banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 12:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: BRAVO NORVEŽANI
PostPoslato: 04 Maj 2011, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
Državna televizija Norveške NRK prikazala je film gdje se tkz armija bih prikazuje kao agresorska a VRS kao žrtva
http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=39668 :wink:

Vrh

Tema posta: Re: BRAVO NORVEŽANI
PostPoslato: 04 Maj 2011, 15:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ko ih sisa, sad su nasli to objavljivati, a sve to rade samo da bi talasali i pravili probleme u drugim drzavama. Mijenjaju price kako im odgovara, kad budu ove muslimane gore protjerivali, onda moguce da ce Srbima narasti i krila, i onda ce Srbi biti borci za slobodu i bla, bla. Pravi probleme na drugom mjestu kako bi tvoja kuca uvijek bila mirna, a onda otidji medju debile i seri im o demokratiji i slobodnom trzistu, eto tako to izgleda ide, njima je stalo do istine kao do lanjskog snijega !

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 15:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Potpisujem odlično rečeno :evil3:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Mogu samo zamisliti izraze lica, kada su to pogledali. Trebalo je to kamerom zabilježiti.
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 14:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o8V61-QWZYg[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3CfUZNmfQxc[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
...
Mirsad Fazlić: Izmanipulisan sam
Saradnik Bosanske pošte Dino Prohić zatražio je pismeno obrazloženje od Mirsada Fazlića, novinara koji u filmu praktično vodi radnju - objašnjenje i u prilici smo da objavimo u cijelosti poruku koja je putem e-maila od njega stigla:
Sendt: 28. april 2011 18:13
Til: Dino Prohic
Emne:
Ovako Dino.

Da sam znao kakva će biti konačna priča, mog lika u tom filmu ne bi bilo. Ja sam iskreno vjerovao da će priča biti fokusirana na greške i propuste našeg vojnog i političkog vrha kad je riječ o Srebrenici, a takvih grešaka i propusta svakako je bilo. Međutim, kada sam pogledao grubu verziju filma, shvatio sam da je priča otišla u sasvim drugačijem smijeru. Tada sam upozorio autre filma da ja ne znam da li je bošnjačka strana ljude razapinjala na drveće i vadila nerođenu djecu iz utroba srpskih majki, ali sve i da je bilo takvih zločina to nije opravdanje za ubistvo preko 7000 ljudi u sedam dana. Kao drugo, haški Tribunal sudio je Naseru Oriću i ako je on pravio zločine, sprska strana i haško Tužilaštvo očigledno nisu uspjeli dokazati da je takvih, masovnih zločina bilo. Kao treće, haški Tribunal je zločin u Srebrenici okvalifikovao genocidom. To su činjenice i to niko ne može osporiti. Upozorio sam da je film prosrpski, ali očigledno moje primjedbe nisu uticale na autore. Kao novinar, ja stojim iza posla kojeg sam napravio, iza onoga što su izjavili moji sagovornici, ali mi je žao zbog konteksta u koji je to sve skupa stavljeno. Naravno, najviše žalim zbog mojih sagovornika koji su pristali biti djelom ovog projekta iz najboljeh namjera, a koji bi mogli snositi posljedice zbog manipulacije autora i krajnje neprimjerene poruke samog filma. Upravo zbog takve poruke koju film šalje ja se moram ograditi od tog projekta.

Ne prihvataju kritike

Na sličan način kako je to pojasnio u pismu koje donosimo Fazlić je obzložio svoj stav i za norveški “Aftenposten”, dodajući u jednom odgovoru da ništa od onog što je on istraživao ili što je on intervjuisao nije pogrešno u filmu, ali da je on šokiran krajnjim rezultatom nakon četiri godine rada na ovom dokumentarcu.
Na njegove kritike i kritike javnosti odgovorio je u istom listu Viber Haug NRK urednik programa Brennpunkt:

