banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jun 2025, 23:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 461 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Historija Bosne
PostPoslato: 12 Mar 2012, 00:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Boga mi, ima tu istine dosta.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 12:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2012, 20:56
Mišo je napisao:
http://www.youtube.com/watch?v=Gth8CUplhMc&feature=related

Interesantan lik.

Besim Spahic je legenda, bio sam na jednom njegovom predavanju, strasno pametan lik, bez dlake na jeziku. Sluzi se samo cinjenicama, i mislim da ce svako pametan shvatiti sta covjek zeli reci, podjela na Srbe, Hrvate, Bosnjake je stvorena jer je neko tu vidio ekonomsku racunicu, boli njih briga za nase zivote (gledaj sta rade u Afgnatisanu, Siriji, Libiji), ali mislim da su se malo presli, jer su na kraju kajmak pobrali samo Tihi, Zlaja, Mile, Ćović, koji se bogate na toj podijeli naroda, eventualno korist je izvukla i MZ, jer im hranimo 50-tak ljudi, na celu s Inzkom. Sve u svemu, obicni narod je izvukao deblji kraj, ispali smo debili, kreteni, uzeli puske, nismo znali ni za sta se borimo, Bosna i muslimani nisu unisteni u od Osmanlija, nas su ubijedili da ce je unistiti komsije s Grbavice, od kad postoji Bosna u Bosni postoje krscani, vas su ubijedili da ce vas neki goloruki napaceni Bosnjaci otjerati iz nje. Ali sto je najutznije kad je sve to bilo, 3 godine MZ je indiferentno posmatrala sve sto se desava, a sad je dosla da nam pravi mir. ono sto je jos tuznije, jeste sto poslije sto smo ispali tako glupi i ginuli za tudje koristi, nakon 20 godina, ni pedalja se nismo pomakli sa te tacke. Samo zali Boze djece, momak koji pogidose, djece koja ostadose bez oceva, i hiljade oboljelih.

A sto se tice popisa, ne brinite za to, blagovremeno cemo dobiti upute kako da se izjasnimo, te upute ce biti u skladu s onim sto "oni" zele i sto "njima" odgovara.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 02:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
коначно и мунгоси имају неког начитаног али мало изврће чињенице.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 02:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ja sam juce prvi put preslusao neka njegova predavanja i mogu vam reci da je jeben lik :) , tuce u glavu opasno, prica stvari koje u sustini nikom ne odgovaraju jer su sredina teorija sve tri strane. Da ima jos ovakvih ljudi bilo bi bolje, i kad bi dosao u BL da odrzi neko predavanje prvi bih ga otisao poslusati. Sto se ove teme tice i onog pocetnog teksta, mislim da nije vrijedno komentara...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 02:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ово што он прича о садашњем времену дефинитивно је ок, али оно што прича о прошлости, тј. о историји је гола вода. дефинитивно је начитан и познаје доста ствари али неке које њему не одговарају намјерно изоставља

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 02:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kao npr? Moramo i mi biti svjesni da je suludo misliti da je npr. Bosna bila pustara prije naseljavanja slovena, i da se tu nisu nasli i neki drugi narodi u manjim kolicinama. Takodje, ne vjerujem bas iako je specifican lik da ima bas hrabrosti sve reci na ovakvim predavanjima.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 02:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

увијек је било народа, увијек се мјешало итд. из моје перспективе, мени и глупо дјелује та званична историја, словени су дошли и населили ове просторе. но нећемо о томе.
гледао сам Спахића прије 3 године на ОБН, и мени се тада јако допао на прво слушање, чак сам и тему отворио због њега. viewtopic.php?f=29&t=45782&p=958522&hilit=%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B3#p958522

