banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 28 Mar 2026, 20:24 Danas je 28 Mar 2026, 20:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Apr 2010, 22:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kada vidim da neko pominje engleze kao neku vojnu silu ja se samo slatko nasmejem... Najveci levati po pitanju vojnih taktika i nikada u zivotu nisu imali niti jednu dobru takticku bitku koju su dobili... Drze pola kolonija koje su osvojili jer ljudi nisu znali ni sta je barut, jedino sto su mocno imali je pomorska flota i to zahvaljujuci James-u Watt-u koji je izmislio novi sistem poona brodova, pa im niko od tih divljaka nije mogao nista na vesla... Kopnena vojska im je zivo sranje uvek bila, WW II su uspesno zavrsili zahvaljujuci americi koja je imala resurse i srecu da je u rat usla sa drugog kontinenta tako da im je infrastruktura ostala poprilicno neostecena i samim tim su mogli da obnavljaju vojnu masineriju, za razliku od evropskih zemalja cije su fabrike bile porusene...

@Frisky_Dingo

Ti bi mogao bez veredjanja da pises, iznosimo istorijske cinjenice i ako ne znas nista pametno da napises nemoj ni pisati...

p.s. Ko ti kaze da se superhik zajebavao kada je postavio taj post?!? ;)

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
WinstonWolfe je napisao:
on je vjerovatno imao Parkinsona. i to znatno ranije prije rata. a to ga je onda dovelo do toga da pravi iracionalne poteze.

Nema podloge za ovo, za stomacne tegobe, nesanicu, i kasnije trehe ima... pogotovo otkad mu je von Stauffenberg ostavio petardu, pa ga prepala :lol:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Hertzog je napisao:
Kada vidim da neko pominje engleze kao neku vojnu silu ja se samo slatko nasmejem... Najveci levati po pitanju vojnih taktika i nikada u zivotu nisu imali niti jednu dobru takticku bitku koju su dobili... Drze pola kolonija koje su osvojili jer ljudi nisu znali ni sta je barut, jedino sto su mocno imali je pomorska flota i to zahvaljujuci James-u Watt-u koji je izmislio novi sistem poona brodova, pa im niko od tih divljaka nije mogao nista na vesla... Kopnena vojska im je zivo sranje uvek bila, WW II su uspesno zavrsili zahvaljujuci americi koja je imala resurse i srecu da je u rat usla sa drugog kontinenta tako da im je infrastruktura ostala poprilicno neostecena i samim tim su mogli da obnavljaju vojnu masineriju, za razliku od evropskih zemalja cije su fabrike bile porusene...

@Frisky_Dingo

Ti bi mogao bez veredjanja da pises, iznosimo istorijske cinjenice i ako ne znas nista pametno da napises nemoj ni pisati...

p.s. Ko ti kaze da se superhik zajebavao kada je postavio taj post?!? ;)

Ako izuzmemo vazdusni rat koji svabe protiv njih nikad nisu dobili...moze biti.

P.s naravno i tu su braca Ameri dotirali u avionima :wink:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 22:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U WW II je kljucnu ulogu odigrala Rusija, a Ameri su tu odradili svoj dobro poznati fazon, najmanje su zrtvovali a najvise dobili, slali su svima motorizaciju da ratuju za njih, a oni na kraju sa 2 atomske bombe izasli kao pobednici i spasioci, dok su Rusi, koji su pregazili pola Evrope dobili daleko manje zapazenu ulogu u istoriji, a izginulo ih je na milione i tada je USA izmuzla evropu koja joj je i dan danas duzna za tu "pomoc"

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
ERROR je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
on je vjerovatno imao Parkinsona. i to znatno ranije prije rata. a to ga je onda dovelo do toga da pravi iracionalne poteze.

Nema podloge za ovo, za stomacne tegobe, nesanicu, i kasnije trehe ima... pogotovo otkad mu je von Stauffenberg ostavio petardu, pa ga prepala :lol:

Zapravo i ima. Postoji nekoliko snimaka na kojima se vidi kako mu drhti ruka.
A pored toga zdravlje mu je bilo sjebano maksimalno.
Bio je dokumentarac bas o njegovom zdravlju na Exploreru cini mi se.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 00:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
ERROR je napisao:
Da nije napao Ruse i Engleze, te proglasio rat Americi(iz solidarnosti s Japanom), danas bi mi ovdje pisali na njemackom.

Je li samo meni ovo smješno?
Pa ebote da nije ove pobrojane napao ne bi ni bilo rata, jer svi ostali su mu manje više bili saveznici ili su se predali bez borbe.
Uostalom on ove nabrojane nije morao ni napasti, oni mu svakako ne bi dozvolili da rovari po njihovim interesima, kao što to i nisu dozvolili i nije Hićo objavio rat englezima i amerima već oni njemu.
Čuj mu priče da nije ovo da nije ono...

