banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 20:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Evo,da ne gnojimo tamo po temama gdje se pomaže ili pišu korisne informacije,zanima me vaš stav o par pitanja,čisto da razmjenimo mišljenja...Lično se ježim na svaki pokušaj sticanja političkih poena u ovakvoj situaciji,čak i kad vidim na BN onog Darka Babalja iz moje stranke kako sav zadihan spasava Crnjelovo,natčovječanskim naporima slažući one vreće. :roll:

1-Smatrate li zloupotrebom aktuelne republičke vlasti i obračunom sa opštinama koje drugačije misle,to što peti dan šalje u Doboj svog povjerenika da "sredi" stvar?
Kad su ljudi prestali umirati,kad se voda skoro povukla a magacini napunili sredstvima solidarnosti? I da senilni Zeko bolje od lokalnih funkcionera zna šta treba gradu Doboju,smatrate li da će ga narod,ni krivog ni dužnog,motkama otjerati otuda?

2-Gdje su sredstva iz Republičkih robnih rezervi da se podjele unesrećenom narodu?

3-Kakvo je vaše mišljenje o centralizaciji bankovnih računa i o tome da sva humanitarna pomoć mora prvo u banjaluku,pa se odatle raspoređuje ugroženim opštima,tako da npr Istočno Sarajevo ne može poslati pomoć direktno u Doboj ili Bijeljinu,a sinoć na vijestima slušamo npr "Vlada RS poslala danas 60 kamiona pomoći za Doboj,sutra će isto toliko"?

4-Smatrate li sramotom Srpske Demokratske Stranke to što "zaliježe" za Obrena Petrovića,iako svako normalan vidi da nije uradio skoro ništa da zaštiti narod tamo,kad već nisu Republičke vlasti,Civilna zaštita i sve ove vladine agencije za vodu,koje su ustvari trebale?
I to što ja sinoć na stranačkom sastanku slušam kako je on 6 dana bio u "vodi do vrata,dok se neki slikaju u prada čizmama na RTRS?

5-Gadi li vam se text u današnjem Glasu preko pola strane "Dole kapa,Lejdi"!!?

6-Smatrate li da će RTRS i Vlada RS ovakvim postupcima ogaditi Banjaluku ostatku RS i izazvati zlu krv među našim narodom?

7-Smatrate li da BN radi isto što i RTRS,gadi Banjaluku ostatku RS,samo drugim sredstvima i veličajući drugu stranku?

8-Šta nmislite o naslikavanju ministara svih ovih dana,je li to od srca,koliko su pomagali a koliko to koristili u predizborne svrhe?

Poslednji put menjao Schlager dana 21 Maj 2014, 16:07, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
1) Pisanje samih Dobojlija zadnjih par dana ti odgovara na sve o tome šta lokalni funkcioneri znaju, umiju i mogu u Doboju.
2) Ne postoji to kod nas, nema se para za takve sitnice jer treba zanavljati vozne parkove, graditi auto puteve do ničega i dizati aerodrome na svakoj livadi.
3)Smanjuje se mogućnost zloupotrebe sredstava jer će cijela stvar biti pod lupom javnosti ali nije urađeno zbog toga nego zbog promocije Vlade.
4)DA
5)Nisam čitao, ne čitam SNSD novine.
6)Možda ali valjda će ljudi razmišljati svojom glavom vidjevši svu silu pomoći koju BL pruža.
7)Isti odgovor kao i na prethodno pitanje.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Zoka,objašnjenje od strane premijerke za Doboj je bilo da povjerenika uvodi "zbog uočenih nepravilnosti u odvoženju čvrstog otpada"

Smatraš li da je u Banjaluci (gdje su razmjere katastrofe 50 puta manje) sav čvrsti otpad odvežen i zašto onda nema povjerenika za Čelinac,Banjaluku,Prijedor,Modriču?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Odgovoricu samo na 4 - jedno veliko DA.

