banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Maj 2025, 19:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 473 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Apr 2025, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Ok.
Samo mi je taj dio teksta bio nelogičan.
Slava mu i laka zemlja srpska.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2025, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
munja.alex je napisao:
Poznajući prilike iz proteklog rata, vjerovatno je tako bilo i u drugom sv. ratu. Svaki psihopata koji voli da ubija je "isplivao"… a neki su dosegnuli i visoke činove čak! I to nije ekskluziva samo jedne strane. Tako da, ako ikad ubuduće Srbi budu morali ratovati, prvo psihologe i psihijatre vojska da uposli ...

Било у сваком рату, и биће. А рачунај да су тад људи били тврђи, него 50 година касније. Много нижи стандард, тежи животни услови. Тад је било к'о добар дан потегнути нож и убити некога, па онда кад дође рат и опште убијање, кад им спале село, побију жену и дјецу, онда раде оно што су радили Дангићеви четници муслиманима по Подрињу...
Сјећам се једног чланка, сад већ покојног Игора Бојовића, сценаристе позоришта "Бошко Буха", ког сам имао на Фејсбуку (изгледа је породица угасила профил). Некада тамо још за екс-Ју, интеврјуисао је у Енглеској свог стрица, четничког команданта Николу Бојовића (ово следеће није интервју који нажалост изгледа више није доступан).

https://www.facebook.com/plamencetnistv ... 357400754/

Како се сјећам, у једној акцији у муслиманским усташким крајевима, кад је капетан Никола видио шта четници раде од тог муслиманског народа, рекао је "Ако има Бога, четници ће да изгубе овај рат".
И Никола је исто тако рекао да је код четника огроман проблем био недостатак високих официра. Војску су водили углавном млади капетани, који нису могли да успоставе потребну дисциплину. Скупљали су се тако што је неко чуо да тамо негдје на планини у Србији пуковник Михаиловић организује отпор... А и ти четнички одреди, знало је бити (полу)независних, знали су шетати између четника и партизана... било је свега. Неки војводе су, супротно наређењима Драже, сарађивали са нпр. Италијанима, као рецимо Ђујић...

Тако да, нисам за слијепу глорификацију четника. Само дај више једном да се прича и о ономе што су комунисти радили. Почев од тих конкретних ствари у рату, па до оног најгорег, дугорочне штете Србима с којом се и сад боримо (односи у БиХ и Хрватској као подручјима геноцида, Косово и остало).

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2025, 11:35 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 16 Jul 2018, 17:38
motozeljo je napisao:
Kažete psihopate?!?

Bez njih, nazovimo ih "korisnih psihopata" ciljevi neke borbe ne bi bili ostvareni. Komunisti su u 2.sv.ratu znali da ako ne "animiraju Srbe" da uzmu puške u ruke, sva njihova borba je uzaludna. A da su bili majstori "za animirati nekoga" mora se priznati da jesu. Od ubistva dr Mladena Stojanovića pa nadalje, gdje su bili majstori laži i propagande, a to se tek otkriva danas i vjerujem da nikad neće biti otkriveno sve do kraja jer mnoga su usta trajno zaćutala i otišla pod zemlju.

Nisu Srbi prečani išli u partizane što su bili ludi za komunizmom i što im je bilo dosadno,nego su ih ustaše i njihovi zločini nad Srbima otjerali u partizane.To je bila borba za goli život,i preživljavanje,a ne borba za komunizam.
Što se tiče pogibije Dr.Mladena Stojanovića evo ovaj se čiča nedavno sijetio da ispriča svoju priču.
Meni ova priča i nije nešto ubjedljiva.Kominista već odavno nema,kako to da se baš sad sijetio ?

https://youtu.be/fe_-2deycMQ?si=hiolM1c5mOJ-pBWg

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2025, 13:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Naravno da su ga ubili partizani. Svako ko je prijetio da popularnošću zasjeni Tita je stradao "nesretnim slučajem".
krajo je napisao:
Kaže nije imao ni porodicu, a poslije kako je bolje bilo da je poginuo, sin i žena bi bolje prošli.
Možda govori i stanju uma, ne o stvarnom stanju.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2025, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Krajiški Srbin je napisao:
motozeljo je napisao:
Kažete psihopate?!?

