banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 10:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Velika Albanija
PostPoslato: 18 Dec 2008, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Naisao sam na zanimljivu temu sa jednog foruma pa cu citirati post

Citiraj:
Verovatno će vam biti čudno to što sam Srbin koji pod nekim uslovima ne bi imao ništa protiv velike Albanije.
Ako imate argumente protiv, slobodno napišite.

Kao što i sami znate, nikome u Srbiji nije drago što je Kosovo nelegalno proglasilo nezavisnost od Srbije. Ali isto tako svi mi u Srbiji znamo da je Kosovo najnerazvijeniji politički entitet u Evropi, koji ima preko 1700000 Albanaca koji mrze Srbiju, koji se munjevito razmnožavaju. Isto znamo da je namoguće u praksi integrisati taj narod u dravu Srbiju mrinim putem, Srbija bi jednostavno bankrotirala, a znamo da je na Kosovu leglo evropskog kriminala.
Znam, sad ćete reći da je podela Kosova idealno rešenje. Možda, ali podelom Kosova bi Srbi južno od Ibra bili ugroženiji nego što su sad.

Sa druge strane, Makedonija je država koja neće izgubiti 12,5% teritorije, kao Srbija. Makedonija će izgubiti 50% svoje teritorije ili će cela biti izgubljena. Statistike nam govore da će muslimani (Albanci, Turci, Torbeši...) u Makedoniji za 70 godina biti većina. To znači da bi se na referendumu cela Makedonija mogla pripojiti Albaniji. U Bosni i Hercegovini su Srbi činili većinu do pedesetih godina dvadesetog stoljeća, već šezdesetih godina su Bošnjaci postali većina.
To bi se moglo desiti sa Makedonijom.
Moram da napomenem (zbog Sneže), Makedoniju izuzetno volim, ali se bojim da će te za nekoliko decenija biti u sastavu Albanije. Zato smatram da je bolje da im poklonite tri-četiri opštine.

Slazem se sa ovim, samo bih dodao jos i CG koja ce imati istih problema kao Makedonija, ali Makedonci pod hitno trebaju rijesiti doticni problem, davanje teritorija je naravno ne moguce sada...iako bi bilo pametno kako bi preduhitrili ocitu buducnost, ali donosenje nekih zakona je realnije, samo pitanje kakvih.

Citiraj:
Očito je da se Muslimani šire, dok Europljanima sve više pada natalitet. Ne pišem ovo s pozicije nekoga rasista ili fanatika, samo iznosim konstataciju koja odgovara trenutnoj situaciji i koja će se odraziti te imati veliki udio u budućnosti.
Mislim da je i više nego glupo da se Hrvati i Srbi više prepiru, svađaju i glože. Dolaze malo drukčija vremena ne samo za ta dva naroda, nego i za Europu i USA, a mislim da i mi kao i Europa lagano gubimo fokus na tradiciju, baštinu, kulturu i cilj naše civilizacije . Tradicionalne i kulturne vrednote su nadomještene umjetnim surogatima u svim aspektima života.

Vrh

Tema posta: Re: Velika Albanija
PostPoslato: 19 Dec 2008, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Исламизацији Европе мора да се стане на пут! Али то неће моћи док се шири идеја супранационалне ЕУ и идеја интергације која је уствари идеја великог капитала. Да ви се ово зауставило потребни су порази и смањење утицаја странака попут социјалиста, социјал-демократа, зелених и слично који су највећи заступници идеје "јединствене Европе".

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2008, 15:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Dok je vrijeme mira, treba zakonima ograničiti i onemogućiti bilo kakvu prevagu.

A u slučaju da papa jednog dana pozove na krstaški rat treba se odazvati na taj poziv.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2008, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Dok je vrijeme mira, treba zakonima ograničiti i onemogućiti bilo kakvu prevagu.

A u slučaju da papa jednog dana pozove na krstaški rat treba se odazvati na taj poziv.

Ако папа позове ја се сигурно нећу одазвати. Време крсташких ратова је прошло. Ми са Арапима проблема випе немамо само бизнис, нафта итд. Али има проблема са неконтролисаним досељавањем муслимана из Африке и Азије који најчешће долазе из заосталих крајева и без обзира што су изашли из колибе где су пре тога живели са козом и кравом а сада нпр. живе у стану у згради они се и даље не одричу начина живота са козом и кравом. И што је најгоре Европа то прихвата мирно као њихово људско право. А отиђи ти друже у Иран са рибом , па нека ти се риба скине у бикини па да видиш како ћеш да добијеш своје људско право.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2008, 15:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A ne, *ebe mi se za Arape , ja govorim kada u Evropi nestane prostora za manevre, tada će pretpostavljam da ustane kuka i motika.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2008, 02:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Nista,zato fino klonirajte Hitlera,reprogramirajte ga na muslimane,umjesto na zidove,vidite da je s njima uspio. :roll:

Ozbiljno,nije mi nikako jasno da pripadnici jednog malog naroda,(cija je egzistencija ugrozavana kroz istoriju,a provodjenjem ideja nekih velikih o vise i manje vrijednim ljudima),mogu da razmisljaju na ovaj nacin? Zaboravilo se da su neki i na neke Slovene gledali slicno,ne bas davno?