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 08:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Hertzog je napisao:
I da nije bilo amera evropa bi bila manje srusena :D

Imas li ijednu pozitivnu stvar reci o saveznicima?

Hertzog je napisao:
Kada vidim da neko pominje engleze kao neku vojnu silu ja se samo slatko nasmejem... Najveci levati po pitanju vojnih taktika i nikada u zivotu nisu imali niti jednu dobru takticku bitku koju su dobili...

A ovo je vec lupanje bez veze. Spanci su na taj fazon baruta osvojili cijelu juznu Ameriku, dakle, sve kolonije su bile u manje vise istom polozaju.
Evo na prvu...Admiral Nelson, nabrajati njegove podvige bilo bi predugo, ali najveca mozda, bitka kod Trafalgara kada je pobijedio zdruzenu francusku (Napoleonovu) i spansku flotu, lord Velington vodio vojsku koja pobjedjuje Napoleona kod Waterloa, onda ERROR je spomenuo vazdusnu bitku za Britaniju koju Nijemci gube, onda Afrika i Field Marshal Montgomery koji je taro njemce po sjevernoj Africi....

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 09:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zasto bi rekao nesto lepo o saveznicima, mada nije da nemam nista, ali samo iznosim cinjenice... Cemu rusenje Beograda i mnogih drugih gradova koje su "oslobadjali", cemu bacanje A bombi na Japan, odakle njima toliko pravo da se posledice njihovog rada vide i na danas rodjenim japancima...

Ja i dalje tvrdim da UK nije neka vojna velesila, pomorska da, ali kopnena bas i ne. Mnoge manje zemlje su imale vecih uspeha od njih... Ponavljam kolonije su olako osvajali jer su bili dosta manje napredni od evropskih zemalja, ali na evropskom tlu nikada nisu nesto zapazeno ostvarili u vojnom smislu... Ako su bili toliko premocni zasto nisu isli sa osvajanjem Evrope, nego su isli po nerazvijenim plemenima :D
Eto tako nekako, mada me Englezi manje zanimaju na ovoj temi hehe

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 16:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
mary juana je napisao:
Hertzog je napisao:
Pa greska je samo u tome sto je hteo previse... Mogao se zadrzati u nekim normalnim okvirima i izaci iz rata kao pobednik..

Mogao je pobjediti jedino usrane francuze, ostali evropljani su mu se ili predali bez borbe, a u većini mu se pridružili, ustvari i francuzi su se predali maltene bez borbe, ali zato engleze i amerikance nije mogao poraziti nikad čak ni jednu bitku protiv njih nije dobio, sve da i nije napao ruse ishod rata bi vjerovatno bio isti, tj. hićo bi ga popušio, eventualno bi rat trajao koji mjesec duže.

Samo cu reci da nisi u pravu. :roll: Ili ti ga: " Ne slazem se s tobom"

mary juana je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:
Da ne bude da pravim diskriminaciju, isto se odnosi i na Tashka 8)

Jesi li primjetio da se Tashko uvijek i u svemu slaže tj. nalazi zajedničku misao sa svim moderatorima :lol: miijau, miiijau :cat:

1) Nisam 2 dana na forumu pa nisam upratio o cemu je rijec
2) :lol: Pa neki dan mi zoka obrisao postove i imali smo kratku diskusiju preko pp-a :wink:
pa ti vidi...
Vidim da je ova tema otisla u malo boljem smjeru. Ukljucicu se malo kasnije, odoh malo knjavati

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 07:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
TashkoBL je napisao:
mary juana je napisao:
Mogao je pobjediti jedino usrane francuze, ostali evropljani su mu se ili predali bez borbe, a u većini mu se pridružili, ustvari i francuzi su se predali maltene bez borbe, ali zato engleze i amerikance nije mogao poraziti nikad čak ni jednu bitku protiv njih nije dobio, sve da i nije napao ruse ishod rata bi vjerovatno bio isti, tj. hićo bi ga popušio, eventualno bi rat trajao koji mjesec duže.

Samo cu reci da nisi u pravu. :roll: Ili ti ga: " Ne slazem se s tobom"

Francuzi i jesu polagali velike nade u Maginot (Mažino) liniju odbrane protiv Njemačke, a koja je prevaziđena kao najobičnija šala.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 09:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Talija je napisao:
Francuzi i jesu polagali velike nade u Maginot (Mažino) liniju odbrane protiv Njemačke, a koja je prevaziđena kao najobičnija šala.