елем, што се тиче овог сад, немој ме сад да тражим примјере, морао бих погледати још једном. укратко, мој закључак је да он износи само неке приче које одговарају тој теорији коју он заступља о неком "босанству/бошњаштву" а изоставља српско име из те босне.. у принципу звучи као бошњачки деретић с тим што он свему томе да неку дозу хумора а онда реално крене причати о овом циркусу који сада влада овдје, мало искрикитује све редом и тако покупи симпатије код напаћених људи који су сити свега. нешто слично ради чеда у србији с тим што се он мање бави историјом али зна рећи додику "ко сад пише пјесме о српском народу итд.." у сваком случају, бесим је јако занимљив и надасве интелигентан и лукав човјек с којим бих волио прозборити коју.. ако бих дошао до ријечи. :)
мало му је безвезе било што на крају критикује политичаре како причају и облизују се уснама а он запјенио к`о нека тетка.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 03:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A dobro sad, nije to ni cudo, normalno je sto malo naginje svojim.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 09:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Zvanična istorija ne kaže da je su ovi prostori bili pusti prije dolaska Slavena. Bili su relativno rijetko naseljeni ali postojale su razne etničke grupe i narodi u Ilirikumu prije našeg dolaska ali je njihov broj uveliko bio prorijeđen upadima Huna i Avara i jedan od razloga zbog kojih je Iraklije dozvolio naseljavanje Slavena na svojoj teritoriji je bio upravo taj.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 10:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Zanimljiv cova, i retorika, vrlo vjesto uz cinjenice ubacuje poluistine. Zasto bi mi trebali rizikovati novo administrativno zajednistvo, vjerujuci u ove slatkorjecive poluistine koje se opet zavrsavaju na unitarizmu iako je isti napadnut. Prvo u vlastitoj kuci nek rjesava stvari, nek se ostavi Srba, jer nismo mi bili ti koji smo tako zdusno nabili kolac Jugoslaviji u srce, igrali smo za raju a na kraju smo dobili karu, e pa ne moze vise tako.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 14:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Ja sam juce prvi put preslusao neka njegova predavanja i mogu vam reci da je jeben lik :) , tuce u glavu opasno, prica stvari koje u sustini nikom ne odgovaraju jer su sredina teorija sve tri strane. Da ima jos ovakvih ljudi bilo bi bolje, i kad bi dosao u BL da odrzi neko predavanje prvi bih ga otisao poslusati. Sto se ove teme tice i onog pocetnog teksta, mislim da nije vrijedno komentara...

Бесим предаје на пим универзитету, колико сам ја чуо.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 03:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
_зока je napisao:
Zvanična istorija ne kaže da je su ovi prostori bili pusti prije dolaska Slavena. Bili su relativno rijetko naseljeni ali postojale su razne etničke grupe i narodi u Ilirikumu prije našeg dolaska ali je njihov broj uveliko bio prorijeđen upadima Huna i Avara i jedan od razloga zbog kojih je Iraklije dozvolio naseljavanje Slavena na svojoj teritoriji je bio upravo taj.

Iliri,Kelti(cini mi se na sjeveru,al nisam siguran),i rimljani.
Slika

jesu li japodi ovi nasi :P

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 11:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kakvi rimljani, oni jesu drzali vojne logore i banje ovuda, bio je i ovaj put soli, ali nisu bili autohtono stanovnistvo

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 11:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2009, 08:16
А историча, пази карата хахахаха

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 19:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
alkibijad je napisao:
_зока je napisao:

Iliri,Kelti(cini mi se na sjeveru,al nisam siguran),i rimljani.
Slika

jesu li japodi ovi nasi :P

ja nisam srbin ja sam desitijat :confused2: :confused2: pa to je strasno zivio sam u neznanju :confused3:

:lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 19:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Prihvatanje činjenica je pola puta do izlječenja :wink:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kad se Bosna prvi put spominje kao drzava? i jeli moguce da tadasnji osnivaci te drzave nisu bili slaveni nego pripadnici nekog od ovih plemena ?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 19:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Nije moguće. Bosna se prvi put spominje u desetom vijeku.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Nije moguće. Bosna se prvi put spominje u desetom vijeku.

znaci slavensko pleme koje se odcjepilo iz nekog razloga od drugog slavenskog plemena i stvorilo svoju drzavu nazvavsi je po rijeci koja tece ovim krajevima ?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 19:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Ko je rekao da se odcijelilo? Nisu oni bili isto pleme. Isti narod,etnička grupa da ali ne i pleme. Tadašnji Balkan je bio išaran "regionalnim zajednicama" u početku. Ko je bio jači taj je gutao slabije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 461 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]