banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 00:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Nov 2010, 14:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
SARAJEVO - Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Emil Vlajki rekao je da se u Srebrenici nije desio genocid, jer je 30 000 žena, djece, bolesnih i staraca pušteno kućama.

"Nikada nisam negirao zločin u Srebrenici, ali to po meni očito nije bio genocid, jer šta bi se onda sve moglo podrazumijevati pod genocidom... Da su nacisti imali srpsku koncepciju genocidnosti onda bi poslije Drugog svjetskog rata bar četiri od šest miliona stradalih ljudi ostalo u životu", konstatovao je potpredsjednik RS.

Ako se u Srebrenici desio genocid, naglasio je Vlajki, onda bi i ubijanje Srba u Sarajevu ili ono što su radile grupe muslimanskog ratnog komandanta Nasera Orića oko Srebrenice do 1995. godine, palile sela i ubijale civilno stanovništvo samo zato što su bili Srbi, trebalo okarakterisati kao genocid.

"Osuđujem sve one koji ubijaju na etničkoj i vjerskoj osnovi, ali treba biti objektivan i vidjeti da se zločin dešavao nad Srbima i Hrvatima, a ne samo nad Bošnjacima", naglasio je potpredsjednik Srpske za sarajevsku TV1.

On je odbacio i tvrdnju da su Srbi biti agresori u BiH, podsjećajući da su u BiH živjela tri konstitutiuvna naroda - Srbi, Hrvati i tada muslimani, a danas Bošnjaci, te da nijedan od njih nije mogao izvršiti agresiju na BiH.

Na pitanje da li će se kao potpredsjednik RS boriti za njeno otcjepljenje, Vlajki je rekao da će se boriti za RS, entitet koji mora biti samoodrživ, socijalnu pravdu, vjersku toleranciju i ljudske motive koji su protiv bilo kojeg oblika mržnje, kao i protiv četništva, ustaštva i vehabizma.

Vlajki, koji je i autor knjige "Demonizacija Srba", rekao je da su Jevreji krivi za jedan dio srpske patnje o čemu ima i dokaze iz zapadnih izvora.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Emil-Vlajki-U-Srebrenici-nije-bilo-genocida-72806.html?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+NezavisneNovine+%28Nezavisne+novine%29

Vlajki je zajeban igrač, na njihovoj televiziji ovo sve izjaviti, nije mala stvar.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Влајки је луд Бога ми. :)
Мени није јасно гдје њега нађоше само.. ко га доведе овдје..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Подсјећа ме на Сејду Бајрамовића :D
Сјећа ли се ико тог лика?
Слобин играч у Предсједништву СФРЈ са Косова и Метохије.
Човјека су ловили по сеоским продавницама да би га одвукли у Београд кад се мора нешто изгласати. Било му драже пиво испред продавнице од свих државничких привилегија :D :D

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 16:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
То је из интервјуа са Сенадом Хаџифејзовићем, који је , успут речено, био Влајкијев студент :D
Ево линк, на дну има видео.
http://depo.ba/mediji/u-srebrenici-nije ... je-glupost

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Ово када неко изјави сваки пут дође као нека сензација.
Али треба што више потенцирати овакве изјаве, да би се на крају тим потенцирањем (више оваквих изјава кроз медије, организовање трибина и сл.) дошло до ефекта нормализације тј. да таква изјава буде сасвим нормалана јер је она апсолутно тачна. Геноцида није било и тај термин је српском народу наметнут.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Silvio Dante je napisao:
Али треба што више потенцирати овакве изјаве, да би се на крају тим потенцирањем (више оваквих изјава кроз медије, организовање трибина и сл.) дошло до ефекта нормализације тј. да таква изјава буде сасвим нормалана јер је она апсолутно тачна. Геноцида није било и тај термин је српском народу наметнут.

Onaj ko se pitao o karakteru i nazivu onog sto ti i idiot Vlajki ne priznajete je zavrsio s tim poslom, a i oni koji su imali veze s dogadjanjima vecinom uredno robijaju za isto.
Sirom svijeta ima masa onih koji negiraju holokaust, te umanjuju broj zrtava istog, al iako imaju istu taktiku ko vas dvojica, nesto im ne ide :wink:, pa vi vidite....

