banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 08:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Avg 2010, 21:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Halpert je napisao:
(osim nevjernika, izdajnika i kriminala naravno).

Kakvih nevjernika?

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2010, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
_zoka je napisao:
Halpert je napisao:
(osim nevjernika, izdajnika i kriminala naravno).

Kakvih nevjernika?

Šta ja znam, kad ih je Toljaga spomenuo ja sam dodao još i izdajnika i kriminalaca.
Ima onih kojima je vjera u nešto zadnja rupa na svirali, žive od danas do sutra i to je to.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2010, 21:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Halpert je napisao:
Ima onih kojima je vjera u nešto zadnja rupa na svirali, žive od danas do sutra i to je to.

Glupost.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 07:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
Pod nevjernike smatram one ljude koji nisu pravoslavne vjeroispovjesti.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 09:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Toljaga je napisao:
Pod nevjernike smatram one ljude koji nisu pravoslavne vjeroispovjesti.

A ti si kao pravoslavac bolji od nas koji nismo?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Да у Хрватској није пожељно бити Србин ни у каквом облику, показало се јуче у случају повратника, који су нападнути у месту Доња Суваја код Задра. Група од педесетак демобилисаних „бранитеља“, који су се враћали с прославе 15. годишњице операције „Олуја“, уз повике „убиј четнике“, „клаћемо вас опет“, „идите у Србију, ово је Хрватска“ и сличне напала је десетак српских повратника, који су седели у локалном кафићу „Монако“.

Епилог напада је један лакше повређени Србин, али и тврдња хрватских медија да су „повратници испровоцирали Хрвате подизањем три прста, а потом и средњег“!
Повратник у ово место, Раде Ђукић, испричао је за БН телевизију да је педесетак демобилисаних домољуба, који су били у колони од 20 аутомобила, улетело у његов кафић „Монако“ и вербално и физички напало присутне.
- При томе су рушили столове и пиће, гађали нас столицама и пићем и лакше повредили једног госта, а све је стало када је наишла патрола полиције. Срамотно је да након 15 година од злочиначке акције „Олуја“ Срби немају мира у Хрватској, те се све више, сваким даном, осећају несигурним за властити живот. То је хрватска демократија – рекао је Ђукић.

Хрватски медији су углавном игнорисали овај догађај, а тек неколицина која га је пренела наводи да су за инцидент криви Срби, који су домољубима показивали прво три, а потом и средњи прст! Задарска полиција саопштила је поводом вербалног и физичког напада хрватских ветерана на Србе у једном кафићу у селу Доња Суваја да је до сукоба дошло пошто је Србин који је седео на тераси кафића с још три особе подигао три прста, а онда показао и средњи прст. Хрватска полиција навела је да у инциденту нико није повређен.

Прави ЕВРОПЉАНИ!

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja imam neke nedoumice u vezi pada Republike Srpske Krajine. Gledao sam dokumentarac na RTS1 prije neki dan, gdje kažu da prva pomoć bi trebala biti iz Republike Srpske. Čak je i Ratko Mladić obećao nekoliko mjeseci prije Oluje da će intervenisati ukoliko dođe do sveopšteg napada Hrvatske. Od toga ništa nije bilo, jer je kako kažu Radovan imao dogovor sa Franjom.

Opet ja sam nekoliko puta čuo kako Manojlo Milovanović govori kako to nije bilo moguće jer na svaki njegov top Hrvati su imali po 7 topova.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 13:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

РСК је пала зато што је запад тако хтио. Па зна се ко је водио Олују..
Једноставно, запад се држао "авнојевских граница" и то је то.
Срби су направили највећу грешку у Крајини што нису прихватили културну аутономију која им је нуђена прије него се закувало.
А о неком евентуалном отцепљењу се могло касније.. временом.. ти кад имаш већину на неком подручју, своју културу, своје цркве итд.. имаш све шансе да некад у будућности неким "демократским" начином издејствујеш оно што желиш. Рат у Крајини је био кобна грешка.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 13:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I oni i mi smo očekivali da će Srbija ozbiljnije intervenisati, a Milošević je izgleda očekivao da mi prekodrinski Srbi sami sebi pomognemo, a da on ubere sve "plodove" rata.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Није ту нико могао ништа...

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
da sumiramo pricu RSK "PALA" po dogovoru kao u ostalom i ostatak teritorije nikakvih ocekivanja nije bilo doslo je samo naredjenje povlaci se i adio mare (svi na linijama od knina preko kupresa i blatobrana do vlasica su 2 sedmice unaprijed upozoravani sa druge strane da je ubrzo vrijeme za povlacenje ) svi na linjima su dan prije culi legendarnu cetnici jeste jos tu ? ) kako ko je u toku dana dobio naredbu tako se i izvukao ili ne neki kojima su sabajle javili da se povlace pa su uspjeli razguliti a neki kao sto su krajni rovovi vlasica su dobili 2 naredbe jednu dan prije da se pocnu povlaciti i jednu lokalnu od strane porucnika i lokalne uprave da drze linije tu je bilo kako ko mo haver I. je za 48 sati prepjesacio 115km u "strateskom povlacenju" kad su ga sazuvali nozem su mu cizme rezali sa nogu a iz cizama je krv prospala
a koloni traktora iz krajine nema puno price bilo je javi ljudima da se pakuju jebo im je stariji milicioner M martic svima znanje. Kad je nudjen vens ovenov sa autonomijom nasi retardi i seljacine kao JOK mi smo sutra u becu (zajebali su se sutra su u HAGU mamu im jebem seljacku )