- Mi nismo čuli o tome da se Fazlić ranije ogradio od programa, a mi bismo to svakako znali da je to bio slučaj. Ja takođe najsnažnije odbacijujem kritike koje je uputio Brochgrevik. Dokumentarac je koristio visoko relevantne stručne otvorene izvore iz britanske, američke i norveške politike i ne manje bitno iz američkih obavještajnih izvora. Brochgrevink piše da mi prokušavamo da pokolj u Srebrenici učinimo nečim drugim nego što je bio. Međutim mi to ne činimo. Po prvi put govore mulsimanski lideri o tome u čemu su njihove vlastite vođe učestvovale, a o toj temi oni nikad ranije nisu govorili.
Režiser Ola Flyum, potvrdio je da je bilo dosta rasprave o uglovima posmatranja programa u inetrancionalnoj grupi koja je sarađivala na projektu. On je potvrdio da je dobio više elektronskih poruka od Fazlića u prošloj godini.
- U njima nikad nije bilo pismo u kojem se on ograđuje od programa - kazao je za “Aftenposten” Flyum. On je dodao da se sve Fazlićeve opaske odnose na detalje.To je sasvim normalno. Mi ne opravdamo masakr, kaže Flyum i misli da je Fazlićevo ponašanje danas izazvano prtitiskom kojem je izložen u svojoj zemlji.

http://tacno.net/Novost.aspx?id=4896

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Block out je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o8V61-QWZYg[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3CfUZNmfQxc[/youtube]

Sreca pa svi mi govorimo norveski :roll: . Ima li sta sa prevodom?

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ajoj brate revolucije :lol:

Sreca i bog, pa sam se savim slucajno zatrefio u hotelu, pred tv kad je isao 1 od ova dva dokumentarca o kojim se prica...
Nista senzacionalno, pravili ljudi dokumentarce o 11/9, Bin Ladinu i co; pa se dotakli i Bosne, bradonja koji su nam pomagali i "pomagali", te rasvijetlili stvari iz malo drukcije perspektive....
Ukratko: Alija, Cengic i neki krug okolo, zaprimili grdne parusine od ultra zelenih, a da bi te parusine opravdali, morali ove primiti i gotiviti, te zmiriti na zlocine....
Misija ko misija (da se mi primimo na njihove furke) je propala, pare su tu negdje, a jarani su kud koji, da obavjestajci imaju sta raditi...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Block out je napisao:
Sreca pa svi mi govorimo norveski :roll: . Ima li sta sa prevodom?

Pa trazi brate, siroko ti internet polje.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 19:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2008, 20:45
Nesto slicno je objavljeno i na danskoj televiziji...

Danska televizija o masakru hendikepiranih Srba u Dvoru

ZAGREB – Danski vojnici iz UN, stacionirani u Hrvatskoj za vreme Oluje, nisu reagovali kad je veći broj ljudi u maskirnim uniformama, pred njihovim očima 1995. ubio devet hendikepiranih osoba srpske nacionalnosti, koji su se sakrili od rata u školi u Dvoru na Uni, izvestila je danska televizija BT, a prenosi hrvatski internet portal indeks.hr
Danski mediji nazivaju taj slučaj mračnim poglavljem u danskoj istoriji ratovanja, hororom koji je ostao nerazjašnjen, a koga danska televizija poteže nakon haške presude hrvatskim generalima za zločine počinjene nakon Oluje.
"Tragedija se tek površno pominje u različitim novinskim člancima i u nekoliko memoara, pa tako i u jednom koji je napisao bivši komandant, penzionisani pukovnik Jorn Jensen", navode danski mediji. BT je izvestio da su se egzekucije odvijale u vidokrugu 200 danskih vojnika pod punom opremom, koji su imali nekoliko prilika da intervenišu protiv 12 počinilaca, koji su ubijali ručnim bombama i pištoljima pred pasivnim Dancima kojima je jednostavno naređeno da samo posmatraju.
Ni u tekstu ni u video prilogu danske televizije ne govori se o tome ko su počinioci.
Likvidacije su se dogodile 8. avgusta 1995. u Dvoru na Uni, dakle odmah nakon završetka Oluje.

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]