I ne znam zaista kojeg k...a se majmun petlja oko Srebrenice i sta je tu relevantno njegovo misljenje? Tamo se nazalost desio nezapamcen zlocin i zvali ga ovako ili onako, na prostoru Evrope u zadnjih 50 godina nije zabiljezeno nista blizu zla koje je tamo pocinjeno. Kao potpredsjednik RS, izabran iz reda hrvatskog naroda ( :lol: ), misli li ovaj raditi ista za neciju dobrobit, npr Hrvata, ili je samo tu da glumi dvorsku ludu i nastavlja Miletove ludorije i lupanja kad se ovaj primiri?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 23:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Hhahahaha, jeste cova ludjak, kaze "Vi ste medijski vuk, a ja sam jadna crvenkapica", nema sta, sto na umu to na drumu.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Onaj ko se pitao o karakteru i nazivu onog sto ti i idiot Vlajki ne priznajete je zavrsio s tim poslom, a i oni koji su imali veze s dogadjanjima vecinom uredno robijaju za isto.
Sirom svijeta ima masa onih koji negiraju holokaust, te umanjuju broj zrtava istog, al iako imaju istu taktiku ko vas dvojica, nesto im ne ide :wink:, pa vi vidite....

I ne znam zaista kojeg k...a se majmun petlja oko Srebrenice i sta je tu relevantno njegovo misljenje? Tamo se nazalost desio nezapamcen zlocin i zvali ga ovako ili onako, na prostoru Evrope u zadnjih 50 godina nije zabiljezeno nista blizu zla koje je tamo pocinjeno. Kao potpredsjednik RS, izabran iz reda hrvatskog naroda ( :lol: ), misli li ovaj raditi ista za neciju dobrobit, npr Hrvata, ili je samo tu da glumi dvorsku ludu i nastavlja Miletove ludorije i lupanja kad se ovaj primiri?

Па сигурно ће више одради за свој народ од Комшића. У то уопште не сумњам.

Злочин се десио, то нико не оспорава, али оспорава се термин геноцид.
А што се тиче тих који робијају. Они робијају по принципу "Кадија те тужи, кадија ти суди" који је обавезан када су Срби у питању, јер се ради о једном апсолутно анти-српском суду и то показују и статистичке чињенице али и случајеви попут Харадинаја, Орића и Шешеља, где су два џелата одшетала слободна док се Шешељ држи већ годинама у притвору иако је јасно да тужба нема никакву правни основу и да тужилачка екипа нема ни доказе ни сведоке који могу да потврде наводе оптужнице.

Међутим, то није тема. Тема је изјава Влајкија. Шта ће о Сребреници да мисли један Американац или Норвежанин мени савршено пуца цкура а врло ми је битно шта ће Срби да мисле и зато је мој став да овакве изјаве треба што чешће да се пласирају кроз медије док не постану нормала, јер не сме да се допусти да се српском народу (и нараштајима који долазе) термин геноцидног народа наметне јер за то не постоје основе.
То што се теби то не свиђа и зато ме боли цкура, јер је твоје мишљење по овом питању небитно. Битно је шта мисле Срби.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 01:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
ERROR je napisao:
na prostoru Evrope u zadnjih 50 godina nije zabiljezeno nista blizu zla koje je tamo pocinjeno.

Jooj kad ovo procitam...
Uf!!

Ne seri!

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 08:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ma nije problem sto je prije nekih 65 godina izvrsen genocid nad Srbima, to su samo bili Srbi, nije uopste problem sto smo od apsolutne vecine postali manjina, nije problem sto je danasnja situacija odraz genocida nad Srbima u drugom svjetskom ratu. Znaju to dobro muslimani koji su u Banjaluku dosli iz Foce i Glamoca, samo da mi je znati od cega su bjezali, da nije osveta mozda ?

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Zločin u Srebrenici se desio ili možda ne ali nikakvog genocida nije bilo jer uglavnom poginuli u Srebrenici su bili muslimanski vojnici koji su skinuli uniforme i pravili se toše, a prije toga su činili stravične zločine nad Srbima tog kraja i činjenica je bar po svijedočenju preživjelih da je većina poginula u pokušaju proboja i u zasjedama koje su im postavljane, a samo mali dio je iz osvete streljan nakon zarobljavanja što jedino i jeste zločin.