Bez njih, nazovimo ih "korisnih psihopata" ciljevi neke borbe ne bi bili ostvareni. Komunisti su u 2.sv.ratu znali da ako ne "animiraju Srbe" da uzmu puške u ruke, sva njihova borba je uzaludna. A da su bili majstori "za animirati nekoga" mora se priznati da jesu. Od ubistva dr Mladena Stojanovića pa nadalje, gdje su bili majstori laži i propagande, a to se tek otkriva danas i vjerujem da nikad neće biti otkriveno sve do kraja jer mnoga su usta trajno zaćutala i otišla pod zemlju.

Nisu Srbi prečani išli u partizane što su bili ludi za komunizmom i što im je bilo dosadno,nego su ih ustaše i njihovi zločini nad Srbima otjerali u partizane.To je bila borba za goli život,i preživljavanje,a ne borba za komunizam.
Što se tiče pogibije Dr.Mladena Stojanovića evo ovaj se čiča nedavno sijetio da ispriča svoju priču.
Meni ova priča i nije nešto ubjedljiva.Kominista već odavno nema,kako to da se baš sad sijetio ?

https://youtu.be/fe_-2deycMQ?si=hiolM1c5mOJ-pBWg

Prvi put sam "načuo" kako je nastradao Stojanović 1992, godine, donekle potvrdu da je to djelimična ili 100 postotna istina sam dobio 1998. kada sam pročitao dve knjige, a 100% sam bio ubjeđen da su Stojanovića ubili partizani kada sam pričao sa starim kumom koji je bio kurir kod Rade Radića i koji je zbog toga kao mladić preživjeo strahovitu torturu od vlasti. I stari kum je sačekao puno godina prije nego je ispričao ono što je znao.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2025, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Citiraj:

Roditelji su mi prijeklom iz nazovimo "partizanskih" krajeva ....... znaš ono "ni zrna žita neprijatelju" ili "najveća partizanska ratna bolnica na oslobođenoj teritoriji" .....
Kada sam pročitao već spomenute dve knjige gdje je pisalo da se pojedini četnički komandanti žale na ponašanje partizana, koji uđu u srpsko selo pojedu i popiju i onda iz tog sela napadnu ustašku posadu i povuku se ...... ostave goloruk narod da bježi u zbjegove ili da bude ubijen na kućnom pragu ili da završe u logoru ....... pitao sam majku da li je to istina i da li su to radili i u njenom kraju. Rekla mi je da jeste i da je više puta bila ustaško njemačka odmazda nad golorukim narodom, između ostalog da mi je tako nastradalo pola porodica sa očeve strane, neki su ubijeni u zbjegu a neki su završili u logoru i nisu preživjeli. Tako su se "animirali" srbi da uzmu puške u ruke i da se bore, od strane partizana.

Pokojni stric od mog oca je koji je othranio petoro svoje i još petoro djece od svog rođenog brata (koji je ubijen u zbijegu) je tek 1968. godine dobio dozvolu od tadašnjih vlasti da uradi eskumaciju pobijenih rođaka iz tzv. "plećine" iznad kuće gdje mi je otac rođen. Ta rodbina je pobijena u jednoj od tih odmazdi ustaša i nijemaca. Iako je taj pokojni stric bio u partizanima od prvog dana, iako smo u porodici imali i narodnog heroja, generala JNA i kasnije komandanta zagrebačke armijske oblasti, do 1968. zarad bratstva i jedinstva niko nije smio ni pisnuti. A kamoli da uradi nešto na svoju ruku. I još je veća tragedija što na spomeniku gdje su premještene kosti od ubijene rodbine nije smjelo pisati da su ubijeni od strane ustaša i nijemaca.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2025, 16:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 16 Jul 2018, 17:38
Znam o kojem se kraju radi.Grmeč Gora.
Ne kažem da nije bilo i takvih slučajeva ko što ti opisuješ,i što si pročito u toj knjizi za koju si pito babu.
Ali i bez toga su Srbi u tzv.NDH su Srbi stavljeni van zakona i ustaška politika je bila istrebljenje Srba zapadno od Drine.
U većini slučajeva Srbi nisu dali nikakvog povoda ustašama za bilo kakav pokolj,pa su svejedno poklani ko životinje.
To je najbolje opiso Đuro Zatezalo u svojoj knjizi svjedočanstava preživjelih ustaških pokolja "radio sam svoj seljački i kovački posao".
Npr.mojoj babi su poklali čitavu familiju,samo je ona uspjela preživit.Materino selo su 3 puta palili,a nije bilo nikakvog povoda.
O kojim knjigama se radi što si ti čito ?

