urbana_extravaganca je napisao:
Да ли је заслужила или не ја не бих улазио у то али оно што није заслужила су џамије по Немачкој, Аустрији и читавој западној Европи. Исто тако није заслужила да се на улицама западних градова крећу талибани одевени као номади и жене замотане од главе до пете. То може тамо одакле су дошли али у Европи не би смело. Европљани када оду негде у исламску земљу они онда испоштују ту културу и оне прописе које се од њих траже за разлику од тих досељеника које једноставно боли кита за европску културу. Њима плата ваља али све остало им не ваља. Наши простори су иземшани вековима и логично је да овде буду заступљене све три главне вере и то је уредно али да се у Немачкој налази преко преко милион само Турака и да се у Немачкој игра Суперкуп Турске и а је Турчин председник једне немачке странке (Зелени) то није уредно а ни нормално. Ако ти кажеш да је то уреду ти онда ниси нормалан.
Jesi se ti to matere ti nasikiro sto Turci sjebase Svabiju? E,ljudi moji mozda je vrijeme da se podje malo kontati da istorija i istorijski tokovi nisu i nece stati samo zato sto si ti ili ja zavrsio skolu i to je to.Obicaji,kulture,civilizacije su se oduvijek mijenjale i mijesale,a sad sto se to vama ili meni (da,i meni) ne svidja je druga prica. Ovo za Turke,pa covjece 1000 000 ljudi valjda ima pravo da dise,i bude ono sto jeste,a vladavina prava i demokratije im daje za pravo ono sto si naveo.Sta bi ti ,stavio ih u neki red,pa kad prodje ,jedno 200-300 godina,e hajde sad mozes stranku,fudbal itd....Jedini nacin da se suzbije sve ono sto smeta je ,izgleda da se naprave novi,krscansko-talibanski-rasisticki zakoni,a to je u zadnje vrijeme uspjelo samo u par drzavica ,entiteta na brdovitom Balkanu,ali i to se okrece na evropski pomalo.
filozof sa vrbasa je napisao:
Ali opet velika je razlika između pojedinih regija u Evropi koje muslimani naseljavaju. Njemačku i Austriju su počeli naseljavati poslije WWII, Španiju su Arapi okupirali u IX i X stoljeću. A Balkan Turci postepeno. Ja protiv islama , kao vjere nemam ništa protiv. Međutim u islamu ima pojedinaca koji svoju vjeru tumače na jedan drugi način, drugačiji od onog duhovnog. Svodi se na zaokružavanje prostora i nametanja svog načina života drugima, a onaj ko to ne prihvati zna mu se.
Znam da ima ,i garant su instruirani i finansirani od Arapa,i malo ih je vise,ali gdje to oni zaokruzuju teritorije