Dakle, pitanje:
Uđe vojska u selo od dvadesetak stanovnika, muškaraca, žena, djece, starih i nemoćnih i pobije sve što zatekne, i selo spali, a u drugom slučaju uđe vojska u neku varoš u kojoj je 40-tak hiljada stanovnika i zauzme je i pritom organizuje autobuse da žene, djeca, starci... napuste to područje, a nastavi da progoni one koji pokušavaju da se probiju na svoju slobodnu teritoriju i pritom likvidira pa nek bude i 8000 muškaraca koji su 90% pripadnici neprijateljske vojske, dakle, pitanje je šta se u ova dva slučaja prije može nazvati genocidom, a odgovor na ovo pitanje je ujedno i odgovor na pitanje da li se u jebenoj Srebrenici desio genocid.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 01:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Орић је био у Београду? Ако је то тачно, онда битно питање гласи: како су Специјално тужилаштво за ратне злочине и његов шеф, Владимир Вукчевић, на то реаговали?

http://www.nspm.rs/politicki-zivot/sluc ... orica.html

Citiraj:
Када је тужилаштво Републике Српске пре две године изричито упитало Хашки трибунал може ли гонити Насера Орића за друге злочине и после ослобађајуће пресуде у Хагу, одговор Трибунала био је подједнако изричит и правно коректан: да, може.

http://www.nspm.rs/hronika/milorad-dodi ... enici.html

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Elvis Presley je napisao:
ERROR je napisao:
na prostoru Evrope u zadnjih 50 godina nije zabiljezeno nista blizu zla koje je tamo pocinjeno.

Jooj kad ovo procitam...
Uf!!

Ne seri!

+1

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Eto, serite vi pa napisite gdje se to jos desilo da neko uzme i nakon vojnih akcija, planski pobije vise stotina zarobljenika.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 23:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...to je zlocin i mene kao vojnika sa cetiri i kusur meseci ratovanja duboko vredja zlocin tolikih razmera...pouzdano znam da je veci deo pobijen iz osvete sto ne opravdava cin...borba je jedno, a streljanje je gnusno...osuditi svakog pojedinca, doci do istine i zavrsiti s tim...moramo kao narod da budemo toliko veliki da se suocimo sa zlocinima i zlocincima koji nisu heroji vec samo zlocince...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 23:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...to je zlocin i mene kao vojnika sa cetiri i kusur meseci ratovanja duboko vredja zlocin tolikih razmera...pouzdano znam da je veci deo pobijen iz osvete sto ne opravdava cin...borba je jedno, a streljanje je gnusno...osuditi svakog pojedinca, doci do istine i zavrsiti s tim...moramo kao narod da budemo toliko veliki da se suocimo sa zlocinima i zlocincima koji nisu heroji vec samo zlocince...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 23:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
žaoka je napisao:

Ja se sa ovim slazem al' jedna stvar u ovom slucaju mi nije jasno a to je termin "suociti"!
Sta to prodrazumjeva? Zar se narod nije suocio? Sta narod jos treba da uradi, konkretno?
Vise mi se povraca od ovog!
Evo ERROR napise:
Citiraj:

Evo na primjer ja kazem jeste, slazem se, priznajem...al' ti ces dragi ERRORče i sutra isto da napises! Cemu??? :confused2:
Ne kontam sta hocete vise, svi su se izvinili
Spoiler:
cak i Tadic :lol:

Ne, bez zajebancije sta zelis/te od mene ili ostalih forumasa ili srpskog naroda?
Et' konkretno!

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije mi zelja nikog provocirati, niti mi je milo uopste raspredati na ovakve teme, a kamo li nekom nesto nabijati ili ponavljati. Jedino mi bode oci preseravanje poput ove dvojice iznad, te smatram da treba ipak imati malo zdravog razuma i ukusa ako se vec dotice teme. Od tebe i pripadnika ti naroda ne zelim bas nista, tu sam samo zbog dijaloga, cisto pokusaj da razumijem neke stvari, mogu reci da ide ok, vecinom.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Eto, serite vi pa napisite gdje se to jos desilo da neko uzme i nakon vojnih akcija, planski pobije vise stotina zarobljenika.

Побијено је више стотина хиљада Тутса у Руанди од којих су много били заробљени у борбама.
Десило се нпр. ту.
У два наврата. Деведесетих и седамдесетих.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 00:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A u kojem dijelu Evrope dodje to?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]