Cija je izjava poslednja recenica pod stavkom 4? Ako je bilo cija osim doticnog majmuna, onda je nesto trulo u drzavi Danskoj...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

nije izjava,već "informacija" za nas,kako ga kritikuje osoba u bijelim prada čizmicama,dok je on 6 dana bio u vodi do grla....

da se tebe i mene pita,on bi bio smjenjen odavno,ako ništa zbog toga što niko nijednu vreću sa pijeskom nije vidio u doboju :( :( :(

Poslednji put menjao Schlager dana 21 Maj 2014, 16:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Iako je to politika Slagzi, Obren je realno usrao motku, pa nikakva retorika i komparacije po pitanju Doboja ne vrijede. Npr, ja sam gradonacelnik Doboja i vidim da Bosna krsi sve pred sobom, Sarajevo, Maglaj.. i nisam retardiran da mislim kako ce se val rasplinuti do Doboja. Necu reci 72 ali realnih 48 sati je imao da uposli sve raspolozive snage u evakuaciju i dogradnju nasipa, da se odluci sta ce biti retencioni prostor koji ce se namjerno poplaviti kako bi se olabavio pritisak na grad i da se to odradi i evakuise. Al nista nije uradio.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

nisi vidio moj post jer si pisao u isto vrijeme,pa je ispalo da si prepisao od mene.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Schlager je napisao:
1-Smatrate li zloupotrebom aktuelne republičke vlasti i obračunom sa opštinama koje drugačije misle,to što peti dan šalje u Doboj svog povjerenika da "sredi" stvar?
Kad su ljudi prestali umirati,kad se voda skoro povukla a magacini napunili sredstvima solidarnosti? I da senilni Zeko bolje od lokalnih funkcionera zna šta treba gradu Doboju,smatrate li da će ga narod,ni krivog ni dužnog,motkama otjerati otuda?

Licno mislim da bi o ovome trebalo sacekati da Dobojlije daju svoj sud, nedovoljno informacija ima da bi se sad odredjivalo sta je ok a sta ne. Svakako mislim vlada ima pravo uraditi to sto je uradila,

Citiraj:
2-Gdje su sredstva iz Republičkih robnih rezervi da se podjele unesrećenom narodu?

Pitas forumase, ili otvaras mogucnost spekulacija ? Mi sa foruma sigurno ne znamo, znaci - spekulises.
Citiraj:
3-Kakvo je vaše mišljenje o centralizaciji bankovnih računa i o tome da sva humanitarna pomoć mora prvo u banjaluku,pa se odatle raspoređuje ugroženim opštima,tako da npr Istočno Sarajevo ne može poslati pomoć direktno u Doboj ili Bijeljinu,a sinoć na vijestima slušamo npr "Vlada RS poslala danas 60 kamiona pomoći za Doboj,sutra će isto toliko"?

Izuzetno pozitivno, mislim da je jedini racionalan potez upravo centralizacija i racuna a i materijala koji se prikuplja.
Formirati jedan distributivni centar, recimo u Derventi, i odatle intervenisati dalje.
Citiraj:
4-Smatrate li sramotom Srpske Demokratske Stranke to što "zaliježe" za Obrena Petrovića,iako svako normalan vidi da nije uradio skoro ništa da zaštiti narod tamo,kad već nisu Republičke vlasti,Civilna zaštita i sve ove vladine agencije za vodu,koje su ustvari trebale?
I to što ja sinoć na stranačkom sastanku slušam kako je on 6 dana bio u "vodi do vrata,dok se neki slikaju u prada čizmama na RTRS?

Mislim da je sramotno sa njihove strane potezati ta pitanja, mogli su pokupiti poene da su se potrudili dapomognu organizaciju, umjesto sto skacu po Cajnicu i mole se bogu.
Citiraj:

6-Smatrate li da će RTRS i Vlada RS ovakvim postupcima ogaditi Banjaluku ostatku RS i izazvati zlu krv među našim narodom?

Vlada nece, ali vidim da se vi trudite svim silama.
Citiraj:
7-Smatrate li da BN radi isto što i RTRS,gadi Banjaluku ostatku RS,samo drugim sredstvima i veličajući drugu stranku?

RTRS nije velicao nijednu stranku, niti je velicao ikoga. Koliko sam pratio program, meni su djelovali profesionalno, na nivou i objektivno.
Citiraj:
8-Šta nmislite o naslikavanju ministara svih ovih dana,je li to od srca,koliko su pomagali a koliko to koristili u predizborne svrhe?