Ja zivim na zapadu i svakodnevno se susrecem s onim cija egzistencija u Evropi vas mori.Da,zaostali su,ali ne samo muslimani vec i raznorazni drugi Azijati i Afrikanci,pa cudom jednim i Asirci koji su pravoslavci,barem oni s kojim sam imao dodira.Licno ih (sve skupa,nebitna vjera),ne gotivim puno,ali po mom su oni samo neizbjezni "kusur" koji ta "civilizovana" Evropa i te kako zasluzuje za vijeke vjekova,a zasluzila je trovanjem i eksploatisanjem kontinenata i zemalja iz kojih ti ljudi dolaze.

P.s Ode tema

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2008, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Да ли је заслужила или не ја не бих улазио у то али оно што није заслужила су џамије по Немачкој, Аустрији и читавој западној Европи. Исто тако није заслужила да се на улицама западних градова крећу талибани одевени као номади и жене замотане од главе до пете. То може тамо одакле су дошли али у Европи не би смело. Европљани када оду негде у исламску земљу они онда испоштују ту културу и оне прописе које се од њих траже за разлику од тих досељеника које једноставно боли кита за европску културу. Њима плата ваља али све остало им не ваља. Наши простори су иземшани вековима и логично је да овде буду заступљене све три главне вере и то је уредно али да се у Немачкој налази преко преко милион само Турака и да се у Немачкој игра Суперкуп Турске и а је Турчин председник једне немачке странке (Зелени) то није уредно а ни нормално. Ако ти кажеш да је то уреду ти онда ниси нормалан.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2008, 16:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali opet velika je razlika između pojedinih regija u Evropi koje muslimani naseljavaju. Njemačku i Austriju su počeli naseljavati poslije WWII, Španiju su Arapi okupirali u IX i X stoljeću. A Balkan Turci postepeno. Ja protiv islama , kao vjere nemam ništa protiv. Međutim u islamu ima pojedinaca koji svoju vjeru tumače na jedan drugi način, drugačiji od onog duhovnog. Svodi se na zaokružavanje prostora i nametanja svog načina života drugima, a onaj ko to ne prihvati zna mu se.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2008, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:
Да ли је заслужила или не ја не бих улазио у то али оно што није заслужила су џамије по Немачкој, Аустрији и читавој западној Европи. Исто тако није заслужила да се на улицама западних градова крећу талибани одевени као номади и жене замотане од главе до пете. То може тамо одакле су дошли али у Европи не би смело. Европљани када оду негде у исламску земљу они онда испоштују ту културу и оне прописе које се од њих траже за разлику од тих досељеника које једноставно боли кита за европску културу. Њима плата ваља али све остало им не ваља. Наши простори су иземшани вековима и логично је да овде буду заступљене све три главне вере и то је уредно али да се у Немачкој налази преко преко милион само Турака и да се у Немачкој игра Суперкуп Турске и а је Турчин председник једне немачке странке (Зелени) то није уредно а ни нормално. Ако ти кажеш да је то уреду ти онда ниси нормалан.

Jesi se ti to matere ti nasikiro sto Turci sjebase Svabiju? E,ljudi moji mozda je vrijeme da se podje malo kontati da istorija i istorijski tokovi nisu i nece stati samo zato sto si ti ili ja zavrsio skolu i to je to.Obicaji,kulture,civilizacije su se oduvijek mijenjale i mijesale,a sad sto se to vama ili meni (da,i meni) ne svidja je druga prica. Ovo za Turke,pa covjece 1000 000 ljudi valjda ima pravo da dise,i bude ono sto jeste,a vladavina prava i demokratije im daje za pravo ono sto si naveo.Sta bi ti ,stavio ih u neki red,pa kad prodje ,jedno 200-300 godina,e hajde sad mozes stranku,fudbal itd....Jedini nacin da se suzbije sve ono sto smeta je ,izgleda da se naprave novi,krscansko-talibanski-rasisticki zakoni,a to je u zadnje vrijeme uspjelo samo u par drzavica ,entiteta na brdovitom Balkanu,ali i to se okrece na evropski pomalo.