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2025, 18:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa u Drakuliću su napravili pokolj bez ikakvog povoda, ne mora se tražiti dalje.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2025, 19:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
motozeljo je napisao:
Prvi put sam "načuo" kako je nastradao Stojanović 1992, godine, donekle potvrdu da je to djelimična ili 100 postotna istina sam dobio 1998. kada sam pročitao dve knjige, a 100% sam bio ubjeđen da su Stojanovića ubili partizani kada sam pričao sa starim kumom koji je bio kurir kod Rade Radića i koji je zbog toga kao mladić preživjeo strahovitu torturu od vlasti. I stari kum je sačekao puno godina prije nego je ispričao ono što je znao.

Мој деда, покој му души, је као малољетан био код Раде Радића, и причао је мом оцу да је Раде чупао косу са главе кад је чуо да је Младен убијен. Ваљда су били добри.

motozeljo je napisao:
Roditelji su mi prijeklom iz nazovimo "partizanskih" krajeva ....... znaš ono "ni zrna žita neprijatelju" ili "najveća partizanska ratna bolnica na oslobođenoj teritoriji" .....
Kada sam pročitao već spomenute dve knjige gdje je pisalo da se pojedini četnički komandanti žale na ponašanje partizana, koji uđu u srpsko selo pojedu i popiju i onda iz tog sela napadnu ustašku posadu i povuku se ...... ostave goloruk narod da bježi u zbjegove ili da bude ubijen na kućnom pragu ili da završe u logoru ....... pitao sam majku da li je to istina i da li su to radili i u njenom kraju. Rekla mi je da jeste i da je više puta bila ustaško njemačka odmazda nad golorukim narodom, između ostalog da mi je tako nastradalo pola porodica sa očeve strane, neki su ubijeni u zbjegu a neki su završili u logoru i nisu preživjeli. Tako su se "animirali" srbi da uzmu puške u ruke i da se bore, od strane partizana.

Па има сведочанстава из Србије, кад су Нијемци почели убијати 100 за 1, да су комунисти намјерно убијали Нијемце како би народ из револта због њемачке одмазде, ишли у партизане.

...

Али самим комунизмом се можда и не би требало бавити толико, колико узроцима због којих се појавио, јер и комунизам је ништа друго до казна Русима и Србима.
Псеудо-европеизоване елите су се однародиле и живјеле луксузно на рачун људи који су се патили, циједио се задњи атом снаге из радника и сељака, да би се имало за луксузну робу, балове и живот по престоницама... Многи богати су са гађењем одбацили своје, а прихватили од страног оно што им је причињавало задовољство...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2025, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Kako se rasprava vodi, sve mi se čini da se traži nekakva opravdanja za ustaške i četničke zločine.A sve da se okrive partizani.Ispašće dobri i loši momci.A partizani zli.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2025, 05:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Loše ti se čini. Napisao sam gore,.zašto niko od njih nije za 4 godjne ni primirisao Jasenovcu? Ni četnici ni partizani?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2025, 11:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
munja.alex je napisao:
Loše ti se čini. Napisao sam gore,.zašto niko od njih nije za 4 godjne ni primirisao Jasenovcu? Ni četnici ni partizani?

Ne mogu vjerovati da postoje ljudi koji ovo potežu još uvijek, pa na forumu smo sto puta o ovome pisali. Jasenovcu je bilo skoro nemoguće primirisati pošto to nije bilo logor iz američkih filmova 100 puta 100 metara sa dvije, tri stražarske osmatraćnice. To je bio sistem međusobno povezanih logora na površini od oko 220 km kvadratnih u ravnici okružen močvarnim tlom i rijekom Savom. Uz veliku blizinu većih gradova koji su bili ustaška uporišta kao i vojnih aerodroma. Svaki ozbiljniji napad na Jasenovac bi bio samoubilačka misija, to su svi znali.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2025, 11:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Krajiški Srbin je napisao:

Sve su to šarene priče koje mute vodu. Meni je čak sumnjiva priča onog stanovitog B. Jovovića o pokušaju atentata na Pavelića Sjetio se čovjek 1998 da je picao na Pavelića i to je rekao nekome ko je rekao nekome.Svjedoka nema.I ja sam trebao preći u Real kad sam bio mali , ali me nisu primili, jbg , niko nema pojma kad , ali ja znam,dakle rekao bih da je ova priča još jedna manipulacija UDBE.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 473 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24

Sva vremena su u UTC [ DST ]