Hejterima je sve problem.
Ako se ministri nigdje ne pojavljuju u medijima - gdje su, zasto ne idu tamo-vamo, ako se pojavljuju u medijima - bolje bi bilo da idu tamo-vamo . . .

Mi imamo institucije u kojima sjede legitimni i na izborima izabrani predstavnici. Te instritucije treba postovati, posebno u situacijama kao sto je ova, a malo manje se baviti sirenjem stranacke propagande i "srbovanjem".

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Rocker je napisao:

Izuzetno pozitivno, mislim da je jedini racionalan potez upravo centralizacija i racuna a i materijala koji se prikuplja.
Formirati jedan distributivni centar, recimo u Derventi, i odatle intervenisati dalje.

Ne znam da l' predlazes ili konstatujes, ovaj distributivni centar je formiran u subotu i radi punom parom.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Hvala vam svima što ste pročitali i potrudili se da odgovorite jer me zanimaju zaista i druga mišljenja. Sledećih par sati neću biti na forumu,pa da ne ispadne da ignorišem nekoga ako me upita štogod.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sto se tice jednog racuna, tu bih se slozio sa Pavicem, iako ga uopste nesto posebno ne cijenim. Svaka opstina ima pravo na svoj racun, Vlada je ovim prekrsila i zakon o lokalnoj samoupravi i decentralizaciji i ponasa se kao prijeratno Sarajevo u BiH

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zar csntralizacija vlasti nije sprovedena u ratu od strane SDSa?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
RTRS nije velicao nijednu stranku, niti je velicao ikoga. Koliko sam pratio program, meni su djelovali profesionalno, na nivou i objektivno.

Kako nije brate mili? Pa prvih dana svaki izvještaj je započinjao sa "ministar taj i taj je posjetio...". Telefonski su se uključivali umjesto direktora CZ, direktora ZZZ, stručnjaka iz raznih oblasti, predstavnika lokalnih vlasti ministri. Više sam puta čuo telefonska javljanja Lejle Rešić iz Prijedora nego sveukupna javljanja stručnjaka iz svih oblasti.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A "helikopteraki servis" pominjan u dvije od tri recenice :D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Rocker je napisao:

Kako nije brate mili? Pa prvih dana svaki izvještaj je započinjao sa "ministar taj i taj je posjetio...". Telefonski su se uključivali umjesto direktora CZ, direktora ZZZ, stručnjaka iz raznih oblasti, predstavnika lokalnih vlasti ministri. Više sam puta čuo telefonska javljanja Lejle Rešić iz Prijedora nego sveukupna javljanja stručnjaka iz svih oblasti.

A sta su trebali reci ? Naravno da ce pratiti ministre i ljude koji su izabrani da vode RS.
Pratili su sve nacelnike, i Micica, tako da stvarno ne razumijem na koji nacin su trebali raditi to sto su radili ?

Ili je u uslovima krize trebalo pokupiti neki basibozuk sa ulica i foruma, i postaviti na odgovorna mjesta nestranacke ljude ?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Zar csntralizacija vlasti nije sprovedena u ratu od strane SDSa?

Samo u vrijeme rata

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Trebalo je da u javljanjima učestvuju stručnjaci, ne govorim o vođenju akcija spašavanja. Trebalo je upitati stradale koju.....Pa bolje sam vidio posljedice poplave na forumu nego na RTRS-u.
Nebinto. Petrović je propustio priliku da bude heroj. Kaže nije naredio evakuaciju da ga ne bi Vlada optužila da širi paniku. Prvo, pošto se Bosna izlila koliko se izlila Vlada bi mogla samo orden da mu da. Drugo, čak i da se Bosna nije izlila šta su mu realno mogli osim da ga izribaju sa dva-tri saopštenja. Je l' to vrijedno ijednog života?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zoka, koji strucnjaci ?
Znas li bar jednog ?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jedna od svinjarija je i danasnje zaduzivanje Vlade kod Unicredit B. koje nema veze sa poplavama

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 16:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Zoka, koji strucnjaci ?
Znas li bar jednog ?

Evo ima shoole, on je stručnjak za energetiku :P. Direktor ZZZ je valjda stručnjak za epidemiologiju i sl., a Elez za zaštitu tokom elementarnih nepogoda.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]