Ali opet velika je razlika između pojedinih regija u Evropi koje muslimani naseljavaju. Njemačku i Austriju su počeli naseljavati poslije WWII, Španiju su Arapi okupirali u IX i X stoljeću. A Balkan Turci postepeno. Ja protiv islama , kao vjere nemam ništa protiv. Međutim u islamu ima pojedinaca koji svoju vjeru tumače na jedan drugi način, drugačiji od onog duhovnog. Svodi se na zaokružavanje prostora i nametanja svog načina života drugima, a onaj ko to ne prihvati zna mu se.

Znam da ima ,i garant su instruirani i finansirani od Arapa,i malo ih je vise,ali gdje to oni zaokruzuju teritorije

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2008, 18:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kosovo, Palestina, Čečenija, dijelovi Bosne, a i po Evropi imaš njihove getoe.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2008, 18:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kosovo, Palestina, Čečenija, dijelovi Bosne, a i po Evropi imaš njihove getoe.

Ako fali argumenata,ne hvataj se suplje.Gdje to u Bosni ima "zaokruzena teritorija",veca od mozda jedne mahale ili sela,bogu iza tregera?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2008, 18:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Lično za mene kao pripadnika jednog od konstitutivnih naroda BiH predstavlja opasnost, tim pre što se država ne bavi time, Oni javno u kamere kažu da im se ne sviđa multietnički obrazovni program Brčko distirkta, eksperimenta koji mora da dokaže da u jednoj državi mogu da žive svi narodi. Te zbog toga ne daju svojoj djeci da idu u školu. A kod kuće im sigurno ne drže lekcije iz muzičke kulture i poznavanje prirode i društva. Ako tome dodamo nemali broj selefija , onih koji poštuju zakon samo dokle to njima odogovara, eto problema za jedno 20 godina.

Nemoj mi samo reći da su oni najopasniji baš za bošnjački narod, ja tu priču ne pušim.

Oni postoje da od BiH naprave nešto u čemu se Srbi i Hrvati ne mogu da pronađu.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2008, 13:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SÄFFLE je napisao:
urbana_extravaganca je napisao:

Jesi se ti to matere ti nasikiro sto Turci sjebase Svabiju? E,ljudi moji mozda je vrijeme da se podje malo kontati da istorija i istorijski tokovi nisu i nece stati samo zato sto si ti ili ja zavrsio skolu i to je to.Obicaji,kulture,civilizacije su se oduvijek mijenjale i mijesale,a sad sto se to vama ili meni (da,i meni) ne svidja je druga prica. Ovo za Turke,pa covjece 1000 000 ljudi valjda ima pravo da dise,i bude ono sto jeste,a vladavina prava i demokratije im daje za pravo ono sto si naveo.Sta bi ti ,stavio ih u neki red,pa kad prodje ,jedno 200-300 godina,e hajde sad mozes stranku,fudbal itd....Jedini nacin da se suzbije sve ono sto smeta je ,izgleda da se naprave novi,krscansko-talibanski-rasisticki zakoni,a to je u zadnje vrijeme uspjelo samo u par drzavica ,entiteta na brdovitom Balkanu,ali i to se okrece na evropski pomalo.

Znam da ima ,i garant su instruirani i finansirani od Arapa,i malo ih je vise,ali gdje to oni zaokruzuju teritorije

Значи ти кажеш да би било нормално да се сада на овим просторима (да гранично не делим) насели 3 милиона Кинеза и да за једно 20 година премијер владе РС или ФБиХ или нечег трећег буде неки Донг Ли? То би по теби било ок.

Citiraj:
edini nacin da se suzbije sve ono sto smeta je ,izgleda da se naprave novi,krscansko-talibanski-rasisticki zakoni

Ако је то једино решење (а није) онда сам и за то.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2008, 17:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pazi,da li ja smatram neke stvari za ok ili ne je moja licna stvar.Posto se svakodnevno susrecem s pripadnicima raznih vjeroispovijesti,boje koze itd.tj imam prilicna iskustva s mnogim "pasminama",ja ne gotivim ama bas nijedne,osim "domacih" tj sto "blize" to bolje.Medjutim,zivim u zemlji gdje demokratija,vladavina prava i prava svakog pojedinca i grupe funkcionise do maksimuma,uzor je vecini zemalja u svijetu. E,sad ti ovdje dokazujes da bi trebalo praviti neke nove sisteme,po nasem balkanskom volim-ne volim pravilu,gdje nije iskljucena diskriminacija i obespravljivanje pojedinih grupa,koje tebi bodu oci.Neka hvala.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2008, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SÄFFLE je napisao:
Pazi,da li ja smatram neke stvari za ok ili ne je moja licna stvar.Posto se svakodnevno susrecem s pripadnicima raznih vjeroispovijesti,boje koze itd.tj imam prilicna iskustva s mnogim "pasminama",ja ne gotivim ama bas nijedne,osim "domacih" tj sto "blize" to bolje.Medjutim,zivim u zemlji gdje demokratija,vladavina prava i prava svakog pojedinca i grupe funkcionise do maksimuma,uzor je vecini zemalja u svijetu. E,sad ti ovdje dokazujes da bi trebalo praviti neke nove sisteme,po nasem balkanskom volim-ne volim pravilu,gdje nije iskljucena diskriminacija i obespravljivanje pojedinih grupa,koje tebi bodu oci.Neka hvala.

