Schlager je napisao:
1-Smatrate li zloupotrebom aktuelne republičke vlasti i obračunom sa opštinama koje drugačije misle,to što peti dan šalje u Doboj svog povjerenika da "sredi" stvar?
Kad su ljudi prestali umirati,kad se voda skoro povukla a magacini napunili sredstvima solidarnosti? I da senilni Zeko bolje od lokalnih funkcionera zna šta treba gradu Doboju,smatrate li da će ga narod,ni krivog ni dužnog,motkama otjerati otuda?
Licno mislim da bi o ovome trebalo sacekati da Dobojlije daju svoj sud, nedovoljno informacija ima da bi se sad odredjivalo sta je ok a sta ne. Svakako mislim vlada ima pravo uraditi to sto je uradila,
Citiraj:
2-Gdje su sredstva iz Republičkih robnih rezervi da se podjele unesrećenom narodu?
Pitas forumase, ili otvaras mogucnost spekulacija ? Mi sa foruma sigurno ne znamo, znaci - spekulises.
Citiraj:
3-Kakvo je vaše mišljenje o centralizaciji bankovnih računa i o tome da sva humanitarna pomoć mora prvo u banjaluku,pa se odatle raspoređuje ugroženim opštima,tako da npr Istočno Sarajevo ne može poslati pomoć direktno u Doboj ili Bijeljinu,a sinoć na vijestima slušamo npr "Vlada RS poslala danas 60 kamiona pomoći za Doboj,sutra će isto toliko"?
Izuzetno pozitivno, mislim da je jedini racionalan potez upravo centralizacija i racuna a i materijala koji se prikuplja.
Formirati jedan distributivni centar, recimo u Derventi, i odatle intervenisati dalje.
Citiraj:
4-Smatrate li sramotom Srpske Demokratske Stranke to što "zaliježe" za Obrena Petrovića,iako svako normalan vidi da nije uradio skoro ništa da zaštiti narod tamo,kad već nisu Republičke vlasti,Civilna zaštita i sve ove vladine agencije za vodu,koje su ustvari trebale?
I to što ja sinoć na stranačkom sastanku slušam kako je on 6 dana bio u "vodi do vrata,dok se neki slikaju u prada čizmama na RTRS?
Mislim da je sramotno sa njihove strane potezati ta pitanja, mogli su pokupiti poene da su se potrudili dapomognu organizaciju, umjesto sto skacu po Cajnicu i mole se bogu.
Citiraj:
6-Smatrate li da će RTRS i Vlada RS ovakvim postupcima ogaditi Banjaluku ostatku RS i izazvati zlu krv među našim narodom?
Vlada nece, ali vidim da se vi trudite svim silama.
Citiraj:
7-Smatrate li da BN radi isto što i RTRS,gadi Banjaluku ostatku RS,samo drugim sredstvima i veličajući drugu stranku?
RTRS nije velicao nijednu stranku, niti je velicao ikoga. Koliko sam pratio program, meni su djelovali profesionalno, na nivou i objektivno.
Citiraj:
8-Šta nmislite o naslikavanju ministara svih ovih dana,je li to od srca,koliko su pomagali a koliko to koristili u predizborne svrhe?
Hejterima je sve problem.
Ako se ministri nigdje ne pojavljuju u medijima - gdje su, zasto ne idu tamo-vamo, ako se pojavljuju u medijima - bolje bi bilo da idu tamo-vamo . . .
Mi imamo institucije u kojima sjede legitimni i na izborima izabrani predstavnici. Te instritucije treba postovati, posebno u situacijama kao sto je ova, a malo manje se baviti sirenjem stranacke propagande i "srbovanjem".