aj ti to objasni ovim klincima danas, većina ih je rođena poslije 90te... :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 21:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Danny ^_^ je napisao:
E moj Jovo puno je krvi na tvojim rukama, tišina zlotvore jedan!!!

Koliko je ljudi unesrećio (između ostalog i moju porodicu) a sad se još hvali.

Mali , ako me jos jednom spomenes, poslacu te na Goli otok !!! :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2013, 04:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
alkibijad je napisao:
.."samo je radio ono što mu je naređeno".

И те како постоји основа за суђење овом ратном и послератном злочинцу. Е сад што га извесни кругови у Београду штите...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Читајмо даље о злочинима комунизма који и данас постоје, иако многи мисле да не постоје, комунизам још својим преосталим пипцима уништава људе.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/364414/Lo ... Gugl-mapsu

Ови злочини су тако велики да се могу поредити са фашистичким концентрационим логорима, само што је број мањи јер је утицај СК далеко мањи у свету него у нацистичкој Немачкој. Али ако поредимо процентуални однос, видећемо да је то приближно исто. По мом мишљењу идеологија фашизма и комунизма су једнаке.
Јадни Лењин, мислио направити једнакост и највеће добро, а он направио највеће зло у историји човечанства. Страшно како једна добра идеја може доживети такву метаморфозу да буде чиста супротност од првобитне намене. Такав случај је са комунизмом.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2013, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/c ... ne-oprasta

Citiraj:
Za likvidatora protivnika komunista bio je zadužen Ivan Milutinović. Njegov pretpostavljeni je bio Moša Pijade. Za 49 dana vladavine Moše Pijade u Kolašinu, u zimu 1942. godine, ubijeno je 373 ljudi.

Odluku o odmazdi i teroru nad ljudima koji nisu podržavali NOP, doneo je lično Tito 7. decembra 1941. u selu Drenovi kod Prijepolja, na sastanku najužeg vođstva KPJ i NOB-a, u sklopu razmatranja tzv. druge faze revolucije u Jugoslaviji. Josip Broz je tada savetovao da se strelja svako, čak i član Pokrajinskog komiteta, ako se koleba ili pokazuje nedostatak discipline. Tito je imao običaj da izdaje naređenja o smrtnoj kazni, ali bez potpisa. Svojeručno je potpisivao samo pomilovanja. Tragove smrti ostavljao je drugima.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 395 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]