Моја дефинција је врло јасна. Европска европа али исто тако сам против да Европа улази и руши традицију оних о којима је овде била реч. Европа то не ради али допушта да њу руше и зато јесам са апсолутно пооштравање дозвола за боравак, улазак итд.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2008, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E,ne znam gdje zivis i s kojim Europljanima se sreces,ali ne dao bog da te poslusaju,cini mi se da bi ti (kao i ja)taj film gledao s iste strane kao i oni protiv kojih se vodi diskusija,a ne sa evropske.Oni Balkan inace gledaju kao sivu zonu,koja i nije bas toliko daleko od "onih tamo" u njihovim ocima.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2008, 04:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SR1xZnbdaNY[/youtube]

Ovakvi pogledi bacaju jednu drugu sliku na ćitavu situaciju. Ako muslimanski svijet okrene leđa, a zapadni ne bude imao više interesa na Blakanu. Tada će sve doći na svoje. :D

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2008, 16:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SÄFFLE je napisao:
E,ne znam gdje zivis i s kojim Europljanima se sreces,ali ne dao bog da te poslusaju,cini mi se da bi ti (kao i ja)taj film gledao s iste strane kao i oni protiv kojih se vodi diskusija,a ne sa evropske.Oni Balkan inace gledaju kao sivu zonu,koja i nije bas toliko daleko od "onih tamo" u njihovim ocima.

Као што рекох ја се надам да ће у Европи коначно странке десне оријентације да дођу на власт и позабаве се питањем оних који долазе из разних недођија на овај континет. Два милиона Турака у Немачкој није нормално а с обзиром на њихов наталитет биће их убрзо и четири милиона. Таквим стварима се мора стати на пут законски. Одузимање папира, ограничавање права на азил и сва законска средства која ће довести до смањења доласка пре свега из Азије и Африке у Европу морају бити искориштена.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2008, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Као што рекох ја се надам да ће у Европи коначно странке десне оријентације да дођу на власт и позабаве се питањем оних који долазе из разних недођија на овај континет. Два милиона Турака у Немачкој није нормално а с обзиром на њихов наталитет биће их убрзо и четири милиона. Таквим стварима се мора стати на пут законски. Одузимање папира, ограничавање права на азил и сва законска средства која ће довести до смањења доласка пре свега из Азије и Африке у Европу морају бити искориштена.

Da,naravno.Kad bi ti oni uzeli vlast,prvo bi spucali jedan zid ,tipa kineskog ,prema Balkanu,jer ono sto tebi nikako u glavu ne ide je da si ti ,kao i ja ,u njihovim ocima ,za milimetar "bolji" od tamo nekog arabera ili garavog.

E,ako otresu njih,za vize itd,potkacice i nas,vjeruj. Sto se tice nataliteta,bijedno je uopste raspravljati i navoditi kao neku cinjenicu.Ko to brani Svabama ili nekim drugim Europljanima da se pucaju? U Norveskoj daju familiji oko 6000 km za svako rodjeno dijete,ovdje je mjesecni djecji doplatak 200 km za svako dijete(nevezano koliko si bogat),ljudi koji imaju problema ,rade na tome,ali dzaba.Fakat je da je taj "civilizovani" svijet u k....,pomisljaju na zenidbu s 35,a tad je malo kasno djecu radjati.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2011, 20:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://novosti.rs/vesti/planeta.70.html ... rnom-Gorom

ГУСИЊЕ - Албанија је зашла у територију Црне Горе!

Због ћутања одговорних, територија Црне Горе, на подручју Гусиња у општини Плав, нашла се у Албанији, у дужини од готово километар и ширином од 50 метара.

Територију Црне Горе Албанији су „припојили“ неимари из „земље орлова“ и то наочиглед патроле граничне полиције.

- Албанци су исто то покушали пре двадесетак дана када су уз помоћ механизације направили на територији Црне Горе насип дужине око 200 метара. Међутим, интервенисали су мештани села Грнчар, на обали истоимене реке, чијом матицом, по међународном праву, иде гранична међа са Албанијом. Умало није дошло до физичког окршаја, али је интервенисала патрола граничне полиције и Албанци су отишли - каже за „Новости“ о отимању територије Црне Горе др Русмин Лаличић, председник МЗ Гусиње.

Лагано испитивање терена почело..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]