Šejh Imran Husejn je rođen na ostrvu Trinidad u Karibskom moru 1942. godine, indijskog je porijekla. Završio je Naučni institut u Karačiju i učio je na mnogim drugim institutima od kojih je Univerzitet u Karačiju, Univerzitet Zapadna indijska ostrva, Univerzitet El-Ezher i Međunarodni institut u Ženevi.
Radio je u diplomaciji u Ministarstvu vanjskih poslova Trinidada i Tubaga, ali je dao ostavku 1985.godine da bi svoj život žrtvovao radu za Islam.
Živio je deset godina u Njujorku gdje se aktivno bavio davom i gdje je bio predsjedavajući Zajedničke komisije za islamska udruženja i fondacije.
Obavljao je više vjerskih funkcija u raznim institucijama, predavao na raznoraznim institutima i školama u Pakistanu i Americi i napisao 12 knjiga islamske tematike. (preuzeto sa njegove stranice).
Povodom 20 godina od zločina u Srebrenici, obratio se bosanskim muslimanima sledećom video-porukom:
Da ja sad ne tupim, koga zanima ova tema (ipak dosta neočekivano izlaganje), treba pogledati, a u suštini svodi se na to da muslimani i pravoslavni hrišćani kako u Bosni, tako i u svijetu, treba da budu prijatelji. Zanimljivo, pogledajte.
Spoiler:
Inače, ima svoj YT kanal sa mnoštvom predavanja, osvrta na situaciju u svijetu i slično. Vidim da ima i o grčkom dugu , možda kasnije poslušam. Ovako djeluje kao blag čovjek. Nešto malo istražujući, čini mi se da je vrlo popularan u islamskom svijet, mada ga neki drugi islamski učenjaci osporavaju kao "apokaliptičara" koji svugdje vidi predznake kraja svijeta.
Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35 Postovi: 9721 Lokacija: Banjaluka kod Bukvaleka
السلام عليكم, Es salam alejkum bratu seihu Imranu , ja to pricam godinama i to je noćna mora neoimperijalisticke pesnice Zapada - nikako se ne smiju ujediniti pravoslavlje i islam u zaštiti svojih vrijednosti. Treba izazivati ratove, zločine i pogrome, stvarati nepremostive jazove mržnje i genocida. Još jednom Es salam brate Imrane
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu