banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 00:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Nov 2010, 16:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Исти извори наводе да је за добијање кандидатског статуса БиХ најважнија и кључна примјена одлуке суда у Стразбуру у случају "Сејдић-Финци".

Mislim da sud nije bio u pravu kada je donio ovu odluku, nije uzeo tronacionalnu strukturu BiH u obzir, a EU nije fer kada nas uslovljava sa ovim.

Citiraj:
Ове године Европска комисија избјегла је условљавање добијања кандидатуре затварањем ОХР и нагласила да систем владавине у БиХ наставља да укључује међународно присуство. "Држава је веома мало напредовала у испуњавању услова за затварање ОХР-а. Међу тим условима је рјешавање расподјеле државне имовине између БиХ и нижих нивоа власти, питање војне имовине и испуњавање коначне одлуке о статусу Брчког. Окончање свих ових питања је потребно за стабилно и конструктивно политичко окружење у држави", наводи се у извјештају о напретку.

У Бриселу за сад нема званичних коментара на ову промјену формулације.

"ЕУ сада тражи начин како да се извуче из клопке у коју је сама `ушетала`, тражећи од БиХ пет услова и два циља за затварање ОХР, како би дала кандидатуру, а за које очигледно треба више времена", рекао је незванично извор Срне.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=31150
Stvarno kada pogledam i kada vratim film unazad, prošlo je dosta vremena kako su nam ovo dali kao uslov, a još se nismo pomakli sa mrtve tačke, a tek koliko će vremena proći kada i ako dobijemo status kandidata i kada se budu morala ispunjavati poglavlja.

Kandidatski status 2013. meni je preambiciozan.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]