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Od kraja 91' pa do same oluje svi frontovi u hrvatskoj su mirovali, za to vrijeme Hrvati su stvarali profesionalnu vojsku (devet gardijskih brigada i još neke jedinice) ta profi vojska je bila uvježbavana kondiciono i taktički po standardima zapadnih voski, također su bili i dobro opremljeni, a obuku u uslovima stvarne borbe su izvodili slanjem jedinica da se bore u hrvatsko muslimanskom sukobu.
Za to vrijeme Srbi nisu radili ništa, njihova vojska je bila seljačka, kondiciono i taktički zapuštena i nepripremljena, jednom riječju dok su se Hrvati spremali Srbi nisu radili ništa osim opijanja i leškarenja.
Moral Srpske vojske ne da je bio loš već ga nije ni bilo, ustvari one koji su trebali braniti krajinu i ne može se nazvati vojskom jer jednostavno ne odgovaraju definicij koja karakteriše bilo koje vojne jedinice.
Rezultati i posljedice "oluje" nisu nimalo iznenađujuće i neočekivane, čak bi se moglo reći da su s obzirom na stanje u kojem su se nalazili branioci RSK dobro i prošli

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 14:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kažu da je prosjek godina u vojsci RSK bio 50. Ja u to vrijeme nisam kontao šta to znači, jer sam vjerovao u nepobjedivost srpske vojske, od pada Srebrenice mislio sam da je to uvertira u pad svih muslimansko hrvatskih krajeva, kad ono kroz mjesec dva pade Krajina i pola bosanske Krajine.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

све је било како chils каже..
овај пут се морам сложит са њим :)

стари ми је био по влашићу, на галици и воћњаку у то вријеме, сјећам се добро кад је дошао кући да је јебао матер свима по реду, никог није поштедио..

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 14:52 
Administrator
Korisnikov avatar

eugene of savoy je napisao:
Od kraja 91' pa do same oluje svi frontovi u hrvatskoj su mirovali, za to vrijeme Hrvati su stvarali profesionalnu vojsku (devet gardijskih brigada i još neke jedinice) ta profi vojska je bila uvježbavana kondiciono i taktički po standardima zapadnih voski, također su bili i dobro opremljeni, a obuku u uslovima stvarne borbe su izvodili slanjem jedinica da se bore u hrvatsko muslimanskom sukobu.
Za to vrijeme Srbi nisu radili ništa, njihova vojska je bila seljačka, kondiciono i taktički zapuštena i nepripremljena, jednom riječju dok su se Hrvati spremali Srbi nisu radili ništa osim opijanja i leškarenja.
Moral Srpske vojske ne da je bio loš već ga nije ni bilo, ustvari one koji su trebali braniti krajinu i ne može se nazvati vojskom jer jednostavno ne odgovaraju definicij koja karakteriše bilo koje vojne jedinice.
Rezultati i posljedice "oluje" nisu nimalo iznenađujuće i neočekivane, čak bi se moglo reći da su s obzirom na stanje u kojem su se nalazili branioci RSK dobro i prošli
Na početku rata mi smo imali vojsku,a Hrvati bandu.Na kraju rata je bilo obrnuto.
Moj stari je prepješačio od Vitoroga do Bočca.Kaže da su ima u momentima kada su prolazili kroz sela naređivali da idu tiše,da ne bude mještane.Stoka izdajnička.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
pametnom u nauk

prvi put kad supci na sceni pomenu krv predaka i ostale spermicidalne lokve lagano kofer i guli makar u makedoniju nek malo NJIHOVI sinovi ratuju (naravno tek kad odplate IRB kredite do tada su posetedjeni )

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 20:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cv_186lVst0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
eugene of savoy je napisao:

RSK maksimalno 50.000 vojnika,Hrvatska cak do 400.000 vojnika,plus uvjezbavali ih amerikanci i snabdijevali oruzjem.Bez pomoci Srbije nisu se mogli odbraniti,jel shvatas da smo mi u RS(zapadni dio) jedva opstali.To za vojsku RSK je uglavnom tacno,dosta ih je bilo po BG i BL,u jedinicama samo na papiru.Svejedno to ne opravdava
hrvatski pokolj i protjerivanje ljudi sa njihovih imanja,to je genocid.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 21:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Buraz,da su htjeli mogli su se odbraniti.Izdaja je to,ne vojni poraz.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 22:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
mozda se nisu mogli odbraniti, ali mogli su da bar pokusaju da se odbrane. sve u svemu, prodala se teritorija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]