Zahvaljujuci Hitlerovim genijalnim potezima. Prvo Fall Gelb, operacija koja je sprecila prodor saveznika u Belgiju, pa Fall Rot, kad su Svabe s ledja napali Maginot.

Ali, glupo je reci da su Francuzi pali bez otpora. Neprestano su se borili tih 5 godina, sa Hitlerovom posasti.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 09:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
TashkoBL je napisao:
Neprestano su se borili tih 5 godina, sa Hitlerovom posasti.

šta, francuskinje su širile sifilis među njemačkim vojnicima? :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 09:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve je to sitana boranija... Francuzi i slicne nacije u WWII su bili smesni, te zemlje koje su se predale bez pruzenog otpora nisu imale skoro pa nikakvog uticaja u daljnjem ratu... Hitler ih je lepo docekao i dobio prednost jer ih je napao nekoliko godina ranije nego sto su se oni nadali. Znalo se da je rat na pomolu jer je velika depresija donela nezadovoljstvo u narodu, jacale su desnicarske stranke i samo je bilo pitanje vremena koja ce zemlja pre doci do masinerije i zapoceti rat... Hitler je to uradio ekstremno brzo i nemacku industriju je preko noci digao na noge i izgradio velesilu... Sta ce jadni Francuzi Poljaci i sl. predali se preko noci, pohapseni svi koji su mogli nositi pusku, sto je vredelo u zemlji od infrastrukture Swabe zaposele, a ostalo u unistili... Te zemlje su samo mogle cekati da saveznicke snage upadnu i oslobode ih

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 09:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Hertzog je napisao:
Sve je to sitana boranija... Francuzi i slicne nacije u WWII su bili smesni, te zemlje koje su se predale bez pruzenog otpora nisu imale skoro pa nikakvog uticaja u daljnjem ratu... Hitler ih je lepo docekao i dobio prednost jer ih je napao nekoliko godina ranije nego sto su se oni nadali. Znalo se da je rat na pomolu jer je velika depresija donela nezadovoljstvo u narodu, jacale su desnicarske stranke i samo je bilo pitanje vremena koja ce zemlja pre doci do masinerije i zapoceti rat... Hitler je to uradio ekstremno brzo i nemacku industriju je preko noci digao na noge i izgradio velesilu... Sta ce jadni Francuzi Poljaci i sl. predali se preko noci, pohapseni svi koji su mogli nositi pusku, sto je vredelo u zemlji od infrastrukture Swabe zaposele, a ostalo u unistili... Te zemlje su samo mogle cekati da saveznicke snage upadnu i oslobode ih

Ma da,Nijemcu su naj sasvim,super sasvim.......Isto to bi se moglo pripisati i Kraljevini Jugoslaviji.....

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 09:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pisi, imas temu SFRJ, tamo si slobodan da pises o tome, ne vidim potrebu da skrecemo sa teme zbog Jugoslavije

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 09:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa ne skrećem temu.....Tema je Hitler,Nijemci,WW II....U kojem SFRJ nije učestvovala......a ja je nisam ni pomenuo...

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 10:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ja jugoslaviju nisam svrstao u tu grupaciju... Iako je malo nedostajalo da i oni dopuste nemcima da prosetaju kroz zemlju... I ona je u svakom slucaju specificna bila jer je pola drzave bilo naklonjeno nemcima, a pola se borilo protiv njih... Da su bili malo slozniji, kao sto nikada i nisu bili, mogao je rat mnogo pre da zavrsi... Ovako su ih Swabe peglale i samo je u pojedinim momentima narod sa ovih prostora bio pretnja po Nemacku

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 10:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
:lol: :lol: :lol:
Dobar ti ovaj footer. :D

Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 10:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Ovako su ih Swabe peglale i samo je u pojedinim momentima narod sa ovih prostora bio pretnja po Nemacku

Tu se ne slažem sa tobom.Narod sa ovih prostora nikada nije bio prijetnja za Njemačku.Za razliku od Njemačke koja je uvijek bila opasnost za ove prostore.Bogu hvala pa im je vojska sada smijurija ali su oni drugi način da nas pokore.....ekonomski.Kad pogledaš realno,oba svjetska rata su bila uzalud.Sve je opet u rukama Austrije i Njemačke. :-?

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I to samo pokazuje velicinu te zemlje, koja je posle dva izgubljena rata uspela da se digne na noge i da bude medju najjacim ekonomskim zemljama u svetu, a to je u neku ruku novi sistem vodjenja svetskih ratova. Jugoslavija je '70-ih i '80-ih bila sila i vodila glavnu rec u svetu, ali je dopustila da se raspadne i gde je sada... Sada je zemlja treceg sveta

Vrh

[ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]